Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

I jak Ci się spodobał Eximus?

Z wyglądu to ładny a słuchać nie słuchałem. Może kiedyś...

Po pierwsze nie mam czasu jechać do centrum, tylko w niedzielę a oni w niedzielę nieczynni.

Po drugie - nie chcę się niepotrzebnie narażać na wydatki, gdyby Eximus zmiażdżył

moje przetworniki.

Jak ich słucham bez porównań z niczym, to jestem bardzo szczęśliwy, po co mam psuć sobie nerwy? :-)

A na poważnie, to przy pierwszej okazji porównam i posłucham, niestety, jestem zawalony pracą.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Moderatorzy

szukam niedrogiego dac do podłączenia tv ze wzmacniaczem stereo.

rozważam fiio D03: http://allegro.pl/fiio-d3-taishan-audio-converter-oryginal-gwarancja-i4288928365.html

ale jest też następca fiio D07: http://allegro.pl/fiio-d07-przetwornik-doc-oryginal-gwarancja-i4276951696.html

który brać?

na korzyść 2 przemawia wyższe napięcie wyjściowe 2v zamiast chyba 1,6V i możliwość konwersji sygnału wielokanałowego do stereo czyli powinien chyba grać zawsze , a 03 może zamilknąć jeśli z tv po optyku wyjdzie wielokanałowy.

o co kaman ?

mam fiio 07 i przy dźwięku wielokanałowym tam gdzie pojawia się dużo niskich tonów dźwięk zaczyna brumić i trzeszczeć.

czyżby wariował na ścieżce subwofera ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Z wyglądu to ładny a słuchać nie słuchałem. Może kiedyś...

Po pierwsze nie mam czasu jechać do centrum, tylko w niedzielę a oni w niedzielę nieczynni.

Po drugie - nie chcę się niepotrzebnie narażać na wydatki, gdyby Eximus zmiażdżył

moje przetworniki.

Jak ich słucham bez porównań z niczym, to jestem bardzo szczęśliwy, po co mam psuć sobie nerwy? :-)

A na poważnie, to przy pierwszej okazji porównam i posłucham, niestety, jestem zawalony pracą.

hehe no tak to bardzo zdrowe podejście :) Sam się powinienem do niego zastosować bo porównania doprowadziły mnie do ostatecznej sprzedaży Eximusa na rzeczy Meitnera,także przegapiłeś szanse na posłuchanie i porównanie DP-1 w domowych warunkach :P

Ale Eximus to świetny DAC i w sumie mało brakowało żebym go sobie zostawił jako zapasowego DAC bo tak żal mi się z nimi było rozstawać ale poszedł jak ciepłe bułeczki więc nawet nie miałem czasu się dobrze zastanowić co się za bardzo stało. Może to i dobrze....

Pozdrawiam

Edytowane przez sebna

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

• 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Pozdrawiam Kolegów, Właśnie zakupiony Twisted Pear Buffalo II DAC

256cf9ce725d0e09med.jpg[/url[/img]a53fb0ae9a96ba65med.jpg[/url[/img]67cc23a25a2beb06med.jpg[/url[/img]49d9e9bc3ddc65c0med.jpg[/url[/img]

Edytowane przez szczemirek

A wiecie co się stanie jak dowolny współczesny DAC zasilić idealnym sygnałem cyfrowym ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wielu rzeczy człowiek nie był w stanie sobie wyobrazić ... a jednak ... ;-)

Oczywiście ideałów nie ma ... ale można próbować się zbliżyć ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość rochu

(Konto usunięte)

A wiecie co się stanie jak dowolny współczesny DAC zasilić idealnym sygnałem cyfrowym ?

Nie ma czegos takiego jak idealny sygnał cyfrowy.

Sprawdź jakie zakłócenia generuje zasilanie a szczególnie WiFi w twoim wynalazku.

To jest cała tajemnica (pozornego) braku różnic pomiędzy DAC-ami podpiętymi do twojego transportu.

Zapewne dotyczy to także innych źródeł cyfrowych znajdujących sie w tym samym pomieszczeniu a podpiętych do tego samego wzmacniacza.

Rochu

Niestety żadna twoja teza nie jest prawdziwa.

Najsłabszy dac gra jak najlepszy a nie odwrotnie. Testowałem na 4 różnych wzmacniaczach. W różnych systemach. Na różnym okablowaniu. Na różnych dac. Jedynem elementem wspólnym byl transport bez wifi.

To może znajdzie się w ogóle jakiś użytkownik tego daca i zechciałby podzielić się wrażeniami z jego użytkowania?

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• 2 tygodnie później...

Chcesz funkcjonalność i świetne granie to kup mdac + tomanek.

Niestety sensowne DACi wykorzystujące regulacje w sabre z pilotem to grupa grubo powyżej 10k, konkretniej vega i invicta, przynajmniej póki co;-)

A Oppo HA 1, Mytek DSD 192?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Przy tym Chinolu to marne szanse IMO mają te DACi.

Yulong wreszcie się posluchal i dołoży pilota. Jednak warto było do niego pisać i tłumaczyć jak dziecku, że nowoczesne DACi z regulacją głośności mają piloty:-)

Nowsza wersja ma mieć crysteca, pilot i separację galwaniczna - pisałem mu o tym, pomiary zniekształceń bez separacji tez najwyraźniej pomogły;-)

Słuchajcie jakim DAC uzupełnić Nada c316/326 i Pylony Topaz?

Czy Wolf będzie przerostem, a może można jeszcze dalej?

Słuchanie na Daphile i dalej konwerter Jarka

z separacją.

ciągłe zmiany ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.