Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Pisanie per Ty to ogólnie przyjęta w necie zasady, by zwracać się ineczej trzeba mieć powód.

Ja nie z internetów. I raczej na forach nie przesiaduje a przed kodem i ciemnościami jakie to za sobą kryje. 

Często przed grą lub inną formą tracenia czasu głównie przed komputerem. W skrócie tak zwany "baby boomer". 

51 minut temu, szymon1977 napisał:

ps. na temat. A co do piwka to dobry pomysł. 

Spokojnego dnia.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

49 minut temu, Espectro napisał:

ps. na temat.

To było na temat zwracania się per "ty..." 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 godzin temu, Wuelem napisał:

Nigdy po imieniu. Na forum jest "nowa "osobowość", nawet z trochę odmienną ochroną prawną, ale jej tzw. dobra osobiste (osoby pod nickiem) istnieją i nie można tu robić nadużyć.

Tylko i wyłącznie wtedy kiedy istnieje ogólna wiedza, ze dany nick jest kojarzony z rzeczywista osobą, czy firmą (jak twój np.) 

Juz kiedys o tym pisąłem:

Cytat

Ochrona dóbr osobistych nie obejmuje internetowego nicka

Colu:

Cytat

Niemożliwe jest naruszenie dobrego imienia abstrakcyjnego użytkownika forum internetowego posługującego się wyłącznie określonym loginem, który nie pozwala na identyfikację osoby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Masz sporo racji, to jak firma - może być bez wskazania osoby, ale naruszenie jej wartości oznacza problemy.

Nick to taka osobista firma.

10 godzin temu, Espectro napisał:

Powinno przescrollowac do górnego paska menu a po załadowaniu na pierwszy post. (zeleży jak szybko się załadują wpisy) Czyli dwa razy powinno przescrollowac po stronie.

A u mnie (Opera) teraz jest tak: po kliknięciu na przycisk "następna strona" najpierw ładnie animowana strona wraca na swój początek, czyli na górę, na pierwszy post starej strony, po chwili przełącza się na następną stronę i zatrzymuje przed pierwszym postem na nowej stronie.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

6 godzin temu, Jacchusia napisał:

Juz kiedys o tym pisąłem:

Może i pisąłeś, ale kto to czytął?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
13 godzin temu, Jacchusia napisał:
Cytat

Ochrona dóbr osobistych nie obejmuje internetowego nicka

Może obejmować gdy bezpośrednio jest znany i łatwo można się domyślić kto to jest. Typu: imie.nazwisko jako nick. 

10 godzin temu, fozzie napisał:

A u mnie (Opera) teraz jest tak: po kliknięciu na przycisk "następna strona" najpierw ładnie animowana strona wraca na swój początek, czyli na górę, na pierwszy post starej strony, po chwili przełącza się na następną stronę i zatrzymuje przed pierwszym postem na nowej stronie.

No i tak powinno być. Chyba że coś źle zrozumiałem. To podciągnięcie do góry jest własnie gdyby komuś nie zadziałało w trakcie animacji.    Klika się -> animacja -> przejście do pierwszego wpisu -> załadowanie nowych wpisów. Bez przeładowywania całej strony a jedynie wpisy. 

---

ok dodałem małą poprawkę teraz jest juz ok ? 

Bardzo ładnie posprzątany wątek z OT i prywaty. Może nieco zbyt ostro, ale bez wątpienia bezstronnie i obiektywnie. Dziekuję @Marcinus... bo to chyba Ty?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Bardzo ładnie posprzątany wątek z OT i prywaty. Może nieco zbyt ostro, ale bez wątpienia bezstronnie i obiektywnie. Dziekuję @Marcinus... bo to chyba Ty?

https://www.audiostereo.pl/topic/153384-tellurium-q-silver-ii/

Nie da się ukryć. Bo gdybym to ja oceniał to punkty by poleciały w ilościach hurtowych.

