Skocz do zawartości
IGNORED

Godne polecenia odtwarzacze i transporty HI-END. Bez względu na wiek. AS.

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, babatular napisał:

Brrrrrrrrrr...............cóż za mezalians z tym Esotericiem.

To miłość od pierwszego wejrzenia ?

45 minut temu, pmcomp napisał:

Że Z Fikusem jestes na wojennej stopie to wiemy.

Ale co Ci się nie podoba w Sveda?

Mi się bardzo podoba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapewne twój MK2500 gra lepiej ? .

Pana Fikusa cenię za talent biznesowy - nie ma mowy o wojennej ścieżce. Sveda to studyjna koncepcja, studyjne strojenie i studyjne granie - dla mnie przeciętne granie. Zresztą z tych głośników węglowych Scana cudów uzyskać się nie da - choć  sam je nawet lubię i w jednej z kolumn mam takiego weglasa. Mały Revelatory to super tweeter w relacji cena/jakość - ale top to to nie jest. A cena za te aktywne Svedy to prawie 50tys zł - tanio to nie jest.

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Z tego to czytam jest wersja pod studio i wesja do domu: 

Ukryta Zawartość

50 tys przy oszczędnościach w związku z brakiem końcówki mocy nie wydaje się byc ceną wygórowaną. Mi sie ten dźwięk nawet podobał, biorąc pod uwagę że to było na Szoł:

Lampizator_sveda_warsaw_2018_be_ol.jpg

BTW za 40 tys kupisz je bez problemu, choć ja w tej cenie znam lepsze aktywne kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

4 godziny temu, pmcomp napisał:

Że Z Fikusem jestes na wojennej stopie to wiemy.

Ale co Ci się nie podoba w Sveda?

Mi się bardzo podoba:

Ukryta Zawartość

Zapewne twój MK2500 gra lepiej ? .

Sądząc po tych prążkowanych taśmach, krzyżu oraz personelu medycznym, fota przedstawia miejsce zbrodni ?

Ukryta Zawartość

9 minut temu, McGyver napisał:

Sądząc po tych prążkowanych taśmach, krzyżu oraz personelu medycznym, fota przedstawia miejsce zbrodni ?

Ciepło, ciepło ... baba dostał tam zawała.

26 minut temu, pmcomp napisał:

Ciepło, ciepło ... baba dostał tam zawała.

Dostał, dostał. I nie z uwagi na jakość dźwięku..... 

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

? 

bigstock-MOSCOW-JUNE-Actress-Chul-166594

Chulpan Khamatova - rosyjska aktorka znana z filmu Goodbye Lenin.

Podobna?

Edytowane przez pmcomp

4 godziny temu, pmcomp napisał:

Z tego to czytam jest wersja pod studio i wesja do domu: 

Ukryta Zawartość

50 tys przy oszczędnościach w związku z brakiem końcówki mocy nie wydaje się byc ceną wygórowaną. Mi sie ten dźwięk nawet podobał, biorąc pod uwagę że to było na Szoł:

Lampizator_sveda_warsaw_2018_be_ol.jpg

BTW za 40 tys kupisz je bez problemu, choć ja w tej cenie znam lepsze aktywne kolumny.

Kupisz je za sporo mniej - ale po szczegóły trzeba się zgłosić do Arka Szwedy. Nawet za sporo mniej da się kupić wersję U22 na lepszych podzespołach.  Dla mnie to kompletny system w połączeniu z Golden Gate i koniec drogi w poszukiwaniu wzmacniacza idealnego i drutów do połączenia. Można skupić się na źródle ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Bartekkw napisał:

Kupisz je za sporo mniej - ale po szczegóły trzeba się zgłosić do Arka Szwedy. Nawet za sporo mniej da się kupić wersję U22 na lepszych podzespołach.  Dla mnie to kompletny system w połączeniu z Golden Gate i koniec drogi w poszukiwaniu wzmacniacza idealnego i drutów do połączenia. Można skupić się na źródle ?

Tylko pogratulować.

Witamy w klubie złapanego króliczka ? .

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Tylko pogratulować.

Pytanie tylko czy faktycznie złapany ?

7 minut temu, Bartekkw napisał:

Nie wiem jak u Ciebie bo u mnie złapany.

zk9HaS.jpg

Edytowane przez pmcomp

Sveda Audio? Słuchałem m. in. D'Appo, bardzo ciekawy projekt przy którego pomocy można zbudować b. ciekawy i wciągający system. 

14 minut temu, Bartekkw napisał:

Ja na Twoim miejscu, zamiast kupować tego Esoterica sprzedałbym Lampiego i kupiłbym dCS Bartoka. A jak z wyjściem słuchawkowym to jakies dobre dynamiczne nauszniki.

A jesli tak bardzo kochasz srebrne krążki to oprócz tego Esoterca dokupiłbym jeszcze dCS Network Bridge (zakładam, że Lampi ma ze dwa wejścia).

A na potem zostanie Ci magia analogu ? .

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

33 minuty temu, pmcomp napisał:

Ja na Twoim miejscu, zamiast kupować tego Esoterica sprzedałbym Lampiego i kupiłbym dCS Bartoka. A jak z wyjściem słuchawkowym to jakies dobre dynamiczne nauszniki.

A jesli tak bardzo kochasz srebrne krążki to oprócz tego Esoterca dokupiłbym jeszcze dCS Network Bridge (zakładam, że Lampi ma ze dwa wejścia).

A na potem zostanie Ci magia analogu ? .

Pozdro

No way Man :)

Lampi zostaje j bije dCS’a ;), Network Bridge odpada bo już jest Lumin. Analog tez jest z SUTem Ortofona i pre Macabriaa. Kuleje jedynie CD z Nuprime CDT8 a Esoteric ładnie na polce wyglada ? 

A tak apropo im dłużej słucham Tidala tym bardziej się przekonuje do srebrnych i czarnych krążków. 

To przestan tracic czas ? .

A jaki winylowy transport?

19 minut temu, pmcomp napisał:

To przestan tracic czas ? .

A jaki winylowy transport?

Kenwood KD990 z Ortofonem MC20 mkII. Zastanawiam się czy mu drugiego ramienia nie dorobić 

Moja rada. Niezły werk ale ... tylko niezły. Szczytowe Hi-Fi. Wkładka jak najbardziej adekwatna. Phono stage tez pasuje.
Mam wysoki Sony z tej epoki i ... mam Zontka z VdH Colibri. To nie jest przepasc. To jest Rów Mariański pomiedzy nimi.

zakładam, ze u Ciebie cyfra zagra lepiej od analogu. U mnie jest wciaz z tylu krok za winylem i ze trzy kroki za taśmą. 

Taśmociąg przed Tobą ? 

Edytowane przez pmcomp

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Tylko pogratulować.

Znając życie nie ma takiej możliwości złapać go ?

sami go stwarzamy wymyślamy

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

2 minuty temu, slaaawek napisał:

Znając życie nie ma takiej możliwości złapać go ?

sami go stwarzamy wymyślamy

Super. Ja przestalem wymyslac ... slucham muzyki, nie sprzetu.

ostatnio mnie swedzialo to wymienilem lampe zasilajaca w Eurydice Dubiela. Top elektrostatyczny. Lampa z parami ołowiu z lat 40-ych. Za grosze ale w aspektach basu zabila mojego topowego Mullarda. Cóż z tego jak napiecie na anodzie bylo za wysokie i szlag trafił audiofilski rezystor. Kłopot i koszta.

musze do Dubiela napisac zeby zmienil uklad pod tą lampe ? .

Króliczek mi sie włączył i ... sie wyleczylem

Edytowane przez pmcomp

Warto też mieć dobrze grającego Tidala. Wiadomo, że to nie to samo co CD czy dobry plik hires z naszego NASa, ale jednak na ile się do to warto by i Tidal dobrze grał, bo tam jednak jest sporo dobrej muzy do poznawania nowości albo takiej którą rzadziej słuchamy i nie warto mieć jej na CD, ale czasem jest chęć posłuchać.

• Moderatorzy
7 godzin temu, babatular napisał:

Zresztą z tych głośników węglowych Scana cudów uzyskać się nie da - choć  sam je nawet lubię i w jednej z kolumn mam takiego weglasa. Mały Revelatory to super tweeter w relacji cena/jakość - ale top to to nie jest. A cena za te aktywne Svedy to prawie 50tys zł - tanio to nie jest.

A jakie głośniki (przetworniki) cenisz wyżej? Słuchałem tego scena węglowego w połączeniu z małym rewelatorem i to MZ dobre granie i da się z tego uzyskać (może nie top) ale dużo do tego topu by nie zabrakło (w dobrej konfiguracji oczywiście). Słuchałem w innej kolumnie niż, te Svedy. Jakie przetworniki cenisz wyżej? 

2 godziny temu, pmcomp napisał:

Ukryta Zawartość

Ten schemat mnie rozwala, za każdym razem jak go wrzucasz ? Sporo fajnych klocków. 

Ukryta Zawartość

-----------------

36 minut temu, plastik1989 napisał:

Ten schemat mnie rozwala, za każdym razem jak go wrzucasz ? Sporo fajnych klocków. 

To tylko to "co gra".

