Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma znaczenia warunki mówią jasno : "Programem są objęte wszystkie umowy kupna-sprzedaży, w których zapłaciłeś przelewem bankowym, przekazem pocztowym, za przesyłkę pobraniową, przez PayU, a przedmiot został przesłany pocztą, firmą kurierską lub drogą elektroniczną. Nie możesz skorzystać z POK, jeśli przedmiot odbierałeś osobiście, płacąc przy tym sprzedającemu.

Jeśli umowa realizowana była przy użyciu usługi PayU, w skład rekompensaty może wejść również koszt wysyłki towaru nawet do 100 zł."

http://faq.allegro.pl/artykul/26299/warunki-skorzystania-z-pok

Formularz mozna wypelnic juz od 30dni do max 120dni. W zwiazku z dlugim czasem oczekiwania na wszczecie postepowania, proponuje juz teraz wszczac spor https://pomoc.allegro.pl/dyskusje/#!/orders aby allegro wiedzialo ze nie ma kontaktu ze sprzedajacym. Po 28dniach udać sie niezwlocznie na policje aby zglosic oszustwo.

To teraz szykuj się na sprawy sądowe jako swiadek. Miłego podróżowania po kraju.

?👈

To teraz szykuj się na sprawy sądowe jako swiadek. Miłego podróżowania po kraju.

Nic nie musisz podróżować. Jest coś takiego jak Sąd Internetowy www.sadinternetowy.pl składasz pozew dokumenty/dowody, zostaje Ci przydzielony prawnik (na koszt pozwanego), a Ty możesz sobie podróżować ale jako turysta, najlepiej na narty to może "gościa" tam spotkasz:)

Edytowane przez ZenekXXX

Mialem już 3 tego typu sprawy. W żadnej z nich nie musiałem ruszać dupy do sądu. Kasa ładnie przelana, więc nie interesuje mnie co allegro dalej z tymi osobami robiło. Do domu przyszły tylko pisma o umorzeniu sprawy ze względu na niską szkodliwość społeczna.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Dzień dobry,

w wyniku nagłej potrzeby przeceniam swoje monitory z drugiego systemu widoczne na portalu aukcyjnym (białe Graffiti SE). Aktualna cena to 2700 z przesyłką do PL. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na @ lub PW.

Pozdrawiam,

kvist.

Jerzy Herzyk , ul. Lipowa 67 , 32-091 Michałowice , Tel. 514-211-851 , e-mail: [email protected]

Widzę, że dane Hario-Nugusa-Cusuisa w końcu wypłynęły, tylko ryzyko, że ponownie nieaktualne :). Potwierdza się porzekadło, niektóre jednostki nigdy się nie zmieniają, niestety ze szkodą dla oszukanych osób.

Nic nie musisz podróżować. Jest coś takiego jak Sąd Internetowy www.sadinternetowy.pl składasz pozew dokumenty/dowody, zostaje Ci przydzielony prawnik (na koszt pozwanego), a Ty możesz sobie podróżować ale jako turysta, najlepiej na narty to może "gościa" tam spotkasz:)

Zenek, prześlij koledze papiery, to będzie miał gotowca, pozwanego nie musi zmieniać, tylko zaktualizuje swoje dane, datę i kwoty :). Swoją drogą te sprawy dawno powinny trafić w ręce odpowiednich organów. A może ja coś kupię od Jurska, chętnie się z nim "zabawię" :).

Pokój 14 metrów -Harpia Acoustics Graffiti + NAD 375 bee = ?

Jeśli tylko zapewnisz im troszkę miejsca wokół siebie (0,5m od tylnej ściany, 0,8-1m od bocznych ścian) to będzie świetnie. U siebie takim ustawieniem uzyskiwałem najlepszy efekt.

• 2 tygodnie później...

Naprawiał ktoś z Was lub wymieniał fornir w swoich kolumnach?

Moje Amstaff Mini dzieciak potraktował kopytkami i się były przewróciły, po czym zsunęły na mych oczach po rancie wzmacniacza i teraz mam pośrodku bocznej ścianki krechę długą na jakieś 40 cm i głęboką na jakieś 2 mm. Wymiana forniru w jednej kolumnie chyba sie nie uda, bo będzie różnica w kolorze. Gdzie to można naprawić i ile może kosztować wymiana kompleksowa forniru ?

• 3 tygodnie później...

Mój nabytek Dobermany mkII zastąpiły Dali Grandy

Grają pięknie napedza je BAT vk300x źródło to Linn Majik

post-22349-0-52854700-1495658858_thumb.jpg

Edytowane przez pawel328ci

Jak to mówią, nie można mieć wszystkiego ;)

Na tą chwilę nie mam możliwości wrzucenia tam dywanu, przede wszystkim ze względu na małe dziecko,

ale kroi sie zmiana pomieszczenia na takie które będzie tylko pod odsłuch 45m2 byłoby idealnie

Jak to mówią, nie można mieć wszystkiego ;)

Na tą chwilę nie mam możliwości wrzucenia tam dywanu, przede wszystkim ze względu na małe dziecko,

ale kroi sie zmiana pomieszczenia na takie które będzie tylko pod odsłuch 45m2 byłoby idealnie

Z ciekawości jaki związek ma dywan z dzieckiem. :)

?👈

tak ogólnie to ciężko to tłumaczyć ale tak mniej więcej, potrzebne są tam płytki :D

przejscie tam jest, gra wszystko na tyle ok ze na tą chwile zostawiam tak jak jest.

