Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

To niech się uczy audio tutaj, a swoje przekonania na tematy różne artykułuje na stosownym innym forum.

a po co miałby "skakać" po stronach internetowych jak na jednym portalu ma pod nosem

Jeśli ktoś w jednym tylko wątku ideologiczno-światopoglądowym napisał kilkakrotnie więcej niż na całym Forum w zakładkach merytorycznych (czyli wszystkich innych poza Bocznicą) - to chyba coś tu jest postawione na głowie i dowodzi, że przebywa na forum audio bynajmniej nie dla dyskusji na tematy związane z audio (a przy okazji, mimochodem, na inny temat), lecz w zupełnie innym celu. Jakim? Zainteresowany wie, reszta się domyśla.

napisz personalnie co cię "boli" a nie dorabiaj ideologię.

to że ktoś nie zgadza się z tobą w jakimś temacie nie jest równoznaczne że trzeba bocznice zamknąć - Jezu!!!

Gdzie i kiedy napisałem aby zamknąć Bocznicę? Wnioskuję jedynie aby zakończyć (moim zdaniem chorą) sytuację, w której ktoś na Forum Audiostereo jest nieobecny w wątkach merytorycznych, a udziela się wyłącznie w poświęconych religii, Kościołowi i światopoglądowi.

Za "kałokształt" - jak najbardziej!:-)

Ale, Bobcat - z kim wtedy mógłbyś/mógłbym/ moglibyśmy polemizować?

Wątek zdechnie.

Przypominam nazwę tego Forum: Audiostereo.

Przecież nie polemizuję. Ignoruję.

Jeżeli ktoś ma (powiedzmy) 10% wpisów na Bocznicy - to zrozumiałe i oczywiste. Ale sytuacja, gdy w wątkach merytorycznych ktoś umieścił znikomą, śladową ilość wpisów, za to w wątkach ideologiczno-światopoglądowych ma dorobek liczony setkami, jeśli nie tysiącami - jest moim zdaniem chora.

Gość

(Konto usunięte)
<br />Przecież nie polemizuję. Ignoruję. <br />

nie gadaj :) toć odnosisz sie do jego wpisów :)

a jak widzisz dyskusję "audiofilizm w Kościele Katolickim"

załóż sobie taki wątek i nie bedziesz mial problemu z pogodzeniem tych dwóch spraw:)

.Bobcat bez owijania w bawełnę przecież wielu wie że do mnie pijesz.

od dłuższego czasu mnie tam (podobno) ignorujesz. :)))

Nie sposób mówić o argumentacji w sytuacji gdy nie ma w ogóle dyskusji, albowiem druga strona jest przeze mnie ignorowana.

Bobcat napisał

"Przecież nie polemizuję. Ignoruję."

nie gadaj :) toć odnosisz sie do jego wpisów :)

a jak widzisz dyskusję "audiofilizm w Kościele Katolickim"

załóż sobie taki wątek i nie bedziesz mial problemu z pogodzeniem tych dwóch spraw:)

Mamy jasność że Bobcat przenosi spór ideologiczny który zabrakło mu odwagi prowadzić przy otwartej kurtynie w temacie stąd ucieczka w rzekome ignorowanie które to na początku służyło mu tylko po to by nie musiał odpowiadać na moje pytania a sam mógł prowadzić swoja oszczerczą krucjatę przeciwko mnie.

Potem się to uspokoiło, ale nie zabrakło żenujących wpadek gdy okazywało się że "lubi" moje wpisy co przy ignorowaniu jest niemożliwe do realizacji. ;)))

Teraz przenosi swoja działalność tu.....

Bobcat dnia 04.01.2016 - 21:41 napisał

"To niech się uczy audio tutaj, a swoje przekonania na tematy różne artykułuje na stosownym innym forum."

a po co miałby "skakać" po stronach internetowych jak na jednym portalu ma pod nosem

Bobcat nie rozumie że zainteresowania techniką audio może mieć swoje wzloty i upadki......ja jestem w fazie spadku zainteresowania, dużo o tym czytam lecz nie widzę potrzeby (nie mam chęci) pisania.....zresztą tak się też składa że to co mnie najbardziej interesuje na tym forum dziwnie obniżyło loty. :)))

