Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka sieciówka - gesty, kremowy, ciepły dźwięk..?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Miedż 7N przestaje nią być po jakimkolwiek lutowaniu, obróbce mechanicznej, cieplnej.

Te procesy zanieczyszczają nią i dodanie jakiejkolwiek wtyczki degraduje początkowy efekt.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Stasiop

Proszę się krytycznie nie oceniać jak i nie podejrzewać mnie o niekompetencje.

Nie wypisuje na forum słowa o lampach, czy gramofonach, ponieważ mimo że rozumiem zachodzące tam zjawiska to nie są zakresem moich działań, za które jestem w stanie ponieść odpowiedzialność, już to powinno mnie uwiarygodnić w oczach kogoś, kto ma pojęcie o przedmiocie.

Jeśli przekazuję swoje uwagi, to tylko w obszarze który uznaje za opanowany z punktu widzenia nie teorii, lecz funkcji.

Może Kolega czy ktoś posiadać nieskończenie potężną wiedzę teoretyczną, lecz kiedy przyjdzie co do czego, trzeba będzie wpiąć KONKRETNY FIZYCZNIE WYKONANY KABEL, ma Kolega taki kabel?

Który pokona każdy inny zbudowany przez człowieka?

Proszę o wyrozumiałość i pozwolenie aby formuła mojego uczestnictwa na forum pozostała bez zmian.

Chyba ważniejsze są treści i niesienie sobie wzajemnie pomocy, kiedy taka jest oczekiwana.

Generalnie z punktu widzenia celu, zajmuję się największym marzeniem audiofili.

Podwyższeniem dostępnej człowiekowi, najwyższej możliwej jakości dźwięku będącej potencjalnie do uzyskania w indywidualnym miejscu odsłuchu, za pomocą urządzeń technicznych działających dzięki zasilaniu elektrycznemu.

Wszystkie wielkie odkrycia naukowe, zaczynały się od spostrzeżeń, następnie trwała czasami bardzo długotrwała analiza, dotycząca tego, czy są one trafne.

747 nie rób sobie jaj , doskonale razem wiemy ze parę akademickich teorii naukowych odnośnie zjawisk występujących podczas przepływu prądu jest o kant d.. Udowodnił już to na innym forum kolega z kartką ołówkiem i podstawieniem danych do wzoru.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 17 Lipca 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 17 Lipca 2013 - trolling

747 nie rób sobie jaj , doskonale razem wiemy ze parę akademickich teorii naukowych odnośnie zjawisk występujących podczas przepływu prądu jest o kant d..

Tak, oczywiście, przecież wystarczy byle kawałek przewodu, kolorowa koszulka, para pięknych wtyczek plus stosowny opis i już mamy produkt, na który nabierzemy kolejnych naiwniaków. A teorie naukowe to jakieś bajki są. Na tym nie robi się kasy w prosty sposób, więc po co to komu.

Kurde skąd tyle zawiści w narodzie?

Nie dziwię się ze jak ktoś ma za granicą pracować to chce jak najdalej od naszych rodaków!

Nie wiesz biedaczku to popatrz na historię.

to do buma

Bida panie ...bida....

Dla czegoś bidny ? bo głupi

a dlaczego głupi? bo bidny.

Gość

(Konto usunięte)

Generalnie z punktu widzenia celu, zajmuję się największym marzeniem audiofili.

Oj, proszę, aby Szanowny Kolega nie odkrywał marzeń innych audiofili... Bo jeszcze ich skurczona w kolanie noga gwałtownie się wyprostuje :))...

A w sprawie "tytułowej" : polecam kable SoundArt Moc. Miałem kiedyś ich starsze modele, jeszcze pod nazwą StandArt. Przetwarzają dźwięk tak, jak chciałby autor wątku. I niedrogie.

Rafaell:

Na historię twoich wpisów? Toż to właśnie to o czym pisałem ....

Czas już chyba pójść w ślady twojego kolegi Disco ....

Anuśka

Ja jednak coraz bardziej się przekonuje, że swoimi realizacjami na forum trafiłem w samo sedno najskrytszych tęsknot audiofili.

To analogowy dźwięk z źródła cyfrowego, a Kolega co ma na myśli pisząc o marzeniach?

Oj, proszę, aby Szanowny Kolega nie odkrywał marzeń innych audiofili... Bo jeszcze ich skurczona w kolanie noga gwałtownie się wyprostuje :))...

A w sprawie "tytułowej" : polecam kable SoundArt Moc. Miałem kiedyś ich starsze modele, jeszcze pod nazwą StandArt. Przetwarzają dźwięk tak, jak chciałby autor wątku. I niedrogie.

Ja w kwestii formalnej: w jaki sposób przewód sieciowy przetwarza dźwięk? On może jedynie zapewnić dostarczenie odpowiedniego zasilania.

Ano, widzi Pan, są rzeczy na Ziemi, o których .....

Zapytaj Rafaella, on Ci prawdę powie ;))

Ja w kwestii formalnej: w jaki sposób przewód sieciowy przetwarza dźwięk? On może jedynie zapewnić dostarczenie odpowiedniego zasilania.

Można użyć określenia że przetwarza, cały będzie na modłę cech danego kabla, izolacji, i geometrii powodującej zaistnienie danych warunków pracy.

Gość

(Konto usunięte)

Anuśka, a Kolega co ma na myśli pisząc o marzeniach?

Aby "język gietki powiedział to, co pomysli głowa". Właśnie tak, jak u Szanownego Kolegi !

To jeszcze raz : polecam kable SoundArt Moc. Miałem kiedyś ich starsze modele, jeszcze pod nazwą StandArt. Zapewniają dostarczenie odpowiedniego zasilania tak, jak chciałby autor wątku. I niedrogie.

