Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Masz prawo do wlasnego zdania ale zachowaj klasę i nie obrażaj mnie porównywaniem do "kiboli".

No faktycznie, nie wstawiasz co trzecie słowo k...mać.  Tylko że to o wiele za mało.

9 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Dobrze kojarzysz:)

A jak miał inaczej? Logicznie rzecz biorąc. Skoro nie trawisz PO (ach te odruchy wymiotne),  a w PiSie przeszkadza Ci tylko układ z czarnymi. Potem twierdzisz, że nie widzisz trzeciej opcji... 

Umknęło Tobie zdaje się parę postów, nie tylko układ z czarnymi mi nie odpowiada, jest tego o wiele więcej, miedzy innymi ... o zgrozo zgodziłem się z Twoją wypowiedzią ?

20 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Aby nudno nie było, mdli mnie gdy widzę to co kolega

20 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Oglądałem chwilę TVP Info. Jak za komuny, Kurna, jakby lalki czy kukiełki jakieś, wyuczone na pamięć wierszyki mówiły. Dotarcie kłamliwego przekazu, jest więc jak najbardziej możliwe. A i wielu innych, dało się normalnie przekupić. Picerzy o tym wiedzą i owo wykorzystują na maksa

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

35 minut temu, soundchaser napisał:

Cudotwórcy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To się nazywa "księgowość kreatywna" wsparta gigantyczną machiną propagandową.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

mknęło Tobie zdaje się parę postów, nie tylko układ z czarnymi mi nie odpowiada, jest tego o wiele więcej, miedzy innymi ... o zgrozo zgodziłem się z Twoją wypowiedzią ?

Zapewne. Ostatnio rzadko tu zaglądam. I dobrze. Te posty, które pisałeś ostatnio - zupełnie mi wystarczą. Na nic zapewnienia, czy też zgoda w niektórych kwestiach. Skoro nie dostrzegasz żadnej alternatywy, tylko PO-PiS, to dla mnie jest jasne na kogo zagłosujesz. Pewne argumenty są dla niektórych przekonujące. Lecz  dziwi, dlaczego się wstydzisz?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minut temu, zukzukzuk napisał:

Skoro nie dostrzegasz żadnej alternatywy, tylko PO-PiS, to dla mnie jest jasne na kogo zagłosujesz

No też miałeś podać alternatywę. Czekam

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Pytanie do piciunioków:

Jak tam tow Szczerski?

Którą teką otrzymał?

Bo Szydełko to już wiemy od dawna, nawet po polskich drogach jeździć nie potrafi. A co dopiero po europejskich salonach...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

11 minut temu, Mikelas76 napisał:

No też miałeś podać alternatywę. Czekam

W jakim celu? Przecież tak czy siak wybierzesz swoich. NIC Cię nie przekona. Moze jedynie CZAS to uczyni. A że są to akurat największe mendy i złodzieje spośród tych, któzy byli czy są obecnie (w ocenie wielu - nie propagandy). No cóż. Uciekam...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Teraz, zukzukzuk napisał:

W jakim celu? Przecież tak czy siak wybierzesz swoich. NIC Cię nie przekona. Moze jedynie CZAS to uczyni. A że są to akurat największe mendy i złodzieje spośród tych, któzy byli czy są obecnie (w ocenie wielu - nie propagandy). No cóż. Uciekam...

No podaj te alternatywe. Jak mowisz A, to i powiedz B.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

7 minut temu, bubusia napisał:

No podaj te alternatywe. Jak mowisz A, to i powiedz B.

No tak mnie krytykował, a teraz gdy proszę o podanie alternatywy widze .... Uciekam

Typowe

11 minut temu, Mikelas76 napisał:

No tak mnie krytykował, a teraz gdy proszę o podanie alternatywy widze .... Uciekam

Typowe

Pomoge ci, ta alternatywa ma byc Lewica:)

Ukryta Zawartość

PiS wciąż na prowadzeniu. Barbara Nowacka komentuje najnowszy sondaż

41,3 proc. dla PiS, 25 proc. dla KO - to wynik najnowszego sondażu IBRiS dla "Dziennika Gazety Prawnej" i RMF FM.

