Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę zmień sygnaturę. Nie będę tłumaczył dlaczego. Sam dobrze to wiesz.

I myślę, że od tego trzeba zacząć. Na Forum z natury o audio - tego typu wrzuty są niestosowne i nie akceptowane.

Świetnie ujął to twonk o rowerach. Akurat jestem po tej drugiej stronie w tym temacie.

A jednak nie wyobrażam sobie, by na Forum TRI czy o rowerach szosowych/czasowych ktoś bez narażania się na ban i to dożywotni łącznie z blokowaniem IP odważyłby się negować wpisy o rowerach na jakich jeździmy.

Dlaczego tego nie ma? Bo jak jadę na trasie, to każdemu kiwnę ręką nie patrząc na markę, model czy cenę u mijanego kolegi.

Po prostu, fajnie jadąc gdzieś przed siebie, na jakimś tam kilometrze mijać równie zakręconego człowieka jak ja.

Poszanowanie drugiej osoby, dlatego to ma być podstawą obecnego działania na Forum.

AudioStereo to Forum dla wszystkich tematów o audio, nie forum o negowaniu świata audio.

I pora to uzmysłowić sobie, że takie są oczekiwania Forumowiczów, Administracji i Moderacja będzie tylko i aż w ramach Regulaminu pilnować wszelkie zachowania działajace przeciwko osobom na Forum AS czy przeciwko Forum jako miejscu.

Wystarczy już wyśmiewania, że ktoś kupił droższe kable czy wytczkę. Oczywiscie będzie istniał temat, gdzie mozna będzie się udzielać w takich, a nie innych sprawach dla "myślących inaczej", ale jego miejsce zapewne zostanie jeszcze ustalone (która zakładka).

Zapewne oparte zostanie to na już istniejącym temacie "audio - mity", który z racji swej ilości postów dobrze utrzymać, ale czy jego miejscem bedzie zakładka Hi-Fi, to podejmie decyzję Administracja.

Czy zaprzeczanie zdrowemu rozsądkowi czyni z człowieka audiofila? Czy audiofil nie ma prawa do rzetelnej wiedzy? Czy by zostać audiofilem trzeba wierzyć w działanie różnych "przyrządów", które mają wpływ jedynie na wyobraźnię?

Zaczynasz to samo, co w temacie "audio-mity". Czy dociera do Ciebie fakt, że mozna te wszystkie zdania chcieć przeczytac w jednym temacie, nie w setce kolejnych? To jest Forum o Audio, a w tym świecie są rzeczy oczywiste, mniej oczywiste i wcale nie są takie oczywiste - jak w życiu.

Ale ludzie nie loguja się tutaj, by po raz tysięczny w setnym temacie czytać to samo "ale to nie gra".

Wiemy, rozumiemy, nauczyliśmy się z tym życ - nie gra. Ale naprawdę to jest po prostu męczące.

I dlatego prośba -byś zmienił swój podpis. Bo jego treść jest niestosowna do miejsca w jakim się znajdujemy.

Niestety, ale pora zrozumieć, że takie działania i takie teksty nie są czymś OK w takich miejscach jak Forum o sprzęcie audio.

Nie pisząc o oczywistych sprawach, że Forum utrzymuje się z reklam...a Ty zachowujesz się tak, jakby nagle przed każdym blokiem reklamowym, przed każdą reklamą pojawiał się facet i mówił "szanowni państwo, reklamy kłamią - proszę o tym pamiętać. A teraz zapraszam na blok reklamowy".

Jestem ciekaw jakie byłoby zainteresowanie reklamodawców po takim "spektaklu szczerości"?

Bum jakkolwiek to odbierzesz - działasz czesto przeciwko temu miejscu, nie jak Ci się wydaje lub to sobie wymysliłeś, że działasz w obronie "nieświadomych, wykorzystywanych" ludzi.

I dlatego raz jeszcze - sygnaturka musi się zmienić.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Proponuję w regulaminie umieścić punkt - poglądy o charakterze audiosceptycznym są zabronione. Sytuacja będzie wtedy jasna i prosta.

Właściciel forum, które jest miejscem prywatnym, ma oczywiście prawo do kształtowania profilu forum wedle własnych potrzeb i poglądów. Więc jeśli będzie miał ochotę nie dopuścić do tego, by pojawiały się tu wpisy pokazujące dlaczego pewne rzeczy są absurdem to tak się stanie. Trzeba to jednak powiedzieć wprost tak aby było to zrozumiałe dla wszystkich zainteresowanych.

