Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, TAtomicus napisał:

Czy jeśli ktoś ewidentnie i systematycznie kłamie, manipuluje, i lansuje teorie spiskowe, to można go nazwać paranoikiem, patologicznym kłamcą i manipulantem czy to już będzie atak personalny? Czy jeśli ktoś uprawia machalną bezczelną propagandę to można nazwać go nachalnym i bezczelnym propagandzistą? Czy to znowu będzie atak personalny?

Tak, to jest atak personalny. Za nazwanie kacapskiego trolla kacapskim trollem dają teraz 3 punkty.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

6 minut temu, jar1 napisał:

Niezły burdel się tu zrobił, jak w Seksmisji

Raczej nie jatka. 

Sąsiad przed wojną miał burdel, to była jatka!

Sorry za offtopic 😚

Skończcie Panowie te jałowe przegadywanki. Nigdy się w poglądach nawet do siebie nie zbliżycie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, TAtomicus napisał:

Jeśli ktoś twierdzi, że _cały_ świat jest w spisku (podając dodatkowo powód, że dlatego, że go nie lubi) to jest to wystarczający dowód na obłąkanie.

Swego czasu twierdził, że 99% Polaków jest antysemitami.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

nie jesteś w stanie udowodnić, że akurat Ty masz rację...

Nie musi. Dopóki przyjmuje oficjalne stanowisko instytucji międzynarodowej, która zajmuje się sprawą, to niczego udowadniać nie musi. Dowodów wymaga stanowisko przeciwne.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Reżim w Izraelu nie jest zbrodniczy.

ONZ wystawiło dla Netanjahu list gończy z za zbrodnie wojenne, więc proszę nie manipulować.

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

Skończcie Panowie te jałowe przegadywanki. Nigdy się w poglądach nawet do siebie nie zbliżycie.

Ale możemy w kulturze i uczciwości prowadzenia dyskusji. 

W dniu 26.11.2024 o 11:03, Espectro napisał:

juz jest obraźliwe i nie jest dyskusją ...

Może zacznij od egzekwowania regulaminu - jak to możliwe że taki delikwent rozwala wątki!

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Chłopie - ale Ty twierdziłeś co innego:

Logicznie myślący odbiorca i posiadający własny rozum, nie obarczony najmniejszym stopniem zindoktrynowania.

Co konkretnie innego twierdziłem?

Co do Cejrowskiego - kto ma oceniać stopień zindoktrynowania jeg krytyków?

Odnosząc do jego opowieści nt Ameryki Płd opieram się na się na opinii tych którzy znają tamte realia. Co do Afryki i Wschodu - często opowiada bzdury, które sam zauważam.

Zresztą, lista zastrzeżeń jest długa.

Poza tym, gość nie potrafi dyskutować, nie cierpi krytyki, zacietrzewia się, jest agresywny, uważa, że jako katolik ma licencję na nieomylność i czerwoną linię do Pana Boga.

Albo ta jego obsesja nt lewactwa. Lewak to pejoratywne określenie na skrajnego, podkreślam, skrajnego lewicowca. Tymczasem Cejrowski szermuje tym pojęciem na kewo i prawo, uważa, że każdy kto się z nim nie zgadza jest lewakiem i masonem, a w ogóle cały świat jest przez tych lewaków opanowany.

Nie można tego nazwać inaczej niż oszołomstwo i fanatyzm.

Obecny tutaj kolega od antysemityzmu to podobny przypadek.

Edytowane przez TAtomicus
1 minutę temu, Yodzisław napisał:

Może zacznij od egzekwowania regulaminu - jak to możliwe że taki delikwent rozwala wątki!

A jak to możliwe, że ktoś może wypisywać głupstwa w stylu "voodoo"?

Pisać się już nie daje w wątkach przez te plagę hodowaną przez moderację:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

19 godzin temu, szymon1977 napisał:

II. ZASADY I WARUNKI KORZYSTANIA Z FORUM DYSKUSYJNEGO

§ 6.

...

