Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Bumpalump napisał:

teraz tylko odpowiednie kable, listwe, kable zasilajace i interkonekt juz wybralem, zostaly glosnikowe

Jakie to kable kupiłeś jub zamierzasz kupić. Pamiętam że do tematu kabli podchodziłeś sceptycznie. 

28 minut temu, margaryna85 napisał:

Jakie to kable kupiłeś jub zamierzasz kupić. Pamiętam że do tematu kabli podchodziłeś sceptycznie.

Listwa Sun Leiste (niby nic specjalnego, ale ta listwa jest dodawana do topowych zestawow Marka Levinsona w Sun Audio)

zasilajace oryginalny XLO ER-10 do jednego transformatora i zrobilem drugi DIY na ElecAudio CS-331B i wtyczkach Oyaide 0-37P do drugiego transformatora, musze wybrac jeden kabel i jeden transformator, IC Audioquest Pro Silver

a glosnikowych jeszcze nie wybralem, zastanawiam sie nad Melodika Brown Sugar, Neotech Nemos-3030, Oyaide Explorer V2 2.0

36 minut temu, Bumpalump napisał:

Oyaide Explorer V2 2.0

Przepraszam że tutaj, mam dwa odcinki po 2.5m, konfekcjonowane w sklepie (banany), stan b.d.

Jak  byś był zainteresowany to zapraszam na P.W.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Godzinę temu, Bumpalump napisał:

Listwa Sun Leiste (niby nic specjalnego, ale ta listwa jest dodawana do topowych zestawow Marka Levinsona w Sun Audio)

zasilajace oryginalny XLO ER-10 do jednego transformatora i zrobilem drugi DIY na ElecAudio CS-331B i wtyczkach Oyaide 0-37P do drugiego transformatora, musze wybrac jeden kabel i jeden transformator, IC Audioquest Pro Silver

a glosnikowych jeszcze nie wybralem, zastanawiam sie nad Melodika Brown Sugar, Neotech Nemos-3030, Oyaide Explorer V2 2.0

Kup sobie Chordy Clearway bez wtyczek . To są wybitne kable za grusze i poziom wyższy od wielu kabli w cenach kilku - kilkunastu tysięcy  ?

30 minut temu, margaryna85 napisał:

Pomyśl o kimber 4 Pr. Jako fan vintage będziesz mieć kable produkowane od lat 70 ?

To uczciwy kabel ale Clearway to zupełnie inny świat a niewiele droższy .

Godzinę temu, kiza napisał:

Przepraszam że tutaj, mam dwa odcinki po 2.5m, konfekcjonowane w sklepie (banany), stan b.d.

Jak  byś był zainteresowany to zapraszam na P.W.

Gdybys mial 2 odcinki po 5m to byloby super, niestety az tyle potrzebuje

14 godzin temu, Bumpalump napisał:

Listwa Sun Leiste

Po co tyle wydawać, wystarczy taka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, muda44 napisał:

To uczciwy kabel ale Clearway to zupełnie inny świat a niewiele droższy .

Kablarzem to ja nie jestem, ale wpływ słychać zwłaszcza ic i głośnikowe też w kontroli basu jak ten Clearway ma się do Jantzena Solid Core bi-wir ? też bym zmienił druty mają z 8 lat to samo Qed Qunex 2 na co byś polecał zmienić ?

1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Ukryta Zawartość

Przez lata używałem Sonus Oliva i to fajna listwa za 380 ale są lepsze tyle że drogie listwy . Niestety wpływ znacznie i znacząco pozytywny .

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Ukryta Zawartość

Akurat ta listwe dostalem w prezencie z Sun Audio wiec nic mnie nie kosztowala

Ukryta Zawartość

10 minut temu, zeta-j napisał:

Kablarzem to ja nie jestem, ale wpływ słychać zwłaszcza ic i głośnikowe też w kontroli basu jak ten Clearway ma się do Jantzena Solid Core bi-wir ? też bym zmienił druty mają z 8 lat to samo Qed Qunex 2 na co byś polecał zmienić ?

Nie znam Jantzena , miałem kilka kabli w cenach 1500-6500 , później 14800 i tamte zastąpił mi Clearway . Temat uważam za zamknięty.

Qunexy 2 znam . Jak chcesz porządny RCA to PAD VESTA albo Genesis. Genesis cieplejszy . Obydwa zrobią znaczny krok w stosunku do tego Qeda 

36 minut temu, Bumpalump napisał:

Akurat ta listwe dostalem w prezencie z Sun Audio wiec nic mnie nie kosztowala

Więc trochę słabo doradzać komuś nieuzasadniony wydatek  prawie 2 tys. jak samemu dostało się darmo. Wesołych...?