Bobcat dnia 04.01.2016 - 21:41 napisał

"Jeśli ktoś w jednym tylko wątku ideologiczno-światopoglądowym napisał kilkakrotnie więcej niż na całym Forum w zakładkach merytorycznych (czyli wszystkich innych poza Bocznicą) - to chyba coś tu jest postawione na głowie i dowodzi, że przebywa na forum audio bynajmniej nie dla dyskusji na tematy związane z audio (a przy okazji, mimochodem, na inny temat), lecz w zupełnie innym celu. Jakim? Zainteresowany wie, reszta się domyśla."

napisz personalnie co cię "boli" a nie dorabiaj ideologię.

to że ktoś nie zgadza się z tobą w jakimś temacie nie jest równoznaczne że trzeba bocznice zamknąć - Jezu!!!

Gdzie i kiedy napisałem aby zamknąć Bocznicę? Wnioskuję jedynie aby zakończyć (moim zdaniem chorą) sytuację, w której ktoś na Forum Audiostereo jest nieobecny w wątkach merytorycznych, a udziela się wyłącznie w poświęconych religii, Kościołowi i światopoglądowi.

Bez owijania w bawełnę - Bobcat chce by mu można było więcej na tym forum niż może teraz.....teraz jak napisze coś kontrowersyjnego lub nieprawdziwego spotka go reakcja z mojej (naszej) strony. Jak pozbawi pisania lub je utrudni będzie mógł każdą brednię napisać co mu się tam czasem zdarzało.

Zmuszenie pisania w wątkach merytorycznych spowoduje wzrost w nich niemerytorycznych wpisów których bez tego jest zbyt dużo. Do tego się sprowadzi ta propozycja.... ;(

Bobcatowi brakuje argumentów merytorycznych i szuka sposobu na pognębienie przeciwnika :)

pewnie gdyby mógł przyznałby mu bana za kalokształt:)

Nieraz (ostatnio wczoraj w temacie) to niedwuznacznie moderacji sugerował..... ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Wydaje mi się, że dojrzała sprawa ograniczenia "radosnej twórczości" niektórych osób praktycznie wyłącznie na Bocznicy, zwłaszcza w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. To jest Forum poświęcone tematyce audio i pokrewnym. Fakt stworzenia tutaj Bocznicy, takiego swoistego Hyde Parku, gdzie można rozmawiać o wszystkim innym - jest dobrą wolą Właściciela i Administracji, a także stanowi dla nas, użytkowników, pole do relaksu. Jednakowoż fakt ten jest przez niektóre osoby ewidentnie nadużywany. Nie chcę wymieniać nicków, nie o personalne wycieczki tutaj chodzi, a o naświetlanie zagadnienia. Jeśli oto użytkownik X w ciągu wielu lat obecności na Forum napisał niespełna 400 postów w wątkach merytorycznych, a w samym tylko poświęconym kościołom i religiom napisał (jak sam się chwali) ponad połowę, czyli 850 - to natychmiast ciśnie się usta pytanie: w jakim charakterze jest tutaj obecny? Oczywista, że nie zainteresowanie tematyką audio przywiodło tę osobę na niniejsze Forum. Więc co? Zainteresowany wie, reszta się domyśla. Takich przypadków jest zresztą więcej, choć dysproporcje nie są aż tak drastyczne.

Jako moderator jestem całkowicie przeciwny takiemu uwarunkowaniu użytkowników. Forum to istnieje po to aby na nim pisać. W jakim temacie, jakim wątku, to suwerenny wybór każdego z nas i ograniczenia takiej wolności są niedopuszczalne.

Spory w dyskusjach są jej stałym elementem i nie ma w samych sporach niczego niestosownego. Na naszym forum, jedynie kultura dyskusji jest mocno dyskusyjna :-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Był pomysł żeby całkowicie zlikwidować bocznicę, jako siedlisko rozmaitych nazwijmy to umownie patologii. Ale wtedy będzie brakować pewnego wentyla bezpieczeństwa i można się spodziewać, że znaczna część przepychanek przeniesie się do wątków merytorycznych. Może więc lepiej żeby było taki powiedzmy Hyde Park. Można się też zastanowić czy w ogóle ta zakładka powinna być moderowana. Kto chce się napieprzać to niech się napieprza, tego i tak nie widać na zewnątrz, bo dostęp mają tylko zarejestrowani userzy.

