Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Panowie, proszę Was. Dyskutujcie sobie do woli i nawet róbcie to zajadle, ale na tematy audio a osobiste wycieczki przenieście na PW.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sly, nawet nie chce mi się z tobą gadać, bo jesteś tak samo niekompetentny w sprawach hifi jak prawa.

Panowie, proszę Was. Dyskutujcie sobie do woli i nawet róbcie to zajadle, ale na tematy audio a osobiste wycieczki przenieście na PW.

Franz - to chyba nie do mnie ta uwaga, bo to nie ja cały czas wyzywam (publicznie) od kłamców, 'wieśniaków z małego miasteczka w północnej Polsce' itd.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Elb - mój apel dotyczył Was obu, przecież nie po to udało się reaktywować zakładkę Hi-End, żebyśmy mieli wątpliwa przyjemność obserwować kolejną bocznicową "siekierezadę".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Kiedyś uważałem że jesteś osóbą którą warto zapytać o opinię ale od pewnego czasu wiem już, że jesteś tendencyjnym kłamcą i nie korzystam z twoich opinii.

Ale z opinii w sprawie Metromoma (podobno) skorzystałeś. I była prawdziwa ?

No to albo jestem kłamcą, albo sam dokonujesz decyzji zakupowych w oparciu o moje opinie. I co śmieszniejsze - jesteś z nich zadowolony :)

Elb - mój apel dotyczył Was obu, przecież nie po to udało się reaktywować zakładkę Hi-End, żebyśmy mieli wątpliwa przyjemność obserwować kolejną bocznicową "siekierezadę".

Franz - ja mogę ci oficjalnie obiecać, że jeżeli Sly nie będzie sobie mną gęby wycierał tu publicznie na forum i opowiadał kłamstw na mój temat, to ja nie napiszę ani jednego posta na temat Sly. Dla mnie Sly mógłby w ogóle nie istnieć, co było by nawet z korzyścią dla forum.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

I vice versa, również ty mógłbyś nie istnieć i również z korzyścią dla forum i potencjalnych klientów na sprzęt audio.

Obiecuję, że żadnych kłamstw z mojej strony nie bedzie tyle, że moje zarzuty są prawdziwe.

A co do Metronome to znów klamiesz manipulując faktami.

Rozmowa telefoniczna była 2 lata temu a prawdę o tobie znam od ostatnich 2-3 miesięcy. Jeszcze niedawno miałem o tobie dobre zdanie i nawet dziwiły mnie częste ataki na twoją osobę ale teraz już wiem dlaczego tak jest!

I faktycznie wówczas skorzystałem z Twojej rady i zainteresowałem się firmą Metronome ale Kalisty nie kupiłem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Panowie , to nie piaskownica.

Dajcie spokój z tą dyskusją, która do niczego rozsądnego nie doprowadzi.

Sylwek , jak jest to wszyscy już zdążyli się zorientować więc nie ma sensu dalej powtarzać tego samego w kółko.

Kolego Elberoth, to samo tyczy się ciebie.

Wszyscy już zdążyli przyswoić sobie informację ,że Metronome to totalne dno i syf i nie warto tego sprzętu kupować.

I pewnie tak też zrobią za twoją "rekomendacją'.

Ja tak nie zrobiłem chociaż w przeciwieństwie do większości tu piszących ( w tym ciebie) miałem wszystkie 3 urządzenia u siebie w domu w jednym czasie i mogłem porównać.

Wybrałem jak wybrałem. Widocznie jestem głuchy albo głupi.

Ale nie tobie to oceniać.

Tak więc proszę o zaprzestanie bicia piany w tym wątku i osobistych wycieczek.

P.S.

Do Moderacji.

Proszę o nieusuwanie wpisów bez konsultacji.

Usuwanie wpisów niczego nie zmieni i dyskusja powtarzać będzie się od początku.

Użytkownicy forum powinni mieć możliwość oceny "wiarygodności" osób tu piszących , które w mniejszym lub większym stopniu mają wpływ na pewne zależności w tej branży.

Pozdrawiam

• Użytkownicy+
Do Moderacji.

Użytkownicy forum powinni mieć możliwość oceny "wiarygodności" osób tu piszących , które w mniejszym lub większym stopniu mają wpływ na pewne zależności w tej branży.

Pozdrawiam

Ok. Jednak pozostawić tych kwiatków nie mogę, więc tradycyjnie przenoszę wpisy - "Rozmowy na luzie..."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie , to nie piaskownica.

Dajcie spokój z tą dyskusją, która do niczego rozsądnego nie doprowadzi.

