Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzegam przed (..........) określenie nieuprawnione.

ZenekXXX

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawy temat

Temat może i ciekawy, aczkolwiek przykry i ponury.

Mam wszelako nadzieję, że podobnych wątków nie będzie już nigdy więcej.

Najnormalniej w świecie ten człowiek nie ma forsy na oddanie.

A dlaczego nie ma ? Kto kto wie-tylko on sam.

Znam wielu-jedni popadli w hazard, inni w alkohol,narkotyki, dziwki-mieli pieniądze i przestali je mieć.

Tak więc różnie bywa.

Bo jakoś wierzyć mi się nie chce jakoby Pan H tak po prostu wziął kasę i nie chciał oddać.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

To niech napisze, ze z powodu trudnej sytuacji zyciowej prosi o cierpliwosc, obecnie zachowuje sie tak jak wczesniej przez trzy miesiace, ma gdzies druga strone, i mozna przypuszczac, ze nigdy i nic by nie oddal, jezeli temat by nie wyplynal.

Tak sie nie robi, i nie ma co sie bawic w tlumaczenia.

W momencie zrzuty rowniez deklaruje pomoc.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Póki co stwierdzam jedynie fakt, że 2/3 uczestników wątku strojąc się w piórka Ligi Sprawiedliwych

załatwia tutaj własne gówniane interesiki stosując nieczyste zagrywki i pieprząc zawzięcie o zasadach i uczciwości,

a to że sami klepią kolumny za kasę albo mają różne układy z tym czy innym dystrybutorem kolumn fabrycznych,

to taki tam tylko przypadek i zwykły zbieg okoliczności...

Czyli tego typu tematy trzeba zacząć traktować inaczej, bo nie da się wprowadzić selekcji, kto ma zamiary dobre, a koto sobie kopie dołki, żeby podciągnąć swoje interesy, taki temat zawsze przyciągnie jednych i drugich.

- Po pierwsze to nie przenosić tematu i nie chomikować na bocznicy.

- Temat taki niech ma inny status niż pozostałe przyjmijmy, że ostrzegawczy innych użytkowników.

- W temacie tym pomimo tego, że jest upubliczniony mogą się wypowiadać tylko strony sporu.

- Ewentualne nowe osoby poszkodowane zakładają nowe tematy, jeśli tyczy się tej samej firmy powinny być połączone przez moderacje.

- Temat powinien wisieć na widoku do chwili rozwiązania sporu i potwierdzenia tego faktu przez strony.

Myślę, że tego typu postępowanie ma same plusy, temat zapewne ograniczy się tylko do strony może dwóch, osoby postronne nie będą musiały się przebijać przez to całe bagno. Nie będzie manipulacji osób trzecich, mamy to co nas interesuje widoczny spór i czy został rozwiązany, czy nie, co dla samych stron również będzie korzystne, bo ktoś czytając ten watek przewinie raz myszą i dowie się wszystkiego co trzeba.

Najnormalniej w świecie ten człowiek nie ma forsy na oddanie.

A dlaczego nie ma ? Kto kto wie-tylko on sam.

Znam wielu-jedni popadli w hazard, inni w alkohol,narkotyki, dziwki-mieli pieniądze i przestali je mieć.

Tak więc różnie bywa.

Bo jakoś wierzyć mi się nie chce jakoby Pan H tak po prostu wziął kasę i nie chciał oddać.

Niestety często hazard a nawet jest to najczęstsza przyczyna

• Administratorzy

Co ciekawe to administracja i moderacja banuje coraz więcej osób w tym wątku. Teraz dostał bana kolega SVART a pojawiać się zaczyna coraz więcej obrońców "modelu biznesowego" firmy Harpia. Ciekawe ile mi się uda jeszcze popisać ? Jak zamilknę to wiedźcie, że coś się dzieje :-)

Proszę nie szerzyć teorii spiskowych. Bany nie są za poglądy, a za brak kultury. Kilkukrotnie apelowaliśmy o zaprzestanie trollowania i trzymanie poziomu dyskusji.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Przestroga dla kol. ZenekXXX i wszystkich innych aby nie dać się omamić pięknymi słowami , broszurkami czy megalomańskimi opowieściami producenta / sprzedawcy podczas kupowania czy pożyczania czegokolwiek.

