Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie, mam problem z wejściem w dział "kino domowe". Przy próbach wejścia strona się przeładowuje i odsyła mnie z powrotem do głównej strony audiostereo.pl

Ktoś zetknął się z tym problemem, czy to tylko u mnie coś nie hula? 

2 godziny temu, muls napisał:

nadal nie wiem czy odpowiedz na jedna linijke w trybie cytuj musi cytowc wszystko co geniusz napisał.

I na komórce i na stacjonarnym mam coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Popełniłem wpis. Po 56 minutach następny, zupełnie o czymś innym.

Automatycznie zostały połączone tworząc absurdalną całość bez możliwości edycji.

Taka funkcjonalność jest bez sensu. Powinno pytać czy połączyć czy nie.

Taka sama sytuacji dziś w temacie "Codzienność IV RP..." z moimi wpisami.

1 godzinę temu, Markcox napisał:

Panie i Panowie, mam problem z wejściem w dział "kino domowe". Przy próbach wejścia strona się przeładowuje i odsyła mnie z powrotem do głównej strony audiostereo.pl

Ktoś zetknął się z tym problemem, czy to tylko u mnie coś nie hula? 

Ja miałem dziwne problemy, wyświetlało mi się nic, czyli biały ekran. Poszedłem po rozum do głowy i zalogowałem się z innej przeglądarki (Edge vs. Firefox). Wszystko się wyświetlało.

Pomogło czyszczenie pamięci podręcznejFirefoxa, teraz jest OK.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Popełniłem wpis. Po 56 minutach następny, zupełnie o czymś innym.

Automatycznie zostały połączone tworząc absurdalną całość bez możliwości edycji.

Taka funkcjonalność jest bez sensu. Powinno pytać czy połączyć czy nie.

Tak było kiedyś też, ale tylko do czasu, w którym można było dokonać jeszcze edycji pierwszego wpisu i to wydawało mi się nawet OK. Jednak jak piszesz jeśli jeszcze "dodają się" po 56 minutach - też się zgadzam - to jest złe.

Można jakoś sobie z tym poradzić, np. edytować drugi post, który się "dodaje" do pierwszego i dorobić mu na górze linię oddzielająca na całą szerokość strony. ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Właśnie przejrzałem sobie kto i za co dał mi ostrzeżenie

i w związku z tym mam pytanie

Czy dawanie ostrzeżenia za zalajkowanie wpisu było i jest zgodne z regulaminem?

teraz jest to tzw reputacja ale myslę ,że problem może byc nadal

post za który dostałem trzy punkty nie był mój a innego użytkownika

było w nim poruszone kilka kwestii

Skąd mod mógł wiedzieć co mi sie podobało w tym wpisie?

Sławek, no co Ty? Prawie trzy lata miałeś na klacie punkty za "lajka"? Dobre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, tomekkk1 napisał:

Sławek, no co Ty? Prawie trzy lata miałeś na klacie punkty za "lajka"? Dobre 2smiech.gif

3x po trzy punkty dostałem od Cira za atak na moderację miedzy  innymi za "sorry taki mamy klimat na AS"

reszta punktów od byłego jednego moda praktycznie za wszystko co można sobie tylko ubzdurać

W sumie bardzo mi ulżyło, gdy przeczytałem kto mi te punkty wlepiał bym nie mógł pisać na AS

59 minut temu, slawek.xm napisał:

3x po trzy punkty dostałem od Cira za atak na moderację miedzy  innymi za "sorry taki mamy klimat na AS" 

""sorry taki mamy klimat na AS mozesz sie ewentualnie pochlastać, ciekawe kiedy większej ilości kolegów otworzą sie oczy""

i między innymi za " psy za jajco "

jak wklejasz to wklej jak leci a nie fragmenty 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, cir napisał:

i między innymi za " psy za jajco "

jak wklejasz to wklej jak leci a nie fragmenty 

piszesz o innych trzech punktach:)

tak wkleiłem z you tuba kawałek z "Psów"

ale może własnie Ty byłbys uprzejmy odpowiedzieć czy za lajka nadal mozna dostac ostrzeżenie i czy jest to zgodne z regulaminem?

dostałem od Ciebie

3 punkty za klimat

3 punkty za psy

3 ostatnie punkty bez uzasadnienia

teraz statystyka jest cała

zawsze jest z uzasadnieniem , to co przekleiło ze starego forum nie odpowiadam 

Gość

(Konto usunięte)

ok.

Jak widać z osobistą dyskusją idzie nam dobrze ale odpowiedzieć na proste pytanie czy ostrzeżenia za laika sa zgodne z regulaminem to juz jest problem:)

dlatego niki modów powinny zostać przy ostrzeżeniach ,

nawet pisząc odwołanie do admina od razu jasnym jest kto wg własnego uznania zinterpretował regulamin

Jak już tu się tak niektórzy chwalą swoimi "nagrodami" od moderatorów to ja też się pochwalę pierwszą z brzegu:
(atak personalny - nie pisałem do konkretnej osoby)

[wycięto opublikowane publicznie treści prywatnych ostrzeżeń]

Podobnych kar za nic miałem więcej. Głównie przyznawane były przez moderatora Vlado.
Najbardziej perfidne było to jego sformułowanie: "moja przyjacielska rada". Ale jego już nie ma, więc nie ma sensu przytaczać tego więcej.

A tak w ogóle to należy skończyć z tymi żalami i rozpocząć nowy rozdział. Mam nadzieję, że teraz będzie dużo lepiej pod względem moderowania i utrzymywania porządku na forum. Jest nowy silnik - nastały nowe, lepsze czasy dla wszystkich. :)

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

nawet pisząc odwołanie do admina

By napisać odwołanie do admina, nie potrzeba znać nick moderatora, który zatwierdził ostrzezenie. 

Admin w ułamku sekundy może to sprawdzić.

I raz jeszcze to napisze - bić pianę możecie tutaj w nieskończoność - zasady ukrytych nicków moderatorów zostaną przywrócone na Forum AS jak jest to praktykowane na zdecydowanej większości forach w sieci.

Jest to oficjalne stanowisko Administracji i nie podlega żadnej zmianie.

Wyciagajcie sobie dalej ostrzeżenia sprzed kilku lat i udowadniajcie jaka to moderacja jest zła, niestety ze "starej"  moderacji nie został nawet cień personalny, a bicie w moderatora @cir nawet nie skomentuje. Jesli komuś wydaje się, że ten moderator odejdzie w niebyt za swój wkład w Forum AS - to jesteście w wielkim błędzie. By nie napisać dosadnie!

Natomiast możemy Was jako moderacja zapewnić o jednym - wszyscy dopominający sie o skrupulatne stosowanie się do zapisów Regulaminu przez KAŻDĄ OSOBĘ na Forum AS - tak też moderacja będzie do tego podchodziła. W szczególności do tych najbardziej upominających się o równość, prawo i by nie napisac "sprawiedliwość".

Tak - macie tutaj w 100% rację - Regulamin będzie przestrzegany w 100% w zakresie naszego działania na Forum. To zresztą zapewniała Administracja i takie są wręcz wymagania stawiane obecnej moderacji - w 100% stosować się do zasad Regulaminu.

Na marginesie - upublicznianie informacji "powód otrzymania ostrzeżenia" jest niejako odkrywaniem Prywatnej Wiadomości. Dalsze tego typu zachowania na Forum będą zgodnie z Waszym oczekiwaniem podlegać pod Regulamin Forum AS i skutkować będą ostrzeżeniem.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że bicie piany znów najbardziej przychodzi tym, którzy tak ochoczo stąd odchodzili i jeszcze szybciej wracali podobno AKCEPTUJĄC tutaj panujące zasady.

Teraz nagle znów jest źle... nawet ciężko takie zachowanie i podejście do Forum komentować. Ale obiecujemy jako moderatorzy - bardzo skrupulatnie podchodzić do zapisów Regulaminu. 

Moderacja.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość

(Konto usunięte)

upublicznianie informacji "powód otrzymania ostrzeżenia" jest niejako odkrywaniem Prywatnej Wiadomości. Dalsze tego typu zachowania na Forum będą zgodnie z Waszym oczekiwaniem podlegać pod Regulamin Forum AS i skutkować będą ostrzeżeniem

Areczku ,

- cir ujawnił za co było nastepne moje ostrzeżenie

- sam tez potrafisz ujawniac tresci Pw

i tym zamykam temat Twojej "reprymendy"

zacznij od siebie zmianę postawy

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Areczku ,

- sam tez potrafisz ujawniac tresci Pw

i tym zamykam temat Twojej "reprymendy"

zacznij od siebie zmianę postawy

Ile będziemy wałkowac to samo? Ile będziemy wracać do tematu co było 2 lata temu.

Bądźmy powazni, wróciliscie na Forum akceptując zasady jakie tutaj panują w postaci Regulaminu oraz wypracowanych zasad mn. pracy moderacji. Nic więcej, nic mniej. 

Jeszcze dobrze moderacja nie zaczeła pracowac po zmianie silnika i mamy pretensje i żale, jakby obecnie komuś głowa z szyi spadła.

Dostaliście wyraźnie informacje jakie zmiany będa, a jakich na pewno nie będzie. Dalsze roztrząsanie tematu to jawne skłocanie na Forum ludzi. Oczekujesz jasnego i otwartego traktowania Twojej osoby więc pisze Ci to wprost - wróciłeś po jakimś czasie by jak rozumiem dopominac sie "sprawiedliwości" sprzed 2 lat, czy jako forumowicz uczestniczyc w zyciu Forum?