Sylwek , jak jest to wszyscy już zdążyli się zorientować więc nie ma sensu dalej powtarzać tego samego w kółko.

Kolego Elberoth, to samo tyczy się ciebie.

Wszyscy już zdążyli przyswoić sobie informację ,że Metronome to totalne dno i syf i nie warto tego sprzętu kupować.

I pewnie tak też zrobią za twoją "rekomendacją'.

Ja tak nie zrobiłem chociaż w przeciwieństwie do większości tu piszących ( w tym ciebie) miałem wszystkie 3 urządzenia u siebie w domu w jednym czasie i mogłem porównać.

Wybrałem jak wybrałem. Widocznie jestem głuchy albo głupi.

Ale nie tobie to oceniać.

Tak więc proszę o zaprzestanie bicia piany w tym wątku i osobistych wycieczek.

P.S.

Do Moderacji.

Pozdrawiam

Nareszcie rozsądek (mam taką nadzieję ) bierze górę , pozdrawiam serdecznie (+) , Piotrek .

To skutek, że HIEND zawitał pod STRZECHY :)

To też prawda i pewnie dlatego każdemu się wydaje , że jest audiofilem !? ( +)

Piotr

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przykro mi, ale w celu ochłonięcia oponentów, obaj Panowie zostają czasowo zbanowani w wątku.

Proszę nie zapomnieć usunąć również śmietnika , a przede wszystkim nie na zasadzie "widzi mi się".

#1098 do 10108.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W związku z opiniami użytkowników forum skorzystam z moich uprawnień i odbanowuję obu panów.

Proszę o wstrzemiężłiwość w osobistych oskarżeniach w tym wątku.

Do Moderacji.

Proszę o uzgodnienie ze mną ew. kolejnych ruchów i nie uskutecznianie w tym wątku samowoli.

Wybiórcze kasowanie wpisów jest niedopuszczalne !

Przeca tu to norma...

tak jak posiadanie kilku kont , póki co widac ze masz dwa aktywne konta - ktore zostawiamy ?

W związku z opiniami użytkowników forum skorzystam z moich uprawnień i odbanowuję obu panów.

Proszę o wstrzemiężłiwość w osobistych oskarżeniach w tym wątku.

Do Moderacji.

Proszę o uzgodnienie ze mną ew. kolejnych ruchów i nie uskutecznianie w tym wątku samowoli.

Wybiórcze kasowanie wpisów jest niedopuszczalne !

jest masa zgłoszeń do tego watku , czasowe zawieszenie było spowodowane właśnie potrzebą wyjasnienie kilku spraw o których nie masz pojęcia bo nie dostajesz tych zgłoszeń

sprawa powtarza się po raz kolejny, decyzje poszły pod głosowanie tym bardziej ze zgloszenia poruszaja problem naruszenia dóbr osobistych konkretnych osób - nie jednej osoby

wpis nie stanowi pretekstu do kolejnej dyskusji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

decyzje poszły pod głosowanie tym bardziej ze zgloszenia poruszaja problem naruszenia dóbr osobistych konkretnych osób - nie jednej osoby

Rozumiem , że dobra osobiste konkretnych osób naruszane są tylko w tym wątku?

A co Panowie powiecie na wpisy na bocznicy?

Domyśłam się o naruszenie kogo dóbr tutaj chodzi i rozumiem ,że niektóre wypowiedzi godzą w kreowany wizerunek ale nie jest to powodem aby WYBIÓRCZO kasować wpisy.

Wielokrotne prowokacje , które tutaj mają miejsce nie były i nie są przeze mnie wywoływane.

Skoro ktoś zaczyna prowokacyjną dyskusję musi liczyć się z konkretną reakcją pozostałych uczestników.

To nie jest przedszkole gdzie obrażony chłopczyk (jak sprawy nie idą po jego myśli) biegnie do wychowawczyni na skargę a ona w reakcji na skargę stawia do kąta.

Osoby piszące na forum są (choć trudno w to uwierzyć) pełnoletnie i odpowiadają za swoje wypowiedzi.

Adwokat na tym etapie nie jest potrzebny. A już na pewno nie taki co to stosuje osobiste kryteria oceny merytoryczności wpisów.

Proszę zatem nie dokonywać samowoli w tym wątku i nie nadużywać mojej cierpliwości i wyrozumiałości.