Wynik ma byc rowny z Pisem:)

Cytat:

Porozmawiamy 15 października. Wynik KO będzie bliziutko PiS-u

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 godziny temu, bubusia napisał:

PiS wciąż na prowadzeniu.

Czyli w dalszym ciągu ludzi bez wyobraźni ekonomicznej ("ciemny lud", który kupuje każdą głupotę sprzedawaną przez przywódców sekty) nie ubywa, czyli takich którzy wierzą w gospodarkę sterowaną centralnie, rozdawnictwo i to że Polacy to naród wybrany którego nie imają się prawa ekonomi obowiązującej w świecie cywilizowanym. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Lechu - w kraiku, w którym wybory prezydenckie o mało nie wygrała jakaś esbecka padlina dlatego tylko, bo obiecała każdemu po pięć dolarów, rajstopy i koszulinę non iron, a dzieciom po matchboxie * - chyba już nic nie powinno dziwić.

A jednak dziwi.

* młodzież czyta, niech się łuczy: Matchbox to autko, zwane inaczej "resorakiem". Moja świętej pamięci Mama miesięcznie zarabiała na takich, bo ja wiem? - może 15 sztuk. W Pewexie!?

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Czyli w dalszym ciągu ludzi bez wyobraźni ekonomicznej ("ciemny lud", który kupuje każdą głupotę sprzedawaną przez przywódców sekty) nie ubywa, czyli takich którzy wierzą w gospodarkę sterowaną centralnie, rozdawnictwo i to że Polacy to naród wybrany którego nie imają się prawa ekonomi obowiązującej w świecie cywilizowanym. 

No coz, podziekuj poprzednikom.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ale ten "ciemny lud" mocno w niewybrednych słowach  narzeka na podwyżki cen, więc jest jakaś nadzieja. Coraz więcej osób widzi na przykładzie swoich zakupów że cena, nazwa te same, tylko mniej np. mięsa w kiełbasie albo że np. opakowanie zmalało o 20 % i wygląda prawie tak samo, a informacja o zawartości jest podana drobniutkimi literami. Nie chcę być górnolotny, ale "Lud powinien powstać i ukarać swoich ciemiężycieli !!!" 

NB Po Rewolucji Francuskiej i późniejszych zrywach  Francja stała się krajem bardzo przyjaznym swoim obywatelom.  Tyle, że gdyby Polska chciała podążyć francuską drogą,    to  do nadrobienia byłyby trzy stulecia...??☹️

PS Za podsuniętą propozycję  hymnu dla powstania nie oczekuję niczego !

Edytowane przez Pasqual

Eeee, tam... Mirelka fryz ma niewyjściowy i strasznie charczy.

Jeśli nowy hymn, to tylko pjosęka "Café des Jours Heureux, znakomitej kapeli Les Hurlements d'Leo.

Znajdziecie sobie na YT.

A żarcie - niczym się nie różni od sprzedawanego w Oszonach, Koafjurach, czy innych Lidlach w Polsce. Taka sama ujnia. Bez polskiej musztardy - nie ugryziesz. 

Dziś po pracy poszłem (mam blisko, gdybym miał daleko - "poszedłem") do sklepu tylko po dwie zgrzewki konserw dla okolicznych, bezdomnych kotków, którymi się opiekuję. Chciałem też coś na szybko kupić dla siebie. Parówki - 5% "mięsa"... Kopyt, uszu, skóry, nieźle przyprawionych... Cena - 2,30€.

Wziąłem rybę ze stoiska, jednak!?

Natomiast o "Francji, jako kraju przyjaznym swoim obywatelom" - to mnie nawet nie wqwiaj, bo mi lekarz nakazał odstawić alkohol. ??

