Skocz do zawartości
IGNORED

KLUB - Stowarzyszenie Vienna Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś pewnie ze to był sklep top hifi ?

W Krakowie osobom którzy są pierwszy raz w sklepie nie wolno nawet poglosnic czy sciszyc przy odsłuchu to nie żart .O wypożyczeniu nie ma nawet mowy.

W Krakowie osobom którzy są pierwszy raz w sklepie nie wolno nawet poglosnic czy sciszyc przy odsłuchu to nie żart .O wypożyczeniu nie ma nawet mowy.

A co to za sklep. Zrób im proszę reklamę

Spokojnie Panowie ;) w ciagu ostatnich lat kupiłem u nich 3 pary głośniki , jeden wzmacniacz.Sprzedawcy bardzo mili a to ze nie wypozyczają sprzętu hm mają pewnie taki prikas ;)

Proszę lepiej wróćmy do dyskusji na temat VA.

Edytowane przez Sebmon666

Wypożyczałem ProAc'i i B&W - bez żadnego problemu ale jak wspomniałem było to dawno temu i w Poznaniu.

Nie wiem jaka jest obecnie polityka firmy w tej kwestii.

Można zadzwonić do Poznania i zapytać - choć może robią na własny użytek jakąś selekcje by nie stać się wypożyczalnią urządzeń do odsłuchu?

Jednak trudno jest mi sobie wyobrazić że ktoś kupuje drogie w sumie kolumny (ze sklepu) bez sprawdzenia ich u siebie - to jest obecnie jedyna racja przemawiająca za tym by kupować nowe w sklepie.

Jeśli nie mozna ich posłuchać u siebie, czy to w formie wypożyczenia za kaucją czy prezentacji u klienta to dlaczego kupować nowe zamiast używanych za 50-60% ceny sklepowej.

Jest też inny sposób - to również sklep internetowy - możesz więc kupić kolumny i w ciągu 14 dni oddać bez podawania powodu zwrotu - masz więc 2 tygodnie na sprawdzenie - w sumie bardzo komfortowa sytuacja dla klienta.

Edytowane przez lorecci

Panowie czy te MOZARTY w pierwszej wersji z dwoma przezroczystymi seas-ami warte są 4 tyś?Czy to ich normalna cena rynkowa?Jesli tak to po ile chodzą te wspołczesne mozarty i czym się różni ich brzmienie?dziś chyba znalazlem dla nich optymalne ustawienie w pokoju i powaznie mysle o ich zostawieniu sobie.Troche jeszcze trzeba by im ujarzmic bas ale i tak jest to juz granie wysokich lotów.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Numik kupił ostatnio E2 a że cały czas jest w poszukiwaniu to być może jeśli jednak E2 mu nie zagra tak jak chce pojawi się w ogłoszeniach ;)

Siebie muszę cytować :D Miałem rację długo to nie trwało proszę oto E2 kolegi Numika już na allegro :)

http://allegro.pl/baltlab-epoca-2-xlr-pilot-ideal-stan-sklepowy-i5783328557.html

Panowie czy te MOZARTY w pierwszej wersji z dwoma przezroczystymi seas-ami warte są 4 tyś?

nie wiem o co dokładnie pytasz ale VA Mozart Grand można było kupić za 4.5k pln... i nie daj się naciągać na większe pieniądze za wersje "SE", to IMO nie ma sensu

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Panowie czy te MOZARTY w pierwszej wersji z dwoma przezroczystymi seas-ami warte są 4 tyś?Czy to ich normalna cena rynkowa?Jesli tak to po ile chodzą te wspołczesne mozarty i czym się różni ich brzmienie?dziś chyba znalazlem dla nich optymalne ustawienie w pokoju i powaznie mysle o ich zostawieniu sobie.Troche jeszcze trzeba by im ujarzmic bas ale i tak jest to juz granie wysokich lotów.

Ją w tamtym roku 8-letnie rosewood sprzedałem za 2700.

Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka

Chodzi mi o wersje pierwsza nie grand.Wygladaja jak te bethoweny co są na allegro tylko bez tych dolnych głośników

grand były w idealnym stanie po 4800 ale sie sprzedalyhttp://allegro.pl/vienna-acoustics-mozart-grand-hi-end-i5754098794.html

są jeszcze drugie za 4600

wiesz czym się różni dźwięk grand od nie grand, warto dopłacić do tej wersji czy to tylko kosmetyka ? na 25m salon ze skosem nie będą za słabe ?

chyba że polecicie inne ciepło grające i ładnie prezentujące się kolumny do ~5000 ?

nowe lub z drugiej ręki w ładnym stanie

jeszcze rozważam dynaudio excite x32 za 4200pln, które zagrają cieplej i z dobrym basem ?

Te co ja mam spokojnie dały by rade na 25m bo te moje 18m2 to takie minimum dla nich mam wrazenie.Nie wiem czym się rozni od grand ale to niewątpliwie ciekawie grające kolumny i nawet poważnie myslalem ,żeby zamienic na nie sonusa.Po paru dniach jednak zaczęło mi brakowac tej swobody i naturalności dlatego grzecznie spakowałem vienny w kartony.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

jeszcze rozważam dynaudio excite x32 za 4200pln, które zagrają cieplej i z dobrym basem ?

