Skocz do zawartości
IGNORED

Zeta Zero - interesujący wywiad

thomassek

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie zamieścić Wam niezwykle obszerny wywiad z Tomaszem Rogulą mając wiedzę, że wśród naszych użytkowników mamy dużo fanów "twórczości" tego Pana :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sytego czytania :-)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103690-zeta-zero-interesuj%C4%85cy-wywiad/

Niewątpliwie jest to bardzo sympatyczny gość o ogromnej wiedzy z wielu dziedzin audio.

Poza tym to prawdziwy pasjonat. To się czuje, że on kocha te zagadnienia.

Rozwiązania jakie stosuje to teź nie byle co, a że gusta są różne to wiadoma sprawa.

Nie każdemu muszą się podobać jego sprzęty,

Co do vinyli teź w pełni podzielam jego opinie.

Szanuje, podoba mi się to hobby u innych ale to już nie dla mnie.

Słyszę te trzaski, pęknięcia i nie mogę tego zaakceptować.

Z dynamiką też nienajlepiej wg mnie. Ale fajnie że ludzie lubią różne klimaty.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Niewątpliwie jest to bardzo sympatyczny gość o ogromnej wiedzy z wielu dziedzin audio.

Poza tym to prawdziwy pasjonat. To się czuje, że on kocha te zagadnienia.

Sympatycznym gościem może być każdy,o ogromnej"ZAOWALOWANEJ"wiedzy, w cudzysłowiiu,co by idiota zrozumiał treść!

Cytując ciebie rydz, napisałeś do kolego Rocha w zakładce Analog " po ch*j tu zaglądasz...i wy***rdalaj stąd"

Pomijając poziom kultury tego wpisu, zresztą typowy dla ciebie...to skąd ta niekonsekwencja?

Zakładka Hi Fi w domyśle High End z pewnością nie jest dla ciebie!

O ile w Stereo i Analogu twoja bytność choć wątpliwej jakości to jednak wydaje się zrozumiała o tyle w High End w ogóle nigdy nie powinno ciebie być....rotel, chairo, amplitunery, technics.....sam rozumiesz....albo i nie, więc....dedykuję tobie twój własny wpis.... :-)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

"Ugotowani" tam pan Tomasz też dał radę.Sylwek rydz naprawdę tak zagaił do Rocha?ja pierdziu wiele razy polemizowałem z tym sympatycznym Krakusem ale do tej granicy nigdy się nie zbliżyliśmy:)

3 lata temu rozwazalem Zeta Zero zanim kupiłem Avantgardy. Pan Tomasz to bardzo mily gość w kontakcie bezpośrednim . Sluchalem jego sprzętu na ostatnim AS 2012 i było trochę za glosno, jak na mój gust.

Wybralem Avantgardy bo z lampa pasuja bardziej do muzyki , której najczesciej słucham , poza tym Zeta Zero maja nieco kontrowersyjny design.

Fajnie jednak, ze sprobowal i zaczyna odnosci sukcesy.

Konto w trakcie usuwania

Faktycznie producent Zeta Zero brał udział w jednym z odcinków ugotowanych - 21.04.2013 r.

Ukryta Zawartość

W sumie też ciekawy pomysł na zaistnienie, pokazywał tam między innymi swoje studio nagraniowe w domu.

Ukryta Zawartość

Tomasza poznalem osobiscie na ostatnim AS w Warszawie,najbardziej sympatyczny konstruktor i swietny fachowiec,mam dla niego duze uznanie, bo zrobil swietne kolumny i jego wstegi graja wspaniale.Kolumny jego akurat mi sie bardzo podobaja,tylko sa drogie,myslalem o ich kupnie, ale z moim Carym 300B to duzy znak zapytania czy moj wzm dalyby rade je napedzic!mam nadzieje przy najblizszym pobycie w Warszawie(mieszkam w Londynie) odwiedze pana Tomasza ,bo mam osobiste zaproszenie i wyprubujemy moj wzm z jego kolumnami.Znajac tego wybitnego konstruktora mysle ze dalby rade zrobic male przrobki w swojej kolumnie ,tak aby pozniej swietnie zagralby z moim Carym 300SEI.

"Ugotowani" tam pan Tomasz też dał radę.Sylwek rydz naprawdę tak zagaił do Rocha?ja pierdziu wiele razy polemizowałem z tym sympatycznym Krakusem ale do tej granicy nigdy się nie zbliżyliśmy:)

Tak napisał. Sam sprawdź. Wejdź w nick rydz i w Reputacji jest jego wpis do Rocha.

Ja wiem, że na forum ścierają się różne poglądy, czasem jest ostro ale rydz mnie zaskakuje.

Wpierw pisze o swojej kulturze, wrażliwości i trzymaniu poziomu a potem....chamskie wiązanki.

Ma gość jakiś problem.....z sobą.

Akurat te kolumny pana Tomasza najbardziej mi sie podobaly z grania i wygladu!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten wywiad jest też taką umiejętną i sprytną formą reklamy zrealizowaną przez Pana Rogulę..