A co do reklam, to każdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że składają się one z informacji niekoniecznie prawdziwych i nie trzeba o tym nikomu przypominać.

Moja sygnatura nie zawiera żadnych obraźliwych sugestii pod czyimkolwiek adresem. Więc prośba o jej usunięcie jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.

Jeśli to ma być pretekst do innych posunięć wobec mojego konta, to bardzo proszę znaleźć sobie lepszy.

Tekst w sygnaturze jest oczywistą nieprawdą. Jeśli jest inaczej, bardzo proszę o rzetelne uzasadnienie.

Pozwolę sobie zacytować post Elberotha z ponad trzech lat wstecz :)

Napisano 08.07.2013 - 19:49

Trochę off topic, a trochę odnośnie tego co zaszło w tym wątku. Wpływowy bloger Kominek odnośnie hejtu w interenecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Padają tam ciekawe stwierdzenia. Może i moderacja AS weźmie je sobie do serca ...

(Moderatorki) nie tylko kasowały komentarze, ale też banowały czytelników, którzy nie rokowali nadziei. A że żaden hejter nie rokuje nadziei, rozlało się tysiące banów. Krótka piłka. W początkowej fazie czytelnictwo spadło mi o około 25 proc., ale też zmieniłem tematykę na łagodniejszą. Z czasem zacząłem ich jednak odzyskiwać. Dla mnie nie stanowi wielkiej różnicy, czy czyta mnie 300 tysięcy, czy 250 tysięcy osób.

-Wprowadzenie dość rygorystycznego regulaminu nie zmniejszyło liczby komentarzy?

- Oczywiście, że nie. Wielokrotnie ją podniosło. Ludzie zaczęli czuć się swobodnie, nie bali się już komentować, a - co za tym idzie - zaczęli się lubić.

To pokazuje, dlaczego Gazeta.pl ma problem z hejterstwem. Uważam, że to zjawisko jest u was największe w sieci. To jest wyłącznie wina portalu i łagodnego traktowania hejterów. Pozwoliliście im się rozwijać.

(Najwyraźniej Kominek nigdy nie zaglądał na audiostereop.pl - Elb)

Oni nie mają dla portalu, dla bloga żadnej wartości. W ich miejsce przyjdą normalni ludzie.

Z pozdrowieniami dla (nieudolnej) moderacji Audio Stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy audiofil nie ma prawa do rzetelnej wiedzy?

Nie ma i juz.

I niech zarasta tłuszczą :)

A tak a propos, kto to ten Kominek? Słyszał kto?

Bo mnie się kojarzy jedynie z kominkiem.

Edytowane przez jar1

Czyżby w "domu uciech" miało nie być miejsca dla duchownych ? :)

Muszą się najpierw wykazać sprzętem, no i że mogą .... ssłyszeć. :)

Właściciel forum, które jest miejscem prywatnym, ma oczywiście prawo do kształtowania profilu forum wedle własnych potrzeb i poglądów. Więc jeśli będzie miał ochotę nie dopuścić do tego, by pojawiały się tu wpisy pokazujące dlaczego pewne rzeczy są absurdem to tak się stanie. Trzeba to jednak powiedzieć wprost tak aby było to zrozumiałe dla wszystkich zainteresowanych.

Wg Ciebie to absurd, dla kogoś innego - nie.

Nie dopuszczasz do siebie tego, że są ludzie o innych poglądach, jest im z tym dobrze i wcale nie chcą porzucić swych "błędów".

Dobrze byłoby gdyby to forum prezentowało całe spektrum poglądów na audio, w tym także tych sceptycznych.

Przy czym wszystkie te poglądy prezentowane byłyby w normalny, kulturalny sposób - bez poczucia misji do przekonania per fas et ne fas oponenta.

Niestety wieloletnie doświadczenia ze sceptykami są takie, że nie da się z nimi nawiązać normalnej dyskusji.

Dlatego, moim zdaniem, ta opcja powinna być albo z forum całkowicie relegowana albo ograniczona do kilku ściśle nadzorowanych wątków do czasu gdy wreszcie uda się uzyskać ze strony osób z tej opcji cywilizowanego zachowania na forum.

Moja sygnatura nie zawiera żadnych obraźliwych sugestii pod czyimkolwiek adresem. Więc prośba o jej usunięcie jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.