:)))

Jak w tytule. Jaką sieciówkę do 1500zł (może być second hand oczywiście) byscie polecili. Celem jest docieplenie i dociążenie (niższa średnica, bas) dźwięku w dość przestrzennie i szczegółowo grającym wzmaniaczyku.

Myślałem o Oyiade Tunami... jakieś inne pomysły?

Czy Kolega jest usatysfakcjonowany odpowiedziami i wskazaniami?

• Użytkownicy+

Przepraszam w imieniu moderacji za "usterki". One już się nie pojawią (przynajmniej w tej postaci) na forum, można więc spokojnie kontynuować w temacie wątku.

Przez ostatnie dwa dni walczyłem ze sprzętem. Misiowaty, powolny dźwięk bez barwy, precyzji oddechu tak w skrócie mogę opisać zmiany, które doprowadzały mnie do szału.Wymieniałem lampy przekładałem kable i nic. I wreszcie znalazłem winowajcę. POLARYZACJA. Przed burzą odłączyłem listwę fadela z gniazdka. Potem podłączyłem ale nie zwróciłem uwagi na polaryzację. Jestem zaskoczonym tym jak wiele wnosi poprawne podłączenie.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

U mnie w swoime czasie nie mogle dojść do ladu ze scena , przesunieta, niewyrazna ,zle zogniskowana - wiedziałem, ze cos jest nie tak.

Przypadkowo po jakims czasie odkryłem , ze jedna z kolumn jest podlaczona do wzmaka w przeciwfazie. Przy jakichs testach zle wpialem.

Przepialem kable glosnikowe i wszystko się pięknie poukladalo.

A co do polaryzacji, to bez próbnika nie podlaczam nowych kabli zasilających.

Najbardziej lubie te, które czerwona kropka maja oznaczone , który pin powinien być cieply.

We wzmaku mam latwiej, po ma lampke, ktora się zapala, jak polaryzacja jest nieprawidlowa.

W audio wszystko się liczy:)

Konto w trakcie usuwania

U mnie w swoime czasie nie mogle dojść do ladu ze scena , przesunieta, niewyrazna ,zle zogniskowana - wiedziałem, ze cos jest nie tak.

Przypadkowo po jakims czasie odkryłem , ze jedna z kolumn jest podlaczona do wzmaka w przeciwfazie. Przy jakichs testach zle wpialem.

Przepialem kable glosnikowe i wszystko się pięknie poukladalo.

A co do polaryzacji, to bez próbnika nie podlaczam nowych kabli zasilających.

Najbardziej lubie te, które czerwona kropka maja oznaczone , który pin powinien być cieply.

We wzmaku mam latwiej, po ma lampke, ktora się zapala, jak polaryzacja jest nieprawidlowa.

W audio wszystko się liczy

Łączy się, ale wiara w to, że system nagle nabierze gęstego, kremowego i ciepłego charakteru po podłaczeniu jakiegoś przewodu sieciowego jest wielką naiwnością.

Ale skoro wiara góry przenosi, to o ile jej mniej potrzeba by wytłuścić, zagęścić, okremować ... przekaz ... ?

Każdy da radę ;-).

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Jestem zaskoczonym tym jak wiele wnosi poprawne podłączenie.

To prawda i dobrze że udało Ci się zlokalizować przyczynę.Mógłbyś się wpędzić w jakieś niepotrzebne koszty.

Łączy się, ale wiara w to, że system nagle nabierze gęstego, kremowego i ciepłego charakteru po podłaczeniu jakiegoś przewodu sieciowego jest wielką naiwnością.

Z jednej strony masz racje, ale jak się porówna wiele kabli zasilających w tym samym systemie, to sa wyraźnie słyszalne roznice. I jakichs okreslen trzeba uzyc , aby je opisac. Dlatego można napisac, ze jeden przewod na tle drugiego może wnieść ten poszukiwany przez autora watku gesty , kremowy i cieply dźwięk.

Konto w trakcie usuwania

Przedewszystkim to chyba bardzo nie po audiofilsku tak tłuścić i kremować? Większość audiofilskich teorii mówi, że kable im lepszy tym mniejsze zmiany wprowadza w dźwięku, zatem jeśli nagranie nie jest pierwotnie gęste i kremowe (a to da się usłyszeć na starym jamniku) to wg audiofilskich teorii im lepszy kabel, tym mniej zniekształcony przekaz, w związku z tym lepsze skraje pasma, lepsza kontrola, precyzyjniejsza scena, większy realizm. W myśl tych zasad, żeby sobie wytłuścić i wykremować, jeśli tego nie robią pozostałe elementy toru trzeba by sobie podłączyć jakiś wybitnie zły kabel, np. jakieś kable instalacyjne aluminiowe z 1950 roku, po złotówce za kilometr :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

<br />Przedewszystkim to chyba bardzo nie po audiofilsku tak tłuścić i kremować?<br />

Tu się zgadzam, zazwyczaj te elementy sa wynikiem znieksztalcen, choć bywa,ze zamierzonych.

Wiekszosc z naszych klockow znieksztalca dźwięk , jedne w strone analityczności i precyzji, drugie w strone nasycenia i wypelnienia. Bo audiofile oraz konstuktorzy sprzętu audio a także recenzenci nie maja jednakowych gustow ( na szczesie) i firmy starają się do tych zróżnicowanych gustow dopasować oferte.

Dla każdego cos miłego :) Bywaja jednak zwyczajne "wpadki " i od doświadczenia i rozeznania audiofila w branzy zależy, czy mu się uda ich uniknąć.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.