Niby to nie poleca od razu swoich wzmacniaczy a mówi, że kolumny powinny współpracować z jak najmocniejszymi aby wytworzyć prądy umożliwiające "materializacje instrumentów w pokoju" hmm.. tymczasem jego monobloki oferują ponad 1kW mocy... podobno niczym nie zmąconej.. takie informacje działają podprogowo na człowieka :-)

Do tego zakupując u niego kolumny, za poproszeniem nawinie nam swój hiper realistyczny w muzycznym przekazie kabel składający się z 8004 osobnych żyłek, całkowicie "zdarma" :-)

Ma facet przede wszystkim smykałkę i "łeb" do interesów ;-)

Dużo bełkotu tj. rzekomych innowacyjności zastosowanych tu i ówdzie, owianych sporą dozą tajemnicy.. Wie jak budować reklamę :-)

Tak czy siak da się Tomasza polubić..

Poza tym to mój imiennik jak by nie patrzeć :-)

PS. Szkoda, że Pan Andrzej Markow ( ten od lampowców ) nie ma takiego talentu do "bycia medialnym" bo sprzęty wychodzące spod jego ręki są podobno całkiem rzetelne....

Omen

hehe rewelacja! Ciekawe czy dania spod jego ręki również wychodzą mu "High-End" Trzeba to koniecznie zobaczyć :-)

Mirek10

Zgodzę się z Tobą :-) Słuchałem i.. bardzo dobry dźwięk! Do tego mało upierdliwe akustycznie.. Niezależnie jak stały, czy delikatnie bokiem czy trochę wspak dźwięk się podobał :-) Jednym słowem cechują się świetnym rozpraszaniem.. Pełny dźwięk wypełniał większą przestrzeń sali :-)

Choć wiem, że mogło grać też zdecydowanie lepiej gdyż słuchałem w zupełnie niefortunnej konfiguracji słabowitego wzmacniacza Unison Research S6 i całkiem "budżetowego" źródła Exposure 2010S2 i okablowania składającego się z podstawowego modelu firmy Naim ( swoim wyglądem nawiązywał do podtynkowego z Praktikera ;-) )

Ale tak to jest kiedy prezentacje zrobiono mi na przysłowiowe "hurraa!" tj. przyszedłem, poprosiłem i podłączyli.. co popadło ;-)

PS. Tu masz je Mirku do nabycia taniej, i "na sztuki" hehe bo na końcu dopisują "sprzedajemy tylko w parach" hehe cwianiaczki :-)

Ukryta Zawartość

Swoją drogą skąd taka promocja... Przeceniać nowy High-Endowy produkt tak bardzo.. Ne wydaje się to Wam/Tobie dziwne? ( i kolidujące z ideą Pana Roguli )

Mniejsza z tym..

Salon w Gliwicach oferuje dość dobrze zaadoptowaną akustycznie salkę więc możesz do nich wparować :-)

Tylko wcześniej sugerowałbym telefoniczne powiadomienie bo w innym wypadku będziesz słuchać tak jak ja "na dzikusa" :-)

Choć pewnie będąc u Pana Roguli osobiście miałbyś większy komfort z każdej strony patrząc... ehh no tak zapomniałem.. zazdroszczę Ci tego "nalotu" na niego :-)

Ukryta Zawartość

Akurat te kolumny pana Tomasza najbardziej mi sie podobaly z grania i wygladu!

Chciałbym te kolumny kiedyś usłyszeć w ludzkich warunkach. Słyszałem je tylko na Audioshow i pozytywnego wrażenia nigdy nie zrobiły pomimo tego, ze p. Tomasz i owszem, takie sprawia. Lubię pasjonatów.

Coś mnie się wydaje, że temu produktowi jest brak jakiegoś ważnego elementu, aby odmienić kierunek z zainteresowania Twórcy sprzedażą, na zainteresowanie nabywcy zakupem.

Czytają wywiad, można odnieść wrażenie, że kolumny od strony technicznej są bliskie doskonałości lub doskonałe.

Gdzieś musi istnieć niespójność między deklaracjami a rzeczywistością.

Temat kabli pomijam, z oczywistego powodu.

Nic nie dowiadujemy się o zwrotnicy, a tam dzieją się rzeczy nieprzyjemne dla wierności i trudne lub bardzo trudne do polepszenia czy opanowania.

Zawsze jednak należy docenić osobiste zaangażowanie i podejście naukowe.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kolumny jego akurat mi sie bardzo podobaja,tylko sa drogie,myslalem o ich kupnie, ale z moim Carym 300B to duzy znak zapytania

A kupiłeś już jakieś kolumny?

Przeglądam czasami różne wątki i o ile się nie mylę "przewijasz" się od czasu do czasu pisząc na temat różnych kolumn.

Pytam z ciekawości co w końcu wybrałeś.

Wybredny jesteś czy tylko malkontent ;)

Co do kolumn Zeta Zero to nie zauważyłem jakichś większych sukcesów tej firmy na arenie międzynarodowej.

Humorystycznie (tak jak ich wygląd) traktować należy stronę www producenta.

