Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

A mozna ten liquid gdzies kupic ?

Czyli goły drut ;)

Można w RCM za jedyne 695 zł malutka buteleczka. Jak lubicie być dymani to se kupcie, ja używam znakomitego środka w ludzkiej cenie: https://www.gimmik.net/Izolacja_elektryczna_w_plynie,o,14722.html?gclid=EAIaIQobChMI8euhr72v1wIVlBsYCh2vawsXEAQYAyABEgLWgPD_BwE

Działa wybornie, choć jak lubicie ostre dymanko to polecam audiofilskie płyny, też bywałem idiotą je kupując :-)

Edytowane przez zyzio

Oczywiście, że spadała, przecież branża musi sprzedawać swój wykwint w adekwatnych cenach :-) Po zastosowaniu tego preparatu nano baterie działają znacznie dłużej, identycznie jak w przypadku dawnych ściereczek XLO, tyle że dłużej.... ale róbta se co chceta, przecież przewodnictwo musi spadać w tej cenie :-)

Edytowane przez zyzio

Możesz na ręcznik papierowy psiknąć i nanieść na gniazdo/wtyk lub delikatnie psiknąć bezpośrednio, nadmiar wytrzeć. Na dodatek ten środek bardzo długo się utrzymuje i wypiera całkowicie wilgoć, ale to i tak plebejska słabizna :-) Zdecydowanie lepiej działałby przy cenie 500 zł, wtedy nawet Pacuła by go zauważył i zmiany byłyby fundamentalne, słynne "tu i teraz" nabrałoby nowego wymiaru :D

Edytowane przez zyzio

Kiedyś stosowałem polimer przewodzący Resona Licon,dobry był cholernik ,ale zabieg trzeba było powtarzać co jakiś czas,dałem sobie spokój z tymi środkami,nie chce mi się,ale fakt działają,ten furutecha nano liquid też.

Sprawdzajac oryginalne wtyki firmowe na zdjeciach kable sa gołe bez zadnej cyny i tulejek czy tez widelek . Wiec nie wiem czy ma to sens

Oryginalne frmowe od dystrybutora a faza z zerem odwrotnie :) , z ekranem też czasem nie wiedzą co zrobić - ile razy tak widziałem .

Płyn Nano Liquid Furutecha ma nanocząsteczki złota i srebra stosowane też w produkcji wielu przewodów nawet flagowego Nano Power Flux za 15500zł i tańszych kilku modeli Alpha Nano Au Ag.

Co innego jest izolacja elektryczna w płynie.

W trakcie usuwania konta.

Tylko poszukaj watku o tym plynie jak ludzie pisza ze pogarszal jakosc zamist polepszać

To nano liquid Furutecha pogarszał vs. Reson Licon wg dyzmy ;). Nanoprotech leje sikiem prostym na wszystkie te płyny i też działa, ale żaden wyczynowy audiofil i tak go nie kupi, albo zjedzie, bo środek dla motłochu nie może niczego polepszać, a wręcz degraduje :)))) nanoprotech jest lepszy od rekomendowanego przez miszcza Pacułę: http://www.highfidelity.pl/artykuly/0501/mckenic.html

To akurat też środki w miarę uczciwych cenach, a nie produkty sztucznie obcmokane i pozycjonowane celem dymania jeleni.....

Oryginalne frmowe od dystrybutora a faza z zerem odwrotnie :) , z ekranem też czasem nie wiedzą co zrobić - ile razy tak widziałem .

Płyn Nano Liquid Furutecha ma nanocząsteczki złota i srebra stosowane też w produkcji wielu przewodów nawet flagowego Nano Power Flux za 15500zł i tańszych kilku modeli Alpha Nano Au Ag.

Uwielbiam te orgazmy nad metką z ceną :)))) bezcenne :D

Kiedyś stosowałem polimer przewodzący Resona Licon,dobry był cholernik ,ale zabieg trzeba było powtarzać co jakiś czas,dałem sobie spokój z tymi środkami,nie chce mi się,ale fakt działają,ten furutecha nano liquid też.

Reson Licon jest ok, ale cena też była złodziejska -110 zł za parę kropel, poza tym kłamali, że jedna aplikacja wystarczy i działa zawsze - bullshit !

