Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie sie już ochłodziło, zatem współczuje Wam wszystkim a Polsce.

Upał ma swoje zalety, udało mnie się w kilka dni zrzucić bez problemu kilka niepożądanych kilogramów. Od razu człowiek lepiej się czuje i muzyka lepiej brzmi. Ciężko ma tylko sprzęt pracujący w klasie A. Na upały najlepsza klasa D ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A w jaki sposób w ogóle działają wzmacniacze lampowe?

Zmiany parametrów w czasie każdej lampy są niekontrolowane, wręcz nieprzewidywalne ...

Ojej... to jak ci dawni jajogłowi liczyli na komputerach lampowych trudne i skomplikowane obliczenia balistyczne, a także te związane z bronią jądrową? Pewno "procesy" musiały być baaardzo niestabilne.

Ciężko ma tylko sprzęt pracujący w klasie A. Na upały najlepsza klasa D ;-).

Ja lamp od kilku dni znów nawet nie włączam. Nie mam niestety klimatyzacji w domu. Przeczekam, wyposzczę się. :D

Ja lamp od kilku dni znów nawet nie włączam. Nie mam niestety klimatyzacji w domu. Przeczekam, wyposzczę się. :D

Słuszna decyzja, u mnie np. dwa dni temu padł zasilacz od komputera. Mogło to być związane z tymi temperaturami choć na pewno nie był to jedyny czynnik. Zamontowałem nowy dużo mocniejszy z cichszym i większym wentylatorem. Teraz komputer działa jak szatan i do tego wyraźnie ciszej choć przydałoby się jeszcze wymienić wentylator procesora który jest główną przyczyną męczącego po dłuższym okresie użytkowania szumu. Mam w starych komputerach ciche wentylatory będę musiał zrobić podmiankę o ile będą pasować.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

A jak oceniać wiarygodność?

Przeczytałem wszystkie następne strony i odpowiedź jest jasna - po nicku piszącego :D

Idę kupić platynowe bezpieczniki do mojego Kawasaki, podobno +10KM dodają do silnika i łatwiej się skłąda w zakręt.

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Wy tu pierdu pierdu, a w klubie naszego ukochanego Dyzia trwa wojna i krew się leje wiadrami. Naprawdę warto przygotować chipsy, popcorn i napoje i śledzić bratobójczą wymianę uprzejmości.

Grzegorz_56124, masz głośniki za 1000zł , i się dziwisz ,że na tym szrocie nie słyszysz różnicy ? W ogóle się dziwię, że nie masz jeszcze creative 2.1 za 200zł, bo przecież na wykresie wszystkie grają to samo. Marantz ? Mój szwagier twierdzi, że dvd manty gra tam samo. I mi udowodnij , że nie gra. No i udowodnij mi, że większość ludzi tego wątku ma trzy cyfrowe iq. Bo jeżeli nie udowodnisz, w takim razie, rozmawiam z małpami,które umieją pisać.

Póki co traktuje waszych starych i was jako stado orangutanów, które w wyniku błędu ewolucji, nauczyły się pisać. Czekam na potwierdzenie z mensy.

Wy tu pierdu pierdu, a w klubie naszego ukochanego Dyzia trwa wojna i krew się leje wiadrami. Naprawdę warto przygotować chipsy, popcorn i napoje i śledzić bratobójczą wymianę uprzejmości. ������

Noooooo, od paru dni jest to pierwsze miejsce, gdzie z uciechą zaglądam na tym forum.

Oni tam panie, brzmienie kąąąądycjonejros rozróżniajom a Dyzma wytrwale walczy o godność przedłużacza w stalowej dużej obudowie (z wyświetlaczem) ale innej firmy niż W. (!!!)

Prawdopodobnie aby zaciemnić nieco i pokazać, że on to nie tylko W.

Jednak, nie ma to tamto - powinien udzielić sobie bana na ten "święty" (innowierców nie wpuszczamy!) wątek, gdyż najwyraźniej trolluje go inną marką!

Ojej... to jak ci dawni jajogłowi liczyli na komputerach lampowych trudne i skomplikowane obliczenia balistyczne, a także te związane z bronią jądrową? Pewno "procesy" musiały być baaardzo niestabilne.

Drogi Szamanie, jak się zapewne orientujesz wpis mój odnosił się do wpisu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Billy Idola i miał charakter ironiczny, chociaż jak najbardziej poważny.

