Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników dobrych konfiguracji sprzętowych za rozsądne pieniądze.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aqs

(Konto usunięte)

Nie chce mi się Ciebie atakować,lajkuj sobie swojemu mentorowi,bo tylko o tym masz pojęcie, napewno nie audio!!!

Nie chce ci się, to poco to robisz, Ty też kiedyś nie miałeś pojęcia o audio, skąd wiesz że Rafał nie przerósł już Twojej wiedzy.

Czy Ty jakimś mędrcem jesteś :)

Mam wrażenie że pojechałeś do Rafała tylko po to żeby móc krytykować.

Jak się to mówi "Nie rób komuś dobrze, to nie będzie Ci źle" , i tak jak Rafał bezinteresownie zaprosił do siebie ludzi do obejrzenia i posłuchania Jego systemu to teraz jest jechane po Nim. No ale trzeba by być jasnowidzem zeby wiedzieć, ze się "osiołów" wpuści do domu.

Mi to wygląda na normalny ścisk doopy.

Szanowny kolego Rafale,zamnij się pracą,bo spowodujesz wypadek:)

A może kolega Rafał nam napisze jak to się stało , że wszystkie graty są od Szymona?

Taki doswiadczony audiofil i zaopatrzył się w zabawki od jednego handlowca:)

No chyba,że Szymon ma taki dar przekonywania.

No dobrze , dość tych polajanek,wiem , że jestem dla Szymona nie wygodny:)

Tak na marginesie słabo się zachowaliscie wobec kolegi Rezyslawa, bardzo słabo,jak amatorzy a nie zawodowcy:)

EOT

Kolego Piotrze. Miarka się powoli przebiera i Twoje godziny w tym wątku są policzone.

Ode mnie masz ostatnie ostrzeżenie. Jeśli nie zmienisz tonu wypowiedzi to się pożegnamy.

Osobiście brak mi słów na określenie Twojego zachowania (zresztą szkoda strzępić język).

Przeczytałem właśnie Twoje posty na "tym drugim" forum.

Szczycenie się publicznie Twoimi "trofeami" w rozumieniu dokopania komuś z tego forum świadczy o tym jak bardzo jesteś niedojrzały i niezrównoważony emocjonalnie.

Granie tutejszym moderatorom "na nosie" i chwalenie się tym na innym forum wystawia Tobie niechlubne świadectwo ignoranta i bufona (żeby nie powiedzieć gorzej).

Gdybym ja tu był moderatorem masz ode mnie dozgonny ban na całe to forum.

Wierzę, że na tym "drugim forum" (normalni) ludzie kiedyś Cię "rozliczą" za Twoje fałszywe zagrywki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

No dobrze , dość tych polajanek,wiem , że jestem dla Szymona nie wygodny

No :)

A ja jestem niezwykle przystojny i w dodatku skromny :)

Kolego Piotrze. Miarka się powoli przebiera i Twoje godziny w tym wątku są policzone.

Ode mnie masz ostatnie ostrzeżenie. Jeśli nie zmienisz tonu wypowiedzi to się pożegnamy.

Osobiście brak mi słów na określenie Twojego zachowania (zresztą szkoda strzępić język).

Szczycenie się publicznie Twoimi "trofeami" w rozumieniu dokopania komuś z tego forum świadczy

Wierzę, że na tym "drugim forum" (normalni) ludzie kiedyś Cię "rozliczą" za Twoje fałszywe zagrywki

...jeżeli faktycznie tak jest jak napisałeś to ode mnie już by nie dostał kolejnej szansy

masz rację że na drugim forum normalni chłopacy kiedyś nie tylko go rozliczą ale i pognają

to jest tylko kwestia czasu...urągając nam mysli że tam zaskarbi sobie przychylność

Szczycenie się publicznie Twoimi "trofeami" w rozumieniu dokopania komuś z tego forum świadczy o tym jak bardzo jesteś niedojrzały i niezrównoważony emocjonalnie.

Granie tutejszym moderatorom "na nosie" i chwalenie się tym na innym forum wystawia Tobie niechlubne świadectwo ignoranta i bufona (żeby nie powiedzieć gorzej).

Wierzę, że na tym "drugim forum" (normalni) ludzie kiedyś Cię "rozliczą" za Twoje fałszywe zagrywki.

Brak mi słów żeby opisać takie zachowanie. Teraz wiadomo z kim naprawdę mamy do czynienia. Gość nie ma wstydu i przyzwoitości za grosz!

