Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, dulon184 napisał:

Ciągle wcinasz te swoje spiskowe teorie..

Które są spiskowe? Wskaż i udowodnij, że nie pisałem prawdy.

8 minut temu, malikali napisał:

Podobnych epitetów i geniuszy co je popełniali było więcej, były też gorsze ukryte przez moderację i słusznie, bo czasami poziom chamstwa był niesmaczny.

A teraz taki Przemysław czuje się urażony, że ktoś go sprowadził do parteru i próbuje odwrócić (jak zwykle) kota ogonem i udawać niewinnego, zranionego i poszkodowanego.

"Co nie zmienia faktu, że nieszczepiony idiota jest bardziej potencjalnie niebezpieczny niż szczepiony, gdy obaj zachowują się podobnie. A że idiotów jest statystycznie sporo to niestety, trzeba ich wszystkich szczepić, tak jak się szczepi psy przeciw wściekliźnie."

Za tego typu wpis (a było podobnych dużo więcej) Kolega Przemysław powinien moim zdaniem dostać bana dożywotniego bo udowodnił, że jest bardzo niebezpiecznym człowiekiem o skrajnych, wręcz faszystowskich poglądach.

44 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

kwestii szczepień ma absolutną rację.

Też tak uważam.

40 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

jest zbrodniarzem niesłychanym, to w kwestii szczepień ma absolutną rację.

Mnie jednak bardziej boli wypowiedź o "selekcji" - to takie historycznie "lekarskie".
Jakże, o dziwo, przychylnie przyjmowane przez tutejszych raczej pseudo liberalnych demokratów i lewicowych histeryków.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W odróżnieniu od prawackich histeryków i smoleńskich fantastów którzy są piewcami wolności.

A precyzyjniej - wolności od wolności.

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, Mickey6 napisał:

Podpisuję się pod tym, że jeśli ktoś decyduje co wolno mi pisać to powinien być podpisany z imienia i nazwiska

7 godzin temu, Bobcat napisał:

Też tak uważam.

Podpisujecie się z imienia i nazwiska pod tym, czy tylko, jako anonimowi bohaterowie forum, ukryci pod nickami.

A może Bobcat, jak chcesz kogoś obrażać na forum, to też podpisuj się z imienia i nazwiska.

Oj, jak dużo łez popłynęło wieczorem.

Niby ładna pogoda, a tu, na rozrywkowym forum, taka dspresja.

2 minuty temu, jezz napisał:

Podpisujecie się z imienia i nazwiska pod tym, czy tylko, jako anonimowi bohaterowie forum, ukryci pod nickami.

Co ma piernik do wiatraka? 

Ja i Bobcat piszemy tylko, nie mamy uprawnień administracyjnych, które wedle swej woli i osądu stosujemy na innych. Co już było tłumaczone.

14 minut temu, Mickey6 napisał:

Ja i Bobcat piszemy tylko, nie mamy uprawnień administracyjnych, które wedle swej woli i osądu stosujemy na innych. Co już było tłumaczone.

Po co się wdajesz w dyskusję? Nie ma z kim. Facet nie miał nigdy nic do powiedzenia, a cały czas wydaje mu się że jest nie wiadomo kim i że pojadł wszystkie rozumy świata. Ego rozdęte do rozmiarów galaktyki odwrotnie proporcjonalne do rzeczywistych rozmiarów małego, śmiesznego, "ważnego" człowieczka.

26 minut temu, Mickey6 napisał:

Czyli obrażamy anonimowo, bo tak jest bezpiecznie.

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja dostałem punkt za taki wpis:

"Ty sz...k biedny facet jesteś. Intelektualnie."

Usera wykropkowałem bo donosi czynem ciągłym, ale nie o to chodzi.

Pytanie jest takie - czy za coś  takiego rzeczywiście należy się punkt karny? Mnie do głowy nie przyszłoby z czymś takim lecieć do moderacji bo w zasadzie każdy wpis pisowca musiałbym oprotestować.

Ależ nie należy się.

Przecież to twój indywidualny, dobrze rozpoznawalny styl dyskusji.

O, tak, jak np. tu,

"dla intelektualnie porażonych"

11 minut temu, jezz napisał:

Czyli obrażamy anonimowo, bo tak jest bezpiecznie.

W dalszym ciągu, wzajemne stosunki na forum między userami i ich kultura osobista nie ma nic wspólnego z możliwością nakładania kar administracyjnych przez jednych na innych.