Była sui generis atakiem na autora tekstu z sygnatury.

Ponieważ usunąłeś autora tego tekstu, uważam, że tak może zostać.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Uważam, że każdy wątek powinien być nadzorowany. Przypadki niestosownego zachowania zdarzają się wszędzie i ich częstość występowania nie jest zależna od poglądów a raczej jest zgodna z rozkładem charakterystycznym dla danej populacji. Myślę zatem, że żadna z opcji nie zasługuje na jakieś specjalne wyróżnienie w postaci szczególnego nadzoru, choćby z tego powodu, że może budzić to złe skojarzenia.

2. Zakładka Salonik z przyczyn technicznych i prac nad nią zostaje zamknięta.

W najbliższym czasie część tematów z Saloniku znajdzie się w zakładce H-E lub w innych zakładkach - zgodnie z podjętym zagadnieniem, a treść po przeniesieniu do odpowiednich zakładek udostępnione dla wszystkich zainteresowanych Forumowiczów.

Pozostała część zostanie usunięta/ukryta, a sam Salonik zlikwidowany.

Chyba jednak nie jest całkowicie zamknięta bo nadal można w niej zakładać nowe tematy:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Moim zdaniem wszystkie opcje mają prawo wygłaszania własnego zdania. Nie widzę różnicy pomiędzy sceptykami i zwolennikami danej technologii. Próby oszustwa lub wmawianie nieistniejących praw fizyki powinna być karana przez moderatorów technicznych. Nie można wspierać szarlatanów od grających guzików i fikuśnych myszek. Tolerancja być musi ale zdrowy rozsądek jest mile widziany.

Czy odpowie ktoś na moje zapytanie odnośnie powielania wątków, gdzie jest się banowanym prewencyjnie? Można takowe zakładać czy nie można?

AudioStereo to Forum dla wszystkich tematów o audio, nie forum o negowaniu świata audio.

I pora to uzmysłowić sobie, że takie są oczekiwania Forumowiczów, Administracji i Moderacja będzie tylko i aż w ramach Regulaminu pilnować wszelkie zachowania działajace przeciwko osobom na Forum AS czy przeciwko Forum jako miejscu.

Wystarczy już wyśmiewania, że ktoś kupił droższe kable czy wytczkę.

Nie próbujcie przypadkiem wprowadzać prewencyjnej cenzury, bo taka postawa zabije każde, nawet najciekawsze forum.

Dlaczego nie można negować? Jeżeli krytyka danej postawy będzie konstruktywna i prowadzona w pełnej kulturze osobistej, to dlaczego nie można tego zrobić? Żeby kogoś nie urazić, że kupił coś drogiego? A może nie powinien o tym pisać, aby nie prowokować innych? Ja rozumiem, że są osoby które stać na zakup rzeczonej wtyczki za kilka średnich krajowych, lub podstawki pod kable w cenie nowego auta kompaktowego, tylko proszę też szanować tę drugą stronę, audiofili mniej zamożnych.

Poszanowanie drugiej osoby, dlatego to ma być podstawą obecnego działania na Forum.

No właśnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nie próbujcie przypadkiem wprowadzać prewencyjnej cenzury

W żadnym przypadku nie ma o tym mowy! Tylko i wyłącznie chcemy wykluczyć sytuację, w której jawnie wyśmiewa się wszystko co dotyczy tematu audio robiąc to w sposób bezpośrednio dotykający Forumowiczów i Forum.

Tak jak nie będą akceptowane sygnaturki wyśmiewające inne osoby za swoje poglądy. To jest po prostu poniżające.

Różnić się też trzeba umieć.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Moim zdaniem wszystkie opcje mają prawo wygłaszania własnego zdania

Próby oszustwa lub wmawianie nieistniejących praw fizyki powinna być karana przez moderatorów technicznych

Czy te dwa zdania sobie nawzajem nie przeczą? :)

@Szymon, według Bum-a i fizyki Twoje Transparenty nie grają , także poproś Moderacje o kare.

Audiosceptycym - tak, ale tylko jako jedna z opcji.

Taka sama jak inne.

Czyli mniej widoczna jak obecnie, bez jazd po wątkach, bez prób nawracania kogokolwiek, bez wyśmiewania audiofilów, bez niekończących się wezwań o dowody.