Na naszym forum, jedynie kultura dyskusji jest mocno dyskusyjna :-)

-liczne badania naukowe dowodzą że osobnicy inteligentni znacznie czesciej uzywaja wulgaryzmów niz jakies tępe k**wy jednak niektórym bardzo szybko koncza sie argumenty i pozostaje juz tylko "brak kultury "

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

-liczne badania naukowe dowodzą że osobnicy inteligentni znacznie czesciej uzywaja wulgaryzmów niz jakies tępe k**wy jednak niektórym bardzo szybko koncza sie argumenty i pozostaje juz tylko "brak kultury "

To też ja nie samo użycie wulgaryzmów np w celu wzmocnienia dosadności opisu przedstawianej sytuacji mam na myśli, tylko chamstwo wyrażające się w sposobie odnoszenia się do siebie nawzajem na łamach forum.

A można być bezwzględnym chamem nie używając wulgaryzmów.

Oczywiście wyłącznie o zachowaniach na naszym forum, bezosobowo.

Gdybym podał konkretny przykład, dopiero naczytałbyś się o chamstwie moderatorów :-)))

Jako moderator jestem całkowicie przeciwny takiemu uwarunkowaniu użytkowników. Forum to istnieje po to aby na nim pisać. W jakim temacie, jakim wątku, to suwerenny wybór każdego z nas i ograniczenia takiej wolności są niedopuszczalne.

Spory w dyskusjach są jej stałym elementem i nie ma w samych sporach niczego niestosownego. Na naszym forum, jedynie kultura dyskusji jest mocno dyskusyjna :-)

nic dodać nic ująć

Może zrobić tak aby bocznica była widoczna po napisaniu iluś tam postów np 200 ? Widzę masę ludzi, których chyba nie interesuje audio - siedzą tylko tam.

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Jeżeli mnie to dotyczy(postów poniżej 200) to obojętne .Ale zauważ -w jaki wątek wejdziesz-wciąż napier....dalanki. Właśnie mnie interesuje audio a nie czytanie bzdur i oglądanie obrazków wklejanych przez kretynów typu szymek20 czy jak mu tam.Spory w rozmowach to rozumiem-normalna wymiana zdań , ale ile można drążyć takie Sansui?? Marki tej nie miałem,nie mam i nie będe miał,a więc zwisa mi to .

To też ja nie samo użycie wulgaryzmów np w celu wzmocnienia dosadności opisu przedstawianej sytuacji mam na myśli, tylko chamstwo wyrażające się w sposobie odnoszenia się do siebie nawzajem na łamach forum.

A można być bezwzględnym chamem nie używając wulgaryzmów.

Przywołuję Szanowną Moderację do porządku :).

Dlaczego po zalogowaniu nie sa widoczne sygnatury?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Może zrobić tak aby bocznica była widoczna po napisaniu iluś tam postów np 200 ? Widzę masę ludzi, których chyba nie interesuje audio - siedzą tylko tam.

Postuluje zeby była widoczna bez zalogowania. Ale żeby usuwać wszelkie wpisy politycze i komentarze bieżące. Kiedy będzie widoaczna to nie będzie kusiła by na nią zagladać od razu. Brak komentazy bieżących nie zmieni jej w kolejny portal onet.

cir i vlado odzywali się 5 stycznia b.r.

Trochę czasu upłynęło, zatem ja w sprawach bieżących:

@ #3770

- też bym chciał połączenia wątków o Bowiem

@ widoczność bocznicy

- tylko dla użytkowników zarejestrowanych

Bo:

usuwanie bieżące przez moderów dopiero byłoby konfliktogenne.

Już widzę ślęczenie nad tymi często głupimi wzajemnymi wyskokami i to tak niezależnie od stref czasowych.

Przecież niektórzy są za oceanem w Ameryce i piszą w dziwnych, względem czasu w Europie, porach.

Złośliwych prowokacji przecież tu pełno na forum. Po co psuć sobie nimi markę ?

Bieżące usuwanie postów niewygodnych politycznie i bieżących komentarzy w zamian za widoczność dla botów i przypadkowych czytelników- nie przejdzie.

To byłby krok wstecz.

Moderator też człowiek, też musi mieć wolne . Poza tym raczej za darmo tu pilnuje.

Tyle wg mnie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Czy to prawda, że prywatne wiadomości są moderowane i tym samym czytane?

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

Nie matakich możliwości na silniku IP Board. Ale admin ma dostęp do bazy danych...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.