Edytowane przez Mickey6
11 godzin temu, soundchaser napisał:

Chłopie - zejdź na ziemię. Wyjdź z tego wirtualnego świata, w którym się zagubiłeś.
To tylko internetowe forum dyskusyjne, w którym uczestniczysz i nie należysz bynajmniej do aniołków. 😆

A przypominam że uczestnictwo na forum nie jest obowiązkowe. Jak komuś się nie podoba zawsze może poszukać innego lepszego gdzie ludzie będą mu się przedstawiać z imienia i nazwiska, wkleją swoje zdjęcie i numer dowodu. Na portalach społecznościowych jak przyjdzie co do czego też nikt się nie przedstawia tylko notka w stylu " nie spełniasz wymogów społeczności nara" tak że ten... Oczywiście nie żebym był za cenzurą, bo na forum powinny być jasne zasady, ale są też granice prywatności.

Teraz, Mickey6 napisał:

W dalszym ciągu, kultura osobista nie ma nic wspólnego z możliwością nakładania kar administracyjnych na innych.

Zachowanie kultury, pozwoli uniknąć problemu z nakładanymi karami.

Ja nie widzę powodu, żeby na forum, gdzie forowicze podpisują swoje wypowiedzi nickami, moderator nakładający karę, podpisywał się imieniem i nazwiskiem.

Inną sprawą jest poznanie nicka moderatora, który taką karę nałożył.

10 minut temu, jezz napisał:

Zachowanie kultury, pozwoli uniknąć problemu z nakładanymi karami.

Ja nie widzę powodu, żeby na forum, gdzie forowicze podpisują swoje wypowiedzi nickami, moderator nakładający karę, podpisywał się imieniem i nazwiskiem.

Inną sprawą jest poznanie nicka moderatora, który taką karę nałożył.

11 minut temu, jezz napisał:

Napisałem trochę więcej tylko po edycji:

W dalszym ciągu, wzajemne stosunki na forum między userami i ich kultura osobista nie ma nic wspólnego z możliwością nakładania kar administracyjnych przez jednych na innych.

Może gdyby forum wymagało używania imion i nazwisk userów to Właściciel forum miałby problem z ich liczebnością  a więc generowanym ruchem. Znowu byłby to jego problem.

11 minut temu, Mickey6 napisał:

Może gdyby forum wymagało używania imion i nazwisk

Nawet na fejsie czy tłitku można nazywać się Wieńczysław Nieszczególny, zatem ja z tym imieniem i nazwiskiem bym nie przesadzał.

5 minut temu, jezz napisał:

Nawet na fejsie czy tłitku można nazywać się Wieńczysław Nieszczególny, zatem ja z tym imieniem i nazwiskiem bym nie przesadzał.

Wiadomo, zależy to od stopnia weryfikacji. Fejs musi tak działać by za godzinę miał większą wartość niż godzinę temu. Generowanie ruchu.

Jakby co, to ja zaklepuję nazwisko Bogumił Kadryll!

47 minut temu, Mickey6 napisał:

Poza tym nikt nie postuluje aby Moderatorzy podpisywali swoje nakładające kary decyzje imieniem i nazwiskiem. Wystarczy ich forumowym nickiem.

• Administratorzy
22 godziny temu, soundchaser napisał:

A powinny być 3.

I jest 3 teraz. System raz na jakiś czas czyści z starych punktów nie robi tego co minute.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

14 minut temu, Bobcat napisał:

Poza tym nikt nie postuluje aby Moderatorzy podpisywali swoje nakładające kary decyzje imieniem i nazwiskiem.

Czytasz wpisy innych osób, powiedziałbym, nieszczególnie uważnie.

• Administratorzy
17 godzin temu, slawek.xm napisał:

wygasłe punkty są usuwane na drugi dzien

musisz wykazać tyle samo cierpliwości co powściągliwości 🙂

Dokładnie. Nie dzieje się to co do godziny i minuty. 

15 godzin temu, Przemysław_51508 napisał:

Czy autor tego wpisu dostał, chociaż upomnienie za wypisywanie kłamstw o mojej osobie i porównanie mojego postępowania do osób jawnie popierających mordy na ukraińskich cywilach?

Czy autor jest jakąś świętą krową na tym forum, która może bezkarnie napisać kłamstwo i potem śmiać się innym w żywe oczy?

Nie proszę o przeprosiny i sprostowanie autora poniższego wpisu, bo od chama nie wymagam zbyt wiele. 

Proszę tylko o mała refleksję czy naprawdę, wypada tolerować wszystko co sprytnie wymyka się regulaminowi lub jest na tego granicy, a co jest zwykłym  trollowaniem i szukaniem "zadymy" by podnieś swoje ego.

