Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, soundchaser napisał:

Co w tym takiego niezwykłego

Mnie już tu nic nie dziwi.....można otrzymać 4 kary w kilkanaście minut, 3 w trzy minuty i dać dokładnie tyle punktów by wystarczyło do bana, to taka sytuacja jest jak najbardziej do przyjęcia.

A zaznaczę że to co napisałem w żadnym wypadku "brzydkie lub chamskie" nie było.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

37 minut temu, Maju napisał:

brzydkie lub chamskie

Mogło być np. moralnie obrzydliwe.

To też jest karygodne.

1 minutę temu, argus napisał:

Mogło być np. moralnie obrzydliwe.

To też jest karygodne.

Jako moralnie obrzydliwe można już uznać samo insynuowanie że coś takiego napisałem.....polecam więc ostrożność w ocenach.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, Maju napisał:

to co napisałem w żadnym wypadku "brzydkie lub chamskie" nie było.

Ja nawet nie wiem o kogo chodziło. Myślałem, że Zbig się skarży za swoje "wycięte" wpisy.

Jest mały problem, otóż, kiedyś gdy się "przeskakiwało" ze strony na drugą to temat wyświetlał się u góry, teraz gdy się przeskoczy temat wyświetla się na dole - można prosić o pomoc?

4 godziny temu, witek_z napisał:

Jest mały problem, otóż, kiedyś gdy się "przeskakiwało" ze strony na drugą to temat wyświetlał się u góry, teraz gdy się przeskoczy temat wyświetla się na dole - można prosić o pomoc?

Też mam ten problem.

Pół melona mu sąd przyznał.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Droga Administracjo,
Czy naprawde musza być tolerowane wypowiedzi,w ktorych przywódców państw,Prezydentów,Premierów wyzywa się od kretynów,małp,gnojków,debili,orangutanów?

???

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Forum AS nie jest (chyba) narzędziem do prowadzenia ideologicznej akcji propagandowej. Dlaczego tolerujecie, gdy ktoś notorycznie przytacza tu w całości cudze publikacje? Zgodna z obyczejem forma to, krotki cytat, link i komentarz autorski.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Droga Administracjo,
Czy naprawde musza być tolerowane wypowiedzi,w ktorych przywódców państw,Prezydentów,Premierów wyzywa się od kretynów,małp,gnojków,debili,orangutanów?

???

Czy chodzi o prezydenta Trumpa 

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

orangutanów

To są bardzo miłe zwierzęta, niewiele różniące się od nas. 

Tych, podobno - najlepszych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

images (4).webp

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia
7 godzin temu, Marcinus napisał:

Dokładnie o niego. Niektórym nie podoba się, że podejmuje intensywne kroki w kierunku przywrócenia pokoju i nowego ładu na świecie.

12 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Jako moralnie obrzydliwe można już uznać samo insynuowanie że coś takiego napisałem.....polecam więc ostrożność w ocenach.

Gdy usprawiedliwiałeś przestępcze, haniebne i obrzydliwe babsko występujące pod pseudonimem "Siostra Bernadetta" - wtedy wszyscy z wrażenia - wraziliśmy mordy w kubeł. Z przerażenia, że tak można...

Bo to było niepojęte...

....

I jest dla mnie do dziś.

A potem taki się dziwi że takie, podłe w treści, insynuacyjne wpisy ktoś zgłosi.

Mnie przeraża to że tak można pisać o kimś bezkarnie i w kółko tu na forum sugerując, że coś takiego miało miejsce. Niczym tego nie dokumentując.....
A może ty nie rozumiesz że nie ma nic wspólnego z obroną to jak napisałem (poinformowałem) że ta osoba zrezygnowała z odwołania i poddała się karze.....bo pamiętam że tylko tyle o ile w ogóle coś w tej sprawie pisałem.
Może do ciebie nie dochodzi że nie wszystko co źle zapamiętałeś wypada nagłaśniać
Ty przecież nie zacytujesz posta który by twoich bredni dowodził, bo taki nie istnieje!

Żenujące.....

41 minut temu, Marcinus napisał:

To prawda. Ja się boję tego pokoju i ładu.

A ja wręcz przeciwnie. 

Jednak pytanie było inne:

10 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Droga Administracjo,

???

Czy takie rzeczy trzeba zgłaszać, czy moderator powinien "z urzędu" przywalić karę?

• Moderatorzy
44 minuty temu, soundchaser napisał:

A ja wręcz przeciwnie. 

Jednak pytanie było inne:

Czy takie rzeczy trzeba zgłaszać, czy moderator powinien "z urzędu" przywalić karę?

W moim przypadku działa klauzula sumienia. Może inny moderator niech się wypowie.

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

W moim przypadku działa klauzula sumienia.

To na poważnie?

3 godziny temu, Marcinus napisał:

W moim przypadku działa klauzula sumienia. Może inny moderator niech się wypowie.

Czy obrażać można tylko pana Trumpa?

Bo ja np nie przepadam za panią Merkel( nie tylko). Rozumiem, że mogę nazwać ją zwykłą szmatą, małpą i kretynką, która pobudziła do działań Putina?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 godzin temu, Marcinus napisał:

Czy jeśli chodzi o Trumpa jest inna ocena niż w przypadku Dudy,Tuska,Trzaskowskiego,Nawrockiego,Fico,Orbana?

A których można wyzywać ,a których nie?
Będę wdzięczny za odpowiedź.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 godzin temu, Marcinus napisał:

To prawda. Ja się boję tego pokoju i ładu.

Rozumiem.
Nikt nie wie,co się może stać.
Ale czy taka obawa zwalnia z obiektywności?