Dokonywanie za pośrednictwem Forum jakichkolwiek działań naruszających powszechnie obowiązujące przepisy prawa jest zabronione. W szczególności niedozwolone jest:

...

wzywanie za pośrednictwem Forum do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, czy też propagowanie przemocy lub agresji

Nieskrywana radość z ludobójstwo dokonanego przez Izrael w Gazie i przewidywanych dalszych zbrodniczych działań, podszyte rasizmem stawianie interesów naródu Żydowskiego ponad prawami człowieka dla innych narodów, robienie z Forum AS narzędzia ideologicznej propagandy poprzez seryjne przedruki obszernych opracowań bez własnego komentarza, do tego pomniejsze wykroczenia, za które systematycznie karany jest banem... wnioskuję o dożywotni ban dla usera @toptwenty

Mam sugestię zmiany miejsca wpisów na forum modowe lub designerskie skoro lubi udawanie. 

Tu raczej chodzi o rzeczowe hobby a nie o udawane.

Tzn. dla mnie audiostereo to przede wszystkim sprzęt, plus o nim właśnie dyskusje.

W tym o  tym, co zabawne. 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, xetras napisał:

Tu raczej chodzi o rzeczowe hobby a nie o udawane.

Tzn. dla mnie audiostereo to przede wszystkim sprzęt, plus o nim właśnie dyskusje.

O czym dyskutować można decyduje Moderacja, a czegoś mówić nie wolno określa Prawo. Dopóki ktoś obu przestrzega to nic mi do tego.

Edytowane przez szymon1977

20 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

przechodzi ludzkie pojęcie...

Co kuleje – idzie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

21 minut temu, szymon1977 napisał:

O czym dyskutować można decyduje Moderacja, a czegoś mówić nie wolno określa Prawo. Dopóki ktoś obu przestrzega to nic mi do tego.

Dyskusja nad problemem/tematem polega na uzyskaniu jego rozwiązania, to finalny efekt danego tematu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

3 minuty temu, xetras napisał:

Dyskusja nad problemem/tematem polega na uzyskaniu jego rozwiązania, to finalny efekt danego tematu.

Też, ale...płaszczyzna porozumienia – idealne pole walki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
3 godziny temu, Jacchusia napisał:

@Espectro czy to jest jakiś eksperyment?

chciałbym 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 26.11.2024 o 22:52, Zbig napisał:

Hoho, mamy jednoosobowy trybunał ludowy?

Jak zwykle wygłupiłeś się Kolego: trybunał nie zgłasza wniosku, bo sam ma moc sprawczą. Porównanie całkowicie błędne.

Forum muli (Android): po każdym kliknięcie na wątek lub dział, czekam 5-7 sekund. Czyszczenie przeglądarki nie pomaga.

Wiem, że telefon stary, ale np Wiki czy Filmweb działają bez opóźnienia.

Ps

Od kliknięcia "Zapisz" do pojawienia się strony minęło 9 sekund.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
29 minut temu, szymon1977 napisał:

Forum muli (Android): po każdym kliknięcie na wątek lub dział, czekam 5-7 sekund. Czyszczenie przeglądarki nie pomaga.

Wiem, że telefon stary, ale np Wiki czy Filmweb działają bez opóźnienia.

Ps

Od kliknięcia "Zapisz" do pojawienia się strony minęło 9 sekund.

tak wiem. jestem w trakcie.

Na ten moment i do połowy dni musi być zaślepka ze sprawdzaniem integralności i filtracja botów. 

W dniu 25.11.2024 o 10:34, Espectro napisał:
W dniu 23.11.2024 o 07:27, Maju napisał:

Mam w takim razie, mam wielką prośbę, proszę prowadzić takie bezsensowne "monologi" nie cytując moich wpisów. Wtedy (jak to pan opisał) "nie dojdzie do kłótni" żadnej, na pewno.....sam siebie pan chyba nie sprowokuje.

Nie będę. Bo rozmowa z Panem wygląda jak monolog dwóch osób siedzących przy tym samym stole. 

Wykorzystał pan ten wpis by nabrać w usta wody i nie odpowiadać na wpis gdzie poruszam sprawy bardzo ważne.....jakie to małostkowe.