Biorąc pod uwagę jak zachowują się parametry lamp w czasie (nieprzewidywalne chaotyczne zmiany parametrów) w dzisiejszych czasach nie powinny być w ogóle wykorzystywane ... nawet w audio ponieważ są już lepsze (dające większe możliwości) technologie.

Na swojej lampce gram bez problemu, nie grzeje się zbyt mocno nawet w te upały.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i udowodnij mi, że większość ludzi tego wątku ma trzy cyfrowe iq. Bo jeżeli nie udowodnisz, w takim razie, rozmawiam z małpami,które umieją pisać.

Póki co traktuje waszych starych i was jako stado orangutanów, które w wyniku błędu ewolucji, nauczyły się pisać. Czekam na potwierdzenie z mensy.

Cóż?

Nie traktuj wszystkich z tego Forum jako swych pobratymców. Bardzo sie mylisz. Następny Twój wpis ukaże się w watkach jeśli udowodnisz, że Twoje stado nauczyło cie rozumienia znaczenia określenia "kultura dyskusji"

Nie musi być z lodem. Chłodna mineralna lub źródlana NIEGAZOWANA w dużych ilościach w upały - min 4l na dobę jest najskuteczniejsza. Dobrze jest pic ja z plasterkiem cytryny lub limonki, aby organizm przyswajał ja jako pokarm a nie jedynie czysta wodę.

Jeszcze mały off. Sorki

W upały mi pomaga picie gorącej, gorzkiej herbaty. W miarę szybko, by nie wystygła.

Polecam...

...ja polecam doprawić maleńką szczyptą soli. Na serio!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie musi być z lodem. Chłodna mineralna lub źródlana NIEGAZOWANA w dużych ilościach w upały - min 4l na dobę jest najskuteczniejsza. Dobrze jest pic ja z plasterkiem cytryny lub limonki, aby organizm przyswajał ja jako pokarm a nie jedynie czysta wodę.

A ja się tak zastanawiam, widzę że ożył wątek z bezpiecznikami, czy to znak nadchodzącej jesieni, czy to piekielny żar zmusza ludzi do pozostawania w domach? W ostatnim czasie w Polsce panują ekstremalne warunki pogodowe, wygląda na to że nawet w domach wysokie temperatury powodują stany które doprowadzają ludzi do dramatycznych prób odsłuchiwania bezpieczników. Eskalacja konfliktu postępuje tak szybko że wystarczyło kilka dni a już sypią się bany na forum. Pozdrawiam wszystkich słyszących i niesłyszących, mam nadzieję że w tym roku nie będzie dużo strat w ludziach bo widzę że zapowiada się naprawdę ostro.

...mam nadzieję że w tym roku nie będzie dużo strat w ludziach...

...żeby kilka osób zorientowało się, że jest różnica pomiędzy wyrażaniem opinii w humorystyczny sposób, a pisaniem z premedytacją pierdół.

Upał ma swoje zalety, udało mnie się w kilka dni zrzucić bez problemu kilka niepożądanych kilogramów. Od razu człowiek lepiej się czuje i muzyka lepiej brzmi. Ciężko ma tylko sprzęt pracujący w klasie A. Na upały najlepsza klasa D ;-).

Od samego upału schudłeś? To musisz mieć spory zapas tłuszczu, bo to tak normalnie nie działa.

Ruch i ćwiczenia są potrzebne by spalać tkankę tłuszczową. Ja biegam nawet w te upały, ale wieczorami,

później lepiej zimniutkie piwo smakuje i ono jest najlepsze na upały, a nie whisky, która jest za mocna na wysokie temperatury.

No chyba, że ktoś chce się zwyczajnie znieczulić, to jest dobra. ;-)

...ja polecam doprawić maleńką szczyptą soli. Na serio!

Podobno na upały dobre są też te wszystkie isotonic drinks (nie mylić z energy drinks), bo lepiej nawadniają organizm niż zwykła woda,

pomijając ich trochę chemiczny skład.

Najlepiej zamiast tych sklepowych samemu zrobić sobie taki isotonic drink w prosty sposób:

zimna woda+cytryna+miód+szczypta soli (można oczywiście wcisnąć sobie ekstrakt z innych ulubionych owoców, dodać mięty, pieprzu cayenne...itp).

