Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kabli Van Den Hul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość porównania kabli głośnikowych The Wind i The Revelation ? Te pierwsze posiadam i jestem zadowolony ale myślę o zmianie .Jestem ciekaw Waszych opinii .

Jak posluchasz ich side by side to jest duze prawdopodobienstwo, ze powrotu do tych pierwszych juz nie bedzie.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z kablami coax Van Den Hula ?

O toslinku dużo czytałem ale o coaxach informacji jest mało chociaż wiele kabli jest opisywanych jako 75cio omowe .

• 2 tygodnie później...

Witam. Czy ktoś z kolegów porównywał kable głośnikowe VDH Revolution i Revelation? Posiadam ten pierwszy, jestem zadowolony, aczkolwiek mam okazję za niewielką dopłatą wymienić na Revelation. Zastanawiam się czy gra jest warta świeczki. Niestety odsłuch wcześniejszy nie jest możliwy....

Pozdrawiam

Tomek

• 4 tygodnie później...

Witam

Pytanie co do dostępności nowych modeli topowych kabli głosnikowych VdH ew. Revolution. Tak się składa, że zestawy mam blisko końcówek mocy więc z powodzenie wystaczy mi kabel 1=metrowy. Pytanie czy takie są w ogóle dostępne ? Wszystkie ceny widzę podawane teraz jako 2 x 2,5 metra i więcej.

Pytanie dodatkowe ile kosztuje konfekcja na oryginalnych widłach VdH ich okablowania ?

Rafał

Witam

Pytanie co do dostępności nowych modeli topowych kabli głosnikowych VdH ew. Revolution. Tak się składa, że zestawy mam blisko końcówek mocy więc z powodzenie wystaczy mi kabel 1=metrowy. Pytanie czy takie są w ogóle dostępne ? Wszystkie ceny widzę podawane teraz jako 2 x 2,5 metra i więcej.

Pytanie dodatkowe ile kosztuje konfekcja na oryginalnych widłach VdH ich okablowania ?

Rafał

Słuchałeś ten kabel? Miałem go w domu chwile i stwierdzam, że nadaje się jedynie do wściekle analitycznych systemów w celu ich przygaszenia.

Jak ktoś na kacu zestawił triangle z maranzem lub tak jak ja kiedyś monitor audio z exposure to czerwone vdh jak najbardziej :)

Edytowane przez szatan

Panowie

Mam pytanie, czy kable wystawione na Allegro Vdh

Revelation mają oryginalną konfekcje, cena za 4x2.5 metra to 1775. Chciałbym je kupić ale słyszałem o ważnej oryginalnej konfekcji, a nie specjalnie się znam na kablach tego producenta.

Dziękuję i pozdrawiam.

Te z Allegro Revelation to są trochę podejrzane, wydaje mi się że to mogą być jakieś podróby sam nad nimi się zastanawiałem ale zrezygnowałem. Na zdjęciach z aukcji widać że izolacja nie jest gładka ale widać skręcone przewody przebijające przez izolacje zewnętrzną a w oryginalnych jest zupełnie gładka i chyba z tego co widziałem troszkę inny odcień powinny mieć.

Swojego czasu kabelki Van Den Hula Chińczycy podrabiali na potęgę i trzeba się liczyć że jest duże prawdopodobieństwo trafienia jakiegoś fake.

Witam

Dziękuje za podpowiedź, rozmawiałem z Panem Ryszardem Jasikiem, potwierdził Twoje i moje podejrzenia, absolutnie nie jest to przewód oryginalny,

Ani szpady ani przewód nie był w rękach Pana Jasika.

Jutro umoczylbym 1700 złotych w kawałek gówna.

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Swojego czasu kabelki Van Den Hula Chińczycy podrabiali na potęgę i trzeba się liczyć że jest duże prawdopodobieństwo trafienia jakiegoś fake.