43 minuty temu, muda44 napisał:

Przez lata używałem Sonus Oliva i to fajna listwa za 380 ale są lepsze tyle że drogie listwy . Niestety wpływ znacznie i znacząco pozytywny .

Listwy Sonus Oliva to przerobione Bachmanny i inne:)

13 minut temu, audiofan01 napisał:

Więc trochę słabo doradzać komuś nieuzasadniony wydatek  prawie 2 tys. jak samemu dostało się darmo. Wesołych...?

Przepraszam a komu ja cos doradzam? ? Zdrowych i Wesołych

11 minut temu, audiofan01 napisał:

2 tys na listwę?? I co jeszcze? Może kuweta pod nią?? Ludzie wydawajcie kasę tam gdzie są efekty a nie na byle co

4 minuty temu, Audio.Japan napisał:

2 tys na listwę?? I co jeszcze? Może kuweta pod nią?? Ludzie wydawajcie kasę tam gdzie są efekty a nie na byle co

Ty to jestes pierwszy do zarzadzania cudzymi pieniedzmi :)

17 godzin temu, Bumpalump napisał:

Niby nie doradzenie ale przywołanie topowych ML działa ponętnie? i rozum może przysnąć:)

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

...?

Listwy Sonus Oliva to przerobione Bachmanny i inne:)

Dokładnie i to działa .

Godzinę temu, Audio.Japan napisał:

2 tys to za mało na bardzo dobrą listwę .

Wypożycz sobie Gigawatta PF2 MK2 z LC2- MK3+ , wepnij , posłuchaj i napisz .

Wrażenia bezcenne.

13 minut temu, muda44 napisał:

Dokładnie i to działa 

Tylko czy na korzyść? Ja doszedłem do zupełnie odwrotnych wniosków i zrezygnowałem z listew z wszelkimi dodatkami/ulepszeniami. Wesołych...?

U mnie jest listwa Monstera, sieciówka made by Mariusz, a głośnikowe to WireWorld orbit16/4 ze srebrem.

Głośnikowe mają kilka lat. Mimo , że ostatnio nie słucham namiętnie muzyki to za wpisem Muda44 zerknąłem na Chorda.

Konfekcja ze złotymi bananami Chord BFA gold 2x2,5m koszt 555zł we Wrocławiu. Będzie to lepsze niż wspomniany Orbit?

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku! ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

39 minut temu, audiofan01 napisał:

Tylko czy na korzyść? Ja doszedłem do zupełnie odwrotnych wniosków i zrezygnowałem z listew z wszelkimi dodatkami/ulepszeniami. Wesołych...?

Przecież pisze że na korzyść . I to znacznie .

Wesołych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilka wartych uwagi ofert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takie Arcusy as4 widywałem za 200-400zł, Sony ss B3ES są tańsze nawet na zagranicznym ebay pomijając dźwięk bo może grają nawet przyzwoicie to te monitory Sony wyglądają strasznie i chyba mają uszkodzoną wysokotonówkę i to wszystko za 2000zł gdzie wybór na rynku wtórnym jest naprawdę spory i szansa, że ktoś się tym zainteresuje jest znikoma :-)

Ukryta Zawartość

trochę słoje forniru się nie zgadzają ale cena za te podłogówki całkiem przyzwoita, wysoki to stary ale dobry aluminiowy Seas.

Ukryta Zawartość

mało informacji o tej firmie, to chyba jakaś odnoga I.Q. przetworniki Vify, obudowy trochę zapuszczone ale same skrzynki raczej w miarę solidne.

Ukryta Zawartość

dobra aluminiowa Vifa D25AG, trójdrożne podłogówki, cena przyzwoita.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Dune napisał:

Takie Arcusy as4 widywałem za 200-400zł, Sony ss B3ES są tańsze nawet na zagranicznym ebay pomijając dźwięk bo może grają nawet przyzwoicie to te monitory Sony wyglądają strasznie i chyba mają uszkodzoną wysokotonówkę i to wszystko za 2000zł gdzie wybór na rynku wtórnym jest naprawdę spory i szansa, że ktoś się tym zainteresuje jest znikoma ?

za granicą wszystko jest prawie zawsze tańsze, szczególnie z tego przedziału cenowego, dla nich to nic nie warte śmieci i chcą się pozbyć jak najszybciej

tu dobra okazja moim zdaniem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.