Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, Amator 2b napisał:

polactfo może się cieszyć żarciem z Lidla i poparobkowac dla Niemca u siebie za firmową fabię.

Nie to co naście lat temu. Wtedy to było ...puste półki sklepowe, szynka dwa razy w roku wystana w całonocnej kolejce i buty na kartki, a w zasadzie wszystko na karki. Nie wiem jak wam, ale mnie się znacznie bardziej podoba to co jest teraz.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No, ale w tym akurat przypadku - syn oborowej jest jak najbardziej osobą (przepraszam za wyrażenie) - publiczną.

Mało tego -  w dodatku do "publicyzacji" tego nieszczęśnika i ja się przyłożyłem moimi podatkami.

Wszak też za moje, te różniaste barany z piedestałów jeździły na rozmaite kościelne cyrki i wygłupy z Tymciem S.

A to, że mu stara krzywdę zrobiła, to fakt...

Wiesz Jacku, argumenty, które użyłem nie są moje ale @Adalbert95 i @Zbig., które były skierowane do mnie, kiedy kilka dni temu napisałem o Tymoteuszu.

Jak widzisz, mi nie wolno.

W dniu 11.12.2019 o 14:54, Adalbert95 napisał:

Nie rozumiesz? To ci wyjaśnię: my w przeciwieństwie do was nie mamy ani w zwyczaju, ani nie odczuwamy przyjemności w kopaniu leżącego. Choćby to była nawet i ta durna oborowa.

W dniu 11.12.2019 o 15:35, Zbig napisał:

W szczególności, w przeciwieństwie do pisowskich szambonurów, nie obchodzą nas historie dzieci osób publicznych.

O, znalazłem, żeby jakiś gamoń nie wyskoczył, że kłamię jak każdy pisowiec?

Albo piszę tylko to co znalazłem w biuletynie albo przekazali mi na odprawie w centrali? 

No właśnie, biuletyn, jeszcze dziś nie zaglądałem.

Chyba przez to, że wczoraj do 2 w nocy słuchałem płyt muzyka urodzonego w stolicy Podkarpacia, czyli oczywiście w Rzeszowie.. No i zaspałem.?

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, Amator 2b napisał:

W tej beczce dziegciu i gówna, jaką jest UE, można czasami znaleźć jakieś kropelki miodu - polactfo może się cieszyć żarciem z Lidla i poparobkowac dla Niemca u siebie za firmową fabię.

A kto broni tobie i twoim kumplom założyć taką firmę jak Lidl? Morawiecki pomoże :-))).

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Nie to co naście lat temu.

Czas leci, a właściwie to za....la. Tak to było ponad 3 dziesięciolecia temu.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jaro, można, tylko trzeba to umieć zrobić. Maniakalne czytanie spiskowych pierdół w tym niestety nie pomoże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ta grupa zanotowała w 2019 roku 30% wzrost obrotu. Obecnie jest najszybciej rozwijającą się siecią w kraju.

Za granicą?

Proszę bardzo, Merkury Market posiada swoje sklepy na Słowacji, Węgrzech i w Czechach. CCC ma swoje sklepy w sieciach marketów w Niemczech i w Austrii. Orlen miał stacje w Niemczech.

Zaistnienie na rynkach zagranicznych wymaga czasu, kapitału, know how. Niestety nadal wszystkiego nam brakuje, ale zaczynamy ogarniać procedury, z pozyskaniem kapitału też jest coraz lepiej. Pozostaje jeszcze kwestia czasu, a to niestety wymaga czasu:-)

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Mujborzejedyny...

A dulary, co to dziś się miało nielegalnie, a chciało się je mieć na legalu i do banku je przedtem wpłacić, aby nazajutrz wypłacić  i tego typu śtuki - pamiętacie? ?

Cała Polska stała przed bankami calusieńką noc i trochę dnia, by komuchom w zębach zanieść (ja akurat gniłem i marzłem w Rynku w Krakowie) krwawicę. Trzy czwarte ogonka odstać swoje przyszło trzeźwe jak niemowlęta, do banku zaś wchodzili sami naprani, jak Gmyzy.

Tak, taaak... Młodzieży się to zapewne w pale nie mieści, ale - są szanse na powtórkę.

Z Rozrywki, qwa ich pisia mać.

A tymczasem kaczka oficjalnie przyznała, że jedyne co może, to nic nie może. 