Wystarczy tego dobrego, Administracja jest poinformowana o tym co dzieje się w tym temacie i wprost to piszę by nie było zarzutu o zakulisowym postępowaniu - zaczynamy mieć dosyć jako moderacja i Administracja takiego zachowania.

Jesli tak miał wyglądać powrót niektórych z Was to pora chyba zrobić krok w tył dla dobra jak widac Was samych - nie będziecie czuli się "oszukiwani" przez "złą" i działającą zakulisowo moderację.

Weź proszę to pod rozwagę, bo zaczyna być to wszystko co najmniej niepoważne i działa wprost na szkodę Forum!

Koniec z tymi dywagacjami i wyciąganiem bzdur sprzed kilku lat, albo weszliście na Forum AS akceptując Regulamin i zasady, albo pora zrobić krok w drugą stronę. 

Dalsza dyskusja w tym temacie wprost działająca na szkodę Forum i zawieszone zostaną Wasze konta do czasu ostatecznego roztrzygnięcia przez Administrację co do Waszych profili. Tak dalej nie może być, że po kilku tygodniach od powrotu robicie sobie jazdę na moderację i Administrację Forum AS.

Nie jesteście jedyni na Forum, a temat ten nie obejmuje Waszych dywagacji i wyciagania pseudo "brudów" sprzed kilku lat!

Koniec tego smutnego spektaklu. Kolejny tego typu posty w tym temacie moderacja potraktuje wprost jako prowokowanie do kłótni i niestosowanie się do zasad na Forum AS.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Już wcześniej pytałem standardy i zasady panujące w zakładce "Kluby". Odnoszę wrażenie, że po powrocie niektórych standardy lekko się poluzowały. Wkleję wpis, który został "zmoderowany". 

"Rafałek nie karm trolla. Psycholodzy już dawno ustalili, że niski poziom samooceny i nieudacznictwo życiowe próbują złagodzić atakując ludzi sukcesu, lub tych którym się coś w życiu udało osiągnąć. Bardzo dobrze ten proces został zobrazowany na przykładzie nienawiści do sportowców. Zapytanie o system <atak personalny>nie ma najmniejszego sensu, bo jedyne co Ci pokaże to zdjęcie z internetu. Kryje się taka miernota za anonimowością w sieci, mając żal do całego świata że musi słuchać na <zaczepka> :)"

Kolego @Szymon powraca do swoich ulubionej formy dyskusji, czyli obelżywych pyskówek. No niby ten wpis został "ucywilizowany" jednak należy patrzeć na niego całościowo. A całościowo brzmi on żle. Jakieś odnośniki do "samooceny i nieudacznictwa " usera. Jakieś odnośniki do systemu usera. Jakie to ma znaczenie, to że nie chce pokazać zdjęć, to należy go lżyć. Czy pozostawienie określenia "miernota". Dodatkowo rozbawiona "gawiedź" lajkuje tego rodzaju wpisy, co już w ogóle jest żenadą...  

Skoro wpis w takiej formie ustanawia ramy swobodnej wypowiedzi, to spoko. Dostosuję się do niego i określenia typu "Troll", "miernota" będę stosował bez ograniczeń. Również odnośniki do psychologicznych rozważań "Frojdowskiego pokazywania czegokolwiek". 

P.S.

Oczywiście mój wpis dokonuję świadomie i liczę się konsekwencjami. Jak zawsze zresztą, nie będę odwoływał się od decyzji moderacji...

Edytowane przez hi_aro

hi_aro wpis i temat powrotu z tym samym schematem działania marketingowego , atakami personalnymi  jest podwieszony jako dyskusja w moderacji

jest nas teraz więcej w moderacji , nie usprawniło to szybkosci w podejmowaniu decyzji ale chwila cierpliwosci :)

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

cir ujawnił całość  bo cytowałeś to co chciałes czyli fragmenty które Tobie pomagały w forsowaniu tego co chciałes osiagnac

podobnie było z userem Zyzol pare stron wczesniej

proponuje aby obie strony zachowywały podstawowe standardy , dialog  uzytkownicy/moderacja bedzie tylko kolejnym frazesem na forum

• Administratorzy

Panowie nawet jeśli ktokolwiek był w stanie coś podejrzeć, to chyba nie powód, aby wklejać to do jakiegoś tematu i chwalić się całemu światu. Informacje od moderatorów są dawane tylko dla użytkowników i są to sprawy prywatne.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

37 minut temu, audiostereo.pl napisał:

Panowie nawet jeśli ktokolwiek był w stanie coś podejrzeć, to chyba nie powód, aby wklejać to do jakiegoś tematu i chwalić się całemu światu. Informacje od moderatorów są dawane tylko dla użytkowników i są to sprawy prywatne.