Muszę zmienić doktora.

Pozdrawiam.

Ryba błękitek z robakami.
16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Natomiast o "Francji, jako kraju przyjaznym swoim obywatelom" - to mnie nawet nie wqwiaj, bo mi lekarz nakazał odstawić alkohol. ??

W porównaniu z Polską, choć oczywiście daleko im do Skandynawii 

Skandynawia jest stracona. Tam podobno, gdy nie zjesz buły z baranem  raz dziennie i nie rozścielasz dywaniku -  do sądu podadzą.

Tak przynajmniej u Tłustego Wieprza z Gazety Polskiej piszą.

A właśnie ich wyyeballi z "koncertem" w Carnegie Hall...

Szkoda. Poszliby wreszcie z torbami, gdyby się to odbyło. Ale i tak pójdą, gdy reklamiarze się zeźlą. 

Ci nowi reklamodawcy, rzecz jasna.

Kotek Duduś mnie spycha. Woli gołe koty.

Zamiast się kłócić między sobą, przeczytajcie i wyciągnijcie wnioski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Pasqual napisał:

Nie chcę być górnolotny, ale "Lud powinien powstać i ukarać swoich ciemiężycieli !!!" 

Problem w tym że lud, jak powiedział Kurski jest "ciemny" a taki lud nie myśli i jest tego ludu więcej. 

Wracając do "afery vatowskiej", to przedwczoraj na paskach TVPInfo non-top przewijał się komunikat, że Tusk i Kopacz przed trybunałem stanu, jakby to już było wiadome, a przecież są to na razie wnioski "komisji" śledczej.

Poza tym - uważaj Jarku, bo postawienie Donalda przed trybunałem może tobie odbić się czkawką...

Z kole wczoraj rano w ich programie "Jedziemy" w roli ekspertów podatkowych wystąpiło 3 ludków, w tym … lider zespołu Bayer Full, czy jak się tam on nazywa. ?

7 godzin temu, soundchaser napisał:

Zamiast się kłócić między sobą, przeczytajcie i wyciągnijcie wnioski.

Na razie nie ma co wyciągać wniosków, bo nie przedstawili żadnych konkretów. Poczekajmy na plan.

Poza tym - ja mam poważne wątpliwości czy dzięki temu władza tym zapunktuje u suwerena.

5 godzin temu, Meloman napisał:

Poza tym - ja mam poważne wątpliwości czy dzięki temu władza tym zapunktuje u suwerena.

Jasne, jeśli tak wspaniale, to dlaczego nie dostaję obiecanych 500 na krowę i 100 na świnię ? 

Na mieście godajo, że sędziowie (ci z gatunku tych najlepszych, jedynych i godnych) założyli kapelę.

* Pojebiak - gitara prowadząca.

* Dudzicz - gitara basowa.

* Wytrykowski - perkusja.

* Cichocki - klawiatura i dokumentacja fotograficzna z koncertów.

* Nowacki - vocal.

+ (gościnnie) Emilka Szmydt na przeszkadzajkach.

Opieka artystyczna - Jarosław Kaczyński.

Autorem wszystkich utworów jest Zbyszek Ziobro, ksywka Niewiedzący.

Płyta prawie gotowa, istnieje wszakże w zespole spór o nazwę. W grę wchodzą: The Naked Penis, Big Phallus i The Members.

Ta ostatnia ma najwięcej zwolenników.

Ciekawe, czy wyjdzie na winylu...

Czekanie na płytę.

A co grajom?

Gangsta rap?

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Umieszczam tutaj, gdyż to się nie kwalifikuje do zakładki "Humor i Satyra Polityczna":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Tadeiro napisał:

Czemu ma to być iluzja księgowa? Ponieważ w 2020 roku rozpocznie się grabież OFE i państwo weźmie sobie 15% ze środków zgromadzonych przez nas w OFE

Za OFE to kilkanaście osób powinno w mojej ocenie siedzieć na dożywocie.