Na przyszłość kol. ZenekXXX należy chociaż w minimalny sposób zabezpieczyć swoje ew. roszczenia - wystarczy podpisać umowę użyczenia i dodatkowo zażądać od użyczającego zabezpieczenia w postaci weksla in blanco wraz z deklaracją wekslową wystawionymi przez OSOBĘ PRYWATNĄ , w tym przypadku Pana J. z firmy 'Harpia".

To nic nie kosztuje żadnej ze stron a przy ew. sporze znacznie ułatwi ściganie nieuczciwego kontrahenta.

pozdr.

Proszę nie szerzyć teorii spiskowych. Bany nie są za poglądy, a za brak kultury. Kilkukrotnie apelowaliśmy o zaprzestanie trollowania i trzymanie poziomu dyskusji.

Gdyby działania moderacyjne były jawne, nie byłoby teorii spiskowych. Ludzie sami potrafią odróżnić, czy coś było chamskie czy nie, i zwerywfikować ewentualną słuszność nałożonych restrykcji.

Obecny sposób działania słuzy jedynie poczuciu bezkarności moderatora i udzielanim restrykcji według własnego widzimisię.

Bany nie są za poglądy, a za brak kultury.

To tylko pana pobożne życzenie, panie Dawidzie. Gdyby śledził pan forum na bieżąco, zauważyłby pan, że nie zawsze tak jest.

Czytam i nadziwic się nie mogę. Tez chcialem wypozyczyc kilka mies temu jedna parę z nowej serii kolumn. Jak widac, dobrze ze nie wypożyczyłem. Nie rozumiem calkowicie takiego zachowania żeby czlowiek wręcz medialny na forum robil takie rzeczy. Przeciez to jedna wielka kpina, nic więcej. A obroncy strapionego producenta chyba jeszcze bardziej żałośni.

?👈

• Administratorzy

To tylko pana pobożne życzenie, panie Dawidzie. Gdyby śledził pan forum na bieżąco, zauważyłby pan, że nie zawsze tak jest.

Pracujemy już nad nowym rozwiązaniem - Salonikiem. To jednak temat na osobny wątek, wkrótce będziemy mogli podać więcej informacji.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Przestroga dla kol. ZenekXXX i wszystkich innych aby nie dać się omamić pięknymi słowami , broszurkami czy megalomańskimi opowieściami producenta / sprzedawcy podczas kupowania czy pożyczania czegokolwiek.

Tak, jak tylko pieniądze znajdą się w posiadaniu elokwentnego cwaniaka to dalsza rozmowa przybiera inny ton.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prawdziwy mezczyzna bedac w Twojej sytuacji złozyłby juz na samym początku rezygnację z funkcji moderatora , robisz krzywdę nie tylko sobie ale całemu forum, zostań redaktorem recenzentem przyjacielem poplecznikiem adwokatem i wspomozycielem HA , ale przestan byc moderatorem bo to juz nawet śmieszne nie jest

Kilka lat temu juz o tym pisalem i co z tego? Ci co maja troche ..... (niech sobie sam kazdy wstawi co chce) odeszli i to szybko.

Swoją drogą jestem ciekaw czy sprawą zainteresował by się Pan HA gdyby nie ten temat? Sądząc po czasie trwania całego incydentu mogło by sie przedłuzyć do końca świata.

Bardzo nieładnie postąpił, bo przecież są starsze długi :)

Ale tamte nie sa nagłośnione więc można uznać że są przedawnione.

?👈

Czyli tego typu tematy trzeba zacząć traktować inaczej, bo nie da się wprowadzić selekcji, kto ma zamiary dobre, a koto sobie kopie dołki, żeby podciągnąć swoje interesy, taki temat zawsze przyciągnie jednych i drugich.

- Po pierwsze to nie przenosić tematu i nie chomikować na bocznicy.

- Temat taki niech ma inny status niż pozostałe przyjmijmy, że ostrzegawczy innych użytkowników.

- W temacie tym pomimo tego, że jest upubliczniony mogą się wypowiadać tylko strony sporu.