Jakby mi ktoś powiedział, że mam teraz słuchać bezpiecznika, to musiałbym się bardzo znieczulić inaczej nie :)

Jak się słucha bezpiecznika? To jakiś zespół?

Grzegorz_56124, masz głośniki za 1000zł , i się dziwisz ,że na tym szrocie nie słyszysz różnicy ? W ogóle się dziwię, że nie masz jeszcze creative 2.1 za 200zł, bo przecież na wykresie wszystkie grają to samo. Marantz ? Mój szwagier twierdzi, że dvd manty gra tam samo. I mi udowodnij , że nie gra. No i udowodnij mi, że większość ludzi tego wątku ma trzy cyfrowe iq. Bo jeżeli nie udowodnisz, w takim razie, rozmawiam z małpami,które umieją pisać.

No i wyszło - mam szrot to nie słyszę. Wygląda na to że tylko złotousi z grubym portfelem mogą słyszeć wpływ bezpiecznika.

Powiem Ci tak, jestem inżynierem w wieku 40 lat, z zamiłowania gitarzystą. Przewaliłem trochę sprzętu lampowego, tranzystorowego i cyfry i nigdy, ale to nigdy ani ja ani nikt z gitarników nie pierdzielił farmazonów o wpływie bezpieczników na brzmienie. A wielu z nich ma kasę na grube wiosła i extra piece i naprawdę pieszczą swoje brzmienie. Dlaczego nie pieprzą takich farmazonów?

1. Bo to wierutna bzdura i czarna magia, ale poprawia ego różnego rodzaju ludzikom którzy potrzebują się wykazać że są lepsi.

2. Bo ośmieszyli by się rozmawiając o tym przy nagraniach materiału z ludźmi którzy takie realizacje prowadzą.

3. Bo często są elektronikami-amatorami albo profesjonalistami, budującymi własne wzmacniacze czy efekty i którzy znają fizykę.

Tylko w świecie audio na brzmienie maja wpływ takie nierealne rzeczy jak bezpiecznik, podkładka pod kabel czy inne kondycjonery.

Proste rzeczy takie jak kable w ścianie, zabezpieczenia w rozdzielnicy czy złącza w gniazdach są po prostu pigmejowe i co, psują brzmienie a cudowny bezpiecznik nagle go naprawi? Jesteś poważny?

To bajki dla ludzików którzy nie maja się czym popisać ani nie maja wiedzy tylko kasę i tą kasą poprawiają sobie samopoczucie - bo słyszą.

Mnie nic do tego, jak kogoś stać, jak ktoś słyszy to niech słyszy ale niech nie pierdzieli bzdur i nie wciska na siłę innym tego kitu. Już jedna instytucja od zarządzania ciemna masa wystarczy.

Wiem że drogi system gra lepiej, bardziej selektywnie, dynamicznie czy co tam jeszcze. Interkonekty, jakość przetworników itd. mają wpływ na całość.

Ale bezpieczniki, sieciówki albo wygrzewanie kabli?

Tak samo działa efekt wielkiego auta na kompleks małego penisa, rozumiem że jak już większego się kupić nie da to trzeba iść w audio i bezpieczniki?

A jak chcesz obrażać mnie albo mojego ojca (ŚP) od orangutana to bądź ostrożny.

P.S.

Nie zamierzam obrażać melomanów, którzy na swoich drogich sprzętach za miliony cieszą się muzyką. Takie hobby szanuję.

Moja wypowiedź jest w stronę bajkopisarzy i naciągaczy z małym ego co to muszą być zawsze lepsi od innych, bo tak.

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

(Dla jasności: kto? Nie śledzę na bieżąco dyskusji, a nie chcę popełnić błędu domyślając się.)

...

Nie zamierzam obrażać melomanów, którzy na swoich drogich sprzętach za miliony cieszą się muzyką. Takie hobby szanuję.

Moja wypowiedź jest w stronę bajkopisarzy i naciągaczy z małym ego co to muszą być zawsze lepsi od innych, bo tak.

Post przydługi, ale za ten fragment klikam lajka.

Z Whisky muszę spróbować. Ja lubię generalnie na czysto bez wody i lodu. Na gardło zimą pomaga ale teraz?

No może to taki paradoks i przestanę odczuwać upał a nawet piec włączę. Ten lampowy ;)

Wrzątek pomaga na upały tylko mało kto lubi.

