Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Biegn do Morfeusza.

P[icuniki?

Dzi.s dzień chwały Waszej

Zazwyczaj krótko owa trwa

]

No i Amator po amatorsku cosik wymy.ślił .

Gratki dla zwycięzców .

Zwycięzców również się sądzi .

] Więc Luzik piucunioki.

Żadna demokracja nie zastąpi głupoty. Za komuny tez lud pracujący miast i wsi popierał "jedyną ludzka partię" i cieszył się z wyrąbywania" elit.  Przejrzał dopiero, jak jak mu 'własna" władza po plerach pałami dowalać zaczęła i strzelać, gdy zachciał chleba... Bo igrzyskami się nie na je. 

25 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Wybrali Prezesa bo im naobiecywał, każdy kto prowadzi firmę wie, ze nie rozdaje się pieniędzy gdy firma wykazuje straty
Niemcy bodajże 6 raz z rzędu zrobili nadwyżkę a w Polsce kontener długu

PiS Unijnych pieniędzy nie ukradnie bo by ich EU Parlament zjadł, ale uprać dotacje przez obywateli do własnych kabz można, jak inwestują to Rząd domaga się oklasków, jak straty to dług publiczny, juz nie Rządowy

Tak se wybrali, tak ich dzieci będą spłacać

Dlatego wygrana PiS jakoś mnie nie martwi.

Po pierwsze - skoro naród tak zdecydował to niech tak będzie.

Po drugie - PiS wygenerował mnóstwo problemów w gospodarce to niech teraz sobie z nimi bohatersko walczy.

Po trzecie - jak się to ekonomicznie nie zbilansuje i nastąpi tąpnięcie to niech nastąpi za rządów sprawców tego "osiągnięcia", czyli PiS.

12 minut temu, Amator 2b napisał:

Najlepszą wersją tzw. demokracji byłaby demokracja warstwowa. Nie wnikając w szczegóły techniczne zagadnienia można najkrócej ją opisać tak : warstwa demokratów, warstwa wapna, znów warstwa demokratów i znów wapno. I tak aż do wypełnienia dołu.

Znamy twoje uwielbienie dla dyktatorów, ale żeby aż tak otwarcie opowiadać się za totalitaryzmem to chyba po raz pierwszy. Gratulacje!

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, jar1 napisał:

Żadna demokracja nie zastąpi głupoty. Za komuny tez lud pracujący miast i wsi popierał "jedyną ludzka partię" i cieszył się z wyrąbywania" elit.  Przejrzał dopiero, jak jak mu 'własna" władza po plerach pałami dowalać zaczęła i strzelać, gdy zachciał chleba... Bo igrzyskami się nie na je. 

A tam głupoty piszesz. Kogo niby mieli tam wyrabywac jak już to we wojnę zrobili Niemcy i Sowieci?

Bolka i Lolka?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

11 minut temu, dulon184 napisał:

Gratki dla zwycięzców .

Szczególne gratki dla Banasia. Odetchnął pewnie z ulgą.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Po drugie - PiS wygenerował mnóstwo problemów w gospodarce to niech teraz sobie z nimi bohatersko walczy.

Po trzecie - jak się to ekonomicznie nie zbilansuje i nastąpi tąpnięcie to niech nastąpi za rządów sprawców tego "osiągnięcia", czyli PiS.

Znamy twoje uwielbienie dla dyktatorów, ale żeby aż tak otwarcie opowiadać się za totalitaryzmem to chyba po raz pierwszy. Gratulacje!

W  którym miejscu mojego wpisu to robię?

Wyluzuj towarzyszu nizinierze!

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Też tak uważam. Jak by pis przegrał to z całą "śmietanką" którą uważył by się pierdzielił kto inny. A pisiory pełni uciechy by na to patrzyli. I za cztery lata znowu u władzy. A teraz jest szansa, że tak ludziom zbrzydną, że znikną.

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Też tak uważam. Jak by pis przegrał to z całą "śmietanką" którą uważył by się pierdzielił kto inny. A pisiory pełni uciechy by na to patrzyli. I za cztery lata znowu u władzy. A teraz jest szansa, że tak ludziom zbrzydną, że znikną.