Zakładam ,że moja wypowiedż jest zrozumiała dla wszystkich zainteresowanych.

pozdrawiam

niestety sa w tym równiez PW od uzytkowników/ nie od jednego co sugerujesz/ i brak ich zgody na upublicznianie dlatego miedzy innymi nie załatwia tego jeden moderator

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

niestety sa w tym równiez PW od uzytkowników/ nie od jednego co sugerujesz/ i brak ich zgody na upublicznianie dlatego miedzy innymi nie załatwia tego jeden moderator

Rozumiem ,że mam przyjąć do wiadomości fakt urażenia dóbr osobistych kilku osób ?

Nie przypominam sobie takiego faktu , mając na uwadze ,że w dyskusji brały udział 2 (słownie : dwie) osoby.

Trzeba było nie kasować pochopnie (lub na żądanie) wpisów tylko albo zostawić je albo przenieść na bocznicę.

Ale o.k. skoro bawimy się dalej w przedszkole to nie chowajmy dzieciom zabawek ;)

można naruszyc rowniez dobra osobiste nie biorących w dyskusji, sądzisz ze nikt tego poza okładajacymi sie nie czyta ?

uwazasz ze nas osobiście bawi taka sytuacja ? nie to było ideą powstania tej zakładki

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

uwazasz ze nas osobiście bawi taka sytuacja ? nie to było ideą powstania tej zakładki

Nie uważam aby bawiło to kogokolwiek.

W wątkach na tym portalu mieszają się interesy różnych firm i osób prywatnych i to pewnie o ich dobra osobiste wam chodzi.

Ja też nie był bym zadowolony gdyby osoba/-y publicznie wyrażały się w taki a nie inny sposób w konkretnym temacie.

Ale po prostu kasowanie (powtórzę : wybiórczo) wpisów niczego tutaj nie załatwi.

Myślę ,że po dość długim czasie funkcjonowania tego forum dawno powinno to być dla wszystkich oczywiste?

Ale może chodzi aby króliczka tylko gonić .... ?

Wracając do przedmiotu sporu moim zdaniem tylko jedna osoba z premedytacją prowokuje określone zachowania będąc autorem wątpliwych merytorycznie wypowiedzi.

Łatwo było by to zweryfikować gdyby ..... no właśnie były dowody w postaci skasowanych postów.

Dla załatwienia spraw prywatnych jest dostępna również droga prywatna i zapisy K.C. , z których na pewno skorzystam w sytuacji urażenia moich dóbr osobistych.

Na tym kończę i pozdrawiam.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

tak jak posiadanie kilku kont , póki co widac ze masz dwa aktywne konta - ktore zostawiamy ?

Zostaw te z którego nie będziesz kasował wpisów....

...i nie strasz mnie ...ja tu niczym nie handluje......

• Użytkownicy+

Wpisy są usuwane wybiórczo, bo staramy się zostawiać merytoryczne, a wyłuskiwać te niezgodne z regulaminem. Oczywiście, łatwiej byłoby zamknąć wątek, lub wywalić kilka ostatnich stron. No cóż, jakby nie postąpił moderator, zawsze będzie źle...

Najlepiej, gdy zostawiamy sprawę autorowi tematu. Jednak najczęściej niestety (tak jak ma to miejsce w tym przypadku), autorzy wątków nie panują nad nimi. Sprawa jest prosta, po co zostać tym złym, banującym, jak może to zrobić za nas mod...

Zostaw te z którego nie będziesz kasował wpisów....

...i nie strasz mnie ...ja tu niczym nie handluje......

Multikonto jest w regulaminie zagrożone usunięciem WSZYSTKICH kont. Tak więc, ja tu widzę pobłażliwość, a nie straszenie...

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Multikonto jest w regulaminie zagrożone usunięciem WSZYSTKICH kont. Tak więc, ja tu widzę pobłażliwość, a nie straszenie...

Więc proszę o usunięcie obu kont....

Nie chcę żadnego pobłażania....

Dziękuję i pozdrawiam...

To forum przestaje być nawet subiektywne o obiektywizmie nie wspominając. Ziewnąć nie można bo uraża się interesy potężnej grupy trzeciej której nie ma na forum.

Wszystkie sprzęty są świetne i najlepiej to forum zamknąć bo nie ma sensu o czym pisać!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wszystkie sprzęty są świetne i najlepiej to forum zamknąć bo nie ma sensu o czym pisać!

Poza tymi opisywanymi w wątku o "sprzęcie na którym się ktoś zawiódł". Dowolna możliwość obsmarowania jakiegoś sprzętu wynikająca w 99% z braku podstawowej wiedzy technicznej o swoim hobby. No ale cóż dopóki "fun" będzie ponad wiedzą (wiedzą o swoim hobby) to takie wątki będą egzystować wystawiając bardzo złe świadectwo temu forum ("rozrywka" ponad budowanie wiedzy o swoim hobby).

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.