Skocz do zawartości
IGNORED

Homoseksualizm w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, misiomor napisał:

zachodnią mentalność z jej zerojedynkowym fanatyzmem

Zerojedynkowy fanatyzm jest w Polsce anno domini 2021. Wielka łaska, że dobra władza nie wsadza do więzienia za gejostwo. Zaiste zabójcze osiągnięcie utrzymywane na tym samym poziomie od stu lat. Kiedyś może było to postępowe. Dziś zmierzamy do tego, że krążą watahy nazioli narodowo-katolickich i szukają, komu by tu w mordę dać. Jak nie znajdą właściwego homoseksualisty, to znajdą jakiegoś młodzieńca np. w okularach i mu spuszczą łomot. A prokurator ich potem wybroni. Ty jesteś nie tylko nieświadomym bolszewikiem, ale i marksistowskim dialektykiem. Widać, czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci.

12 godzin temu, misiomor napisał:

Nic nie muszę. Kiedy wymusisz unifikację słowa "ziemniak" i zlikwidujesz "pyrę", "grula", "kartofla" i inne?

Oczywiście, że nie musisz. Ale dyskutuj sobie sam ze sobą i możesz nawet sam ze sobą się spierać, co lepsze - pyry czy kartofle.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Wydumane, z d... wzięte piramidalne konstrukcje myślowe przesłaniają rzeczywistość.

Tak, masz rację. Też się wyłączam, bo to jest gadanie dziada do obrazu. A obraz ma swoje własne definicje wszystkiego.

8 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Jakie to proste..

W Polsce nie jest proste, bo ktoś, kto chce się zmierzyć z własną nietypową orientacją, musi się liczyć z wszystkim. Nawet z tym, że jego właśni rodzice wywalą go na bruk z domu. I powiedzą, że lepiej by było, żeby umarł.

P...dolenie o jakiejś wydumanej unifikacji jest żałosne w świetle tego, co np. w Unii robi się dla ochrony dziedzictwa i tradycji lokalnych. Naprawdę bebechami mnie targa na takie z dupy wzięte teksty.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, zetempowiec napisał:

Zaiste zabójcze osiągnięcie utrzymywane na tym samym poziomie od stu lat. Kiedyś może było to postępowe.

Ten cały postęp sprowadza się do zanegowania iluś wieków, a czasem tysiącleci rozwoju cywilizacji. Zamiast instytucji małżeństwa, wypracowanej jako optymalne (nie idealne, bo człowiek nie jest idealny i nigdy nie będzie, wbrew rojeniom różnych rewolucjonistów) środowisko rozwojowe dla dzieci, mamy skupienie się na swoich przyjemnościach seksualnych, przez co coraz więcej dzieci wychowują samotni rodzice, ew. z kolejnymi partnerami do sexu.

Dla mnie to ta cała rewolucja seksualna jest jakimś kuriozum - kogo obchodzą czyjeś preferencje seksualne? Czy wszyscy mamy na końcu tego postępu zostać ekshibicjonistami? To fakt, że widząc małżeństwo z dziećmi, można domyślić się, że najprawdopodobniej uprawiają bądź kiedyś uprawiali oni ze sobą sex. Jednak jest to tylko efekt uboczny istnienia dzieci, które (dobrze wychowane) są właściwym celem małżeństwa, a biologię mamy taką a nie inną. Dlatego właśnie małżeństwo powinno być jedynym wyjątkiem od wypracowanej przez naszą (i nie tylko naszą) cywilizację zasady nie-eksponowania naszych spraw seksualnych.

Edytowane przez misiomor
2 godziny temu, misiomor napisał:

Ten cały postęp sprowadza się do zanegowania iluś wieków, a czasem tysiącleci rozwoju cywilizacji.

Zdefiniowałeś już moment, w którym należy zakończyć wszelkie zmiany cywilizacyjne? Bo wbrew pozorom to nie takie oczywiste. Amisze odrzucają maszyny, prąd, samochody itp. Dla nich wszystko co zdarzyło się po momencie powstania ich religii jest nieakceptowalne. Też jesteś takim Amiszem, tylko pojedynczym, bez własnej społeczności. I dlatego nikt nie wie, od jakiego momentu odrzucasz zmiany.
Zresztą większość rozmaitych wyznań z tobą się nie zgodzi. Bracia w Allahu twierdzą, że mężczyzna i cztery żony to prawdziwa rodzina. Mormoni stawiali sobie jeszcze mniej ograniczeń, dopóki prawo federalne w USA nie powiedziało stop. Jakie masz prawo do tego, by twierdzić, że ich pomysł na społeczeństwo jest gorszy od twojego?
A wbrew pozorom klasyczny konserwatysta w twoim stylu też epatuje swoją seksualnością. Idziesz ulicą z żoną i dwójka dzieci dumnie oznajmiając światu: "Zobaczcie oto ja, mam kobietę i dwoje dzieci. Miałem seks przynajmniej dwa razy w życiu" 😄
Mam wrażenie graniczące z pewnością, że motywację takich jak ty odkrył Sztaudynger w swojej znanej fraszce:
Grzechy się nie udały,
a więc pora na morały.