Nie doceniasz ludzi.

Wszystko i tak idzie "na zeszyt".

Od 30 lat.

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

A teraz jest szansa, że tak ludziom zbrzydną, że znikną

znasz bajkę o łodzi? łudź się łudź!

Edytowane przez slawek.xm
33 minuty temu, dulon184 napisał:

Dzezik?

Watpię abyśmy sie razem spokojnie bimbolka nachlali .

] Ja jestem zwyczajnie zwyczajny .. Nieeskromnie dodam . Moje młode lata pokazują . że niemożliwe jest ze mną zrobić  jakis nacher.

Piszę to w kontekcie jaki,ś tam ukladów.

Nie ma szansy. Ja jestem pacyfistą.?

Teraz lecę posłuchać przed snem dobrej muzyki.

Edytowane przez jezz
Teraz, jezz napisał:

Nie ma szansy. Ja jestem pacyfistą.?

Wiesz, że ty to ja a ja to ty?

Wiedziałeś?

A jak tak to od kiedy?

Piekny wieczór , piekny dzień wspaniala frekwencja i wszystkie partie zadowolone oraz liderzy mowiący jednym glosem o święcie demokracji, cieszmy sie wszyscy ,ze demokracja jest u nas silna ,ze nie ma partii ktora w najblizszym czasie moze to zmienić, jestesmy silnym narodem i zyje nam sie lepiej niz 4 lata temu

mozna z delikatnym optymizmem patrzec w przyszlość i mieć nadzieje ,że będzie jeszcze lepiej

czego wszystkim oraz sobie zyczę

Po żenującej kampanii zwłaszcza po stronie opozycji (no może poza Lewicą) i tak wynik uważam za dobry.

Grzesiu - dla dobra kraju, odejdź proszę. Opozycja potrzebuje ludzi z osobowością i charyzmą. Ty taki nie jesteś.

Ale najważniejsze pytanie po wyborach - czy PIS będzie miał samodzielną większość? A z koalicją z Konfederatami?

7 godzin temu, bubusia napisał:

I Ty bedziesz ich wybieral?

Nie. Jest miernik obiektywny: świadectwo zdobytego poziomu wykształcenia.

27 minut temu, Bobcat napisał:

Nie. Jest miernik obiektywny: świadectwo zdobytego poziomu wykształcenia.

I git. To według metody d'Bobcata te kilka głosów mam w kieszeni.

I jak świsnę te dowody osobiste lemingom to klękajcie narody.

Edytowane przez jezz
... każdy dysponuje ilością głosów w zależności od stopnia swojego wykształcenia.

Podstawowe/zawodowe: 1, średnie: 2, wyższe: 3, posiadacze tytułów naukowych: 4. W ten sposób uniknie się sytuacji że nieuki i nieroby przesądzają o wyborze tych którzy im zapewnią rozdawnictwo.

Tutaj bym uwazal. Jest to troche dyskryminujace na zasadzie kazdy cygan jest zlodziejem a kazdy moslem terorysta.

Ja tez nie znosze „ciemnoty“, ale nie wiarze/kojarze tego automatycznie ze stopniem wyksztalcenia. Znam wystarczajaco duzo dyplomowanych debilow pasujacych do kategorii „ciemnoty“, tak ze to jest raczej kwestia osobistego nastawienia i swiatopogladu niz posiadanych swiadectw i dyplomow.

To samo dotyczy nierobow.

Brak (wyzszego) wyksztalcenia to nie jest equiwalent nierobstwa :-)

5 minut temu, xajas napisał:

To samo dotyczy nierobow.
Brak (wyzszego) wyksztalcenia to nie jest equiwalent nierobstwa ?

Coś mi tu zalatuje pisowcem.

Ale i tak najważniejsze, ze Grzegorz z optymizmem patrzy w przyszłość. Pensinka zapewniona na następne 4 lata.