- Ewentualne nowe osoby poszkodowane zakładają nowe tematy, jeśli tyczy się tej samej firmy powinny być połączone przez moderacje.

- Temat powinien wisieć na widoku do chwili rozwiązania sporu i potwierdzenia tego faktu przez strony.

Myślę, że tego typu postępowanie ma same plusy, temat zapewne ograniczy się tylko do strony może dwóch, osoby postronne nie będą musiały się przebijać przez to całe bagno. Nie będzie manipulacji osób trzecich, mamy to co nas interesuje widoczny spór i czy został rozwiązany, czy nie, co dla samych stron również będzie korzystne, bo ktoś czytając ten watek przewinie raz myszą i dowie się wszystkiego co trzeba.

Temat to mógłby zostać "podpięty" powiedzmy na rok bo tak to zginie przykryty odpowiedziami w innych tematach.

stereo-hifi.com

Poszukiwana nakładka kieszeni do TA-2570. W zasadzie to nawet dwie. Przedpanel też bym przygarnął (wystarczy sam plastyk).

Dla wszystkich którzy mają opory w czytaniu, streściłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja mam inny pomysł- może ściepa i kupimy Harpię-zdaje się, że akcje lecą na łeb na szyję.

Naim Unitiqute 2+Naim Nap 100 Studio 16 Hertz Minas Anor III 2.5r

Maskara... A kiedyś nawet planowałem kupno tych paczek ale juz mi przeszło oj i to bardzo

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Rozumiem to Henryku, być może masz rację. Takie są odgórne wytyczne i tradycyjne zachowanie w takich sprawach. Zawsze robiliśmy to "świństwo", czemu teraz mielibyśmy zrobić inaczej?

Ok. niech tak będzie, chociaż nie zgadzam się z tym. Moim zdaniem postępowanie wspomnianej osoby było przyzwoite, co chciałem zaakcentować.

Napisz zwyczajnie że chcesz pomóc człowiekowi którego znasz wyjdzie że przynajmniej pomagasz znajomym . Zapytałeś czemu bo tego wymaga zwykła ludzka uczciwość ale jak sam napisałeś reklamodawcy wymagają od was twardogłowych niemoralnych postaw cóż taki świat jacy ludzie .

Harpia niejednokrotnie była jednym z faworytów na AS sam jestem pod wrażeniem dźwięku mniejszym nieco wyglądu życzę wyjścia z tarapatów żebyśmy mogli posłuchać kolejnych udanych konstrukcji .

Uczciwości wobec klientów i w rozliczeniach finansowych .

Tak, tylko że sąd wydając wyrok i przyznając rację powodowi często zasądza w wyroku karę dla właściciela strony, za to że niewłaściwe treści nie zostały niezwłocznie usunięte. Jak już pisałem - granica jest często cienka i bardzo subiektywna. Nie jest to więc tylko kwestia usunięcia postów. Póki co tematu nie skasowaliśmy, jest przesunięty na bocznicę z zachowaniem linku w oryginalnym miejscu, od moderacji został odsunięty Palton, więc nie przesadzajmy z tym brakiem wolności słowa. Z mojej strony to tyle. Niniejszym apeluję też o kulturę każdej ze stron.

PS. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale firma Harpia nie ma u nas wykupionej żadnej reklamy.

Ależ pokrętna odpowiedż trochę schowaliśmy wątek bo się trochę boimy konsekwencji prawnych .

Tu przecież nie chodzi o czytanie tego dla czytania tylko o ostrzeżeniu innych osób (nie tylko użytkowników AS) przed stratą pieniędzy (a niech to juz sobie sam nazwie jak chce).

To jest ukrywanie prawdy.

Skoro portal tak boi się wyroków o pomówienia to niech zostawi na bocznicy to gdybanie a fakty zostawi w miejscu ogólnie dostępnym i to jeszcze jako temat podpięty.

Jeśli tak się nie stanie to dla wszystkich jest to jednoznaczne z kryciem dupska nieuczciwego branżysty oraz świadome narażanie ludzi na potencjalną utratę pieniędzy.

Nic dodać nic ująć .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.