Ideałem byłoby gdyby audiosceptycy także potrafili się dzielić swoimi doświadczeniami z odsłuchów a nie wiecznie powoływać się na testy ABX, których zresztą w większości nigdy nie doświadczyli.

Czyli forum dzielące się własnymi doświadczeniami a nie tym co wyczytano w necie albo tym co tam komuś się wydaje.

Nie mam nic przeciwko temu, że ktoś nie usłyszał różnicy w kablach czy to, że jego Diora gra lepiej niż zestaw za XXXXXXXXX zł, który słyszał na wystawie audio albo w sklepie, albo, że ktoś woli regulację barwy niż kupienie kabla za garniec dinaros.

Według mnie, jeżeli to opisze jako własne doświadczenie, z przekonaniem - to taki głos ma wymierną wartość.

Niestety jest to pewna idealna wizja.

Wszyscy wiemy jak jest i jak było.

Niestety ciągnie się za nami dziedzictwo XYZ-ta i tego jak długo mu pobłażano.

Sceptycy muszą uznać prawo innych do własnych przekonań i przestać ośmieszać audiofilii, traktując ich jak frajerów.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Nie uwazalem i nie uwazam Ciebie za wroga.

Twoje deklaracje pozostają w sprzeczności z postępowaniem. Z góry założyłeś że jestem po przeciwnej stronie barykady niż Ty, i nawet sobie nie zadałeś trudu zapoznania się z tym, jak jest naprawdę I uparcie mi wciskasz najpierw że bronię saloniku, podczas gdy jest dokładnie odwrotnie, a potem nawet że jestem jednym z założycieli, co już jest całkowicie z sufitu wzięte. Jak długo mam Ci tłumaczyć że nie jestem wielbłądem?
Nie czyn tego co tak kwieciscie zarzucales kilka wpisow temu Arkowi.

A Ty czytasz wpisy czy tylko awatarki oglądasz? Przecież z Arkiem to już dawno wyjaśnione, po prostu facet odniósł się ogółem do pretensji różnych bliżej nieokreślonych forumowiczów jednocześnie cytując mój post, więc miałem pełne prawo uważać że pisze to do mnie. Gdybyś nie olewał forumowiczów i czytał ich wpisy, to byś takich rzeczy nie pisał. Sugeruję najpierw czytać to co napisane a nie między wierszami, potem dopiero odpowiadać, a nie walić na oślep jak cepem.

Mylisz sie. Nie wylalem dziecka z kapiela, ani Administracja nie popelnila zadnego bledu w postepowaniu z grupa o ktorej sam wspomniales a stanowiaca "trzon" saloniku.

Najwyraźniej masz mnie za tępaka który nie rozumie co się wokół niego dzieje. Takie ściemy to nie ze mną, możesz sobie darować. Pozwól zatem że zachowam odmienne zdanie. Żeby mnie przekonać musiałbyś przestać puszczać mi ściemy grubymi nićmi szyte i zacząć być ze mną szczery. Ale na to nawet nie liczę.

Nie martw sie rowniez o dalszy los naszego forum.

Wiesz, lubię to forum, i martwię się, bo pod zarządem obecnego właściciela forum systematycznie się stacza. Twoje deklaracje mnie nie przekonują bo mi puszczasz ściemy.
Ludzie ktorzy dali sie uwiesc grupie niespelnionej w saloniku i przeszli na tamto forum - wroca. Wiesz dlaczego? Bo tutaj im nigdy nic ne zagrazalo i tutaj maja warunki dalszego rozwoju i prowadzenia swej dzialalnosci w dziedzinie audio.

Jak widzę ściemy które tu puszczasz, to w ten ich powrót powątpiewam. Uważam że obecnie jedyna nadzieja w działaniach moderatorskich Rocha, to facet przytomny, trzeźwo myślący i nie działający na oślep.

To co wylalem, to brudna wode z tego basenu bo kazdy widzial, ze odstrasza ona ludzi z zewnatrz chcacych sie na nasz basen zapisac. To byla ostatnia chwila, aby ten nasz basen oczyscic ze starych zlogow, zanim zarazi wszystkich plywajacych salmonella.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego ilu normalnych ludzi zraziłeś przede wszystkim do siebie, ale też niestety do całego forum. Ale widzę że to co piszę jest daremne, bo i tak wiesz najlepiej i nie potrafisz spojrzeć na sytuację z dystansu, czego najlepszym dowodem są bzdury które wypisywałeś na temat mojego uczestnictwa w saloniku.