6 minut temu, Espectro napisał:

Nie da się ukryć. Bo gdybym to ja oceniał to punkty by poleciały w ilościach hurtowych.

Punkty to już Wasza sprawa - nie wnikam, ale zaśmiecanie Forum prywatą wszystkich userów.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Punkty to już Wasza sprawa - nie wnikam, ale zaśmiecanie Forum prywatą wszystkich userów.

Pewnie ale ja mówię o Twoich wpisach. Gdzie wcześniejszy wpis usera był bardzo kulturalny a ktoś postanowił i tak zrobić śmietnik w temacie. Nie pokazuje palcem kto to był.

A jednak dyskusja mogła być ciekawa bo zostało poruszone kilka interesujących tematów audio. Do odpowiedzialności za to co w odpowiedzi napisał mnie nie pociągaj. Nie podobało mu się, to zamiast się wywnętrzać powinien zgłosić, a Ty mógłbyś usunąć. Ja rzeczowo komentowałen to, co na temat pisał. To wszystko.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
11 minut temu, szymon1977 napisał:

A jednak dyskusja mogła być ciekawa bo zostało poruszone kilka interesujących tematów audio. Do odpowiedzialności za to co w odpowiedzi napisał mnie nie pociągaj. Nie podobało mu się, to zamiast się wywnętrzać powinien zgłosić, a Ty mógłbyś usunąć. Ja rzeczowo komentowałen to, co na temat pisał. To wszystko.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Bardzo ładnie posprzątany wątek z OT i prywaty. Może nieco zbyt ostro, ale bez wątpienia bezstronnie i obiektywnie. Dziekuję

Osoba która rozpoczyna pyskówkę i ta która na nią odpowiada powinna tak samo dostać punkty. Problem w tym że zgłoszenia pojawiaja się gdy temat już jest zabrudzony takimi wpisami i aby trzymać się zasady trzeba by karać każdego kto się dopuścił takiego zachowania. Staramy się tego nie robić.

45 minut temu, Espectro napisał:

Osoba która rozpoczyna pyskówkę i ta która na nią odpowiada powinna tak samo dostać punkty.

Tak, każdy uczciwie za swoje.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Może obejmować gdy bezpośrednio jest znany i łatwo można się domyślić kto to jest. Typu: imie.nazwisko jako nick. 

Dokładnie, tam dalej o tym piszę, ze musi być kojarzony z osobą w realu. Np. Ty jako Espectro jesteś bytem wirtualnym, ale jesli na stronie Site widnieje informacja z danymi kto jest administratorem tego portalu (nie wiem czy tak jest, nie sprawdzałem 🙂 to można powiązać nick z realna osobą i ochrona ta obejmuje również twój nick.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
21 minut temu, Jacchusia napisał:

Dokładnie, tam dalej o tym piszę, ze musi być kojarzony z osobą w realu. Np. Ty jako Espectro jesteś bytem wirtualnym, ale jesli na stronie Site widnieje informacja z danymi kto jest administratorem tego portalu (nie wiem czy tak jest, nie sprawdzałem 🙂 to można powiązać nick z realna osobą i ochrona ta obejmuje również twój nick.

*SeoPower  Nie nie ma powiązania Espectro z moją osobą. Na forum to tylko nick. Mogę komentować z konta audiostereo.pl lub admin. Nic to nie zmienia.

Dlaczego za słynne 5 + 3 gwiazdki dostaje punkty karne? Czy krytyka rządzącego ugrupowania politycznego jest uznawana za niedozwoloną? 

9 minut temu, Bobcat napisał:

Dlaczego za słynne 5 + 3 gwiazdki dostaje punkty karne? Czy krytyka rządzącego ugrupowania politycznego jest uznawana za niedozwoloną? 

I określenia "pisiaty" też już nie wolno. A pisolub wolno? Albo pisofil?

• Administratorzy
7 minut temu, papageno napisał:

I określenia "pisiaty" też już nie wolno. A pisolub wolno? Albo pisofil?

