Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze transporty plików dla przetwornikow DAC Hi-End.

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Piopio napisał:

Wystarczy zastosować izolacją galwaniczną USB i PC "zagra" tak jak najdroższe transporty plikowe. W końcu transport przesyła tylko DANE. 

Po wyeliminowaniu zakłóceń elektrycznych dostajemy: czarne tło, lepszą separację, precyzyjną scenę, realistyczne wokale i barwy instrumentów, bardziej zwarty bas. 

Prymitywne i stare. Takie poglądy panowały w pc-audio jakieś 15 lat temu.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

4 minuty temu, rochu napisał:

Prymitywne i stare. Takie poglądy panowały w pc-audio jakieś 15 lat temu.

Naukowe. Wystarczy zagłębić się a aspekty techniczne i wszystko jest jasne.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

No to dawaj jakąś poważną bibliografię i publikowane badania.

Ot tak, by znowu nie wyjść na człowieka gołosłownego.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

1 minutę temu, rochu napisał:

No to dawaj jakąś poważną bibliografię i publikowane badania.

Ot tak, by znowu nie wyjść na człowieka gołosłownego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Piopio napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście jaja sobie robisz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, rochu napisał:

Oczywiście jaja sobie robisz.

Ja tam wierzę inżynierom-elektronikom. Ty możesz nie wierzyć. 

6 minut temu, Piopio napisał:

Tylko dla laika, który usłyszał na ASR o 0, 1 i bit perfect...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Teraz, Piopio napisał:

Ja tam wierzę inżynierom-elektronikom. Ty możesz nie wierzyć. 

Tiaaa.

To co piszesz jest jest równie pozbawione sensu i jakichkolwiek podstaw jak to co popełnia 747.

I równie bezwartościowe.

10 minut temu, rochu napisał:

Tiaaa.

To co piszesz jest jest równie pozbawione sensu i jakichkolwiek podstaw jak to co popełnia 747.

I równie bezwartościowe.

Ukryta Zawartość

Każda recenzja izolacji galwanicznej USB zwraca uwagę na poprawę tych samych aspektów brzmienia. Rozumiem, że wszyscy recenzenci nie znają się na audio, nie mają doświadczenia i są głusi. 

Ja powołuję się na pracę inżynierów-elektroników. Zabawne, że uważasz, ze ich praca jest pozbawiona jakichkolwiek podstaw. A kto skonstruował Twój sprzęt audio ? Skrzaty ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

9 minut temu, Piopio napisał:

Ukryta Zawartość

Każda recenzja izolacji galwanicznej USB zwraca uwagę na poprawę tych samych aspektów brzmienia. Rozumiem, że wszyscy recenzenci nie znają się na audio, nie mają doświadczenia i są głusi.

Powołujesz się na naukowe uzasadnienie twojego poglądu na izolację galwaniczną.

Ponawiam zatem prośbę o jakąś poważną bibliografię tematu i publikowane badania.

Wybacz recenzja to nie jest opracowanie naukowe.

Gdybyś nie wiedział o co proszę, to podaję link do przykładowych prac badawczych w temacie audio:

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Piopio napisał:

Ty za to jesteś guru 😉 

Nie jestem i nigdy nie aspirowałem.

Natomiast wszyscy to widzą, jak bardzo ty się starasz by cię za guru uznano.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rochu

@rochu ... audiofil nie potrzebuje żadnych badań. On wierzy na słuch ale ... nie w ślepym teście. Najlepiej w towarzystwie kolegów przytakiwaczy.

Muszę przewietrzyć mój system…

14 minut temu, rochu napisał:

Ponawiam prośbę o jakąś poważną bibliografię tematu i publikowane badania.

Widzę mentalnie zbliżasz się do kolegi @Lech36 😉 Starzejesz się rochu ...

10 minut temu, Piopio napisał:

Widzę mentalnie zbliżasz się do kolegi @Lech36 😉 Starzejesz się rochu ...

Każdy się starzeje. Ale to żaden argument w tej dyskusji.

Rozumiem,że nie ma żadnych poważnych materiałów naukowych na temat izolacji galwanicznej w audio.

Zatem twoje wypowiedzi w tym przedmiocie są gołosłowne a ich jedynym uzasadnieniem jest twoja wiara w moc tej izolacji. A skoro wiara jest funkcją woli a nie wiedzy, to znaczy, że postanowiłeś wierzyć w tę izolację bez żadnego obiektywnego uzasadnienia.

Zatem proponowałbym nieco zmienić ton wypowiedzi. Na przykład okrasić je wtrętami typu: "moim zdaniem", "z mojego doświadczania wynika" czy "IMO". Może będzie mniej śmiesznie ale przynajmniej da się utrzymać złudzenie dla tych mniej zaawansowanych w audio, że za tymi wypowiedziami stoi poważny człowiek.

Edytowane przez rochu

Teraz, rochu napisał:

Zatem twoje wypowiedzi w tym przedmiocie są gołosłowne a ich jedynym uzasadnieniem jest woja wiara w moc tej izolacji. A skoro wiara jest funkcją woli a nie wiedzy, to znaczy, że postanowiłeś wierzyć w tę izolację bez żadnego obiektywnego uzasadnienia.

Jak skomentujesz artykuły do których dałem linka ? Autorzy się mylą i są gołosłowni ?

1 minutę temu, Piopio napisał:

Jak skomentujesz artykuły do których dałem linka ? Autorzy się mylą i są gołosłowni ?

Nie będę komentował cudzych subiektywnych przekonań, nie podpartych czymś co, ja bądź ktoś dużo mądrzejszy ode mnie, nie jest w stanie skontrolować.

Jeżeli ty z czegoś takiego czerpiesz inspiracje dla swej wiary to mogę jedynie współczuć twojej łatwowierności.

2 minuty temu, rochu napisał:

Nie będę komentował cudzych subiektywnych przekonań, nie podpartych czymś co, ja bądź ktoś dużo mądrzejszy ode mnie, nie jest w stanie skontrolować.

Jeżeli ty z czegoś takiego czerpiesz inspiracje dla swej wiary to mogę jedynie współczuć twojej łatwowierności.

Może zapytaj Krzysia W. jeśli macie jeszcze kontakt. On chętnie wytłumaczy Ci zasadę działania.

9 minut temu, Piopio napisał:

Może zapytaj Krzysia W. jeśli macie jeszcze kontakt. On chętnie wytłumaczy Ci zasadę działania.

OK. Widzę, że nie masz żadnych argumentów.

5 minut temu, rochu napisał:

OK. Widzę, że nie masz żadnych argumentów.

Nie moja wina, że nie rozumiesz artykułów na które się powołuję. W moim mniemaniu dałem wystarczająco dużo argumentów na temat skuteczności działania izolacji galwanicznej USB. 

5 minut temu, Piopio napisał:

Nie moja wina, że nie rozumiesz artykułów na które się powołuję. W moim mniemaniu dałem wystarczająco dużo argumentów na temat skuteczności działania izolacji galwanicznej USB. 

Może ochłoń nieco, napij się herbatki i przeczytaj  p o w o l i  to co napisałem wyżej.

A potem uruchom google i szukaj, szukaj - obliczeń, pomiarów, teoretycznych założeń i empirycznie uzasadnionych wniosków.

Subiektywne ględzenie recenzentów i różnej maści userów - daruj sobie.

3 minuty temu, rochu napisał:

Może ochłoń nieco, napij się herbatki i przeczytaj  p o w o l i  to co napisałem wyżej.

A potem uruchom google i szukaj, szukaj - obliczeń, pomiarów, teoretycznych założeń i empirycznie uzasadnionych wniosków.

Subiektywne ględzenie recenzentów i różnej maści userów - daruj sobie.

Rozmowa z Tobą jest zupełnie bezcelowa. Zawsze masz swoje niepodważalne teorie oparte na wybujałym EGO. 

Edytowane przez Piopio

8 minut temu, Piopio napisał:

Rozmowa z Tobą jest zupełnie bezcelowa. Zawsze masz swoje niepodważalne teorie oparte na wybujałym EGO. 