W życiu bym do takiego buca nie pojechał.

Pięknie go zdemaskowałeś Piotr_57210.

Szanowny kolego Rafale,zamnij się pracą,bo spowodujesz wypadek:)

A może kolega Rafał nam napisze jak to się stało , że wszystkie graty są od Szymona?

Taki doswiadczony audiofil i zaopatrzył się w zabawki od jednego handlowca:)

No chyba,że Szymon ma taki dar przekonywania.

No dobrze , dość tych polajanek,wiem , że jestem dla Szymona nie wygodny:)

Tak na marginesie słabo się zachowaliscie wobec kolegi Rezyslawa, bardzo słabo,jak amatorzy a nie zawodowcy:)

EOT

Panie Piotrze.

Nawet nie wiesz jaki to komfort skorzystać z czyjegoś wieloletniego doświadczenia , zawsze o tym wspominam. Ja skorzystałem z pomocy Szymona i bardzo go za to cenię. I jak sam zauważyłeś nie zmieniam nic ze sprzętu od początku. Natomiast ty taki fachman jesteś a miotasz się w tym twoim hi-fi jak g..no w przeręblu , nie możesz jakoś osiągnąć spokoju emocjonalnego. Jesteś takim zagorzałym przeciwnikiem osoby Szymona to powiedz mi jak możesz patrzeć na dyfuzor który u niego kupiłeś , a służy Ci do do zakrywania tv. podczas odsłuchów. A jednak też niejako masz Jego graty. Nie wstyd Ci.?

Proszę posłuchać sobie świetnie zrealizowanego koncertu grupy Cream "Royal Albert Hall".

Dzięki za polecenie tej płyty. Wczoraj do mnie przyszła i dziś przesłuchałem i muszę przyznać, że brzmi świetnie.

Edytowane przez Silver_85

Piotruś112 nie wal z klonów tylko przyznaj jak to chwalisz się prześladowaniem Szymona. Miej odwagę ujawnić swoje haniebne wpisy o wielu użytkownikach, konstruktorach i moderatorach obecnych na tym forum.

Zapraszasz i obsrywasz za plecami jednocześnie, BRAWO!!!

Edytowane przez Szymon1

Dzięki za polecenie tej płyty. Wczoraj do mnie przyszła i dziś przesłuchałem i muszę przyznać, że brzmi świetnie.

Nie tylko brzmi ale zawartość na tej płycie to bardzo cenny i wartościowy materiał.

Założyciel niedługo będzie pisał sam ze sobą w tym klubie- zbyt dużej popularności i tak nie ma. Kolejny pokoik wzajemnej adoracji. Nie dziwię się, że ludzie szukają innych miejsc.

Jak to moja babcia mawiała "lepiej żyć sam ze sobą jak z Judaszami".

Nie musisz się troszczyć o ten wątek. Będę pisał choćby sam do siebie. Kto chce skorzystać to skorzysta. Kto będzie szerzył hejt dostaje bana tak ja Ty w tej chwili.

Cua.

Moderacja dziękuję za informację.

Pragnę przypomnieć, że w Klubach rządzą gospodarze wątków, nie moderacja. Zatem kolega ze spam-forum własnie Tobie Piotrze gra na nosie. Pisanie tam ze czyni to moderacji jest dodawaniem sobie niezasłużonych osiągnięć :-)) Ot zwykła gówniarzeria :-) A szkoda, bo Piotrek ma wiele do zaoferowania w dziedzinie naszego hobby, tylko ten szczeniacko zawzięty charakter, całkowicie go dyskwalifikuje jako kogoś do zaproszenia i dyskusji.

Posty usunięto zgodnie z życzeniem Gospodarza wątku.

Moderacja dziękuję za informację.

Pragnę przypomnieć, że w Klubach rządzą gospodarze wątków, nie moderacja. Zatem kolega ze spam-forum własnie Tobie Piotrze gra na nosie. Pisanie tam ze czyni to moderacji jest dodawaniem sobie niezasłużonych osiągnięć :-)) Ot zwykła gówniarzeria :-) A szkoda, bo Piotrek ma wiele do zaoferowania w dziedzinie naszego hobby, tylko ten szczeniacko zawzięty charakter, całkowicie go dyskwalifikuje jako kogoś do zaproszenia i dyskusji.

Posty usunięto zgodnie z życzeniem Gospodarza wątku.

Dzięki za reakcję. Zapewniam, że więcej mi nie będzie "grał na nosie".