Pierwszą patologią były pierwotne nieziemsko wysokie prowizje uwzględniając wielkość obracanego pieniądza ustalone a jakże przepisami ustawowymi.

1 godzinę temu, Tadeiro napisał:

"Od kilku dni słyszymy, że mamy mieć w 2020 roku budżet bez deficytu. Część osób się cieszy, część wskazuje, że jest to tylko propaganda, a po wyborach będziemy mieli korektę budżetu. Jak jest naprawdę? Oddajmy głos wiceministrowi finansów Leszkowi Skibie:
"Jest to zdarzenie księgowe, iluzja księgowa, nadwyżka w 2020 r. ma charakter tylko i wyłącznie memoriałowo-księgowy".

Czemu ma to być iluzja księgowa? Ponieważ w 2020 roku rozpocznie się grabież OFE i państwo weźmie sobie 15% ze środków zgromadzonych przez nas w OFE. Co więcej, grabież będzie trwała dwa lata, więc połowa pieniędzy trafi do budżetu dopiero w 2021 roku, ale całość zostanie zaksięgowana już w 2020 roku.
Gdyby sprawa dotyczyła jakiejś spółki, nazwalibyśmy to kreatywną księgowością i mieli pretensje o sztuczne zawyżanie wyników. Ale gdy robi to państwo, to po cichu nazwiemy to iluzją a głośno powiemy o wielkim sukcesie."

W nowym budżecie dziwna jest kwota wzrost wydatków - 14mld zł. Ekonomiści (też pisowscy) uważają, że Piątka Kaczyńskiego to dodatkowy koszt ok 30-40 mld zł.

Druga sprawa - przyszły budżet opiera się na jednorazowych wpływach z OFE, wpływów do ZUS po likwidacji ograniczeń związanych 30-krotnością pensji, sprzedaży praw do 5G, sprzedaży uprawnień do emisji CO2. Moim zdaniem dwie pierwsze pozycje to niestety zadłużanie państwa. Otrzymujemy pieniądze teraz, ale budżet nie będzie miał wpływów za kilka, kilkanaście lat w momencie przejścia pracowników na emerytury (podatek płacimy dzisiaj), 30-krotność to znacznie większe emerytury dla najlepiej zarabiających, więc też wydatki na przyszłość.

Dziwny jest zapis w sprawie zwiększenia wpływów z VAT. Do KE rząd wysłał, że wzrost będzie 7,7 mld, w budżecie jest wpisana kwota 20 mld. 

Jeżeli chodzi o krowy i świnie, to sprawa jest o tyle prosta, że na to pieniądze daje UE, rząd oczywiście przypisał je sobie. Podobnie sprawa ma się z odszkodowaniami za suszę ok 1000 zł do hektara. Rząd zakłada, że takie dopłaty też będą w tym roku. Prawdopodobnie ma rację, ale trzeba wziąć pod uwagę, ,że jeszcze nic nie jest postanowione. Podobnie rząd naciął się z dopłatami do termomodernizacji i wymianie systemów grzewczych z węgla na ekologiczne. UE zdecydowała, że dopłaty będą tylko w technologię wytwarzania ekologicznej energii i sprawa się rypła. Pozytywnie zaopiniowanych jest tylko nieliczna ilość wniosków. Oczywiście o tym się nie mówi, bo rząd nie przyzna się do wtopy.

No i oczywiście wzrost akcyzy na alkohol, tytoń i liquidy czy torebki foliowe. Czyli podwyżki instytucjonalne. Mnie to rybka, ale jednak patrząc na spożycie alkoholu, to mogą być spore kwoty.

Edytowane przez osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Nawet nie ma o czym dyskutować, bo jak można poważnie traktować obietnice premiera, który niedawno został dwukrotnie skazany za kłamstwa. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.