Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-28 0:01
https://dane.gov.pl/pl
2 minuty temu, xetras napisał:

Sezonowo - dopiero przymrozki to (jakiś tam) stan stabilny. Wtedy może i Mikołaj dojedzie. Któż wie ?

Któż to wie, to zasadnicze pytanie. W tej chwili to żywioł, pędzimy w nieznanym sobie celu.

Coś mnie gnaty łamią, zażyje Fervex, profilaktycznie ?

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Godzinę temu, Amator 2b napisał:

im w porę wyłączył

Telewizja sieje tę panikę, nie da się ukryć.

Spływam pod wodę. Tam jest mniej zgiełku.

A tak właściwie - tyle słońca  - wybywam do parku na spacer.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, jar1 napisał:

że jak doprowadzą do śmierci żywiciela, sami też zdechną

Fucktycznie.

Wniosek jak najbardziej prawidłowy.

Dlatego też twórcy, dyrygenci i muzykanci "pandemii" muszą bardzo uważać aby nie przedobrzyć bo nie będzie komu na procent pożyczać.

1 minutę temu, xetras napisał:

Telewizja sieje tę panikę, nie da się ukryć.

Spływam pod wodę. Tam jest mniej zgiełku.

A tak właściwie - tyle słońca  - wybywam do parku na spacer.

Miłego spacerku i niech pandemiczne bóstwo zostanie z Tobą.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Za pół roku będziemy widzieli jak wyglądają zombie (ponownie, nie żart, tak będą wyglądali "bezpieczni"). Długotrwały strach, panika, desperacja, nienawiść i wyizolowanie ciała zrobią swoje.

Edytowane przez Piotr_1
15 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Jakie to na czasie"- "Jak ci się udało zaprowadzić do piekła aż tyle dusz? "

Stary diabeł odpowiedział :

- "Wzbudziłem w nich strach! "

Odpowiedział młody :

-" Super robota! A czego się bali? Wojen? Głodu?"

Odpowiedział stary :

-"Nie, bali się choroby!"

Na to młody :

- "Czy to znaczy, że nie zachorowali? Nie umarli? Nie było dla nich ratunku ? "

Stary odpowiedział :

-"Ależ nie,... zachorowali, umarli, a ratunek był." Młody diabeł zdziwiony odpowiedział :

-"To w takim razie nie rozumiem???"

Stary odpowiedział :

-"Wiesz oni wierzyli, że jedyną rzeczą, którą muszą zatrzymać każdym kosztem przy sobie jest ich życie. Przestali się przytulać, witać ze sobą. Oddalili się od siebie. Zrezygnowali ze wszystkich kontaktów społecznych i z wszystkiego co było ludzkie! Później skończyły im się pieniądze, stracili pracę, ale to był ich wybór bo bali się o swoje życie, dlatego zrezygnowali z pracy nie mając nawet chleba. Wierzyli ślepo we wszystko, to co słyszeli i czytali w gazetach. Zrezygnowali z wolności, nie wychodzili z własnych domów dosłownie nigdzie. Przestali odwiedzać rodzinę i przyjaciół. Świat zamienił się w taki obóz koncentracyjny bez przymuszania ich do niewoli. Zaakceptowali wszystko!!! Tylko dlatego, by przeżyć chociaż jeszcze jeden mizerny dzień.... I tak żyjąc, umierali każdego dnia!!! I właśnie w taki oto sposób było mi bardzo łatwo zabrać ich mizerne dusze do piekła ..... "

C.S. Lewis - "Listy starego diabła do młodego '' książka z 1941"

Dla mnie to REWELKA, a autor to kolejny wizjoner!

Szkoda tylko, że to PRAWDA naszych czasów:( Ale, też jasny dowód, że ta cała szopka z pandemią, to kolejny wymysł ZŁEGO:(

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

3 godziny temu, jar1 napisał:

Jedynym celem antycowidowych prawiczków jest to tatalny rozpierdziel. To ich rajcuje, jak kiboli na ustawkach. 

Z tym, że nawet im do łba nie przyjdzie, że jak doprowadzą do śmierci żywiciela, sami też zdechną. Totalna demolka, ogarniętych strachem ludzi. 