No i EOT z mojej strony.

2 godziny temu, misiomor napisał:

Dla mnie to ta cała rewolucja seksualna jest jakimś kuriozum

A tam zaraz kuriozum. To tylko jeden z odprysków rewolucji bolszewickiej. Zapoznaj się kto za nią stoi i kto jest jej gorącym orędownikiem a wszystko zacznie się pięknie układać w całość.

Homoseksualiści nie mają lekko w Polsce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

50 minut temu, zetempowiec napisał:

A wbrew pozorom klasyczny konserwatysta w twoim stylu też epatuje swoją seksualnością. Idziesz ulicą z żoną i dwójka dzieci dumnie oznajmiając światu: "Zobaczcie oto ja, mam kobietę i dwoje dzieci. Miałem seks przynajmniej dwa razy w życiu"

Wcale niczym nie epatuje - może żyje w białym małżeństwie otwartym, a dzieci zrobił mu kolega.

Owszem, jest to mało prawdopodobny scenariusz, ale nadal ew. epatowanie nie jest dla samego epatowania, tylko jest ubocznym skutkiem prokreacji. Dlatego właśnie cywilizacja dopracowała się takiego modelu - odstąpienie od zakazu epatowania seksualnością jest uzasadnione celem wyższym - prokreacją. Seksualiści nietradycyjni jak zwykle chcieliby mieć przywileje (i to takie w sumie nie wiadomo po co) bez obowiązków.

55 minut temu, zetempowiec napisał:

Zdefiniowałeś już moment, w którym należy zakończyć wszelkie zmiany cywilizacyjne?

Nie należy zakończyć wszelkich zmian cywilizacyjnych. Należy jednak odrzucić te, które cofają nas do poziomu jakiejś hordy pierwotnej.

To całe pi...nie o seksie zaczyna się wtedy, gdy PiSowskiemu reżimowi zapala się pod dupą z powodu własnej nieudolności. Reszta to tylko dorabianie ideologii i wynurzenia nawiedzonych oszołomów. Szkoda na to czasu.

Jestem Europejczykiem.

Jak argumenty się kończą, a epitety nie działają, to zawsze można wrócić na z góry upatrzone pozycje odwiecznej polskiej wojny plemiennej Bar - Targowica, kontuszowi - fraczkowi.

Ja nie neguję, że w nielicznych przypadkach młodzieży z odmienną (w sposób wrodzony bądź nabyty w nieświadomym dzieciństwie) orientacją, zdanie sobie sprawy, że się nie pasuje do cywilizacyjnego wzorca, może być traumatyczny. Jednak to nie jest argument za obaleniem całości lub części owego wzorca (pewnych przywilejów związanych z prokreacją). Myślę zresztą, że ów problem jest pozorny i wynika z innych zmian kulturowych, a konkretnie to wychowania dzieci w kierunku praw, roszczeniowości i pogoni za krótkotrwałymi przyjemnościami. A więc niestety kontynuacja Rewolucji Francuskiej.

Być może zresztą ów trend ma bardziej makiawelliczne cele - prole mają skupiać się na swoich genitaliach jak jakieś bonobo, a prawdziwa elita po cichu będzie wychowywać dzieci tradycyjnie, unikając rozpasanych urzędników socjalnych, wymuszających "równość". A więc w gruncie rzeczy powrót do feudalizmu i likwidację klasy średniej.

W dniu 3.04.2021 o 12:05, fangier napisał:

Z przykrością muszę stwierdzić, że niestety niektórzy nadal tkwią w przeszłości i pobyt na tym łez padole niczego ich nie nauczył.

Przepraszam, ale ty nie będziesz nas, na szczęście, uczył, panie nowoczesny..

23 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Przepraszam, ale ty nie będziesz nas, na szczęście, uczył, panie nowoczesny..

Oczywiście, od tego jest ksiądz!

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...
W dniu 28.08.2020 o 12:44, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

...W XIX wieku kobiety [...] nie miały praw rodzicielskich ...

To jakaś kpina.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 10 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dość długa pogadanka (24 minuty), o tym, co "władcy" umysłów uważają za "tolerancję".

Jak ktoś nie ma czasu, to polecam szczególnie 2 minuty z filmu: 13'50" - 16'05", ale cały rozgadany wywód autora nieco przybliża współcześnie używany przez władców język manipulacji.

To jest to co obecny świat zgubi

Ciągle zapominamy że tolerancja nie jest równoważna z akceptacją

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

5 godzin temu, ASURA napisał:

To jest to co obecny świat zgubi

Od tolerancji czyjegoś homoseksualizmu baaardzo daleka droga do stwierdzenia, że homoseksualizm jako orientacja seksualna jest rzeczą normalną - do tego to trzeba być zwykłem idiotą a nie tolerancyjnym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Od tolerancji czyjegoś homoseksualizmu baaardzo daleka droga do stwierdzenia, że homoseksualizm jako orientacja seksualna jest rzeczą normalną - do tego to trzeba być zwykłem idiotą a nie tolerancyjnym.

Ale poco mamy wszystko opisywać i szufladkować? Po prostu wystarczy jak każdy będzie miał te same prawa jako obywatel co inni i ich innym nie zabierał

Człowiek jako taki najlepiej by trzymał wszystko zasuszone za szkłem w gablotach i to jest główny powód jego nieszczęścia jako gatunku przypomnę jednego z wielu na ziemi

4 godziny temu, ASURA napisał:

Ale po co mamy wszystko opisywać i szufladkować?

Nie widzę powodu by akceptować tezy sprzeczne z prawdą.

4 godziny temu, ASURA napisał:

Po prostu wystarczy jak każdy będzie miał te same prawa jako obywatel co inni i ich innym nie zabierał

Każdy ma te same prawa, ale niektórzy domagają się przywilejów. Ja rozumiem, że u dorastającego człowieka burza hormonów powoduje mnóstwo problemów, nie widzę nic przeciwko, żeby po stwierdzeniu takowego mieli pierwszeństwo w kolejce do profesjonalnej i darmowej pomocy psychologicznej. Ale żeby zmieniać cały świat bo garstka odmieńców go nie akceptuje? Bez jaj!

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Każdy ma te same prawa, ale niektórzy domagają się przywilejów. Ja rozumiem, że u dorastającego człowieka burza hormonów powoduje mnóstwo problemów, nie widzę nic przeciwko, żeby po stwierdzeniu takowego mieli pierwszeństwo w kolejce do profesjonalnej i darmowej pomocy psychologicznej. Ale żeby zmieniać cały świat bo garstka odmieńców go nie akceptuje? Bez jaj!

a gdzie tak jest?

Edytowane przez kostropaty
Godzinę temu, kostropaty napisał:

a gdzie tak jest?

U szymona na osiedlu 😉 

Dla przypomnienia do lat 70 tych medycyna ( psychiatria,psychologia ) uważała homoseksualizm za parafilie. Czyli dewiację na równi z pedofilią czy nekrofilią.

A później WHO przegłosowało ( sic !) że to nic takiego.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W dniu 3.04.2021 o 11:12, misiomor napisał:

Nie należy zakończyć wszelkich zmian cywilizacyjnych. Należy jednak odrzucić te, które cofają nas do poziomu jakiejś hordy pierwotnej.

jak coniedzielne msze i podjadanie opłatków?

Kostropaty - zapewne zauważyłeś że od 2 lat nasila się propaganda ataku i niszczenia obszarów "transcendencji".

Czyli kasta technokratów chce zmanipulować technologicznie stado mas ludzkich do hybryd transhumanicznych.

Niestety nie tylko w wirtualnych realiach, ale także w globalnym "internecie rzeczy".

Zmanipulowanie pojęć "rodzice" "ślub" oraz podejścia do płci, seksu, dziedziczenia, własności również temu służy.

Preferowana przez władców mniejszość chce wyzuć z zasobów większość normalnych, ale biernych i potulnych.

Na wojnie mniejszość z silnym etosem może manipulować większością o zagrożonym etosie. Stąd atak na pojęcia, kulturę, symbole które łączą.

Dlatego mniejszość homoseksualna ma tak pielęgnowany w mediach etos, zwykli ludzie zapewne mają się bać swoich prostych odczuć i nie robić "myślozbrodni", czyli dać się sterować. 

Czy przekonają się, że "resistance is futile" (to z Laibacha) ?

[Czyli po naszemu: "opór jest daremny"]

Z "coniedzielnymi mszami i podjadaniem opłatków" może miałeś do czynienia w otoczeniu, gdzie przebywasz i może trwa ono w Twoim otoczeniu nadal, ale coraz rzadziej ludziom zależy na uświęcaniu - dnia, osoby, miejsca, swoich zachowań. Tendencja idzie nie tam gdzie sugerujesz.

Za bardzo ponuro ostatnio jest.

PS.

Odpisywanie na post sprzed roku (z 3.04.2021) w dniu 20.02.2022 to jest jakieś słabe, IMHO.

Kultura chrześcijańska i cywilizacja łacińska to nie jest horda pierwotna.

9 godzin temu, jar1 napisał:

I nie będzie już nic.

Ależ nic podobnego nawet jak nie pośród ludzi to pośród innych gatunków będzie kolejna cywilizacja która jak uczy życie też upadnie

17 godzin temu, xetras napisał:

Czyli kasta technokratów chce zmanipulować technologicznie stado mas ludzkich do hybryd transhumanicznych.

jeśli kasta wysłanników bozi manipuluje stado mas ludzkich dla swoich celów to dobrze, tak? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.