Ukryta Zawartość

Zastanawia mnie czy to ustawka od początku, czy Maryan sprzymierzył się z którymś pisiarskich pretendentów do stołka prezesa i ryje by kaczora szybciej wysadzić z siodła, znaczy drabinki.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, osimar napisał:

zamiast narzekać, zrób coś, żeby to Niemiec mógł poparobkować u Ciebie. Zobacz też ilu producentów polskich produkuje dla Lidla i jaki jest eksport tych produktów do innych sklepów Lidla w Europie.

Zastanów się (może teraz przesadziłem) kiedy nastąpił największy rozwój Polski. Przed czy po wejściu do UE.

Racja.

W "zbijaniu palet" jesteśmy potęgą.

Tu mamy wolną rękę.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

6 minut temu, Amator 2b napisał:

Nie długo i w tym nie będziemy. Przypomnij nam może na co przez ostatnie 4 lata poszły owoce i stabilnego przez lata naszego wzrostu i świetnej światowej koniunktury, zamiast na badania, rozwój i inwestycje.

A któż nam broni produkować elektroniczne i autonomiczne palety ? Morawiecki jeszcze tego nie obiecywał ?

14 minut temu, Amator 2b napisał:

Racja.

Tu mamy wolną rękę.

Podałem kilka przykładów z handlu, można pochwalić się polską młodą myślą techniczną i marsjańskim łazikiem, ale ty wybrałeś zbijanie palet. Jaki poziom, taki wybór.

EOT

8 minut temu, Amator 2b napisał:

Racja.

Tu mamy wolną rękę.

Rzewne smęcenie nieudaczników, którym znowu nie wyszło.

W innych dziedzinach to rękę mamy pewnie w dybach.

Natomiast ci, którym wyszło, to jak się domyślam, Żydzi albo SB-cy, albo jedno i drugie naraz, Solorz np.

Dlaczego udało się właścicielowi Żabki a wcześniej Biedronki?

Dlaczego wyszło Krzysztofowi Olszewskiemu?

Tomasz Biernacki i Szymon Piducha - jak oni to zrobili?

CCC też chyba Polskie???

Jasne, że takich przykładów jest za mało. Ale trudno, lud polski głupi to i biedny.

Less is more

12 minut temu, Adalbert95 napisał:

Nie długo i w tym nie będziemy. Przypomnij nam może na co przez ostatnie 4 lata poszły owoce i stabilnego przez lata naszego wzrostu i świetnej światowej koniunktury, zamiast na badania, rozwój i inwestycje.

Czego?

Technologii zbijania palet i produkcji jabłek?

2 minuty temu, Less napisał:

Rzewne smęcenie nieudaczników, którym znowu nie wyszło.

W innych dziedzinach to rękę mamy pewnie w dybach.

Natomiast ci, którym wyszło, to jak się domyślam, Żydzi albo SB-cy, albo jedno i drugie naraz, Solorz np.

Dlaczego udało się właścicielowi Żabki a wcześniej Biedronki?

Dlaczego wyszło Krzysztofowi Olszewskiemu?

Tomasz Biernacki i Szymon Piducha - jak oni to zrobili?

CCC też chyba Polskie???

Jasne, że takich przykładów jest za mało. Ale trudno, lud polski głupi to i biedny.

Sektor usługowo - spożywczy jest w kilkudziesięciu % w rękach  Styropianowiczan.

Łał!

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

18 minut temu, osimar napisał:

Podałem kilka przykładów z handlu, można pochwalić się polską młodą myślą techniczną i marsjańskim łazikiem, ale ty wybrałeś zbijanie palet. Jaki poziom, taki wybór.

EOT

Strategiczne sukcesy Styropianowa łazik i ta "myśl" z której gospodarka i Polacy  mają tyle pożytku co miały psy z lotu Łajki po orbicie.

Jestem wzruszony.

9 minut temu, Amator 2b napisał:

Czego?

Technologii zbijania palet i produkcji jabłek?

Sektor usługowo - spożywczy jest w kilkudziesięciu % w rękach  Styropianowiczan.

Łał!

Nawet nie Żydów? Jestem zawiedziony.

11 minut temu, Less napisał:

omasz Biernacki i Szymon Piducha

Na poważnie rozpoczęli w 2010

13 minut temu, Less napisał:

Krzysztofowi Olszewskiemu?

Ze styropianem raczej nic wspólnego nie miał.

Reszta nie wiem. Mało mnie to obchodzi.

Less is more

A te 600 mld $ PKB to pewnie z tych palet i jabłek ?Idź pomodlić się za zdrowie prezia w intencji unowocześnienia Polski .

36 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A któż nam broni produkować elektroniczne i autonomiczne palety ? Morawiecki jeszcze tego nie obiecywał ?