Przeczytaj mój wpis w klubie Dynaudio http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-dynaudio_41368.html/page__st__5790#entry3113304

Co kto woli, ja akurat wybrałem X32, ale Mozarty to moim zdaniem też bardzo zacne kolumny.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 2 tygodnie później...

Witam,

Stałem się posiadaczem starszych VA Beethoven no i muszę kupić do nich wzmak, dodam ,że szukam używanego. Naczytałem się już dużo, nawet bardzo i wiem, że trzeba iść w kierunku wzmacniacza bardzo neutralnego. Polecane do tych kolumn są starsze wzmacniacze Krell, Primare, to napewno wiele razy się powtarzało. Niektórzy wspominali także firmy Hegel i Atoll.

Fajnie jest mieć wybór przy zakupie sprzętu, macie jeszcze jakieś propozycje, ewentualnie coś z powyższych byście wyrzucili, może według jakiejś kolejności byście do nich podeszli?

Na wzmacniacz planuję z max 8k położyć, ale przy mniejszej kwocie płakać nie będę. A z drugiej strony, jeśli jakaś opcja miałaby być obłędna to także rozważę.

Witam,

Stałem się posiadaczem starszych VA Beethoven no i muszę kupić do nich wzmak, dodam ,że szukam używanego. Naczytałem się już dużo, nawet bardzo i wiem, że trzeba iść w kierunku wzmacniacza bardzo neutralnego. Polecane do tych kolumn są starsze wzmacniacze Krell, Primare, to napewno wiele razy się powtarzało. Niektórzy wspominali także firmy Hegel i Atoll.

Fajnie jest mieć wybór przy zakupie sprzętu, macie jeszcze jakieś propozycje, ewentualnie coś z powyższych byście wyrzucili, może według jakiejś kolejności byście do nich podeszli?

Na wzmacniacz planuję z max 8k położyć, ale przy mniejszej kwocie płakać nie będę. A z drugiej strony, jeśli jakaś opcja miałaby być obłędna to także rozważę.

Warto abys rowniez wzial pod uwage Electrocompaniet ECI-5.To moglo by byc zacne polaczenie.ahoj
  • 2 tygodnie później...

Witam!

Po Swietach byc moze bede sprzedawal swoje Mozarty Grand w rosewood. Musze zdecydowac czy zostana one czy Sonus Faber ale dopiero w okolicy Swiat bede mogl zrobic bezposrednie porownanie i podjac decyzje. Jesli ktos byl by zainteresowany to prosze na priv

Czy ktoś próbował napędzać Vienny wzmacniaczami sprzed powiedzmy 20 lat np Onkyo ,Harman ,Denon. Z jakimi idzie osiągnąć przestrzenny realistyczny dźwięk przy niegłośnym odsłuch .

Mam Vienny Mozart I i mój kinowy Denon 1800 potrafi zagrać żywiej i ciekawiej np z magnetofonem Nakamichi CR-1 niż wzmacniacz Cyrus 8vs z PSx-r.

Wcześniej ten amplituner Denona próbowałem zastąpić wzmacniaczami Marantzem pm 66kis ,Arcamem A65 i Cambridge Audio 500 i to były porażki przy Viennach.

Zawsze chciałem mieć Cyrusa więc kupiłem i gra on z kulturą i realizmem ale brakuje mi czasami żywości i większej otwartości w górze jaką daje Denon.

Co warto by było poszukać wśród wzmacniaczy na rynku wtórnym powiedzmy do 1000 zl z dobrem pre gramofonowym.

Moim zdaniem wzmacniacz np. 20 letni, dobrej klasy i co wazne - w dobrym stanie technicznym (np. po przegladzie,lacznie z elektrolitami) spokojnie sobie poradzi.

Wybor, ktory model, jaki producent powinien sie odbyc tak jak w przypadku nowych uzadzen - po odsluchu w konkretnym systemie i zestawieniu.....

Wiele lat temu potrafili zrobic naprawde pozadne piece - jest w czym wybierac - duzo na ten temat w watku entuzjastow i posiadaczy klasycznych Infinity.

Z używek to raczej ciężko coś odsłuchać.Kupujesz albo nie i dopiero po podłączeniu wyjdzie prawda czy pasuje..

Dlatego pytam czy ktoś ma dobre doświadczenie z konkretnym wzmacniaczem z epoki .

Np Marantz pm 66 podobno super miał grać z innymi kolumnami a z Mozartem było kompletnie bez góry i strasznie mułowato .

Arcam 65 nic nie lepiej niż amplituner Denona i Cambridge 500 którego dźwięk powodował straszne rozdrażnienie i chęć szybkiego wyłączenia muzyki.

I ja dziś stałem się posiadaczem Vienna Acoustics. 700 km dziś po nie naginałem autem ....

Mam jeszcze pytanie, chcę podłączyć gm70. Czy ktoś próbował taką konfigurację ?

Edytowane przez daris666

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.