Skocz do zawartości
IGNORED

Legendarna jakość Ancient Audio - głośniki aktywne do PC

jello

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zamieszczam w dziale Hi- End bo cena za te aktywne głośniki do komputera była rzeczywiście hi-endowa, przynajmniej jak na polskie warunki. Czy idzie za tym jakość wykonania, oceńcie sami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3288-0-42583100-1477845211_thumb.jpg

post-3288-0-25848100-1477845231_thumb.jpg

post-3288-0-38045100-1477845285_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pudło. Zamieściłem tą ciekawostkę w celach poglądowych. Jeśli uważasz że jakość wykonania nie ma znaczenia na forum audiofilskim to ... cóż ci mam więcej powiedzieć.

oddaj do reklamacji , polscy producenci zwykle nie uciekają przed takimi problemami

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

oddaj do reklamacji , polscy producenci zwykle nie uciekają przed takimi problemami

To nie moje, kolegi.

a ile te paczki kosztują?

3000 zł.
<br />3000 zł. <br />

Jest wesoło. :)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Temat zamieszczam w dziale Hi- End bo cena za te aktywne głośniki do komputera była rzeczywiście hi-endowa, przynajmniej jak na polskie warunki. Czy idzie za tym jakość wykonania, oceńcie sami:

No to wrobiłeś kolegę...

Wada powstała z powodu trzymania lampki na górnej ściance kolumny. Wina użytkownika!

:-)

No rozlazly sie troche.

Ukryta Zawartość

post-1391-0-32379400-1477867592_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ale masakra, Audio Słodowy :)))

Dobrze że te wkrety po bokach nie wylazły poza obudowę.

Jak to wygląda w środku, przerobiony Tripath? :D

Mimo że głośniki nazywają się Studio Oslo, to ze skandynawską jakością nie mają zbyt wiele wspólnego. Może najprędzej z niektórymi wyrobami Ikei.

Za dużo basu z kompa poszło?

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Mimo że głośniki nazywają się Studio Oslo, to ze skandynawską jakością nie mają zbyt wiele wspólnego. Może najprędzej z niektórymi wyrobami Ikei.

OSLO - Bo tu chodziło o ceny jak w Skandynawii:-)

A akurat w Norwegii jest NAJDROŻEJ.

Pamiętam jak kilka lat temu objechałem ją autem ze znajomymi.

Zupa rybna 60-70 PLN a drugie danie 150 PLN. Za cztery osoby z napojami bezalkoholowymi wychodziło za każdym razem 1000 PLN. I to nie ważne czy było to w knajpce w Oslo czy w tawernie na Lofotach.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Z lampki kapało i spuchło ...:))

Tylko jak kolega zadzwoni p. Waszczyszczyna to dostanie gratis nowe obudowy ..i będzie po temacie..

Gdyby to był jakiś chinol to najwyżej mógłby cmoknąć się w nos..;)) oczywiście kolega .

Zamiast wklejać na forum, zadzwoniłbym do Waszczyszyna i zapytał czy może pomóc. To bardzo przyzwoity człowiek i zdziwiłbym się bardzo, gdyby nie wziął tego na klatę. Dopiero gdyby się wypiął, wklejał zdjęcia.

Trudno ocenić co spowodowało takie uszkodzenie. Wygląda jak wada materiałowa / wykonawcza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wałkowanie podobnych tematów odnośnie lampizatora problemem nie było... AA na pewno się dobrze tym zajmie bo to uznana marka. Moim zdaniem to pojedyncza wpadka. Natomiast zakładanie takiego postu na tym forum to nic nadzwyczajnego.

System gra dobrze, albo nie....

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wałkowanie podobnych tematów odnośnie lampizatora problemem nie było... AA na pewno się dobrze tym zajmie bo to uznana marka. Moim zdaniem to pojedyncza wpadka. Natomiast zakładanie takiego postu na tym forum to nic nadzwyczajnego.

Masz rację . Zawsze producent może obrócić taką sytuację na swoją korzyść .

Wpadki zdarzają się każdemu , ważne jest tylko jak są załatwiane .

Co do Lampizatora to wystarczyło zobaczyć kiedyś wykonanie w środku , żeby sobie włosy z głowy rwać....

Mam nadzieję, że wnioski zostały wyciągnięte i umieją już lutować ...

Jakość wykonania marna, a i wyglądem to nie grzeszy. Przypomina ciut pewną znaną posłankę na "P", co to ani ładna, ani inteligentna...

Moim zdaniem ani wykonanie, ani jakość nie wskazują na HE, owszem - liczy się brzmienie, tylko patrząc na takie partactwo - odechciewa się słuchac takiego "czegoś" ;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Wciąż mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest wątek do zakładki Hi End :-( Gdybym nie mógł się powstrzymać, to w jakiej zakładce chcielibyście się odszukać z tym wątkiem?

Problem z tymi głośniczkami widziałbym dopiero, kiedy cała partia tego wyrobu wykazywała by taka wadę.

Przypadek jednostkowy to zwykły pech :-)

W.

To są hi-endowe głośniki komputerowe. Były nawet testowane w magazynie: www.ultrahighendreview.com. Jak na PC Audio cena 3000 pln ( 750 EUR.) za parę głośników komputerowych do najniższych nie należy i w tej cenie oczekiwana jest jakość a nie dziadostwo. Za coś się w końcu płaci.

Jak by podobna wada wystąpiła w kolumnach za 30000 pln. innej uznanej firmy,czy zdziwilo by cię jakbyś taką informację znalazł na forum audio? Ok, przenieś to do PC Audio lub działu Hi Fi.

Wiele lat temu widziałem rozeschnięte Sonusy Amati (oryginalne) za 80kzł. I czego to dowodzi ? Niczego. Jakoś nie widziałem więcej podobnych przypadków.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale te AA nie sa spuchnięte tylko nieprzemyślanie zbudowane, obudowa w tym miejscu jest pewnie b.cienka i się rozłazi na boki.

Może to jakiś prototyp kupiony 'na lewo' z magazynów AA? Nie ma na nich nawet żadnego loga i jest zdjęcie tylko jednej kolumny.

Amati mają już jakieś 20 lat i są z litego drewna które jakby nie było pracuje a tu mowa o nowych kolumnach za grube pieniądze które wyglądają jak DIY robione przez amatora.

Ależ ten Jarek zły i niedobry...

Może wystarczyło by wymienić? Nie da się? Pół Poslki trzeba informować?

Ale niech ta i bedzie ludeczkowie,

Wspaniały temat jak na AS

Jako wieloletni użytkownik AA mogę powiedzieć, że z serwisem/upgradem etc nigdy nie było problemów. Bo może schodziło więcej czasu, niż gdyby szło o dużą firmę- ale to nawet nie zarzut lecz uwaga

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Amati mają już jakieś 20 lat i są z litego drewna które jakby nie było pracuje a tu

Jak już zaczepiłeś Amati, to skrzypce robił z litego drewna i maja sporo ponad 20lat a jednak się nie rozsychają :-)

Właściwie skoro istnieją produkty HiEnd dla kompów, to niech ta antyreklama tu pozostanie. W końcu HiEnd nie jedno ma imię :-))

W.

A ja tak zapytam, była zgłaszana reklamacja do sprzedawcy? Nadeszła jakaś odpowiedź?

Bo jeżeli nie była zgłaszana reklamacja, to ten cały wątek jest zwykłym hejterstwem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.