Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję pracowitości.

Według kilku Kolegów płacą mi amerykańscy Żydzi pragnący zniewolić kraj między Odrą i Bugiem.

Inni, jak Tommiashi i Włodzimierz dołączają do tego Ukrainę.

Kilku innych twierdzi, że jestem agentem Moskwy. Jest jeszcze kilka innych pomysłów, ale wszystkich nie jestem w stanie spamiętać.

Jestem Europejczykiem.

Oto spoty reklamowe w których nie pada słowo PO,Komorowski,Tusk:

Piękne pomysły, ale tylko pomysły. Prezydent nie ma najmniejszego wpływu na zmianę polityki podatkowej czy gospodarczej. Takie spoty niech emituje podczas kampanii wyborczej do sejmu.

Akurat na dzień dzisiejszy bardziej interesuje mnie kim jest Gość który w 3 dni pisze 53 posty prorządowe.

Albo kłamiesz gazior, albo nie czytałeś moich wpisów. Albo - co bardzo prawdopodobne - czytałeś, ale niewiele z tego zrozumiałeś. Bo jakim cudem prorządowe mogą być wpisy w tematach o in vitro, szczepieniach, Rosji i Rosjanach czy o religii i kościele?

Piękne pomysły, ale tylko pomysły. Prezydent nie ma najmniejszego wpływu na zmianę polityki podatkowej czy gospodarczej. Takie spoty niech emituje podczas kampanii wyborczej do sejmu.

Dzięki za ten przebłysk przytomności. Właśnie o tym pisałem, kandydat Duda albo zwalcza innego kandydata, albo mówi o rzeczach, na które nie będzie miał większego wpływu.

Niestety Koledzy PiSmani nie raczą tego zauważyć.

Jestem Europejczykiem.

Albo kłamiesz gazior, albo nie czytałeś moich wpisów. Albo - co bardzo prawdopodobne - czytałeś, ale niewiele z tego zrozumiałeś. Bo jakim cudem prorządowe mogą być wpisy w tematach o in vitro, szczepieniach, Rosji i Rosjanach czy o religii i kościele?

Dzięki za ten przebłysk przytomności. Właśnie o tym pisałem, kandydat Duda albo zwalcza innego kandydata, albo mówi o rzeczach, na które nie będzie miał większego wpływu.

Niestety Koledzy PiSmani nie raczą tego zauważyć.

Mógł Komorowski przynajmniej próbować wpływać na bardzo ważne rzeczy stosując veto wobec np. Sześciolatków do szkoły, podniesienia wieku emerytalnego oraz kradzieży kasy z OFE.

Tylko tyle i aż tyle i nie mów że te decyzje to wymuszona konieczność dziejowa, kryzys demograficzny i inne dyrdymały. Obecne rządy myślą tylko by utrzymać się u władzy od wyborów do wyborów, a nie o kryzysie demograficznym za trzydzieści lat. Co zrobiono np. w sprawie emigracji, której gdyby nie było to problemy demograficzne były znacząco mniejsze albo w sprawie przywilejów emerytalnych dla wybranych grup zawodowych- kosmetyka jedynie. Przejrzyj na oczy, przy czym PiS to rzadna alternatywa bo socjalizm jeszcze większy i tu leży cały problem, że nie mamy na kogo głosować.

Większość kandydatów opowiada o rzeczach, na które żadnego wpływu mieć nie będą. Choćby niejaki Kukiz.

Wybory prezydenckie to festiwal ładnych twarzy.

Dlatego najlepszą kandydaturą jest Magdalena Ogórek.

Mógł Komorowski przynajmniej próbować wpływać na bardzo ważne rzeczy stosując veto wobec np. Sześciolatków do szkoły, podniesienia wieku emerytalnego oraz kradzieży kasy z OFE.

To prywatne OFE ukradły kasę emerytom z ZUS i wzięły za to 2% prowizji kupujac obligacje SP. Syzstm powiększył deficyt finansów publicznych o 200mld złotych i to w dodatku przy pomocy pustego pieniadza! A Pomysłodawcami tego złodziejstwa byli ludzie z tego samego styropianu co PO Czyli Buzek/Krzaklewski, Lewandowski i Balcerowicz.

Im akurat prezydent to może naskoczyć na plecy.

Gratuluję pracowitości.

Według kilku Kolegów płacą mi amerykańscy Żydzi pragnący zniewolić kraj między Odrą i Bugiem.

Kilku innych twierdzi, że jestem agentem Moskwy. Jest jeszcze kilka innych pomysłów, ale wszystkich nie jestem w stanie spamiętać.

Można wpaść w samo uwielbienie.

Od tej popularności.

Większość kandydatów opowiada o rzeczach, na które żadnego wpływu mieć nie będą. Choćby niejaki Kukiz.

Wybory prezydenckie to festiwal ładnych twarzy.