Postanowiłem jednak to powtórzyć bo w opisanej kwestii nic sie nie zmienia!

W dniu 24.11.2024 o 08:12, Maju napisał:

Dziwi mnie natomiast brak reakcji moderacji gdy się zgłasza ich ewidentne (a niektórych ciągle powtarzane, nawet kilka dziennie) nadużycia......standardem tego forum nie będzie, nie stanie się chyba pobłażanie tym którzy możliwego kandydata na prezydenta o sutenerstwo i pedofilię oskarżają!

Czyżby kierownictwu tego forum pasowało utrzymywanie tu takich trolli???

Liczę tym razem na pana odwagę.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Chciałem dać lajka. Wyświetliło się coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ki diabeł? Przecież jestem zalogowany. 

I dlaczego Cloudflare znów szaleje?

Ukryta Zawartość

W dniu 26.11.2024 o 10:45, soundchaser napisał:

dostałem 2 punkty karne za to, że forumowicza nazwałem ignorantem po tym jak on sam naubliżał w poście Cejrowskiemu.

Trzeba unikać takich określeń nawet jak to niezbicie wykażesz że nim jest.....miej na względzie że oceniają to tacy co nie muszą mieć wiedzy w temacie.....by ich nie nazwać tym słowem.

W temacie o Kk miałem ciągle  z takimi sytuacjami do czynienia.....roiło tam się autorytetów z własnego mianowania.  Tu też od czasu do czasu tacy się pojawiają 🙂

W dniu 26.11.2024 o 15:04, soundchaser napisał:

będziesz wynajdował podobne głupoty tylko po to by popisywać się i trollować?

Będzie, o takich tu piszę którzy nie powstrzymają języka by używać obelg tylko po to by deprecjonować przeciwników politycznych i ideologicznych.

W dniu 26.11.2024 o 14:32, szymon1977 napisał:

Z tego co rozumiem, forum dyskusyjne to medium wymiany poglądów własnych, a nie portal do prowadzenia propagandy ideologicznej.

Jak niemal codziennie się przekonuję ile razy trzeba nieraz zgłaszać chamski wpis, obrażający ludzi, jak egzystują tu (w dużej ilości) tacy, którzy rozmową się nie kalają a tylko wklejają ideologiczna propagandę, to odnoszę wrażenie że staje się to forum tym co opisałeś!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
26 minut temu, Maju napisał:

Wykorzystał pan ten wpis by nabrać w usta wody i nie odpowiadać na wpis gdzie poruszam sprawy bardzo ważne.....jakie to małostkowe.

Postanowiłem jednak to powtórzyć bo w opisanej kwestii nic sie nie zmienia!

Ale ja z Panem nie rozmawiam nawet....

16 minut temu, Bobcat napisał:

Chciałem dać lajka. Wyświetliło się coś takiego:

Screenshot_20241128_085228_Chrome.jpg

Ki diabeł? Przecież jestem zalogowany. 

I dlaczego Cloudflare znów szaleje?

nie cloudflare szaleje a pomaga i to bardzo 🙂 

Od 6:10 jakiś mały atak botów :0 

1 minutę temu, Espectro napisał:
27 minut temu, Maju napisał:

Ale ja z Panem nie rozmawiam nawet....

Dziękuję....podziwiam odwagę.   🙂

• Administratorzy
8 minut temu, Maju napisał:

Dziękuję....podziwiam odwagę.   🙂

Pozdrawiam i dziękuje za zrozumienie. 

19 minut temu, Espectro napisał:

nie cloudflare szaleje a pomaga i to bardzo 🙂 

Od 6:10 jakiś mały atak botów :0 

Dziękuję. 

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wszystko się zgadza poza tym że @Espectro nie chce ze mną rozmawiać jak jest tu łamane prawo.

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, Jacchusia napisał:

@Espectro czy to jest jakiś eksperyment?

W temacie polityka ciągle na właścicielach tego forum eksperymentują trolle przemycając coraz to podlejsze oszczerstwa.
Do dna niedaleko a @Espectro nie widzi problemu.....to się nazywa:

12 godzin temu, xniwax napisał:

płaszczyzna porozumienia

🙂

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.