Najciekawsze są linki do recenzji, które w rzeczywistości okazują się ...........zwykłymi zdjęciami "reporterów" lub użytkowników innych for internetowych ;)

To tak samo jakby obejrzeć sobie stronę ze zdjęciami na "pejsbooku" - byłem tu i tu , o i tam też byłem :)

Z tego co mi wiadomo dużo większym zainteresowaniem niż Zeta Zero cieszyły sie oryginalne produkty innej polskiej firmy PANCIN.

pozdrawiam

Gdzieś musi istnieć niespójność między deklaracjami a rzeczywistością.

Dokładnie to samo chciałem napisać.

Ale nie chciałem urazić "pasjonatów".

Na ostatnim AS Pancin graly imo lepiej niz Zeta Zero, lecz jesli ich cena 300 k pln jst prawdziwa, to nie wroze sukcesow.

Albo beda dawali super upusty rzedu 80% , albo ich nie bedzie na rynku, niestety.

Konto w trakcie usuwania

Taka cene zapamietalem z jakiejs czytanki, bylem nimi wstepnie zainteresowany, ale ta cena mnie zmrozila. Maja szanse , jak wyjsciowo nie przekrocza 100 k pln imo.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Taka cene zapamietalem z jakiejs czytanki, bylem nimi wstepnie zainteresowany, ale ta cena mnie zmrozila. Maja szanse , jak wyjsciowo nie przekrocza 100 k pln imo.

Pewnie sondowali rynek.

Przecież produkt jest tyle wart ile ktoś za niego zapłaci ;)

Ale aby dyktować takie ceny to najpierw trzeba wyrobić sobie jakąś pozycję na rynku.

Samą ceną na pewno nie da się tego osiągnąć.

W jednym miejscu o koniecznej mocy wzmacniacza czytamy:

By odtworzyć płytę w sposób audiofilski i marzyć o bezwarunkowym braku zniekształceń i głośnościach większych niż z naszego telewizora, to dla niektórych nagrań powinniśmy mieć w zapasie moce sięgające niemal kilowata. Dlatego oferuję we wzmacniaczach Zeta Zero ponad 1 kW mocy. Moc potrzebna do wiernego oddania dynamiki i energii tego, co robi uderzenie bębniarza w duży bęben sięga przy typowej sprawności kolumn domowych setek, nawet tysiąca watów. 100 czy 200 watów nam nie wystarczy.

A zaraz w tym samym temacie:

Zeta Zero mają bardzo lekką membranę basową i ekstremalnie lekkie membrany wstęgowe, zatem bez problemu można je wysterować nawet skromnym wzmacniaczem lampowym. Wystarcza 30 W.

Obie te firmy to przykłady designu, powiedzmy delikatnie, pro-rosyjskiego w złym znaczeniu. Jak dla mnie, forma nie do zaakceptowania w żadnej cenie.

Co do Zeta Zero calkiem zgoda, stylistyka Pancina moze przypasowac w nowoczesnych minimlistycznych wnetrzach, choc jest nieco zbyt agresywna. Mysle jednak, ze byl przy niej jakis designer, czego sie nie da powiedziec o Zeta Zero.

Konto w trakcie usuwania

Mysle jednak, ze byl przy niej jakis designer, czego sie nie da powiedziec o Zeta Zero

Tak, tak...z pewnoscią z długoletnim doświadczeniem. Lokalizacja co prawda wskazuje na fascynację amunicją, ale ja stawiam na głęboką fascynację AGD Vintage. Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać - kompletnie mi nie leży taka stylistyka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

czego sie nie da powiedziec o Zeta Zero.

Myslę ,że nie do końca masz rację .

Mógł być to ten sam designer co projektował ciągniki URSUS.

Czy również dżwiękiem oba projekty są zbliżone do siebie, tego nie wiem. Słyszałem tylko URSUS-a ;)

Oj ze stylistyka nie jest tak zle oprocz tych najtanszych chyba goliat. Plusem jest jakos wykonania. Jak dla mnie to duzo ladniejsze od harpi polskich bo to sa jakies dziwolagi

W jednym miejscu o koniecznej mocy wzmacniacza czytamy:

By odtworzyć płytę w sposób audiofilski i marzyć o bezwarunkowym braku zniekształceń i głośnościach większych niż z naszego telewizora, to dla niektórych nagrań powinniśmy mieć w zapasie moce sięgające niemal kilowata. Dlatego oferuję we wzmacniaczach Zeta Zero ponad 1 kW mocy. Moc potrzebna do wiernego oddania dynamiki i energii tego, co robi uderzenie bębniarza w duży bęben sięga przy typowej sprawności kolumn domowych setek, nawet tysiąca watów. 100 czy 200 watów nam nie wystarczy.

A zaraz w tym samym temacie:

Zeta Zero mają bardzo lekką membranę basową i ekstremalnie lekkie membrany wstęgowe, zatem bez problemu można je wysterować nawet skromnym wzmacniaczem lampowym. Wystarcza 30 W.

to może jest tak jak z jazdą na rowerze

do rekreacyjnej jazdy wystarczy niewielka siła wkładana w pedałowanie, w przypadku chęci wygrania etapu np Tour de France już niekoniecznie - tam trzeba "depnąć" zdecydowanie mocniej i nie każdy ma takie możliwości:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.