Anarchiści, którzy chcą przywrócenia królestwa, demokraci walczący o wolność, by zaprowadzić dyktaturę. Zwykłe pojeby...

Jak ty to pięknie przekręcasz

Ja jestem żywiciel a rząd i system to darmozjad
Strach to sieją media a Covidowcy w gacie srają 
Zwolennicy totalitaryzmu pragną podporządkowania i kontrolowania

Wejdzie będziecie k.... płakać, w tej chwili można w sekundę zablokować egzystowanie firm, to samo będzie z prywatnymi osobami
dochody będą tylko na kontach bankowych, zablokują to będziecie tańczyć jak zechcą

I nie wyzywaj ... sam jesteś przygłup i na każdym forum pier**lisz te swoje farmazony aby zanęcić podjudzać i sie brandzlować z tego powodu

Edytowane przez .:Gerard:.
1 godzinę temu, Piotr_1 napisał:

Za pół roku będziemy widzieli jak wyglądają zombie (ponownie, nie żart, tak będą wyglądali "bezpieczni"). Długotrwały strach, panika, desperacja, nienawiść i wyizolowanie ciała zrobią swoje.

Dlatego potrzeba nam pozytywnych wibracji. Trzeba włączyć Boba Zmarleya i rzucać jajkami z okna w zombiaków.

?

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

znowu Gut w telewizji:)

tym razem mądrość etapu jest taka że termin zakończenia epidemii zależy od tego czy będziemy tolerować oponentów...

i dalej  - teraz w restauracjach i lokalach się ludzie zarazaja, i stamtąd przenoszą do szkół i zakładów pracy ...

zatem strzeżcie sie restauratorzy

Edytowane przez costa brava
dopisek
Godzinę temu, .:Gerard:. napisał:

I nie wyzywaj ... sam jesteś przygłup i na każdym forum pier**lisz te swoje farmazony aby zanęcić podjudzać i sie brandzlować z tego powodu

Dobra, starczy mi ciebie. Sam się brandzluj. Pa! 

4 minuty temu, costa brava napisał:

znowu Gut telewizji:)

tym razem mądrość etapu jest taka że termin zakończenia epidemii zależy od tego czy będziemy tolerować oponentów 

Plandemia będzie trwała tak długo, jak długo będzie trzeba. ?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, Tadeiro napisał:

"

Nosz qźwa! W tym tygodniu znowu nic nie będzie z wypłaszczenia...

Płaszczak na kwarantannie.  ?

5 minut temu, jar1 napisał:

Płaszczak na kwarantannie.  ?

Bedzie się wypłaszczał. A na poważnie - skoro Naczelnik Państwa poszedł to i Płaszczak nie mógł być gorszy. ? Tera taka moda - mieć COVID'a.

5 godzin temu, notoryczny napisał:

często ludzie mówią-jestem psychiczny i opisują objawy, dzięki temu trafiają na konsultacje i dopiero wtedy na papierze ma (np. psychoza).

Możesz bliżej o tym  ?

Dla mnie termin Psychoza znany z filmu, właściwie nie tego amerykańskiego, a Polańskiego, czyli "Wstręt" ( 'Repulsion' ).

Czy faktycznie tak rozpada się postrzeganie świata , tego nawet niespecjalnie chcę się dowiadywać.

To trafianie na konsultacje tak nieoczekiwaną drogą  mnie dziwi.

3 godziny temu, zukzukzuk napisał:

autor to kolejny wizjoner

Clive Staples Lewis to bardzo ciekawy autor . Tamta książeczka jest bardzo krótka, a również polecam  "Odrzucony obraz", tudzież Narnię, Perelandrę (cykle powieściowe).

Mediewista.

10 minut temu, MSki napisał:

dyskutantów, indywidualistów, którzy się na wszystkim znają.

Na tym co ich dotyczy na pewno tak jest.

Im bardziej bezpośrednio ich dotyczy tym bardziej to prawdziwe.

Pzdr.!

PS.

Czyli  - znają się.

PPS.

To obrona przed manipulacją. Na to u nas występuje silne przeczulenie.

Z tym zgoda, że każdy jest czujny i podejrzliwy. Tak już mamy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

16 minut temu, xetras napisał:

Czy faktycznie tak rozpada się postrzeganie świata , tego nawet niespecjalnie chcę się dowiadywać.

Moje doświadczenia dotyczą spotkań z osobami zażywającymi substancje psychoaktywne. Bywało, że po roku abstynencji zaczęli zachowywać się „ dziwnie” irracjonalnie z objawami wytwórczym . Ale to nie temat na to.?

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

39 minut temu, MSki napisał:

Bo "trawa ma być zieleńsza niż u sąsiada", a moja racja jest "mojsza niż twoja".

I "Twój ból jest lepszy niż mój". ?

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

Jak ty to pięknie przekręcasz

Kolega @jar1 od zawsze stosuje nieudolną manipulację polegającą na pokrętnym i fałszywym przedstawianiu stanu rzeczy. Prawaczków myli z lewaczkami, a w temacie covida osiągnął już szczyt absurdu w odwracaniu kota ogonem. 

Mnie dziwi, że nikomu nie udało się nagrać na telefonie procederu fałszowania wyborów. Miliony mają taką możliwość. I nikt ? Obawiam się, że to zwykły skok na stołki. Chyba nic z tego nie będzie.

dr Basiukiewicz w Polsacie wzorowo zmasakrowal tą całą "walke"  z pandemia, na tych pare minut co mu dano nie mozna bylo lepiej

zamiast wyplaszczaniem krzywej i lockdownem, takze w zakresie interakcji międzyludzkich,  co jest bardzo szkodliwe, należało skoncentrować sie na maksymalnym ograniczeniu zgonów 

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
niech mi zwrócą kasę na nfz z 25 lat pracy to chętnie podpisze cyrograf że nie chcę zeby mnie leczyli państwowe konowaly 
Ciekawe ilu lekarzy, którzy skończyli państwowe Akademie Medyczne, będziesz mógł "wykupić"?
3 minuty temu, Sine Metu napisał:

Ciekawe ilu lekarzy, którzy skończyli państwowe Akademie Medyczne, będziesz mógł "wykupić"?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z renty ?

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Costa nie wiesz  co piszesz. Wracałem kiedyś z Lofotów w maju. Praca z full ubezpieczeniem. Bus się w Andenes przy prędkości 30 km/h przewrócił i wylądowałem w szpitalu. Wyleczyli a bilety lotnicze przynieśli do łóżka. 
Ja wycofałem kasę z funduszy emerytalnych w Norwegii i Szwajcarii i teraz trochę żałuję.
No proszę bardzo, ale zakupy mają Ci zrobić w Polsce i przywieźć pod drzwi, bo uważasz że Ci się tak należy?
59 minut temu, soundchaser napisał:

Prawaczków myli z lewaczkami, a w temacie covida osiągnął już szczyt absurdu w odwracaniu kota ogonem. 

To to samo, zakładają jedynie inne mundurki. Albo czerwone albo brunatne. Z tym, ze brunatne to wymieszana czerwień z czarnym.  A pod spodem to gołe c*py ?

9 minut temu, Sine Metu napisał:

Ukryta Zawartość

niech się ubezpieczaja chorowici, ja przez kilkanaście lat tylko tabletki na sen wziąłem od nich i parę ząbków wyleczylem ?

jak widzisz na wlasnosc nie muszę ich wykupowac ?

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

JPRDL... słów brakuje. Ty jesteś jakimś patentowanym komuchem, człowieku. Jakbym słuchał Szumiego.
Chałupę masz ubezpieczoną od kradzieży?

Z powodu zapalania płuc nie żyje Dariusz Gnatowski znany między innymi z roli boczka ze świata według kiepskich, możliwe że przyczynił się do tego Koronawirus.

Edytowane przez Krak_oN

i kolejny gosc w tv, mowi ze w Stanach nie ma mowy o jakichs maskach, i w ogóle teraz panuje teoria że od osób bezobjawowych nie mozna sie zarazić, przypadków duzo, ale śmiertelność 10krotnie mniejsza niz wiosną,  podobnie jak w UK

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.