Edytowane przez jezz
13 minut temu, xajas napisał:

[...]  Znam wystarczajaco duzo dyplomowanych debilow pasujacych do kategorii „ciemnoty“, tak ze to jest raczej kwestia osobistego nastawienia i swiatopogladu niz posiadanych swiadectw i dyplomow.[...]

Niestety, prawda. Taki np. stary duda: profesor niby, a kołtun i katotalib, że ze świecą szukać. Podobnie nalaskowski w Torunia.

Jestem nonplusultra anty, ale nie chce sie znizac do poziomu argumentacji i takich dyskryminujacych metod pasujacych raczej do PISu i ciemnoty a nie do swiatlych ludzi

5 minut temu, xajas napisał:

Jestem nonplusultra anty, ale nie chce sie znizac do poziomu argumentacji i takich uproszczonych metod pasujacych do PISu i ciemnoty a nie do swiatlych ludzi

Udajesz, czy nie wiesz kto tu używa takiej argumentacji?

Wracajac do meritum

W czasie wyborów odnotowano jedną próbę zamachu,

"Głosowanie na Woli. Masywne godło spadło ze ściany i raniło wyborcę w głowę. "Polała się krew""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
9 godzin temu, bubusia napisał:

I Ty bedziesz ich wybieral

?

A tak poza wszystkim, to dobranoc.

Kształtował i "formował" będzie klecha.

Stosują takie coś o nazwie "formacja", bo niby człowiek nie ma kształtu. Też mi rzeźbiarze. Ale poniekąd islamscy i hebrajscy bardziej fanatyczni .

Ale najbardziej  fanatyczne formowanie u cywilizowanych heretyków odbywało się. (Protestanci). Poza wojnami i w nowożytnej epoce. Wojny to obłęd.

Klecha i tak osiągnie, co zamierzył.  A cywil czasami musi przegrywać. Byle potem wstawał.

11 godzin temu, Bobcat napisał:

PiS-owskie pajace i błazny

masakry opozycji gdyż PiS będzie miał większość konstytucyjną.

Z góry ktoś deklarował monopartyjność ?

Mylisz się.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

11 godzin temu, Bobcat napisał:

metoda Donta 

D'Hondta.

Wyszukiwarka, itede...

Rachowanie z kolejnymi dzieleniami przez kolejne liczby naturalne najwyższych liczb oddanych i ważnych głosów z list przekraczających próg wyborczy to najkrótsza forma objaśnienia.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Godzinę temu, jezz napisał:

Udajesz, czy nie wiesz kto tu używa takiej argumentacji?

Wracajac do meritum

W czasie wyborów odnotowano jedną próbę zamachu,

"Głosowanie na Woli. Masywne godło spadło ze ściany i raniło wyborcę w głowę. "Polała się krew""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To sa raczej "sensacje" na poziomie ciemnoty niz "meritum".

Nie mieszkam w Polsce i nie sledze takich populistycznych "sensacji". Natomiast moge powiedziec jakie byly reakcje zagranica na wyniki wyborow w Polsce. To jest to, co uchwycilem na szybko, sluchajac jednym uchem wiadowosci w Niemieckiej TV -> 4 mysli/tematy:

1. Dalsza izolacja Polski  na scenie miedzynarodowej

2. Rola kosciola w Polsce

3. Skad rzad chce wziac pieniadze na przyzeczone zasilki i renty

4. Nietolerancja (3rd gender)

To mowi samo  za siebie i to jest to, co ja rozumiem pod haslem "meritum"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
1 godzinę temu, jezz napisał:

Ale i tak najważniejsze, ze Grzegorz z optymizmem patrzy w przyszłość. Pensinka zapewniona na następne 4 lata.

No i ciotka z Berlina się cieszy choć nie tak bardzo jak te 8 lat temu.

2 godziny temu, xajas napisał:

Ja tez nie znosze „ciemnoty“, ale nie wiarze/kojarze tego automatycznie ze stopniem wyksztalcenia. Znam wystarczajaco duzo dyplomowanych debilow pasujacych do kategorii „ciemnoty“

To fakt. Przykładem może być ojciec dudy. To co on wygaduje, to wczesne średniowiecze. Totalne dno. Wg.prognoz przegrał w Krakowie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.