Moim zdaniem wszystkie opcje mają prawo wygłaszania własnego zdania. Nie widzę różnicy pomiędzy sceptykami i zwolennikami danej technologii. Próby oszustwa lub wmawianie nieistniejących praw fizyki powinna być karana przez moderatorów technicznych. Nie można wspierać szarlatanów od grających guzików i fikuśnych myszek. Tolerancja być musi ale zdrowy rozsądek jest mile widziany.

Tylko Szymon, Ty masz ustawiony bardzo wysoko próg bezpośredniości i tolerancji... Przyjęcie jako punkt odniesienia Twojego wyobrażenia "zdrowego rozsądku" dla części osób może być zbyt dosadne i nie do przyjęcia :) Jak ktoś ma podniesiony trochę poziom neurotyzmu, a tacy ludzie chętnie sięgają po muzykę i kieliszek:), to mogą być trochę bardziej "wrażliwi" i łatwo ich urazić, niechętnie będą wysłuchiwać krytycznych uwag. Zresztą po co kogoś zawsze i na siłę pouczać jak chce sobie poczytać coś dla relaksu. Ja przychylam się do opinii Rocha, takie "obnażanie" powinno być w wydzielony dziale. Jak ktoś będzie miał taką potrzebę, to wie gdzie szukać informacji.

Edytowane przez ROXI

Jasno wynika z waszych wypowiedzi, tych hura optymistów i anty voodo, że moderacja oprócz reputacji musi posiadać znaczną wiedzę teoretyczną. Kwestia podnoszona wielokrotnie. A dlaczego, aby nie dopuszczać do stwierdzeń o słyszeniu różnic dźwiękowych w kierunkowości bezpieczników. Takie stwierdzenia powinny być moderowane. Jeszcze nigdzie nie czytałem takich i podobnych................. .

to jest forum dyskusyjne,przynajmniej w założeniach.

rzecz w tym,że dyskusja zmieniła się w obstrukcję....ucierpieli na tym wszyscy.

podsumowując sytuację powyżej:

Czy użytkownik może tutaj moderatorom pokazać podniesiony palec środkowy?

ano może!-wystarczy,że jest rozpoznawalny i krzykliwy.

znowu będą równi i równiejsi.

aby nie dopuszczać do stwierdzeń o słyszeniu różnic dźwiękowych w kierunkowości bezpieczników. Takie stwierdzenia powinny być moderowane.

Następny!

Takie "poglądy" powinny być pielone.

Edytowane przez rochu
obraźliwe określenie

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A dlaczego, aby nie dopuszczać do stwierdzeń o słyszeniu różnic dźwiękowych w kierunkowości bezpieczników. Takie stwierdzenia powinny być moderowane.

Mają być moderowane bo Tobie wydaje się, że takie stwierdzenia są niedorzeczne?

Widzisz, właśnie przez taką postawę sceptyków niegdyś zaangażowałem się w wojenkę z wyznawcami ABX-a.

Bo to oni w swoim mniemaniu wyznaczali co jest sensowne a co nie ma sensu, co jest bzdurą a co nie...

Wdarli się na audiofilskie forum i gdzie tylko mogli nawracali.

A jak ktoś nie zgadzał się z nimi to taką osobę obrażali jak tylko potrafili.

Gdyby mogli to takiego delikwenta tarzali by w smole i pierzu.

A wszystko w imię naukowego podejścia do audio.

Bo tak naprawdę audiosceptycy prezentowali pewien rodzaj - wybaczcie to mocne określenie - totalitaryzmu intelektualnego.

I to ostatnie właśnie należy z AudioStereo wykorzenić.

I to ostatnie właśnie należy z AudioStereo wykorzenić.

Pięknie się to czyta :) Jeśli ruch nastąpi również w drugą stronę: podpis moderatora pod karą, banowaniem, zamykaniem wątków, język koleżeński i nie na zasadzie władca-poddany, to coś się zmieni. Na razie tylko są obietnice nic nie znaczące "nie lajkowanie". Jak coś robić, to porządnie, a nie czekać kolejne 3-5 lat aby zrozumieć, że moderacja również powinna się zmienić. Konkretnie a nie poprzez niejasne deklaracje :)

ROXI,

A jak myślisz, skąd mi się wzięła przeszło setka PW przez ostatni tydzień.

Zajmuję się nie tylko poprawianiem wulgaryzmów w wątkach i punktowaniem bliźnich.

