Skocz do zawartości
IGNORED

Oficjalny pokój "audiostereo DiY", na wystawie Audio Show.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Konrad, Ciebie też brakuje... no i Ricka :(

Powiem Ci, że mi też strasznie przykro, cały tydzień struty chodzę. Ale cóż, za rok może się uda. :)

• Użytkownicy+

Jakąś godzinę temu, dotarły kolumny na Seasie Exelu. Moim zdaniem, grają wybornie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Jeszcze walczymy, ale to są detale. Jeszcze tak szybko nie udało się złożyć systemów. Myślę, że gra co najmniej nieźle. Byłem w kilku pokojach firmowych, nigdzie nie zagrało lepiej...

• Administratorzy

Hej, udało nam się wygospodarować trochę środków na piwo dla naszych forumowiczów.

W związku z powyższym zapraszamy wszystkich na spotkanie po audio show w sobotę.

Szczegóły:

Pub Harenda

W-wa, Krakowskie Przedmieście 4/6

wejście od ul. Oboźnej

http://harenda.pl

Zapraszamy serdecznie wszystkich użytkowników forum.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Użytkownicy+

Chętnie spotkamy się jak co roku, godzina 20.15

Od rana gramy na kolumnach Tomeka_50177, Seasy i SS. O dźwięku niech się wypowiedzą zwiedzający, dla nas jest co najmniej dobrze.

Ukryta Zawartość

post-24402-0-13119900-1415444279_thumb.jpg

post-24402-0-80342900-1415444284_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Od 15,10 grają kolumny kolegi _mucha_. Będą grały do końca dnia i jutro do południa. Później wracamy do kolumn Tomka na Seasach i scanie.

Do południa grał dac i wzmacniacz Tomka 1685, teraz z kolumnami _muchy_ gra ten sam wzmacniacz (wyłoniony z pośród wielu innych), ale dac zmieniliśmy na Piotra_1.

Ukryta Zawartość

post-24402-0-99061600-1415457983_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widać, zebrało się ciekawych klocków. Mam nadzieję, że uda mi się jutro wpaść i spotkać z kolegami, a przy okazji posłuchać. Ze zdjęć widać, że jest czego. :)

Kolega niech się nie przejmuje,tam wszyscy mają co najmniej dziwne miny... Tak to jest.

Proszę więcej fotografii oraz więcej opisów.Przyjemnie się czyta i ogląda!

Pozdrawiam.

Obleciałem dwa hotele przy Towarowej wzdłuż i wszerz. Pokój majsterkowiczów określiłbym jako pierwsza dziesiątka. Może nawet pierwsza piątka. Było kilka wybitnie grających systemów "komercyjnych" - ale takich do rozwalały na wejściu - to na palcach jednej ręki policzyć. Trudno jednoznacznie porównywać, chodząc z pokoju do pokoju, ale majsterkowicze byli w okolicach coś pomiędzy pierwszą piątką a pierwszą dziesiątką.

strasznie bidnie mieliscie w tym pokoju,spodziewałem sie że przyniesiecie więcej gratów a tu rozczarowanie,2parki kolumienek ,zero słuchawek,zero lampowców,szkoda

Pokój Audio Vintage,zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie,a dec Nacamichi700 i kolumny JBL rewelacja,najlepszy dzwięk z wszystkich 3 hoteli,widocznie nowoczesny sprzet audio gra dla mnie za sterylnie

Rozmawiałem z Jednym Panek z gdzie mial swoje własne wzmacniacze lampowe,8om 16om,jeden z nich był najlepszy na diabełkach chial 12000 a 2pozostałe 3000,były na rosyjskich smieciowych lampach,dzwiek,na słuchawkach rewelacja,dodatkowo ten Pan dodal że uzywa kondensatorów,0.1 uf a basior był mimo wszystko niesamowity,zdradził mi równiez zeby nie inwestować w drogie kondensatory bo to bez sensu,on uzywa nawet takich za 2zl

Gość

(Konto usunięte)

spodziewałem sie że przyniesiecie więcej gratów a tu rozczarowanie,2parki kolumienek ,zero słuchawek,zero lampowców,szkoda

nie mogłeś zabrac ze soba swoich byłoby więcej:)

Mój wzmacniacz otk Kamyk na lampach mullard i hd580,sa godne polecenia i graja pieknie,lecz niestety obudowy zewnetrzne nie nadaja sie na pokazy:)_

A wg mnie nie ważne jak wygląda, ważne jak gra!

Było kilka wybitnie grających systemów "komercyjnych" - ale takich do rozwalały na wejściu - to na palcach jednej ręki policzyć.