Czasem nie trzeba wiele by prześledzić historię wpisów by stwierdzić jaki jest cel użytkownika forum. 

Wojna na Ukrainie | Na żywo z Ukrainy

"Nie wiem jaki Ty masz wzorzecz jeśli wziąć pod uwagę to, co pod wpływem medialnego bełkotu wypisywałeś nt życia niezaszczepionych w wątku covidowym. Pomysł aby zrobić dwa osobne oddziały covidowe: jeden dla zaszczepionych, których się leczy, drugi dla niezaszczepionych, którym pomaga się (cytuję) "zdychać" to ten sam poziom odczłowieczenia, co cytowana przez Ciebie osoba. Oczywiście jej nie bronię, ale że Ty ją gdzieś poniżej siebie klasyfikujesz? Bez przesady, to jest po prostu niesmaczne."

A sprawdzę i dam znać. Jak nie to poprawię.

15 godzin temu, dulon184 napisał:

Dostałem ostrzeżenie za całkiem niewinny tekst . Kiedy zaprotestowałem dostalem 3 punkciki za atak personalny

Protesty prosze kierować do Administracji a nie moderacji. Tyle. 

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja dostałem punkt za taki wpis:

"Ty sz...k biedny facet jesteś. Intelektualnie."

Usera wykropkowałem bo donosi czynem ciągłym, ale nie o to chodzi.

Pytanie jest takie - czy za coś  takiego rzeczywiście należy się punkt karny? Mnie do głowy nie przyszłoby z czymś takim lecieć do moderacji bo w zasadzie każdy wpis pisowca musiałbym oprotestować.

Umniejszanie komuś intelektu to wpis według Pana jest poprawny ?

15 godzin temu, Bobcat napisał:

Niestety na Forum zaczyna być wprowadzany zamordyzm. Oczywiście pod obłudnym pretekstem "dbałości o kulturę dyskusji".

Dawno tego tekstu nie słyszałem. A czym sie objawia takowy ? To że nie pozwalamy na chamstwo i bluzgi w tematach ?

14 godzin temu, costa brava napisał:

Elon Musk może  by wykupił Audiostereo,  zapanuje wreszcie wolność  

Wolność słowa czy wolność że każdy może trzaskać epitetami w tematach ? To według Państwa jest wolność ? że każdy każdego może sobie wyzywać do woli ? Ciekawa sprawa.

15 godzin temu, Bobcat napisał:

Jakiś prawnik powinien się wypowiedzieć czy kapturowe sądy są w ogóle dozwolone w polskim systemie legislacyjnym. Z tego co wiem każda decyzja administracyjna musi być podpisana nazwiskiem osoby

I jest. Administracja zawsze podpisuje maile wymieniane z użytkownikami. Na forum posługujemy się nickami jeżeli zaś ktoś chce używać imienia to prosze bardzo. Wolałbym jednak aby nazwiska nie latały po tematach choć nie wstydzę się własnego. Bądźmy poważni.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Wiem, że to nie wątek covidowy, ale w tym wątku poruszane są problemy ze wszystkich innych wątków oraz techniczne usterki.

O to jak poproszę na temat.

11 godzin temu, dulon184 napisał:

Tak z ciekawości.

Czy Ciebie moderacja nie powinna na długo odseparować?

Ciągle wcinasz te swoje spiskowe teorie..

Takie hobby. Ludzie mają różnorakie. 

1 godzinę temu, jezz napisał:

A może plakietki zrobić takim bohaterom. ? Chętnie coś przygotuję.

7 minut temu, jezz napisał:

Czytasz wpisy innych osób, powiedziałbym, nieszczególnie uważnie.

Czyta się to co jest ważne i ciekawe. 

9 minut temu, Espectro napisał:

A może plakietki zrobić takim bohaterom. ? Chętnie coś przygotuję.

Podpisuję się pod tym.😉

23 minuty temu, Espectro napisał:

A czym sie objawia takowy ? To że nie pozwalamy na chamstwo i bluzgi w tematach ?

Przykład: jeden z użytkowników wkleił zdjęcie uwielbianej przez siebie koreańskiej podrzędnej piosenkarki. Zapytałem: "co to za szantrapa?". 1 punkt. Nieodpowiedni język. 

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Przykład: jeden z użytkowników wkleił zdjęcie uwielbianej przez siebie koreańskiej podrzędnej piosenkarki. Zapytałem: "co to za szantrapa?". 1 punkt. Nieodpowiedni język. 

