Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa wersja silnika forum - zapraszamy!

audiostereo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, szymon1977 napisał:

Bardzo fajna za to opcja "Dziękuję". 

Dokładnie, powinien zostać tylko w/w "Dziękuję", np. za poradę lub wyjaśnienie i "Lubię to", reszta do wyrzucenia bo taka rozbudowa ocen ikonkami świadczy o braku powagi forum i prowadzi do eskalacji ewentualnych konfliktów.  

Mam pytanie do władz forum, nie działa u mnie wywołanie zakładki "Hi Fi". Wywołanie pozostawia stronę główną. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Coś Wam się popierniczyło z tym forum.

Poprawnie działa TYLKO z przeglądarką Chromium. Firefox płata figle przekierowując na stronę główną, nie otwiera zakładek muzyka, ogólnie działa kiepsko. Na Chromium forum działa sprawnie.

Czy można jakoś wyłączyć animowane GIFy albo w ogóle je zablokować?
GIFy drenują procesor i widać to wyraźnie kiedy ktoś ma avatara animowanego. Wówczas obciążenie procesora wzrasta z 0% do kilku procent. Poza tym to dziecinada i rozprasza oraz odwraca uwagę od tekstu. 
Aby się pozbyć tego animowanego dziadostwa muszę ręcznie stosować blokadę GIF na Waszej stronie.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

33 minuty temu, Lech36 napisał:

...taka rozbudowa ocen ikonkami świadczy o braku powagi forum i prowadzi do eskalacji ewentualnych konfliktów.  

Byłoby to fajne wśród osób na poziomie. A gdy po raz kolejny widzę, że te same osoby klikają sobie nawzajem lajki pod postami, które w żaden sposób nie odnoszą się do tematu, a w całości tyczą się osób o odmiennych poglądach, to po prostu rzygać mi się chce.

Wiadomość dla Lecha: "...a wszystkie wzmacniacze grają tak samo". 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Masakra. Działa jako-tako ze starego smartfona mającego Android 6. Z nowego (Android 8) nie można wejść na Kino Domowe, dostaje się odpowiedź MOVED PERMANENTLY i nie można na Bocznicę - cały czas wyrzuca na stronę główną. Czy mogliby się tym zająć profesjonalni informatycy? Obecnie można odnieść wrażenie że cały czas zajmują się amatorzy.

Jest weekend to raczej nikt nic nie zrobi..

U mnie na Iphone x działa poprawnie na kompie firefox (win 10) też natomiast na oprerze nic nie działa innych przeglądarek nie używam.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sprawdzę, jadąc tramwajem w okolicy Sevres.

Działa!!!

3 godziny temu, czester15.30 napisał:

gdzie jest ten ukryty krzyżyk do wyłączenia reklam po prawej stronie ekranu ? 

I gdzie mityczna 'kropka', coby przejść do ostatniego nieczytanego ?

Bo mnie już kciuk napierdala.

Ta kropka lub gwiazdka jest tuż przed pierwszą literą tematu ale znika po odczytaniu najnowszej zawartości

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

59 minut temu, szymon1977 napisał:

Byłoby to fajne wśród osób na poziomie.

Tak rozbudowany system przyznawania laików jest tylko na forach młodzieżowych (dla dzieci). Poważni ludzie mogą korzystać z wyróżników oceniających ich twórczość forumową, ale tylko tak jak to było poprzednio "Lubię to". Cała reszta to dziecinada.

P.S. Do moderacji lub zarządcy, dalej nie mogę włączyć zakładki Hi-Fi. Napiszcie chociaż dlaczego?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

14 minut temu, Lech36 napisał:

Tak rozbudowany system przyznawania laików jest tylko na forach młodzieżowych (dla dzieci). Poważni ludzie mogą korzystać z wyróżników oceniających ich twórczość forumową, ale tylko tak jak to było poprzednio "Lubię to". Cała reszta to dziecinada.

Istnienie tej funkcji jest po prostu zbędne. A biorąc pod uwagę wykorzystywanie do trolingu to nawet niewskazane.

PS. Klikacze "Haha" już w tym wątku działają, a to najlepszy dowód, że tę opcję warto usunąć. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Klikacze "Haha" już w tym wątku działają 

Czyli forum schodzi na psy czyli zabawy przedszkolaków w piaskownicy lub inny typ "twarzoksiążkowy" ;-). Komu przeszkadzał stary silnik forum?

20 minut temu, Lech36 napisał:

P.S. Do moderacji lub zarządcy, dalej nie mogę włączyć zakładki Hi-Fi. Napiszcie chociaż dlaczego?

Moderacja wie tyle co my  a admini mają weekend, zasłużony bo niektórzy nie spali nie spali cały tydzień.

Poczytaj co pisaliśmy dzisiaj w tym wątku, znajdziesz tam może tymczasowe rozwiązanie.

PS

Ty też dalej używasz windows xp, nokii 3310 i telewizora kineskopowego? :)

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Istnienie tej funkcji jest po prostu zbędne. A biorąc pod uwagę wykorzystywanie do trolingu to nawet niewskazane.

PS. Klikacze "Haha" już w tym wątku działają, a to najlepszy dowód, że tę opcję warto usunąć. 

Tak cię zabolało, że twoje posty zostały nagrodzone uśmiechem?

Czasem gdy inne argumenty nie trafiają, skwitowanie "orderem uśmiechu" danego wpisu wydaje się całkiem niezłym rozwiązaniem.

A tak poza tym życzę odrobiny dystansu, zamiast latać zaraz na skargę ;)

38 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Tak cię zabolało, że twoje posty zostały nagrodzone uśmiechem?

Boli mnie trolling na Forum. 

38 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

Czasem gdy inne argumenty nie trafiają, skwitowanie "orderem uśmiechu" danego wpisu wydaje się całkiem niezłym rozwiązaniem.

Nikt ani nic Cię nie zobowiązuje do skomentowania postów, których w sposób merytoryczny skomentować nie jesteś w stanie. Choć jak napiszesz np "pozostanę przy zdaniu osób, które są dla mnie autorytetem, bo nie rozumiem o czym piszesz", to nikt się nie obrazi.

51 minut temu, Lech36 napisał:

Czyli forum schodzi... 

Nie wystawiałbym tak srogiej oceny całemu Forum tylko dlatego, że nowy silnik dał trollom narzędzie do trollowania. Wystarczy usunąć narzędzie i przejawy trolingu zgłaszać moderacji, a wszystko wróci do normy. Podejrzewam, że takie "Haha" klikane przez trolli pod Twoimi postami wpływa na Twoje statystyki na Forum, a to już jest zdecydowanie negatywne. 

Od razu po wprowadzeniu nowego silnika, była opcja "Nie lubię" . 

Bądźcie postępowym forum i włączcie tą opcję. Czasy hipsterskiego tylko "Lubienia" już minęły. Nie da się tylko lubić i zgadzać się ze wszystkim. Dodatkowo można to podciągnąć pod ograniczenie wyrażania poglądów. 

Ale o tym wypowie się kolega @szymon1977. 

11 minut temu, szymon1977 napisał:

e wystawiałbym tak srogiej oceny całemu Forum tylko dlatego, że nowy silnik dał trollom narzędzie do trollowania. Wystarczy usunąć narzędzie i przejawy trolingu zgłaszać moderacji, a wszystko wróci do normy. Podejrzewam, że takie "Haha" klikane przez trolli pod Twoimi postami wpływa na Twoje statystyki na Forum, a to już jest zdecydowanie negatywne. 

Czy aby kolega się nie zagalopował w tym wyzywaniu innych od trolli?

46 minut temu, Przemysław_51508 napisał:

...argumenty nie trafiają...

Te swoje "argumenty" możesz przypomnieć we właściwym wątku.

Wysłałem wasze powiadomienia w kosmos tworząc ślepe konto, bo to był jedyny sposób na zasrywanie mojej skrzynki. To jest forum komercyjne, świadczące usługi a nikt do tej pory nie odpowiedział na moje monity i skargi dotyczące zasrywania konta i nie usunął problemu. Gratulacje!!! Jesteście zawodowcami. 

2 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Czy aby kolega się nie zagalopował w tym wyzywaniu innych od trolli?

Nie. Nikogo nie nazwałem trollem, a tylko trollingiem niektóre zachowania. Nikt nie jest idealny, a nawet jak komuś zdarzy się trollingowa woadka, to nie oznacza, że jest trollem. 

trollingowa woadka, to nie oznacza, że jest trollem. 

Super... Czyli jak dorosły mężczyzna molestuje dziecko tylko raz, to nie jest pedofilem...

8 minut temu, hi_aro napisał:

Nie da się tylko lubić i zgadzać się ze wszystkim.

Tak.

8 minut temu, hi_aro napisał:

Dodatkowo można to podciągnąć pod ograniczenie wyrażania poglądów. 

Nie. Nikt Ci nie zabrania prezontować własne poglądy... dopóki robisz to zgodnie z Regulaminem, netykietą i kulturą osobistą. Śmiać się z czegoś, czego tak dakece nie rozumiesz, że nie jesteś w stanie zanegować jest po prostu niekulturalne. Nawet jeśli taką możliwość da Ci nowy silnik Forum. 

Ale ja mam luz. Luuudzie!!! Jaki ja mam luuzzz!

Nie handluję szpejami, nie ulepszam, nie mam NIC! wspólnego z gadaniną, typu facet od wzmacniaczy.

Mnie chodzi o Forum. Aby było tak miłe, jak zawsze.

Mi się podoba rozszerzona opcja oceniania postów. Post mogę po prostu lubić, może mi pomóc za co z chęcią podziękuje, może mnie równie dobrze rozśmieszyć (w pozytywnym znaczeniu również). Nie widzę problemu również z tym  gdy ktoś w ten sposób "skomentuje" mój wpis. To normalne, że wpisy nie muszą się wszystkim podobać szczególnie gdy poruszają kontrowersyjne tematy, jak polityka czy religia.

Poza tym chociaż piszemy na tym samym forum wcale nie musimy wszystkich lubić, ani nie musimy być przez wszystkich  lubiani ;) 

Śmiać się z czegoś, czego tak dakece nie rozumiesz, że nie jesteś w stanie zanegować jest po prostu niekulturalne.

Takie rzeczy to tylko kolega potrafi napisać. Tym bardziej potwierdzasz, że opcja "Nie lubię" musi być...

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

A gdy po raz kolejny widzę, że te same osoby klikają sobie nawzajem lajki pod postami, które w żaden sposób nie odnoszą się do tematu, a w całości tyczą się osób o odmiennych poglądach, to po prostu rzygać mi się chce.

Szkoda ci, że ktoś nagradza polubieniem post z którym się zgadza? 

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Nikt nie jest idealny, a nawet jak komuś zdarzy się trollingowa woadka, to nie oznacza, że jest trollem. 

Danie "orderu uśmiechu", w który wyposażony jest silnik forum nazywasz trollingiem? 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.