Jak to moja babcia mawiała "lepiej żyć sam ze sobą jak z Judaszami".

Przewrotna myśl w kontekście tego co się tu wyprawia i ostatnich wpisów. ;)

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość mircysko

(Konto usunięte)

wrócę do tematu.

U kumpla słuchałem:

- C.E.C DA 3N i TL 3N (cena ok. 30tyś)

- Bowers & Wilkins (cena ok. 99tyś)

- Vitus (cena ok.82tyś)

- kabliszcza (cena ok.xxx )

robi się już fajna kwota.

gra to fajnie, jest wszystko......, ale czy zwala z nóg ??? Niby powinno, a jednak kumpel dalej coś przekłada.

reasumując, w temacie (Klub miłośników dobrych konfiguracji sprzętowych za rozsądne pieniądze), to ciężka, a i długa droga, a kończy jak zwykle : jedziesz posłuchać czegoś innego, i dupa,

Te "hobby", normalnie cza leczyć . :)

Nic na to nie poradzę , każdy ma swoje spojrzenie na dźwięk. Jak to mówią ,, Trzeba z tym żyć".oraz ,, Jeszcze się taki nie urodził , żeby wszystkim dogodził ". To tylko graty , martwa rzecz, trzeba do tego podchodzić z dystansem . Ważni są ludzie których możemy dzięki temu poznać.

No jasne. Jak ktoś wydał pół bani na sprzęt i akustykę i musi z tym żyć, to trzeba mieć do tego dystans, ale najważniejsze, że za 500 000zł mamy nowych kolegów.

Przepraszam, ale tylko taka interpretacja przyszła mi do głowy.

wrócę do tematu.

U kumpla słuchałem:

- C.E.C DA 3N i TL 3N (cena ok. 30tyś)

- Bowers & Wilkins (cena ok. 99tyś)

- Vitus (cena ok.82tyś)

- kabliszcza (cena ok.xxx )

robi się już fajna kwota.

gra to fajnie, jest wszystko......, ale czy zwala z nóg ??? Niby powinno, a jednak kumpel dalej coś przekłada.

reasumując, w temacie (Klub miłośników dobrych konfiguracji sprzętowych za rozsądne pieniądze), to ciężka, a i długa droga, a kończy jak zwykle : jedziesz posłuchać czegoś innego, i dupa,

Te "hobby", normalnie cza leczyć . :)

nie wiem jak koledzy ale ja nacisnąłem lubię post za stwierdzenie

,,Te hobby normalnie cza leczyć,, ;-)

odnośnie tego zestawienia....oczywiście że nie mieści się ramach klubu ...za rozsądne pieniądze

ale w tym systemie wcześniej chyba była końcówka mocy Classse..... tak słyszałem, może że się mylę

czy integra Vitusa zagrała lepiej ?

nie wiem jak koledzy ale ja nacisnąłem lubię post za stwierdzenie

,,Te hobby normalnie cza leczyć,, ;-)

odnośnie tego zestawienia....oczywiście że nie mieści się ramach klubu ...za rozsądne pieniądze

ale w tym systemie wcześniej chyba była końcówka mocy Classse..... tak słyszałem, może że się mylę

sluchałem kiedyś Vitus 025 vs Classe i witek młucił classe

Sprzedam VITUS RI100

sluchałem kiedyś Vitus 025 vs Classe i witek młucił classe

normalnie w głowie się nie mieści...

o ile pamiętam to Vitus ma tylko 25W w klasie A.....niesamowite ;-)

normalnie w głowie się nie mieści...

o ile pamiętam to Vitus ma tylko 25W w klasie A.....niesamowite ;-)

lub 100 w AB i mi podobał się w bardziej w AB. Na ostatnim AVS Roger grał takimi dwoma analogicznymi do 025 końcówkami 011 z tymi wielkimi Gauderami i dawało to radę. ale prawdą jest że Vitus jest czuły na okablowanie jak pierun

Sprzedam VITUS RI100

Na szczescie mnie to jeszcze nie spotkalo, bo jak od kilkunastu lat jezdze do roznych kolegow posluchac, to jednak - jak na razie - uwazam nie zagralo na poziomie jaki mam u siebie..., a mam wszystko za duuu...zo mniej niz wartosc tego tylko samego C.E.C DA 3N i TL 3N :-)

Edytowane przez Lutek

Na szczescie mnie to jeszcze nie spotkalo, bo jak od kilkunastu lat jezdze do roznych kolegow posluchac, to jednak - jak na razie - uwazam nie zagralo na poziomie jaki mam u siebie..., a mam wszystko za duuu...zo mniej niz wartosc tego tylko samego C.E.C DA 3N i TL 3N :-)