W praktyce to jedyna droga do nagłośnienia patologicznych zachowań moderacji, skoro zgłoszenia problemów do administracji to pisanie na przysłowiowy Berdyczów. Dziwię się, że właściciel forum nie rozumie korelacji pomiędzy profesjonalną obsługą skarg/zażaleń tudzież innych uwag a wzrostem poczytności oraz ilości postów na forum. Samowolka moderacji i prezentowane buńczuczne; pozbawione cienia szacunku dla innych userów; postawy dwóch moderatorów (których nicków nie ma sensu wymieniać, gdyż każdy wie o kogo chodzi) aż nadto kłują w oczy. 

Edytowane przez Głuchy_Harry
  • Administratorzy

Panowie, ale co Wy chcecie rozliczać? Ostrzeżenia sprzed roku czy dwóch? Forum miało nowe otwarcie - nowy silnik, nowy skład moderatorski. Skupiamy się na tym co teraz i to usprawniamy. Babranie się w nieskończoność w przeszłości nie przyniesie niczego dobrego.

6 minut temu, audiostereo.pl napisał:

Panowie, ale co Wy chcecie rozliczać? Ostrzeżenia sprzed roku czy dwóch? Forum miało nowe otwarcie - nowy silnik, nowy skład moderatorski. Skupiamy się na tym co teraz i to usprawniamy. Babranie się w nieskończoność w przeszłości nie przyniesie niczego dobrego.

Hmmm. Kolega Cir to chyba nie jest nowy skład moderatorski? Brak szacunku dla innych to u niego cecha permanentna i niezmienna odkąd pamiętam. Z kolei kol. Arkadowski jest bardzo pojętnym uczniem, szybko wchłonął maniery starej gwardii. Kolega Admin naprawdę tego nie widzi, czy też woli zamiatać pod dywan? 

• Administratorzy

Aha, czyli wg. Ciebie Cir i Arkadowski są złymi moderatorami? Vlado też zapewne był zły, a idąc dalej również Palton. Istnieją w ogóle jacyś dobrzy? Czy po prostu na jakichkolwiek zmienimy, to zawsze będzie "be"?

6 minut temu, audiostereo.pl napisał:

Aha, czyli wg. Ciebie Cir i Arkadowski są złymi moderatorami? Vlado też zapewne był zły, a idąc dalej również Palton. Istnieją w ogóle jacyś dobrzy? Czy po prostu na jakichkolwiek zmienimy, to zawsze będzie "be"?

Makiawelistyczna retoryka, a w zasadzie parabola. Przypisywanie z założenia złych intencji drugiemu rozmówcy;-)
Odpowiadam więc:
1. TAK, wymienione osoby są bardzo złymi moderatorami.
2. Oczywiście że istnieją normalni, porządni moderatorzy. Rick, Misiomor, Romek Jagoda, Cezary (nicka zapomniałem) nigdy nie budzili żadnych uwag i cieszą się powszechnym szacunkiem. 
Proponowałbym skoncentrować się na usunięciu opisanych przez kol. McGyvera oraz kol. Sławka XM patologii a nie odbijać piłeczkę w czysto retoryczny sposób;-)

Z pozdrowieniami
GH

17 minut temu, Głuchy_Harry napisał:

W praktyce to jedyna droga do nagłośnienia patologicznych zachowań moderacji, skoro zgłoszenia problemów do administracji to pisanie na przysłowiowy Berdyczów. Dziwię się, że właściciel forum nie rozumie korelacji pomiędzy profesjonalną obsługą skarg/zażaleń tudzież innych uwag a wzrostem poczytności oraz ilości postów na forum. Samowolka moderacji i prezentowane buńczuczne; pozbawione cienia szacunku dla innych userów; postawy dwóch moderatorów (których nicków nie ma sensu wymieniać, gdyż każdy wie o kogo chodzi) aż nadto kłują w oczy. 

tak jak twoja działalnosc na tym forum pod poprzednim nickiem

zdarta stara płyta  ale jak pamiętam  miałeś juz nie wracać

rozumiem jednak przywiązanie do najstarszego i największego forum audio

10 minut temu, cir napisał:

tak jak twoja działalnosc na tym forum pod poprzednim nickiem

zdarta stara płyta  ale jak pamiętam  miałeś juz nie wracać

rozumiem jednak przywiązanie do najstarszego i największego forum audio

No i jak chyba widzisz merytorycznie się nie udzielam. Przynajmniej do czasu, kiedy Ty tu jesteś moderatorem. Jestem więc konsekwentny. Jak widzę niczego się nie nauczyłeś, cały czas ta sama arogancja wobec innych. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.