Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Tymczasem na lotnisku w Krakowie: buła z czymś za 40 cebulionów. Drożyzna Morawera przechodzi ludzkie pojęcie.
?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJleHAiOjE2NDYwOTI4MDAsInVyaSI6Imh0dHBzOi8vd3d3Lm1pbmRzLmNvbS9mcy92MS90aHVtYm5haWwvMTMyODgyNTQ2MTAxMDA3NTY2OC94bGFyZ2UvIiwidXNlcl9ndWlkIjoiODA4NDY4ODIwNDAxMzMyMjQwIn0.LewQbaoTMFilN4tO5gHseu0M7X-egub_igH1Z5xEFvE&unlock_paywall=1642192715
W Dublinie u Wrightsa (lotnisko, Terminal 1) za 12€ mam niemal pół kilo sałatki z krewetek i wędzonego łososia plus chleb razowy. Dowód rzeczowy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
O widzisz, a na dobrą kawę cię nie stać

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

26 minut temu, gromg napisał:

O widzisz, a na dobrą kawę cię nie stać

Dobra kawa z polskiej palarni to jest oksymoron. Chcesz dobrej kawy? Szukaj w Italii!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

22 godziny temu, soundchaser napisał:

Można nie zgadzać się z jego tezami...w sumie nie one są tu najistotniejsze. Trzeba spojrzeć na całokształt tego nowego ładu, nie tylko w Polsce, ale na całym świecie...szerzej ogarnąć temat, bo to wszystko się ze sobą łączy i jedno wynika z drugiego.
Nie chce mi się powtarzać w kółko tego samego o czym wiele razy już pisałem w innym wątku, a co jest przez wielu z Was błędnie odbierane jako teoria spiskowa.
Dlatego odsyłam np. do tego artykułu - w pigułce jest tam "co nieco" wyjaśnione. Do książek tam wymienionych też odsyłam.

Ukryta Zawartość

Znowu spisek ? 
moze czas zakupić strój superbohatera i Save the World

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

" Ja nie jestem wyznawcą teorii spiskowych ale Oni chcą wyhodować Nowego Człowieka ". Dobre !

Ale tak nawiasem mówiąc to KK próbuje to robić od 2 tys. lat. Z wiadomym skutkiem .

3 godziny temu, morawka napisał:

Znowu spisek ? 
moze czas zakupić strój superbohatera i Save the World

Wystarczy, że się nie zaszczepisz i będziesz chodzić bez maseczki a do opisanego w artykule Wyzerowania nie dojdzie.

W dniu 14.01.2022 o 09:25, soundchaser napisał:

Dlatego odsyłam np. do tego artykułu - w pigułce jest tam "co nieco" wyjaśnione. Do książek tam wymienionych też odsyłam.

Ukryta Zawartość

A kojarzę, kojarzę. Już kiedyś było o Małyszu. Że to cztery różne osoby i tylko podmieniają je. Jeden dobrze wychodzi z progu, drugi ma świetny lot, trzeci wzorcowy telemark itd.

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Mickey6 napisał:

Już kiedyś było o Małyszu. Że to cztery różne osoby i tylko podmieniają je. Jeden dobrze wychodzi z progu, drugi ma świetny lot, trzeci wzorcowy telemark

A czwarty - idealny odjazd... 😉

9 minut temu, Mickey6 napisał:

Wystarczy, że się nie zaszczepisz i będziesz chodzić bez maseczki a do opisanego w artykule Wyzerowania nie dojdzie.

Już za późno...

Edytowane przez soundchaser
W dniu 13.01.2022 o 13:45, Tadeiro napisał:

"Łukasza Mejzę określił mianem „młodego przedsiębiorcy, który szukał zarobku tam, gdzie nie powinien był go szukać”."

Wielu PiS-owskich "przedsiębiorców" w obecnym czasie szuka zarobku tam gdzie nie powinni go szukać bo brakuje im kwalifikacji do tego. Ale to się nie liczy, ważny jest tylko rosnący stan konta takiego PiS-owskiego mistrza biznesu. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czy można pomóc nie pomagając, raczej nie. No ale…

”Ustawa dotycząca redukcji stawek VAT na żywność, nawozy i gaz (czyli założenia tarczy inflacyjnej 2.0) może być w większości niezgoda z unijnym prawem. Czy to oznacza nowy spór z Komisją Europejską? - Niech Komisja przyjedzie i opowie to Janowi Kowalskiemu, który ma podwyżkę np. 70 proc. za gaz - komentował w programie "Newsroom" WP Waldemar Buda, wiceminister funduszy i polityki regionalnej (PiS). - Jeżeli ktoś nie widzi potrzeby obniżenia czy zniesienia VAT-u w przypadku gazu, gdzie cena galopuje, to jest to oderwanie od rzeczywistości. To byłby pokaz tego, że salony brukselskie kompletnie nie czują, po co są - mówił polityk rządzącej partii. - Każdy przepis można zmienić - ocenił z kolei Buda, pytany o regulacje dotyczące VAT ”

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Walka z inflacją poprzez obniżanie stawek VAT to pomysł idiotyczny i do niczego dobrego nie doprowadzi. Rosati też o tym mówił. To nie jest narzędzie w walce z inflacją. Podobnie jak ta tarcza 2.0 czyli znowu rozdawnictwo, które pogłębi tylko dług publiczny.
Tak na marginesie - w jaki sposób obniżka stawki VAT o 5% ma zdusić inflację, która postępuje i jest dużo wyższa niż te 5%? To tylko jałowe działania mające uświadomić elektoratowi, że rząd potrafi zadbać o swój lud w tak trudnych czasach. Lud może czuć się bezpieczny i zadowolony.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Walka z inflacją poprzez obniżanie stawek VAT to pomysł idiotyczny i do niczego dobrego nie doprowadzi.

Zwłaszcza że to obniżenie ma być tylko czasowe. Pewnie do czasu aż suweren przełknie ten bandycki szaber uprawiany przez nieudolne państwo. Wtedy stawki z powrotem podskoczą. 

2 godziny temu, papageno napisał:

Co chcesz? To prawdziwy Master of Reality.

Niestety to się dzieje koło nas a eksperymenty są robione na naszych organizmach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Walka z inflacją poprzez obniżanie stawek VAT to pomysł idiotyczny i do niczego dobrego nie doprowadzi. Rosati też o tym mówił. To nie jest narzędzie w walce z inflacją. Podobnie jak ta tarcza 2.0 czyli znowu rozdawnictwo, które pogłębi tylko dług publiczny.
Tak na marginesie - w jaki sposób obniżka stawki VAT o 5% ma zdusić inflację, która postępuje i jest dużo wyższa niż te 5%? To tylko jałowe działania mające uświadomić elektoratowi, że rząd potrafi zadbać o swój lud w tak trudnych czasach. Lud może czuć się bezpieczny i zadowolony.

Zatem, czy ktokolwiek ma, inny sensowny pomysł ( poza kolejnym podpisaniem umowy długoterminowej z Gazpromem).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Godzinę temu, notoryczny napisał:

Zatem, czy ktokolwiek ma, inny sensowny pomysł ( poza kolejnym podpisaniem umowy długoterminowej z Gazpromem).

Obniżyć wydatki poprzez 5krotne podwyższenie wydatków np na kancelarię premiera. Podstawa walki z inflacją. Mateo po ekonomii to doradził jak umiał.

Edytowane przez Piękny Stefan

Ukryta Zawartość

Juz nawet do smsow się dobierają,  oczywiście dla naszego bezpieczeństwa 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Piękny Stefan napisał:

Obniżyć wydatki poprzez 5krotne podwyższenie wydatków np na kancelarię premiera. Podstawa walki z inflacją. Mateo po ekonomii to doradził jak umiał.

Może czuje, że to ostatnia podwyżka w Rządzie?

Edytowane przez toptwenty
3 godziny temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Juz nawet do smsow się dobierają,  oczywiście dla naszego bezpieczeństwa 

Cytat

jak zwykle od dupy strony. 

Taki rodzaj przestępstw istnieje ponieważ jest on opłacalny. Kradnąc w ten sposób nawet jak mnie złapią i odsiedzę swoją karę to finalnie można być nawet kilkaset tys zł na plusie. To tak jak te nielegalne  wypsika śmieci co jakiś czas w Polsce same się zapalają. Prawo pozawala by zaistniał taki proceder i każe tak nisko że z tego jest czysty zysk. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakieś propozycje? 

Ukryta Zawartość

W dniu 14.01.2022 o 10:56, fetek napisał:
W dniu 14.01.2022 o 10:54, toptwenty napisał:

Potem przyjdzie czas na miał.

powinni strzelać do takich, sąsiad tym syfem pali...

W dniu 14.01.2022 o 11:22, toptwenty napisał:

Nie starczy nabojów.

Nie wiem czy macie tego świadomość ale w węglowej energetyce cieplnej oraz elektroenergetyce wykorzystuje się właśnie miał węglowy, im większa moc tym drobniejszy aż do postaci pyłu w kotłach takich jak np w podwarszawskim Kawęczynie.

8 godzin temu, costa brava napisał:

Jakieś propozycje? 

Przede wszystkim samochody. Poza tym: wzmacniacze, kolumny głośnikowe, przetworniki D/A i pozostały sprzęt Hi-Fi. Do tego: laptopy, telefony komórkowe i konsole do gier.  Reszta może sobie drożeć. 🙂 Oczywiście żartuję bo ceny regulowane były za komuny. W rezultacie w sklepach nie było nic poza octem i musztardą.

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Warzecha merytorycznie niszczy Nowy Wał. Warto posłuchać jednego z nielicznych w tymkraju DZIENNIKARZY.

I Otoka (który się sprostytuował kolaboracją z PiS ale odzyskuje formę i jedzie po Nowym Wale).

xlarge

xlarge

11 godzin temu, Edson napisał:

Nie wiem czy macie tego świadomość ale w węglowej energetyce cieplnej oraz elektroenergetyce wykorzystuje się właśnie miał węglowy, im większa moc tym drobniejszy aż do postaci pyłu w kotłach takich jak np w podwarszawskim Kawęczynie.

no dobrze ale tam masz filtry, kontrolowany proces spalania a nie Ślązaka i kupę czarnego dymu, doprawionego plastikiem.

5 godzin temu, il Dottore napisał:

I Otoka (który się sprostytuował kolaboracją z PiS ale odzyskuje formę i jedzie po Nowym Wale).

tia, słuchałeś te głupoty czy tylko bezmyślnie linki wklejasz ? Nie odróżnia rejestru od nagrania ale w speca od inwigilacji się bawi.

Edytowane przez fetek
5 godzin temu, il Dottore napisał:

Warzecha merytorycznie niszczy Nowy Wał. Warto posłuchać jednego z nielicznych w tymkraju DZIENNIKARZY.

Warzecha jak zwykle robi dla zagraniczne biznesu, nawet w republice z jego filozofiami ludzie mieli problem.

Edytowane przez fetek
16 godzin temu, costa brava napisał:

Jakieś propozycje? 

Produkt propagandowy zwany "Jarosław Kaczyński".

W dniu 4.01.2022 o 11:12, morawka napisał:

Swoje spostrzeżenia zawarłem w tytule wątku  ( w uproszczeniu )

A co Wy o tym sądzicie ?

Ja pier... w dwa tygodnie 36 stron płaczu nad przegraną w wyborach.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.