Lutek Tobie należy pogratulować ,bo jesteś zadowolony ze swojego zestawu w pełni i nie gonisz króliczka ,a jeżeli tak to już bez pośpiechu ,pierwszy tutaj napisałeś dokładnie jakie urządzenia masz i polecasz i zapraszasz jeszcze na odsłuchy nie owijając w bawełnę :-)

Wiesz ze ja wspominam bardzo dobrze te nasze spotkania w Krzyżu Wlkp. ale teraz wydaje się zbyt daleko aby jechać do Ciebie choć łatwiej i szybciej niż kilkanaście lat temu gdy właśnie jeździłem po wojewówdzkich drogach

.

Poza tym zobaczyłbym swojego Cayina którego kupiłem w 2003 roku ,Tannoye których sam zrobiłeś obudowy (zleciłeś ) ,Rotela 971 który nie gra gorzej od ARC 8 , no i jak zawsze gościnność Twoja i Twojej rodziny była znakomita . A to się pamięta :-)

Edytowane przez Studio16Hertz

...to znaczy że nas wszystkich ,, cza leczyć,, a Lutek obejdzie się bez medyka ;-)

Dokładnie na to wychodzi że my potrzebujemy leczenia ,a Lutek czerpie przyjemność na maxa :-)

chyba że my nie chcemy się leczyć ? a to już inna sprawa ,czasem nawet postępować w tej chorobie .

Edytowane przez Studio16Hertz

Trzeba pamiętać jeszcze o tym że człowiek przyzyczaja się do pewnego brzmienia i może się okazać że względnie lepsze granie nam nie leży przez co odbieramy je jako gorsze.

?👈

Gość mircysko

(Konto usunięte)

...to znaczy że nas wszystkich ,, cza leczyć,,

Kto to widział , kupować kabel dwu metrowy LAN , który kosztuje 1500zł ???

więc ja się przyznaję, nadaję się na terapie. :)

(najgorsze w tym wszystkim jest to, że to wszystko słychać)

ps. pozwoliłem sobie trochę o kablach, choć wiem że to "wrażliwy" temat.

w tym systemie wcześniej chyba była końcówka mocy Classse..... tak słyszałem, może że się mylę

Dokładnie tak, to ten system.

Jeden monoblok kumplowi wykopciło, Vitusa wziął do testu.

Czy Vitus zagrał lepiej ?

Jeden powie tak, drugi nie. Słuchając Vitusa przyznam że gra bardzo przyjemnym, lampowym graniem, mam wrażenie że gra lepiej od Classe.

Te 25W na kanał, robi swoje. :) :) :) :)

Edytowane przez mircysko

A ja nie mam większego Wacusia, wbrew stereotypom dużo kobiet nie lubi takich akcesoriów w sobie ;)

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ps. pozwoliłem sobie trochę o kablach, choć wiem że to "wrażliwy" temat.

)

A tam wrażliwy. Wrażliwy to dopiero bydzie jak wkleja foto z gorckami z wodą na wzmakach :)

Gość mircysko

(Konto usunięte)

A tam wrażliwy. Wrażliwy to dopiero bydzie jak wkleja foto z gorckami z wodą na wzmakach :)

nieeeee plisss. :)

godołek ci przeca ,że to na wodzionka było :)

Edytowane przez mircysko

Są takie tematy że nawet mimo żeby się chciało to proza życia nas ogranicza. Protokół Lan nie został pomyślany do High Endu dla tego takie wydatki po drodze. To jak byśmy pływali kajakiem i zamiast wiosła trzymali w ręce drzazgę z kadłuba. Pytanie ile tej drzazgi z kadłuba udało nam się wyrwać i jak duża jest aby się jakoś przemieszczać po wodzie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

...według mnie rozsądne pieniądze na cały system to jakoś tak + - 30tys ...sprzęt używany

jakbym miał się zabawić w takie składanie systemu na papierze a raczej gdybanie

to zaczynam od wzmacniacza....moja propozycja to....lata temu miałem tego skurczybyka ;-)

co prawda staruszek ale jakże krzepki ;-)

1. Krell KAV 500i ....8 - 9 tys ....

jeszcze ze swej strony dorzucę IC

2. Mit Magnum MA lub Transparent....powiedzmy 4tys

..co dalej ;-)

3.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.