Cały czas VDH to najczęściej podrabiany kable na świecie, może za przyczyną taką, że nawet te oryginalne prezencje mają jak tanizna jakaś. Szczególnie interkonekty :(

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Nie tylko VDH większa część kabli AudioQuesta , Tary Labs , Siltecha i Cardasa sprzedawanych na Allegro to są chińskie podróby. Potem są pisane głupie wypowiedzi sfrustrowanych ludzi że jakiś kabelek nie gra albo o zgrozo, że nie ma żadnego znaczenia jaki kabelek mamy bo i tak wszystkie grają tak samo.

Panowie, przeszukałem internet, okazuje się, że były produkowane 2 wersję Revelation, Hybrid Halogen Free i

PVC Free ( Nova) , podobno ta druga wersja była droższa od nowszej.

Mało jest o nim informacji, będę wiedział jak odpisze mi z Vdh.

Podzielę się informacjami na ten temat.

Mam takie jeszcze jedno pytanie.

Mój tor to Ayon 07s wpiety w Krella 400 xi, głośniki to Sonus Faber Auditor M, potrzebuje więcej barwy, ciepła i złagodzenia dźwięku, ale nie kosztem rozdzielczości.

Czy Revelation to Waszym zdaniem dobry wybór?

Pozdrawiam serdecznie

Głośnikowe VDH miałem tylko CS122 w pierwszej wersji i tu nie podpowiem.

Natomiast to czego szukasz dadzą Ci XLRy Equilibrium Turbine i głośnikowe Qed Ruby .

Możesz też spróbować XLR Orchida .

VDH miałem tylko CS122 w pierwszej wersji

dośc tani, a jednak przewartościowany kabelek, bo wszędzie gdzie go wpinałem ostro było, ale fakt komuś tam moze się podobać

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam wszystkich ,miałem wzmacniacz Nad 302 CD 502 i kolumny Nad 802 kabelki do glośników to van den hul magnum i polączeniowy van den hul The Second powiem wam rewelacja Magnumy wycofaly dzwięk do tylu ale z szeroką sceną i głębią natomiast detale ,tzn wysokie tony talerze ,trójkąty ,detaliczne dzwięcznie i aksamitne osobiście dla mnie ten dzwięk rewelacja mi otpowiada .

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Witam,

mam możliwość zakupu kabla coaxial, Van Den Hul, THE FIRST ULTIMATE MK2 i mam pytanie czy jest to oryginał. Zwróciła mają uwagę niebieska obwódka z napisem firmowym na wtyku, natomiast na opakowaniu widnieje czerwona. Czy były różne wersje wykończenia tego kabla zależne od okresu produkcji ?

post-57911-0-01934900-1442040044_thumb.jpg

post-57911-0-43466700-1442040056_thumb.jpg

post-57911-0-09764700-1442040067_thumb.jpg

post-57911-0-17448100-1442040075_thumb.png

Witam,

mam możliwość zakupu kabla coaxial, Van Den Hul, THE FIRST ULTIMATE MK2 i mam pytanie czy jest to oryginał. Zwróciła mają uwagę niebieska obwódka z napisem firmowym na wtyku, natomiast na opakowaniu widnieje czerwona. Czy były różne wersje wykończenia tego kabla zależne od okresu produkcji ?

Witam - posiadam metrowy - nabylem w skandynawii w hifi klubie- wyglada identycznie.Tak wiec brac - osobiscie polecam-dobrze przenosi sygnal.

Która wersje?

CS122 miałem w pierwszej wersji prawie 20 lat temu i nie zapamiętałem go jako ostry kabel

Też miałem w zielonej koszulce : wycięty niski bas niesamowita barwną średnica i bardzo ładna góra zero ostrości .

Też miałem w zielonej koszulce : wycięty niski bas niesamowita barwną średnica i bardzo ładna góra zero ostrości .

Ja w pelni zgadzam sie z Twoja opinia , a mialem go kilka lat.

Witam,

post-60224-0-27747300-1442071444_thumb.jpg

CS122 zielona koszulka miałem kilka dobrych lat ,w 2009 zmieniłem na Audioqesta z ciężkim sercem powodem była długość ( potrzebowałem dłuższy kabel) bardzo miły w graniu

na początku miałem podłączony do Technicsa ,potem Marantz

Kabel na pewno nie ostro grający......

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.