Edytowane przez zyzio

Tylko ze w standardzie shuko nie ma "normy" gdzie faza a zero ma byc. Po to go wymyslono ze wtyk wchodzi z dowolnej strony. Przeciez czajnikowi obojetne jak podlaczysz :)

A Furututech nie produkuje w standardzie Francuskim z "bolcem" (czyli tak jak w Polsce) wiec nie musi.

Choc z drugiej strony, z punktu widzenia audio mogliby sie do tego stosowac...

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Redaktorzy

Słupki są modułowe - skręcane, więc dokręcasz tyle ile potrzebujesz. 20-30 cm nie powinno stanowić żadnego problemu.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

eśli chodzi o Boostery Furutecha to .... parka takowych wylądowała ;-)

Lubię post

Fr@ntz

I co to ma niby zrobic w systemie/?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• Redaktorzy

W systemie nic, bo to nie służy do poprawy dźwięku.

Powyższe stwierdzenie opierasz na osobistych doświadczeniach empirycznych, czy zgadujesz patrząc na zdjęcia? Pytam serio.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Powyższe stwierdzenie opierasz na osobistych doświadczeniach empirycznych, czy zgadujesz patrząc na zdjęcia? Pytam serio.

Jesli pytasz o to serio, to znaczy, ze nie jestes powazny..

Słupki są modułowe - skręcane, więc dokręcasz tyle ile potrzebujesz. 20-30 cm nie powinno stanowić żadnego problemu.

Czyli można przyjąć, że "skok" wysokości jest co słupek - jakiej wysokości?

Aha, a cena 1600zl za to sluzy do?

Wiesz jak kogoś stać, żeby kabel zasilający sobie elegancko wisiał w takim urządzeniu to ja takiej osobie nie wróg. Każdy kupuje to co jest mu potrzebne, ewentualnie co mu się podoba. :- ) Cena jest niezła. Ale myślę ,że są tacy co kupują.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Wiesz jak kogoś stać, żeby kabel zasilający sobie elegancko wisiał w takim urządzeniu to ja takiej osobie nie wróg. Każdy kupuje to co jest mu potrzebne, ewentualnie co mu się podoba. :- ) Cena jest niezła. Ale myślę ,że są tacy co kupują.

Ja tez jestem tolerancyjny, tylko to nie ma zadnego zwiazku z audio.Jesli ktos lubi bizuterie i jest kobieta to rozumiem. Natomiast w tym wypadku sa to mezczyzni i tutaj wlacza mi sie alert. I to tez rozumiem ale wole za wczasu zdiagnozowac, aby potem nie bylo nieporozumien.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wiesz jak kogoś stać,

I to jest sedno sprawy. Ja np nie rozumiem jak można marnować kasę na kolejny upgrade lub kupno nowego laptopa skoro to od razu strata 50% kasy a i stary laptop przecież działał. Jednak nie siedzę non stop na forum PC by się naśmiewać .

Że o chorych cenach za iPhony czy iPady nie wspomnę..gdy można mieć taki sam parę tysięcy tańszy...

• Redaktorzy

Czyli można przyjąć, że "skok" wysokości jest co słupek - jakiej wysokości?

Nie do końca, gdyż moduł "trzymający" można swobodnie ustawiać na długości każdego ze słupków.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

I to jest sedno sprawy. Ja np nie rozumiem jak można marnować kasę na kolejny upgrade lub kupno nowego laptopa skoro to od razu strata 50% kasy a i stary laptop przecież działał. Jednak nie siedzę non stop na forum PC by się naśmiewać .

Że o chorych cenach za iPhony czy iPady nie wspomnę..gdy można mieć taki sam parę tysięcy tańszy...

Podobnie myślę - niech każdy kupuje to co chce i kiedy chce. Takich przykładów jest cała masa, ale jak ktoś lubi i sprawia mu to przyjemność... to niech kupuje, bo życie mamy jedno.

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Redaktorzy

Jesli ktos lubi bizuterie i jest kobieta to rozumiem. Natomiast w tym wypadku sa to mezczyzni i tutaj wlacza mi sie alert.

Dlaczego. Męska biżuteria to np. zegarek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.