Wolno ale jest do zatwierdzenia przez moderatorów.

O ile ktoś nie spamuje tylko takimi zwrotami to raczej wpisy będą przechodzić.

Do przedyskutowania przez moderacje.

Proszę tu nie spamić.

Dam znać jaka będzie decyzja.

Proponuję stworzyć listę tego, czego nie wolno,  dostępną dla wszystkich  się jej stosować. Jeżeli "pisiaty" jest dozwolony to niby dlaczego wymaga zatwierdzenia przez moderatora? 

Zaraz zwrot "Kocham Jarka" będzie uważany za obrazę. 

Sorry, to, że się komuś coś nie podoba, to nie oznacza, że ma być usuwane albo karane. 

Póki co, jeszcze nie jesteśmy w Rosji...

38 minut temu, endriuw napisał:

Pismejker też jest zakazane?  

Któż to może wiedzieć?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Pytanie co znaczy te ***** *** ?

A jak nic, to wrzucanie tego bez sensu podlega pod troling czyli pkt karne są zasadne.

Zaglądam na kilka forów, w tym 2 nurkowe, ford, bmw i na żadnym nie ma tworu tak luźnego i liberalnego dla słownictwa i sposobu wypowiedzi jak AS.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

12 minut temu, stench napisał:

***** *** ?

12 minut temu, stench napisał:

luźnego

Może właśnie dlatego nasze forum cieszy się dużą popularnością?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Espectro napisał:

No i tak powinno być. Chyba że coś źle zrozumiałem. To podciągnięcie do góry jest własnie gdyby komuś nie zadziałało w trakcie animacji.    Klika się -> animacja -> przejście do pierwszego wpisu -> załadowanie nowych wpisów. Bez przeładowywania całej strony a jedynie wpisy. 

---

ok dodałem małą poprawkę teraz jest juz ok ? 

Ale ta animacja jest na starej stronie, nie na tej nowej.

Teraz jest tak: np. strona 152, klikam na następną stronę (czy obojętnie jaką do wyboru, bo to dotyczy każdej strony) i animacja przenosi mnie na górę strony 152, potem animacja przenosi mnie na pierwszy post strony 152, potem ładuje się następna strona 153 (czy dowolna inna) i czeka przed pierwszym postem. Po co te animacje na stronie 152?

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Tak czy inaczej - ekran skacze i miga, niczym Ferdynandowi Wspaniałemu telewizor w hotelu.

5 godzin temu, Espectro napisał:

Problem w tym że zgłoszenia pojawiaja się gdy temat już jest zabrudzony takimi wpisami...

Zgłosiłem 3 posty, wszystkie 3 pyskówka bez związku z tematem. Moderacja nie zareagowała - zareagowałem ja, tak to po prostu działa. Musi być burdel na całego, żebyście zaczęli reagować?

55 minut temu, stench napisał:

A jak nic, to wrzucanie tego bez sensu podlega pod troling czyli pkt karne są zasadne.

Mocno naciągana nadinterpretacja. Przypomina czasy gdy ludzie rozrzucający na ulotki anty-PZPR byli karani z paragrafu o "zaśmiecanie miasta". No bo przecież w PRL była oficjalnie wolność wypowiedzi.

Jeśli Moderator nie potrafi pozostawić na boku swoich poglądów i sympatii politycznych i oceniać w sposób całkowicie niezaangażowany po żadnej stronie - to powinien zrzec się tej funkcji gdyż się do niej nie nadaje. 

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zgłosiłem 3 posty, wszystkie 3 pyskówka bez związku z tematem. Moderacja nie zareagowała - zareagowałem ja, tak to po prostu działa. Musi być burdel na całego, żebyście zaczęli reagować?

Widocznie Moderacja uznała zgłoszenia za bezzasadne. Nie ma obowiązku aby działała pod twoje dyktando.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.