Zgadzam się w 100%, ale ile one kosztowały!

Nie które firmy to przywiozły pudła rezonujące, panele akustyczne odklejały się od ścian, i co lepsze w jednym pokoju pewien pan nawet nie umiał włączyć wzmacniacza :/

Odwiedziłem pokój DIY dwa lata temu, w tym roku również byłem.

Nie wiem jak to napisać aby nikogo nie urazić ale dźwięk w tym pokoju był bez zrównoważenia zresztą tak samo jak dwa lata temu. (to się mocno "rzuca" w uszy)

Było strasznie "ciemno" wręcz subwooferowo - co jest grane chłopaki !!!

• Użytkownicy+

Nie wiem jak to napisać aby nikogo nie urazić ale dźwięk w tym pokoju był bez zrównoważenia zresztą tak samo jak dwa lata temu. (to się mocno "rzuca" w uszy)

Przyjdź po 14.00 (powinienem być, wcześniej biegałem robiąc fotorelację), będziemy grać z gramiaka i zmienimy kolumny na SS+Seas. Będzie szybciej i jaśniej. Dla mnie to podobny pozom jakości, ale całkowicie inna prezentacja. Co kto lubi.

A wg mnie nie ważne jak wygląda, ważne jak gra!

Zgadzam się w 100%, ale ile one kosztowały!

Nie które firmy to przywiozły pudła rezonujące, panele akustyczne odklejały się od ścian, i co lepsze w jednym pokoju pewien pan nawet nie umiał włączyć wzmacniacza :/

w

Powiedz lepiej, jak u nas grało. Kasa w błoto, czy warto było nam pomóc?

strasznie bidnie mieliscie w tym pokoju,spodziewałem sie że przyniesiecie więcej gratów a tu rozczarowanie,2parki kolumienek ,zero słuchawek,zero lampowców,szkoda

Czytałeś wcześniej zapewne, że jaskiniowiec miał wypadek? Jednak mimo to, że nie dojechał ze sporą ilością sprzętu, mieliśmy całe mnóstwo klocków, w tym preamp słuchawkowy. Spokojnie mogliśmy ustawić system słuchawkowy, tyko, nie było za bardzo gdzie...

Poniżej całe sterty sprzętów, które stały pod ścianami, bo nie wpisały się w system:

Ukryta Zawartość

post-24402-0-84794100-1415536967_thumb.jpg

post-24402-0-17026000-1415536977_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie zgadzam się z tą opinią. Ale każdy może mieć swoją (suba nie mieli, jak inne firmy pochowane :D )

Powiedz lepiej, jak u nas grało. Kasa w błoto, czy warto było nam pomóc?

Warto.

Tylko zauważyłem że czasem było za głośno, przester było słychać

Czytałeś wcześniej zapewne, że jaskiniowiec miał wypadek? Jednak mimo to, że nie dojechał ze sporą ilością sprzętu, mieliśmy całe mnóstwo klocków, w tym preamp słuchawkowy. Spokojnie mogliśmy ustawić system słuchawkowy, tyko, nie było za bardzo gdzie...

Poniżej całe sterty sprzętów, które stały pod ścianami, bo nie wpisały się w system:

Kurcze szkoda,a tak strasznie chcial bym tego posłuchać,czyli jednym słowem przyniesliscie ale stało bezuzytecznie?

To stało to tak jakos jedno na drugim poodwracane i niechciane,że nawet nie zwróciłem uwagi,bardzo wielka szkoda,bo głównie po to wybrałem się tam ponad 100km

Pokoik mieliscie fajny w tym roku i spokojnie mogliscie gdzieś z boku zrobic mały stoliczek,zdziwili byscie sie jakie ogromne było zainteresowanie,w pokojach gdzie były jakiekolwiek słuchawki oraz wzamcniacze słuchawkowe do posłuchania,Mnie tez to zdziwiło ze jest tylu zainteresowanych słuchawkowców,nawet Pan pod 60ke ostro słuchał,i nie mogłem sie doczekac aż zejdzie,ze stanowiska,

Byłem wczoraj. Trafiłem na "The Wall" Pink Floyd z winyla. Nie wiedziałem, że później będzie zmiana źródła na CD i nie mam porównania. Winyl grał tak jak większość ludzi go kojarzy czyli ciepła bułowata klucha. Muzykalnie, ale równowaga tonalna przesunięta do dołu, zero powietrza i informacji na górze. Mimo tego uważam, że był to jeden z ciekawszych pokojów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.