Dlatego najlepszą kandydaturą jest Magdalena Ogórek.

To prywatne OFE ukradły kasę emerytom z ZUS i wzięły za to 2% prowizji kupujac obligacje SP. Syzstm powiększył deficyt finansów publicznych o 200mld złotych i to w dodatku przy pomocy pustego pieniadza! A Pomysłodawcami tego złodziejstwa byli ludzie z tego samego styropianu co PO Czyli Buzek/Krzaklewski, Lewandowski i Balcerowicz.

Im akurat prezydent to może naskoczyć na plecy.

Nie obchodzi mnie jak to działało i kto na tym ekstra zarobił. Fakty są takie, że przed skokiem na OFE na koncie razem z żoną miałem prawie 200 tys. zł i były to nasze naznaczone pieniądze, i gdyby je, plus to co jeszcze naskładaliśmy podzielić na, powiedzmy 15 lat życia na emeryturze to razem z częścią z ZUS-u byłoby całkiem nieźle. Teraz jestem we wspólnym worku i dostanę wg szacunków jakieś marne grosze. Tak, jestem egoistą, któremu ukradziono kasę. Sam kiedyś sprzedawałem fundusze i wiem co mówiłem ludziom - że to ich pieniądze i nikt ich im nigdy nie zabierze. Oszukano i okradziono nas i tyle na ten temat.

Gratuluję pracowitości.

Od dawna widać, że twoja pamięć zawodzi albo jest wybiórcza.

Nie obchodzi mnie jak to działało i kto na tym ekstra zarobił. Fakty są takie, że przed skokiem na OFE na koncie razem z żoną miałem prawie 200 tys. zł i były to nasze naznaczone pieniądze,

Wasza to była figa z makiem. Od 2004 roku rzad RP się przekomarzał z Eurostatem kogo są pieniądze w OFE. I ciągle twierdził że są to pieniądze budżetowe.

Teraz masz te "wasze" naznaczone pieniądze są naznaczone na koncie w ZUS.

i gdyby je, plus to co jeszcze naskładaliśmy podzielić na, powiedzmy 15 lat życia na emeryturze to razem z częścią z ZUS-u byłoby całkiem nieźle.

Z ZUS być może. Z OFE to by wam na waciki wystarczyło. Chyba że jeszcze po pięćdziesiąt lat byście oboje tak składali. Ale przy takim nadmiarze szczęścia to bym proponował zagrać w lotto, byłoby równie pewnie, a znacznie szybciej.

Sam kiedyś sprzedawałem fundusze i wiem co mówiłem ludziom

Ja też wiem co mówią ludziom tacy którzy sprzedają im fundusze. Różne fundusze.

- że to ich pieniądze i nikt ich im nigdy nie zabierze. Oszukano i okradziono nas i tyle na ten temat.

Po prostu gadałeś ludziom głupoty bo od tego miałeś prowizję i tyle na temat.

Wasza to była figa z makiem. Od 2004 roku rzad RP się przekomarzał z Eurostatem kogo są pieniądze w OFE. I ciągle twierdził że są to pieniądze budżetowe.

Teraz masz te "wasze" naznaczone pieniądze są naznaczone na koncie w ZUS.

Z ZUS być może. Z OFE to by wam na waciki wystarczyło. Chyba że jeszcze po pięćdziesiąt lat byście oboje tak składali. Ale przy takim nadmiarze szczęścia to bym proponował zagrać w lotto, byłoby równie pewnie, a znacznie szybciej.

Ja też wiem co mówią ludziom tacy którzy sprzedają im fundusze. Różne fundusze.

Po prostu gadałeś ludziom głupoty bo od tego miałeś prowizję i tyle na temat.

Drogie te waciki, bo byłoby to ok. 3 tys./m-c tylko z samego OFE w naszym przypadku i drugie tyle z ZUS-u, więc jak dla pary emerytów z małego miasta całkiem nieźle.

Skoro rząd się przekomarzał z Eurostatem o to czyją własnością są środki z OFE to jednak sprawa nie jest tak oczywista jak piszesz.

Oczywista to jest dla tych, którzy ślepo wierzą w to co powie najjaśniej nam panująca jedynie słuszna PO, zwanych potocznie lemingami.

Na koniec zawsze aktualna mądrość:

“Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy" - Alexis de Tocqueville.

Warto przypomnieć o wyróżnieniu jakie otrzymał Andrzej Duda od tygodnika Polityka w 2013 roku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Andrzej Duda jest nikim. Dokładnie taki sam bełkot wydaje z siebie, jak osoba, którą chce zastąpić.

Nikt - wystrugany z banana przez Prezesa, były członek UW - szajki będącej protoplastą Platformy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na koniec zawsze aktualna mądrość:

“Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy" - Alexis de Tocqueville.