10 godzin temu, Marcinus napisał:

Rozumiem.
Czy zasada równego traktowania jest zależna od Moderatora?
I od jego Klauzuli Sumienia?
Pytam,bo jest ważna kwestia.
Jak to ustalimy,te wytyczne,łatwiej będzie dyskutować-znając ramy,których nie wolno przekraczać.

To prywatne forum-więc możecie ustalać takie zasady-jakie chcecie.
A jak komuś to nie pasuje,może być na innym forum lub założyć własne,ze swoimi zasadami.
Szanuje to.

Proszę o odpowiedż,co wolno-a czego nie -w zakresie "opisu" osób znanych i polityków.

• Moderatorzy
3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

od jego Klauzuli Sumienia?

Trochę słabo w moderacyjnym wątku o polityce rozprawiać.  

1 minutę temu, Marcinus napisał:

w moderacyjnym wątku o polityce rozprawiać

Nie rozmawiamy na temat polityki, rozmawiamy na temat zasad rozmowy o polityce, - zamieściłem tekst by rozwiać obawy, został usunięty, więc obawy pozostaną, co bedzie skutkowało dalszym brakiem jasnych zasad.

Kiedyś strasznie przeklinano w temacie polityka, po ustaleniu że nie można to ustało, - teraz mamy trochę podobną sytuację, - wystarczy podjąć decyzję.

7 minut temu, Marcinus napisał:

Rozumiem,przepraszam.

26 minut temu, 747 napisał:

wystarczy podjąć decyzję

...

10 godzin temu, Marcinus napisał:
10 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

od jego Klauzuli Sumienia?

Padło pytanie, rozmawiamy w kontekście kar o (doprecyzuję) dziwnie rozumianej klauzuli sumienia, nie w kwestii polityki.
A jak już wspomniano o polityce, coś dodam.

15 godzin temu, Pseudodrummer napisał:
W dniu 22.02.2025 o 01:05, Marcinus napisał:

Czy jeśli chodzi o Trumpa jest inna ocena niż w przypadku Dudy,Tuska,Trzaskowskiego,Nawrockiego,Fico,Orbana?

Drugiego i trzeciego z tej listy nie trzeba obrażać, nie można już nawet napisać ironicznych tekstów, bo za to nawet 4 punkty można dostać.....takie rzeczy mają miejsce jak mnie właśnie poinformował jeden z forumowiczów.

A wracając do sedna.....można mnie tu na forum, nawet w tym temacie LATAMI bezpodstawnie, na zasadzie pomówienia obrażać insynuując nieetyczne zachowania to nie dziwcie się że dziwne kary dostajecie. 

Przy okazji dziękuję moderacji że po moim zgłoszeniu raczyła usunąć oszczercze wpisy Bezlitosnej Niusi na mój temat.

Ja z uzasadnień swoich kar mam niezły ubaw!

12 godzin temu, Marcinus napisał:

Trochę słabe to jest stosowanie podwójnych standardów. A tutaj ewidentnie to widać. Trump, sumienie, nie podoba się, można obrażać, inni politycy, już sumienie nie jest brane pod uwagę, podoba się, czy nie, nie jest ważne, obrażać nie można. Klasyka stosowania podwójnych standardów. I tylko dlatego, że ktoś mi się podoba, popieram go lub nie.

I nie jest to dyskusja o polityce, tylko standardach stosowanych przez moderację.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

W dniu 21.02.2025 o 23:00, Pseudodrummer napisał:

Tradycja pokazuje, że zależy kto i którego polityka.

Rozumiem że na forum jest burdel więc bezmyślne usuwanie wpisów na bocznicy w 100% rozumiem i akceptuje. Jednak w pozostałych tematach związanych z tematyką tego forum wypadałoby chociaż przeczytać komentarz i złapać podstawowy kontekst !!

Dlaczego osoba która z premedytacją kłamie i wprowadza innych w błąd (jednocześnie sugerując zakup sprzętu) jest tolerowana a Ci co w prosty sposób udowodnili kłamstwo karani ??

2 godziny temu, Maju napisał:

Drugiego i trzeciego z tej listy nie trzeba obrażać, nie można już nawet napisać ironicznych tekstów, bo za to nawet 4 punkty można dostać.....takie rzeczy mają miejsce jak mnie właśnie poinformował jeden z forumowiczów.

A wracając do sedna.....można mnie tu na forum, nawet w tym temacie LATAMI bezpodstawnie, na zasadzie pomówienia obrażać insynuując nieetyczne zachowania to nie dziwcie się że dziwne kary dostajecie. 

Przy okazji dziękuję moderacji że po moim zgłoszeniu raczyła usunąć oszczercze wpisy Bezlitosnej Niusi na mój temat.

Ja z uzasadnień swoich kar mam niezły ubaw!

Moderatorzy sami sobie robią problem, to się ciągnie latami więc nie widzę powodu by komuś dać permanentny ban na dane działy w bocznicy albo całą bocznicę.

Edytowane przez fetek
13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Moderatora?
I od jego Klauzuli Sumienia?
Jak to ustalimy,te wytyczne,łatwiej będzie dyskutować-znając ramy,których nie wolno przekraczać.

Czasem z podklejonego przez moderację wpisu można dowiedzieć się, co kieruje jej "sumieniem". Wtedy jasne staje się, dlaczego jednemu przechodzi, a drugiemu nie.

5 minut temu, fetek napisał:

Moderatorzy sami sobie robią problem, to się ciągnie latami więc nie widzę powodu by komuś dać permanentny ban na dane działy w bocznicy albo całą bocznicę.

Nie karają, bo by musieli ukarać. No i zamiast banów mamy liderów Rankingu.

Edytowane przez szymon1977

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.