Pewnie niedługo Linn pójdzie pod młotek, myśle o CD Esoteric X-03 lub Audio Research 7.5

ale jak na razie jest bardziej jak ok :)

• 3 tygodnie później...

Zastanawiam się nad zakupem xindaka do moich amstaf mini (zwrotnica grzebnięta - wysokie mundek supreme,średnie Evo oil).Dylemat to który wybrać P-AM czy XA 6950.Coś mnie ciągnie a stronę klasy A.

Zastanawiam się nad zakupem xindaka do moich amstaf mini (zwrotnica grzebnięta - wysokie mundek supreme,średnie Evo oil).Dylemat to który wybrać P-AM czy XA 6950.Coś mnie ciągnie a stronę klasy A.

Zależy czego szukasz w dźwięku.... Q21 bardzp dużo napisało o obu wzmacniaczach w tym wątu:

http://www.audiostereo.pl/nowy-wzmacniacz-do-paradigm-11v7_102630.html

Ze swojej strony do Harpii polecam Polskiego LARa, miałem Amstafy, mam Marcusy i trochę wzmacniaczy z nimi przerobiłem :)

• 1 miesiąc później...

Panowie! Szybie pytanie z prośbą o poradę:

Mam zestaw Harpia Amstaff Mini + CD+AMP Roksan Caspian MkI, ic Oyaide Across 750RR, głosnikowy SilentWire LS-7. Pokój, 18m2, otwarty salon. Jest dobrze, ale brakuje trochę masy (przy rocku i mocniejszych) i sceny wgłąb. Czy jest sens zamieniać Harpie na HGP Corda?

Panowie! Szybie pytanie z prośbą o poradę:

Mam zestaw Harpia Amstaff Mini + CD+AMP Roksan Caspian MkI, ic Oyaide Across 750RR, głosnikowy SilentWire LS-7. Pokój, 18m2, otwarty salon. Jest dobrze, ale brakuje trochę masy (przy rocku i mocniejszych) i sceny wgłąb. Czy jest sens zamieniać Harpie na HGP Corda?

Obawiam się, że ww kolumny są tak rzadko spotykane na naszym rynku, że ciężko będzie znaleźć odpowiedź tu na forum, ja nie znałem nawet tej firmy, nie mówiąc o odsluchach. Chyba trzeba będzie sie zebrać i samemu posłuchać. Niezmiernie ciekaw jesem wniosków :)

Edytowane przez zycie_to_gra
  • Moderatorzy

Harpia zamyka produkcję podstawowej linii kolumn (szkoda).

W zamian otrzymamy 1 model chyba za 13 kpln.........

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Sądząc po budowie i zastosowanych głośnikach będzie to zdecydowanie lepszy produkt niż np. Amstafy. Cena do możliwości i tak znając Pana Jerzego będzie okazyjna.

Sądząc po budowie i zastosowanych głośnikach będzie to zdecydowanie lepszy produkt niż np. Amstafy. Cena do możliwości i tak znając Pana Jerzego będzie okazyjna.

W tej cenie zapowiada się ostra walka o klienta.

Dzięki temu każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Ważne by w tej cenie wybór był Made in Poland :-)

Edytowane przez Akim03
  • Moderatorzy

Z fb następca ma kosztować 13900.

Szkoda, że udana i wciąż świeża seria idzie w odstawkę.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Z fb następca ma kosztować 13900.

Szkoda, że udana i wciąż świeża seria idzie w odstawkę.

Ale trzeba przyznać, że "Tower" ładnie sie prezentuję na wizualizacjach ;)

Mam taką mała ciekawostkę na temat wysterowania kolumn Harpii, gdyby ktoś szukał "taniej" alternatywy. Na codzień słucham na dość mocnych monoblokach lampowych na KT150 (100W na kanał) i uzyskuje bardzo czarujący dźwięk z Marcusami, ale Producent tychże monobloków Firma Linear Audio Research wypożyczył mi na testy nowa integrę IA-200H. Panowie, czapki z głów, takiej synergii dawno nie słyszałem, tu aż kipi energią, dynamiką, i graniem live jakiego nigdy wcześniej u siebie nie doświadczyłem. Dawno nic, zwłaszcza w takiej cenie nie zrobiło na mnie tak dużego wrażania.

Edytowane przez zycie_to_gra
  • 4 tygodnie później...

Wczoraj był u mnie kolega i chciał posłuchać Monk'ów. Usiadł, włączyłem... Po chwili pokazał gestem bym ściszył i pyta się kiedy włączę Monki.

- Przecież włączyłem.

- Chyba nie, bo dźwięk wydobywa się ze wzmacniacza. Pewnie dlatego taki duży bo ma w sobie głośnik. Właśnie miałem wstać i zobaczyć gdzie on ma ten głośnik (Xindak A600E).

- Nie, dźwięk leci z głośników, słuchaj...

Włączyłem dalej, kolega się uśmiechnął i zaczął przechylać się na kanapie w przód kręcąc głową w geście niedowierzania. Następnie się przesunął i usiadł naprzeciw jednej z kolumn.

- Ooo dopiero teraz słychać że dźwięk leci z kolumn, ale ja na serio myślałem, że leciał ze wzmacniacza...

:)

cześć, zanim spuszcze na allegro jakiemuś cieciowi, moze warto aby tak dobre kolumny zostaly w "rodzinie".

Harpia NImbus Be, polowa ceny katalogowej do odebrania w Warszawie, stan idealny

Powód sprzedazy - Rockport Cygnus

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.