Jeszcze trochę klamotów stoi po kątach ? .

No i nie ma tu systemu B czyli Jensen Model 4, Pass Aleph mini i Studer A779 gdzie źródła są te same.

Odwiedź kiedyś Naborowskiego, Ten ma dopiero składzik skąd ja mógbym czerpać garściami.

Edytowane przez pmcomp

Godzinę temu, sly30 napisał:

Warto też mieć dobrze grającego Tidala. Wiadomo, że to nie to samo co CD czy dobry plik hires z naszego NASa, ale jednak na ile się do to warto by i Tidal dobrze grał, bo tam jednak jest sporo dobrej muzy do poznawania nowości albo takiej którą rzadziej słuchamy i nie warto mieć jej na CD, ale czasem jest chęć posłuchać.

Ja myślałem, ze jak to streaming, gra dla wszystkcih tak samo ? .

To takie  komunistyczne zrodlo ... wszystkim daje to samo.

Edytowane przez pmcomp

2 godziny temu, plastik1989 napisał:

A jakie głośniki (przetworniki) cenisz wyżej? Słuchałem tego scena węglowego w połączeniu z małym rewelatorem i to MZ dobre granie i da się z tego uzyskać (może nie top) ale dużo do tego topu by nie zabrakło (w dobrej konfiguracji oczywiście). Słuchałem w innej kolumnie niż, te Svedy. Jakie przetworniki cenisz wyżej? 

Masz rację - weglas Scana i 9700 to świetne głośniki. Mam taki zestaw w monitorze.  Natomiast wyżej cenie Illuminatory i Revelatory. Tweeter Esotar też jest lepszy od 9700.

3 godziny temu, pmcomp napisał:

Moja rada. Niezły werk ale ... tylko niezły. Szczytowe Hi-Fi. Wkładka jak najbardziej adekwatna. Phono stage tez pasuje.
Mam wysoki Sony z tej epoki i ... mam Zontka z VdH Colibri. To nie jest przepasc. To jest Rów Mariański pomiedzy nimi.

zakładam, ze u Ciebie cyfra zagra lepiej od analogu. U mnie jest wciaz z tylu krok za winylem i ze trzy kroki za taśmą. 

Taśmociąg przed Tobą ? 

No właśnie winyl brzmi lepiej. Moznaby jeszcze szukać ale dopiero Sikora mnie urzeka ? Chociaz jak mnie zaprosisz to chętnie Zontka posłucham.

3 godziny temu, pmcomp napisał:

Super. Ja przestalem wymyslac ... slucham muzyki, nie sprzetu.

ostatnio mnie swedzialo to wymienilem lampe zasilajaca w Eurydice Dubiela. Top elektrostatyczny. Lampa z parami ołowiu z lat 40-ych. Za grosze ale w aspektach basu zabila mojego topowego Mullarda. Cóż z tego jak napiecie na anodzie bylo za wysokie i szlag trafił audiofilski rezystor. Kłopot i koszta.

musze do Dubiela napisac zeby zmienil uklad pod tą lampe ? .

Króliczek mi sie włączył i ... sie wyleczylem

A ja właśnie koszuje 45’tki z lat 40-stych. Wtopione kilka k pln - never again 

6 minut temu, babatular napisał:

Masz rację - weglas Scana i 9700 to świetne głośniki. Mam taki zestaw w monitorze.  Natomiast wyżej cenie Illuminatory i Revelatory. Tweeter Esotar też jest lepszy od 9700.

Dla ciebie, dla mnie nie
Żadne inne tweetery nie wtapiają sie w muzyce tak jak Scany
Jeżeli ktoś lubi podkreślenie efektywności blasku to rzeczywiście Esotar
Niektórzy łącza z elektronika która przymula i powstają legendy

7 minut temu, Bartekkw napisał:

No właśnie winyl brzmi lepiej. Moznaby jeszcze szukać ale dopiero Sikora mnie urzeka ? Chociaz jak mnie zaprosisz to chętnie Zontka posłucham.

Zapraszam na ... miewiadomo kiedy.

Bez korony. Chyba troche poczekamy.

1 minutę temu, pmcomp napisał:

Zapraszam na ... miewiadomo kiedy.

Bez korony. Chyba troche poczekamy.

Założę  maseczkę ?

Edytowane przez Bartekkw
W dniu 27.10.2020 o 23:06, pmcomp napisał:

Juz klika razy pisano że delta sigma to zło. Coś w tym jest.

Zło nie zło. Kwestia preferencji i aplikacji. Fakt, że teraz mamy technologiczne dobrodziejstwa typu R2R, FPGA czy Ring DAC. 

• Pokaż nowe odpowiedzi