Może jeszcze obiecać.

Ja bym się nie śmiał.

2 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No, ale w tym akurat przypadku - syn oborowej jest jak najbardziej osobą (przepraszam za wyrażenie) - publiczną.

Szczytem hipokryzji jest protestowanie przeciwko zajmowaniu się dziećmi obecnych osób publicznych w ustach kręgów które z lubością grzebią się "resortowych dzieciach" byłych osób publicznych.

6 minut temu, Amator 2b napisał:

Strategiczne sukcesy Styropianowa łazik i ta "myśl" z której gospodarka i Polacy  mają tyle pożytku co miały psy z lotu Łajki po orbicie.

Jestem wzruszony.

Ponoć to prawica jest tak patriotyczna a Polskę stawia ponad wszystko a Ty tak ochoczo i swobodnie obrażasz Polaków? Oczywiście tylko tych, którym się udało. Wynika to z miłości do kraju czy z zawiści?

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A te 600 mld $ PKB to pewnie z tych palet i jabłek ?Idź pomodlić się za zdrowie prezia w intencji unowocześnienia Polski .

Imponujące. A rower to kiedy wyprodukujemy?

Kolejny raz przypominam, że ja nie z tej szufladki.

Teraz, osimar napisał:

Ponoć to prawica jest tak patriotyczna a Polskę stawia ponad wszystko a Ty tak ochoczo i swobodnie obrażasz Polaków? Oczywiście tylko tych, którym się udało. Wynika to z miłości do kraju czy z zawiści?

Polaków nie obrażam a tumanów, którzy nawet nie chcą poznać bodaj cząstki prawdy a  przy tym gotowi są wydrapać oczy każdemu, kto próbuje im cokolwiek wyjaśnić.

Cieszę się z każdego sukcesu Polaków czy to w kraju czy zagranicą lecz to nie zmienia faktu, że nasz kraj  jest gospodarczym bantustanem.

I znów nie ta szufladka.

35 minut temu, Less napisał:

Lud polski czeka aż rząd zabierze tym co się jeszcze chce pracować i da tym którzy czekają na zrzuty. Lud może głupi nie jest, ale jest ciemny i lubi dostawać kasę bez pracy. Niestety potencjał takiego sposobu prowadzenia gospodarki szybko się wyczerpuje.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

>>Pan mówi o tekście, ale pan ma na myśli wyłącznie treści, których tu nie ma. Aha. No więc jeśli to jest forma bez treści, to nie ma to waloru obiektywności, no więc jest to formalizm. I to jest groźne, ale formalizm jest jeszcze groźny dlatego, że jak nie ma tam treści, to po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały.<<<<

Oboz  zdrady i zaprzanstwa   zwalcza plomiennych dzierzawcow monopolu na patriotyzm .......a wszyscy o korzeniach starych komuchow   ..  prezes i jego poplecznicy nic nie maja wspolnego z prawica.....

19 minut temu, Amator 2b napisał:

Polaków nie obrażam a tumanów, którzy nawet nie chcą poznać bodaj cząstki prawdy a  przy tym gotowi są wydrapać oczy każdemu, kto próbuje im cokolwiek wyjaśnić.

Cieszę się z każdego sukcesu Polaków czy to w kraju czy zagranicą lecz to nie zmienia faktu, że nasz kraj  jest gospodarczym bantustanem.

I znów nie ta szufladka.

czyli wybrałeś trzeci wariant - z głupoty

z innej beczki

Ponad połowa - 55,4 proc. - badanych w sondażu SW Research jest przekonana, że po działaniach PiS sądy w Polsce funkcjonują gorzej niż wcześniej. Według 17,6 proc. uczestników badania funkcjonowanie sądów się poprawiło. 

Ukryta Zawartość

PiS miało słuchać suwerena ? Ciekawe jakie sondaże przedstawiają w reżimówkach.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Less napisał:

Klasyk stwierdził chyba jednak że głupi

Jeżeli klasyk tak twierdzi to co innego ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, osimar napisał:

czyli wybrałeś trzeci wariant - z głupoty

z innej beczki

Ponad połowa - 55,4 proc. - badanych w sondażu SW Research jest przekonana, że po działaniach PiS sądy w Polsce funkcjonują gorzej niż wcześniej. Według 17,6 proc. uczestników badania funkcjonowanie sądów się poprawiło. 

Ukryta Zawartość

PiS miało słuchać suwerena ? Ciekawe jakie sondaże przedstawiają w reżimówkach.

Jak zegarynka.

A PiS....

Piaskownica.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.