Powtórzę jeszcze raz.

Chcecie forum dla audiofilii - zgłaszajcie na panel wpisy, które kpią lub obrażają tę właśnie grupę osób.

ROXI,

A jak myślisz, skąd mi się wzięła przeszło setka PW przez ostatni tydzień.

Zajmuję się nie tylko poprawianiem wulgaryzmów w wątkach i punktowaniem bliźnich.

Argument, że ukrycie moderatora który dał komuś punkty lub usunął posta niby ma jakiś sens, ale większa jest korzyść z transparentności. Tak samo jak łatwo anonimowo jest być trollem, to tak samo anonimowo jest łatwo karać i usuwać wątki. Jeśli ma się to zmienić to trzeba przeciąć tę napędzającą się spiralę :) Pytanie jest tylko takie, czy już macie na tyle determinacji aby posunąć się tak daleko, czy czekamy na kolejny jeszcze poważniejszy kryzys :)

Czy te dwa zdania sobie nawzajem nie przeczą? :)

Jak włączymy zdrowy rozsądek to nie przeczą :)

@Szymon, według Bum-a i fizyki Twoje Transparenty nie grają , także poproś Moderacje o kare.

Wystarczającą karą jest czytanie Twoich wypowiedzi :)

Powtórzę jeszcze raz.

Chcecie forum dla audiofilii - zgłaszajcie na panel wpisy, które kpią lub obrażają tę właśnie grupę osób.

Ale jakie forum dla audiofili. Może przypomnę Tobie że to forum powstało jako Lukar i było miejsce wymiany praktycznych doświadczeń o audio. Zakładka hi-end powstała stosunkowo niedawno, a teraz uzurpuje sobie miano najważniejszej, a przede wszystkim wszystko wiedzącej. Skoro przytoczone stwierdzenie mieści się w ramach dyskusji i wymiany zdań, moje stwierdzenie podparte własnymi doświadczeniami i wiedzą jest jak najbardziej właściwe. Przynajmniej podparte wiedzą.

W oczekiwaniu na upomnienie, ponownie napiszę. Kierunkowość bezpieczników zasilających nie istnieje. Każdy kto tak twierdzi jest dla mnie ignorantem. Mam do tej opinii 100% prawo, a jeżeli będę za to ścigany, ponieważ nie jestem audiofilem, trudno. To nie jest, tylko audiofilskie forum.

Tylko Szymon, Ty masz ustawiony bardzo wysoko próg bezpośredniości i tolerancji... Przyjęcie jako punkt odniesienia Twojego wyobrażenia "zdrowego rozsądku" dla części osób może być zbyt dosadne i nie do przyjęcia :) Jak ktoś ma podniesiony trochę poziom neurotyzmu, a tacy ludzie chętnie sięgają po muzykę i kieliszek:), to mogą być trochę bardziej "wrażliwi" i łatwo ich urazić, niechętnie będą wysłuchiwać krytycznych uwag. Zresztą po co kogoś zawsze i na siłę pouczać jak chce sobie poczytać coś dla relaksu. Ja przychylam się do opinii Rocha, takie "obnażanie" powinno być w wydzielony dziale. Jak ktoś będzie miał taką potrzebę, to wie gdzie szukać informacji.

Zakładka hi-end powinna być przykładem w jaki sposób rozpoznawać urządzenia wartościowe. To nie jest miejsce na pitolenie o bzdetach, od tego jest masa innych zakładek. Moim zdaniem ma to być zakątek krzewiący wiedzę a nie ciemnotę. Czy czytający ma odnieść wrażenie, że warto zakupić Russell K. za 20kzł czy Chario Academy Millenium?

Moja równowaga wewnętrzna zostaje zachwiana jak czytam o przewartościowanych gniotach w hi-end, nic na to nie poradzę :)

Nie każdy ma co włączać default_wink.png

Wtedy zostaje jedynie... Światło.

Zakładka hi-end powinna być przykładem w jaki sposób rozpoznawać urządzenia wartościowe. To nie jest miejsce na pitolenie o bzdetach, od tego jest masa innych zakładek. Moim zdaniem ma to być zakątek krzewiący wiedzę a nie ciemnotę. Czy czytający ma odnieść wrażenie, że warto zakupić Russell K. za 20kzł czy Chario Academy Millenium?

To jest oczywiste, ale dobrze wiesz, że nie o to chodziło Rochowi:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.