No to chyba dobrze ten 1 pkt czy nie ? "Słownik języka polskiego PWN*. szantrapa posp. «obraźliwie o niesympatycznej kobiecie, zwłaszcza starej i brzydkiej»."

1 minutę temu, Espectro napisał:

No to chyba dobrze ten 1 pkt czy nie ? "Słownik języka polskiego PWN*. szantrapa posp. «obraźliwie o niesympatycznej kobiecie, zwłaszcza starej i brzydkiej»."

Nie. Oczywista przesada i nadgorliwość Moderatora.

Czy to był atak na innego użytkownika? Nie. Opinia o osobie trzeciej. W dodatku publicznej. 

Czy to jest słowo z listy wulgaryzmów? Również nie. Dosadne. I negatywne. Tylko tyle.

Przykład drugi. Czyjąś  przydługą i moim zdaniem bezsensowną wypowiedź podsumowałem słowami "ble ble ble". 1 punkt. Trolling. 

• Administratorzy
6 minut temu, Bobcat napisał:

Nie. Oczywista przesada i nadgorliwość Moderatora.

Czy to był atak na innego użytkownika? Nie. Opinia o osobie trzeciej. W dodatku publicznej. 

Czy to jest słowo z listy wulgaryzmów? Również nie. Dosadne. I negatywne. Tylko tyle.

Widać autor wpisu poczuł się dotknięty takim wpisem. ok niech będzie. 

To zgłoszenie z stycznia. A Pan bije piane teraz ? wow.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Widać autor wpisu poczuł się dotknięty takim wpisem. ok niech będzie. 

Nie rozumiem. Kto się poczuł dotknięty? Autor pierwszego wpisu negatywną oceną jego uwielbianej piosenkarki? Czy autor drugiego podsumowaniem "ble ble ble"?

Przykład trzeci. Ktoś w zapale polemicznym pyta "to może prawo grawitacji przestało obowiązywać?". Odpisuję że bardzo łatwo się o tym przekonać: wjechać windą na 20 piętro wieżowca i wyjść przez okno. 2 punkty. Trolling.

No faktycznie. Wyjątkowe przejawy chamstwa i zdziczenia z mojej strony. Jeżeli za TAKIE głupstwa dostaje się punkty to znaczy że dążymy do sytuacji że będzie można pisać tylko grzecznościowe ciuciu-muciu.

• Administratorzy
7 minut temu, Bobcat napisał:

Nie rozumiem. Kto się poczuł dotknięty? Autor pierwszego wpisu negatywną oceną jego uwielbianej piosenkarki? Czy autor drugiego podsumowaniem "ble ble ble"?

Przykład trzeci. Ktoś w zapale polemicznym pyta "to może prawo grawitacji przestało obowiązywać?". Odpisuję że bardzo łatwo się o tym przekonać: wjechać windą na 20 piętro wieżowca i wyjść przez okno. 2 punkty. Trolling.

No faktycznie. Wyjątkowe przejawy chamstwa i zdziczenia z mojej strony. Jeżeli za TAKIE głupstwa dostaje się punkty to znaczy że dążymy do sytuacji że będzie można pisać tylko grzecznościowe ciuciu-muciu.

Autor wpisu z piosenką. Jak widać.

Punkty cofnięte. Szkoda że to z początku stycznia wpis.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Wieńczysław Nieszczególny, zat

.

Godzinę temu, Mickey6 napisał:

Bogumił Kadryll!

Jako posiadacz skórzanych rękawiczek i kanistra benzyny - będę figurował jako Teofil Bosmann. Choć Chryzostom Cherlawy też jest niezły.

......

" - Jak się czujesz, mój Wieńczysławie?

- Nieszczególnie - odparł Nieszczególny. To znaczy ogólnie nieźle, ale w szczegółach to nieszczególnie"...

🤭🤪

• Administratorzy

Do testów weekendowych / majówkowych nowe przechodzenie między stronami w tematach oraz w samym spisie tematów w zakładkach forum. Motyw Light / Dark

Proszę oceńcie jak to działa i czy jest przydatne. (chodzi o to żeby strona się nie przeładowywała a tylko wpisy / tematy) 

• Moderatorzy

Panowie, wystarczy już tych pyskówek i OT.

Jeśli ktoś ma ochotę na odpoczynek od forum, to będziemy rozdawać "vouchery na wakacje".  Jak widać powyżej, chętnych nie brakuje.

Zaktualizowano -> wątek oczyszczony, a kilku użytkowników ma wolne od tematu na majówkę.

Edytowane przez Marcinus
Aktualizacja wpisu
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.