Ciekawe jakie mądrości masz dla tych którzy zadłużyli wszystkich obywateli do niespłacalnych obecnie kwot długu publicznego żeby przekazać do OFE pieniądze których nie było w systemie ubezpieczeń ?

Ja na przykład nie mam zamiaru finansować twojego funduszu w OFE ani tych pożal się boże finansistów pobierających prowizję za przelewanie pieniędzy z konta na konto.

Jeśli będę pracował i płacił składki na ZUS w czasie kiedy będziesz już emerytem, to jako obywatel tego kraju zgodzę się żeby moje wpłaty finansowały twoją emeryturę. Na zasadzie solidarności z tymi którzy mnie - mam nadzieję - będą w przyszłości wypłacali emeryturę. Na tym polega społeczeństwo i do tego potrzebne jest państwo.

Państwo, które pozbywa się obowiązków wobec obywateli nie jest do niczego potrzebne.

Andrzej Duda jest nikim.

A kto jest kimś?

Maszynek do golenia Braun???

A kto jest kimś?

Maszynek do golenia Braun???

Ten Braun zrobił kupę b. dobrych filmów oraz jako jeden z nielicznych miał odwagę zaprotestować czynnie przeciw fałszerstwom w wyborach samorządowych.

Jest więźniem politycznym, prześladowanym przez reżim III RP Magdalenkowej.

Pan Duda wystrugany przez Prezesa z banana jak dotąd dał się poznać tylko przep***ąc Twoje i moje podatki. Piszę: Twoje i moje gdyż jest euro(p)osłem i ja też niestety składam się na jego 12 tys € euro diety miesięcznie.

Swoją drogą - rezygnować z TAKIEJ nieopodatkowanej kasy - to jest niezła schizofrenia! Komuś, kto by mi zaproponował zamianę eurokoryta na fotel strażnika żyrandola tylko w twarz bym się roześmiał i faka pokazał! :)

Ale powyższe dowodzi, że za gównianą pensją polskiego prezydenta stoją dużo lepsze konfiturki, niż pokazują to gawiedzi.

Inaczej przecież by nie kandydował.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Drogie te waciki, bo byłoby to ok. 3 tys./m-c tylko z samego OFE w naszym przypadku i drugie tyle z ZUS-u, więc jak dla pary emerytów z małego miasta całkiem nieźle.

Jakby nie patrzeć z twojej wypowiedzi wynika, ze OFE=ZUS, tyle samo z jednego i drugiego źródełka byście dostali. Skąd w takim razie ta niechęć do ZUS?

Te twoje 200 tys o których piszesz to nie są pieniądze ulokowane w twojej skarpetce, to zapis księgowy na twoim koncie, przypomnę tylko, że w 2008 roku samo AIG dostało od rządu USA na przetrwanie coś około 190 mld dolarów, o ING, KBC i tym podobnych pseudogigantach ubezpieczeniowych nawet nie wspominam, gdyby nie te dotacje prywatny system ubezpieczeniowy obróciłby sie w perzynę i to w skali świata i z tych twoich 200 tys pozostałby smród. Nie jest powiedziane, że sytuacja sie nie powtórzy, właściwie można przyjąć, że powtórzy sie na pewno.

Przy okazji, pierwsza emerytura wypłacona przez OFE wynosiła (albo wynosi jeszcze) całe 24 zł miesiecznie.

Przy okazji, pierwsza emerytura wypłacona przez OFE wynosiła (albo wynosi jeszcze) całe 24 zł miesiecznie.

Ale emerytka (tka) wpłacił (a) do OFE, kiedy jeszcze pracowała?

Dajcie spokój z tymi OFE jak wszystkie "reformy łobuzka" to jeden wielki przekręt ... wszystkie spowodowały to samo zwiększenie liczby stanowisk z wynagrodzeniami oderwanymi od realiów dla wszelkiego rodzaju "partyjniaków" i ich pociotków (finansowanych z budżetowego cyca) oraz transfer środków budżetowych do kieszeni oligarchów i w efekcie pogorszenie warunków życiowych przeciętnego obywatela ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiadomo, że OFE to był skok światowego kapitału spekulacyjnego na kasę Polaków. Płacą śmieszne niskie emerytury, a do ich (zagranicznych) central wytransferowano w międzyczasie 78 (inne źródła mówią, że ponad 100) miliardów dolarów. To są kwoty ukradzione naszym emerytom. OFE nigdzie na świecie się nie sprawdziły. Emeryci z OFE w Ameryce Południowej to dziś klienci opieki społecznej.

[...]Poszedl, nie doszedł i już wrócił (z bliskiej wycieczki).

Poszedł ???

PPP *) nie chodzi samodzielnie, tylko jest popychany w jedynie słusznych kierunkach. Nie przeceniaj go.

-----------------

*) PPP = pie.......a pacynka prezesa

Obejrzałem wczorajszą debatę, Duda - tragedia.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.