Zgadza się, piję często gorącą herbatę, najlepiej z cytryną, ale obowiązkowo bez cukru,

Zgadza się, piję często gorącą herbatę, najlepiej z cytryną, ale obowiązkowo bez cukru,

Tak, gorzka i gorąca kawa, herbata pomaga na jakiś czas ale tylko na uczucie pragnienia.

Uczucia pragnienia nie można jednak zwalczać zbyt intensywnie - to nasz organizm z automatu domaga się dodatkowego nawodnienia i to niestety trzeba zaspokajać.

Zaspokajać nie BĄBELKAMI! (piwo i inne wody "energetyki brrrr")

Dodatek soli? Byle niewielki ale zadziała to tylko jak wyżej, gorąca kawa, herbata. Organizm i tak będzie się od niej próbował uwolnić i tylko zwiększy się znowu zapotrzebowanie nawodnienia.

Woda, woda, woda - z dodatkiem cytryny (bez cukru) - taka woda skuteczniej nawadnia, ponieważ dodatek cytryny powoduje, że jest 'traktowana jak pokarm"

Alkohol? Oszukuje i zamula ...no chyba (teraz będzie wreszcie w temacie wątku) że zamierzamy wreszcie "spróbować!" i posłuchać bezpiecznika, sieciówki czy innego kądycjonejro.

Wrzątek pomaga na upały tylko mało kto lubi.

To taki paradoksik (znowu ta fizyka nieszczęsna)

Na upały dużo gorsze od gorącej wody są lody!

Tylko letnia herbata, leciutko słodzona.

A myszowata w upały?

Tu od lat stosuję się do zaleceń profesora glacjologii z 'Czterdziestolatka' - niejakiego Koziełły:

"- W zasadzie każdy powód jest dobry, by poprawić bilans termiczny".

Woda, woda, woda - z dodatkiem cytryny (bez cukru)

A dodatkowo z łyżeczką miodu?

Porad dotyczących nawadniania organizmu juz wystarczy. Powróćmy do pytania - czy "granie" bezpieczników topikowych w zasilaczach sprzętu audio to technika, filozofia, czy religia-czyli oszustwo?

Ja zapytam w ten sposób:

- jeśli hiendowy bezpiecznik topikowy za kilkaset złotych polskich, technicznie spełnia te same parametry co standardowy - bo wydaje mi sie, że również MUSI być pełnosprawnym bezpiecznikiem o zadanych i spełnianych parametrach co do ochrony przed prądem większym niż podaje jego wartość obciążenia, po przekroczeniu którego powinien natychmiast sie spalić, to jako element zabezpieczający posiada dokładnie taki sam co do parametrów obciążenia 20milimetrowy odcinek drutu jak ten standardowy. To wytłumaczcie mi proszę CZYM ten hiendowy wnosi te CUDA w brzmienie urządzenia audio? Obudową, zakończeniami styków? Tą farba na nim i napisami? CZYM wytłumaczalnym fizycznie i technicznie???! I jakie pomiary wykazały różnice pomiędzy standardowym bezpiecznikiem topikowym a tymi CUDOWNYMI hiendowymi? Nawet nie pomiary zmiany spektrum dźwięku zestawu a czysto elektryczne chociażby?

Od samego upału schudłeś?

Nie, upał jest czynnikiem który powoduje spadek chęci do jedzenia a wzrost chęci do picia. To pozytywne działanie jak się je właściwie wykorzysta powoduje możliwość szybkiego zrzucenia zbędnych kilogramów. Ćwiczyć oczywiście też trzeba, co dzień jeżdżę na rowerku treningowym godzinę i schodzę z niego bardzo mocno spocony (spore obciążenia). Do ubiegłego roku grałem jeszcze w kosza, ale zauważyłem coraz gorsze zachowanie moich stawów zwłaszcza jak dużo skakałem. Poza tym wzrosła ostatnio możliwość kontuzji a to nie jest czynnik pozytywny, więc po ca. 20 latach gry podjąłem trudną decyzję że kończę brykanie na parkiecie koszykarskim.

To wytłumaczcie mi proszę CZYM ten hiendowy wnosi te CUDA w brzmienie urządzenia audio?

Tego nie da się wytłumaczyć w sposób logiczny. Zresztą chyba nikt dotychczas nie podjął takiej próby poza znanym już "ja słyszę".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.