Właśnie oglądam na Netfiksie serial jakiegoś fantasty, który dowodzi, że w epoce lodowej istniała cywilizacja, która dorównywała tej obecnej. Przezabawne pomieszanie faktów,naciąganych interpretacji i wyobraźni. Kompletne brednie. Ale dla chcącego - nic trudnego.

Tak jak dla amatora chcącego przekonać bliźnich dla swoich chorych wyobrażeń jak według niego działa audio.

Edytowane przez rochu

Piopio aby zagłębić się w temat istoty separacji galwanicznej audio polecam zacząć od przeanalizowania pierwszych opracowań technologii K2 firmy Victor.

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

@rochu ... audiofil nie potrzebuje żadnych badań. On wierzy na słuch ale ... nie w ślepym teście. Najlepiej w towarzystwie kolegów przytakiwaczy.

Bo ślepe testy są dla miękiszonów. 😉

39 minut temu, Mikha'el napisał:

Piopio aby zagłębić się w temat istoty separacji galwanicznej audio polecam zacząć od przeanalizowania pierwszych opracowań technologii K2 firmy Victor.

Wtedy to przecież USB nie istniało 😉

4 minutes ago, sly30 said:

Ślepe testy są dla….ślepych i….głuchych… :-))

Bardzo popularna teza wśród osobników uważających się za znawców i ekspertów w dziedzinie audio.

Możliwe są dwa przypadki:

1. Osoba wyznająca taki pogląd jest bezpośrednio zaangażowana w sprzedaż różnych niedorzeczności i zależy jej, by prawda nie ujrzała światła dziennego, ponieważ pozbawiłoby to ją łatwego zysku.

2. Osoba wyznająca taki pogląd jest kompletnym ignorantem technicznym i ślepo wierzy w różne bajki podsuwane jej przez sprytnych oszustów, jakimi bez wątpienia są producenci kabli i innej biżuterii audiofilskiej. Ponadto dla takich osób nie istnieje coś takiego jak rzetelność i uczciwość, liczy się tylko ich własne zdanie, uważają się bowiem za nieomylnych. Czym się takie postępowanie kończy, widać wyraźnie po działaniach naszej obecnej ekipy rządzącej, której poziom kompetencji jest równie niski jak poziom wyznawców audio-voodoo, od których roi się tu na forum, a w tej zakładce w szczególności.

55 minutes ago, umka said:

Bo ślepe testy są dla miękiszonów. 😉

Nie chcę nazywać po imieniu tych, którym się wydaje, że metody stosowane zwykle przez audiofili są rzetelne.

A kolega lepiej nie zabierałby głosu w tej sprawie, bo przecież wiemy, że kolega zajmuje się marketingiem i jest materialnie zainteresowany w dyskredytacji wszelkich w miarę obiektywnych metod porównawczych, a także rzetelnej wiedzy o sprzęcie audio i jego działaniu. Kolega jest bezpośrednio zainteresowany w rozpowszechnianiu bajek audio-voodoo, co też kolega czyni aktywnie tu i na swoim bajkopisarskim portalu, na którym nie ma ani jednej rzetelnej opinii.

3 godziny temu, rochu napisał:

Tiaaa.

I równie bezwartościowe.

A Ty jak zwykle - oskarżenia bez pokrycia. To się nadaje do zgłoszenia jako trolling i atak personalny.

33 minuty temu, sly30 napisał:

Ślepe testy są dla….ślepych i….głuchych… :-))

Pełna zgoda. Wtedy właśnie wychodzi ich głuchota i ślepota.

Muszę przewietrzyć mój system…

8 minut temu, pmcomp napisał:

Pełna zgoda. Wtedy właśnie wychodzi ich głuchota i ślepota.

To skoro już odkryłeś swoją głuchotę, to czas na zmianę hobby. Może wędkarstwo ? Albo rzeźba w glinie? Nawet można….dzban wtoczyć, a akurat z tym powinieneś sobie dobrze poradzić… :-)…teraz mamy czas dzbanów!… 🙂 będziesz. Mistrzem… 🙂

• Redaktorzy

Kolejna draka w chińskiej dzielnicy się szykuje... 😉

Panowie, tylko nie bądźcie znowu tacy "wyrywni"!

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi