Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Tez macie dzis problem z Tidalem? Na moode

Wysłane z mojego TbooK 16 Power(M5F8) przy użyciu Tapatalka

Ale co się dzieje ja słucham tak od 17 teji jest ok póki co ?

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Venom trochę szerzej o problemie?u mnie tez ok.
Venom jak to Venom. Odezwie się znów za kilka dni :)

Jak za kilka dni????

Czasami fakt że nie mam czasu na odp. Ale bez przesady. Problem rozwiązany. Pakiet LTE się skończył. Musiałem zainstalować do routera 2 kartę SIM i działa. Mój błąd

Zainstalowałem Moodeaudio, jednak Malinki nie widzi żaden player - ani Kazoo, ani Bubble DS, ani Mopidy - za to Raspcontroller pozwala sprawdzić podstawowe opcje (o dziwo grzeje się do 60 stopni), ale już RaspPi Check nie nawiązuje połącznia (wymaga hasła root, którego nie znam - przy instalacji moode była widoczna informacja, że hasło zostanei zmienione na moodeaudio i po takim łączy się Raspcontroller, RaspPi wymaga jeszcze tego roota). Aha, przez Putty z lapka łączę się z Pi, widać tam logo programu, opis i wiersz poleceń.

Może ktoś podpowiedzieć, jak sterować Malinką poprzez aplikację na telefonie?

• Moderatorzy

upnp render na ON i configure upnp podajesz hasło i login do tidala

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Dobra . Jestem noga z linuxa . Kto jest z Krakowa i ma czas w weekend ? :D

Problem, : jak zmusić moją malinkę do odpalenia Tidala . W zasadzie przez Bubble Upnp się udało , ale żaden pilot nie chce działać :( Linn Kazoo zgłasza problem z Davaarem ( potrzebna wersja 23 lub wyższa zdaje się ) . Z przeglądarki widać Volumio , nawet Spotify zaistalowałem :P , ale nadal brak Tidala .

Ktos , coś ... ?

Hej,

podpowie ktoś jak do moode audio doinstalować wtyczkę i jaką, tak aby mieć przyciski odpowiedzialne za odtwarzanie/pauzę/stop. Próbowałem zainstalować wtyczkę z volumio gpio-buttons, rozpakowałem pod Windowsem zip-a i wrzuciłem rozpakowany katalog [volumio gpio-buttons] w modeaudio do katalogu /home/pi. Próbowałem to zainstalować, ale nie wiem czy dobrze nie znam Linuxa, podałem komendy:

cd /home/pi/gpio-buttons

sudo chmod +x /home/pi/gpio-buttons/install.sh

sudo ./install.sh

sudo reboot

ale coś nie pykło. Próbowałem w katalogach poszukać czy coś się zainstalowało tak aby edytować plik config.json i ustawić na którym porcie GPIO mam podłączone switche. Plik w volumio znajduje się w katalogu /data/configuration/system_controller/gpio-buttons/config.json niestety w mode audio go nieznalazłem.

Plik w volumio znajduje się w katalogu /data/configuration/system_controller/gpio-buttons/config.json niestety w mode audio go nieznalazłem.

Nie wiem czy to w ogóle możliwe w taki prosty sposób, Volumio to niestety nie moode i wtyczki z volumio niekoniecznie będą działać w moode.

Pewnie jest to do zrobienia ale trzeba trochę pogrzebać w systemie.

Tom

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

Też mi się tak na początku wydawało, że volumio ma inna strukturę plików niż moodeaudio, ale chciałem spróbować czy czasem skryptów z volumio niemożna wykorzystać w ograniczony sposób w moodeaudio.

Tak więc szukam dalej innych skryptów dla obsługi zewnętrznych przycisków - może ktoś widział, albo nawet używa.

P.s. widzę że w moodeaudio dodana jest obsługa enkodera (ale bez obsługi przycisku) - podłączałem/sprawdzałem nawet super działa, i to lepiej mi działało niż w volumio.

Darek

Czy któryś z użytkowników potrafi odtwarzać w volumio albumy zgrane na dysk do pojedynczych plików .flac, tak żeby był dostęp do poszczególnych utworów na podstawie arkuszy .cue? Co prawda słucham głównie z CD, a volumio używam głównie dla Spotify Connect, ale czasami nie chce mi się podnosić z fotela by zmienić płytę... ;-), a chcę grać w lepszej jakości.

System gra dobrze, albo nie....

Jeśli ktoś ma na zbyciu RPI 3b + DigiOne ver. 1,2 to proszę o info na priv.

Może być samo Digi.

pozdrawiam

Jeśli ktoś ma na zbyciu RPI 3b + DigiOne ver. 1,2 to proszę o info na priv.

Może być samo Digi.

pozdrawiam

Przedwczoraj był cały zestaw na alledrogo, sprawdzić.

Do trzech razy sztuka.

Spotkał się ktoś może z problemem niedziałającego Runeaudio? Kupiłem szybką kartę Sandiska, nagrałem na nią Rune i Malinka pokazała tęczowy ekran. Myślałem że to wina zasilacza, kupiłem dedykowany z logiem i dalej to samo. Volumio działa bez problemu. Wgrywałem ostatni oficjalny obraz ze strony Rune. Pomoże ktoś?

Pytanie natury ogólnej:

Który system na Malinie bezproblemowo obsługuje Tidala?

Próbowałem Volumnio - odtwarza tylko "wybrane utwory" - jak by był ograniczony w ilości dostępnych i dokładanych kolejnych albumów w Tidalu.

max2paly - nie widzi DACA zewnętrznego po USB (nawet 2 różne DACe po USB) - nie wiem czy jest sens inwestować w DigOne

Rune w ogóle nie wstaje na karcie SD

zgłupiałem... - Czy aby na pewno : "Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy" ? - ma ktoś SPRAWDZONĄ metodę?

Volumio + BubbleUPnP , sterowanie telefonem.

Dokładnie tak mam ustawione - Kazoo czy LUMIN - taki sam efekt - nie odtwarza 80% kolekcji albumów :( - może to kwestia zmiany ustawienie BubbleUPnP? Ale nie mam pojęcia co zmienić... :(

Dokładnie tak mam ustawione - Kazoo czy LUMIN - taki sam efekt - nie odtwarza 80% kolekcji albumów :( - może to kwestia zmiany ustawienie BubbleUPnP? Ale nie mam pojęcia co zmienić... :(

To dziwne. U mnie volumio i moodeaudio wszystkie piosenki z tidala lykaja. Nie mialem ani jednego przypadku aby nie dzialalo.

• Moderatorzy

wgraj moodeaudio

A ja sobie i potomnym odpowiem sam: Rune nie pójdzie na najnowszym Pi, piszą o tym na oficjalnym forum - tzn. pójdzie ale z modzeniem a i tak zdarzają się cuda wianki i nawet najzagorzalsi fani tego systemu mają do niego wiele zarzutów. U mnie skończyło się na Volumio, sterowanym przez kompa (pamiętajcie w przeglądarce samo volumio wpisujemy, bez local) i z komórki z aplikacji - o ironio - Rune. Jest git, przynajmniej na razie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi