Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Audiolubny napisał:

Eversolo zastapil BC Acoustique?

Pytanie jest bardziej złożone ( jeżeli chodzi o mnie ) bo sam jeden klocek to jeszcze nie system stereo ...

dla mnie : ) 

Najbardziej cenię sobie ( jako całość systemu ) brzmienie i wygląd !!! wszystkich klocków w Pokoju Gracza Single Player. Wspaniałą multimedialność z pamięci USB + klimat menu w urządzeniu oraz prostotę w obsłudze plików ... filmy + muzyka ... ale z daleka od internetu !!! to znaczy, klocek MUSI !!! sam obsługiwać pliki, a nie za pomocą podpinania klocków do internetu !!!

Porównując dwa systemy audio pod względem wyglądu, multimedialności z dala od internetu !!! ... 

Eversolo DMP-A6 Master Edition + PlayStation 4 Pro + Eversolo AMP-F2  

OPPO UDP 205 + PlayStation 4 Pro + BC + BC Acoustique EX-362D

Oba systemy oferują wspaniałą zabawę z plikami oraz oba systemy wyglądają ( jako całość ) obłędnie przepięknie + dodatkowo od każdego systemu na dokładkę ( PlayStation 4 Pro ) oferują najwspanialsze Arcydzieła Przygodowe Single Player Wszech Czasów !!! ...

Najwspanialsze gry Single Player ( PlayStation 4 Pro ) oferują taki sam klimat, a nawet wyższy niż Najwspanialsze Filmy czy Muzyka, no dobra niech będzie na remis : ) z wyjątkiem niektórych Absolutnie Referencyjnych Gier Przygodowych Single Player ... To już ABSOLUTNE ARCYDZIEŁA NISZCZATORY KLASY TRYTON !!! 

Pod względem brzmienia porównując dwa systemy ...  

Eversolo AMP-F2 ... jeżeli gra tak samo jak i wygląda i na odwrót ... Ewenement !!! Troszku szkoda, że nie były podpięte kolumny do końcówki, ale przyjmijmy, że gra obłędnie ( bo wygląda przepięknie obłędnie !!! ) nie mogę podać / wybrać jednego systemu który lepszy. Coś mi się wydaję, że za jakiś czas coś może wpaść do Pokoju Gracza : ) Co do kolumn do systemu Eversolo + PlayStation ... spokojnie : ) jest jeszcze coś takiego jak DIY : )            

BC Acoustique EX-362D ... Tylko Absolutny Świr Muzyczny mógł stworzyć takie Cudo ... Ewenement !!!. Jeżeli miałbym wybrać tylko jeden system stereo co podałem wyżej ... no kurde, oba są obłędnie przepiękne, nie podam co bym wybrał : ) najlepiej mieć dwa takie w domu i ustąpi ból głowy : ) Master Chief i Główny Szef Accuphase / MBL powiedział, że to jeden z najlepszych wzmacniaczy zintegrowanych na Świecie !!! pod względem cena / brzmienie / budowa układu, teraz ma własną firmę.

Jedyne co mogę zrobić ( dla mnie ) to złożyć całkowicie nowy system Audio / Video ... 

Półeczkę do Eversolo i PlayStation już mam ... DIY : ) zdjęcie z PlayStation 4 Pro  : )  : ) 

Eversolo DMP-A6 Master Edition + PlayStation 4 Pro + Eversolo AMP-F2 

Lub ... : )  dwa razy końcówka, jak na tym zdjęciu ...  : ) 

Eversolo DMP-A6 Master Edition + PlayStation 4 Pro + Eversolo AMP-F2 + Eversolo AMP-F2 

Eversolo zastapil BC Acoustique ? 

Nie zastąpi !!! 

Elisa - Intimate ( Overture / Un Filo Di Seta Negli Abissi )   : ) : ) 

Pixar Movie GIF by Walt Disney Studios   

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

_Piotrek.....jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

4 godziny temu, Mathia74 napisał:

a sztuką jest kupić tanio, wręcz nieprzyzwoicie tanio i czuć, że to brzmi zwyczajnie dobrze, a słuchanie ulubionej muzyki dostarcza nam radości.

od tego jest vintage audio 🙂 .

4 godziny temu, ASURA napisał:

Kocopały piszesz bo te Dynaudio Consequence to ostatnie sztuki z starej serii Consequenze będące u Umki ( jak do niego trafiły nowe w fabryce Dynaudio w każdym razie oficjalnie niebyły w ofercie stąd wtedy innych nowszych nie było za tym wtedy były najnowsze

TYLE I AŻ TYLE TWOJEJ NIEKOMPETENCJI

w sumie dezinformacji! 

Nie sluchalem tych Dynek u Jacka. A tym bardziej teraz gdy ma Gaudery. Sam pisales ze wykres, o ktorym piszesz dotyczy starych czyli innych Consequence.

Nie podobaja Ci sie te kolumny? Twoje prawo. Mi dzwiekowo podobaja sie bardzo. Też moje prawo.

20 godzin temu, ASURA napisał:

Waterfal widziałeś tych starych, sądzisz że w nowych efekt dziwnego łamanego compoundu 90 stopni poprawiono?

Oto twoje slowa.

Jak widać nie wiesz, ja tez nie wiem. Tylko ja sluchalem, a ty nie. Jak chcesz sie dowiedziec to poszukaj w necie, mnie to nie obchodzi, mam inne kolumny.

PS. jaka krzywde ci Dynaudio zrobiło? Jakiejś duzej kasy ci nie oddali? Jaki jest prawdziwy powod?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

3 godziny temu, ASURA napisał:

Ukryta Zawartość

Na hostessach też przyoszczędzono, ciężkie czasy w audio idą a i ludzi mniej na korytarzach niż trzy lata temu

p.s. bilety po circa 6 dych za dzień były bo na tyle mnie skasowano za wejście w niedzielę?

Jak chcesz pooglądać to idź w inne miejsce 😂😂😂 ale bedzie duzo drozej niz sześć dych.

Paragon grozy Asury …

60 zł??? Ło matko i córko … chyba na biednego nie trafiło? Dyskutujesz o sprzęcie za miliiony, a płaczesz nad takimi groszami? Nikt nie kazał ci tam iść. Rozumiem, ze nie stac cie na Dynaudio Consequence Ultima (mnie też) ale nie na bilet na AVS?

O takich mawia się … erotoman gawędziarz 😉 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

• Moderatorzy
4 godziny temu, ASURA napisał:

ludzi mniej na korytarzach niż trzy lata temu

W tym roku dość dużo odwiedzających było w piątek - wielu stałych gości chce uniknąć tłoku. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

5 godzin temu, Mathia74 napisał:

Te wszystkie sprzęty mają przede wszystkim oszałamiać "audiofila" dziwacznym, wyszukanym wyglądem, bo kupuje się oczami.

Pohopnie osądzasz, mnie decyzyjnie wyłącz.

Jako ślepego.

5 godzin temu, Vigo12 napisał:

Gdzie te baby gdzie ......

Tam gdzie im smakuje ich kuchnia

5 godzin temu, Mathia74 napisał:

naprawdę nie ma to przełożenia na brzmienie i żadnego znaczenia.

Ma, skoro i moda ma.

Czy modę kupuje się oczami?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Godzinę temu, Seyv napisał:

W tym roku dość dużo odwiedzających było w piątek - wielu stałych gości chce uniknąć tłoku. 

W piątek w Sobieskim było bardzo ciasno - aż się zdziwiłem, że tyle ludzi. 

6 godzin temu, slaaawek napisał:

Rzeczywiście dobre są te monitory? Może ciut więcej info możesz ?

Mój wpis nie będzie chyba zbytnio pomocny, bo szczerze mówiąc niczym nie zwróciły mojej uwagi. Ani na plus, ani na minus, no może trochę zbyt jaskrawo szkliste były na wysokich. Stały na bardzo wysokich standach około 90 - 100cm i nie było tego słychać, że grają z tak wysoka, co oznacza, że dosyć szeroko promieniują wysokimi. Pomyślałem sobie, że w tej cenie wolałbym p3esr Harbetha w używce i wyszedłem. Grały z najnowszą integrą Brystona, więc połączenie firmowe powinno być idealne. Nie ma rady, trzeba samemu posłuchać. 

8 godzin temu, Berbeć napisał:

Pod względem emocji i empatii pies jest daleko przed człowiekiem.

I jest przyjacielem człowieka , a kobieta nie zawsze

Godzinę temu, stanislas60 napisał:
9 godzin temu, Berbeć napisał:

Pod względem emocji i empatii pies jest daleko przed człowiekiem.

Człowiek za to może być psem na kobiety i kółeczko się zamyka 😉 

5 godzin temu, pmcomp napisał:
8 godzin temu, ASURA napisał:

Ukryta Zawartość

Na hostessach też przyoszczędzono, ciężkie czasy w audio idą a i ludzi mniej na korytarzach niż trzy lata temu

p.s. bilety po circa 6 dych za dzień były bo na tyle mnie skasowano za wejście w niedzielę?

Jak chcesz pooglądać to idź w inne miejsce 😂😂😂 ale bedzie duzo drozej niz sześć dych.

No popatrz a ciebie będącego na miejscu w Warszawie nawet na wejście nie było stać i piszesz w tym wątku nie na temat kocopały o d Marynii 🤦‍♂️

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

45 minut temu, ASURA napisał:

Człowiek za to może być psem na kobiety i kółeczko się zamyka 😉 

No popatrz a ciebie będącego na miejscu w Warszawie nawet na wejście nie było stać i piszesz w tym wątku nie na temat kocopały o d Marynii 🤦‍♂️

No ja bym psom nie ublizal , na takich chłopów jest we Francji bardziej subtelne określenie - courer de jupes (biegający za spódniczkami) lub -lapin chaud (gorący królik), ale to na marginesie , dzięki @Asura i pozostali audiofile za wasze spostrzenia ,uwagi i relacje z AVS , w marcu wracam do Polski i napewno się wybiorę na AVS i to na trzy dni 

2 godziny temu, stanislas60 napisał:

Albo cię jakaś musiała bardzo skrzywdzić albo dopiero to zrobi za takie teksty

26 minut temu, stanislas60 napisał:

w marcu wracam do Polski i napewno się wybiorę na AVS i to na trzy dni 

Trzy dni to danie szansy wystawcom na bardziej wyważoną opinię i sobie na nie kupienie bubla

Pierwszego dnia budzą się z ręką w nocniku bo coś z czymś źle spięli

drugiego bo sprzęt jest nowy z pudełka od producenta i się nie wygrzał

trzeciego że sprzęt się nie wygrzał ale coś tam zaczyna pokazywać w którą stronę dobrze rokuje 😉 

19 minut temu, Airmike napisał:

Albo cię jakaś musiała bardzo skrzywdzić albo dopiero to zrobi za takie teksty

NIE , mam wspaniała żonę od 30 lat i córkę , w pracy tylko fantastyczne kobiety ( pielęgniarki) , różny kolor skóry i narodowości , moja uwaga była trochę sarkastyczna , zeby dorzucic trochę humoru , pozdrawiam

P.s ale psy uwielbiam

4 minuty temu, stanislas60 napisał:

P.s ale psy uwielbiam

Każde?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, ASURA napisał:

Trzy dni to danie szansy wystawcom na bardziej wyważoną opinię i sobie na nie kupienie bubla

Pierwszego dnia budzą się z ręką w nocniku bo coś z czymś źle spięli

drugiego bo sprzęt jest nowy z pudełka od producenta i się nie wygrzał

trzeciego że sprzęt się nie wygrzał ale coś tam zaczyna pokazywać w którą stronę dobrze rokuje 😉 

Nie , juz mam , bardzo budżetowy bo SpecRSA v10 i kolumny Fyneaudio 702, ale chciałbym poprawić np.akustykę poprawic bez montowania paneli ,zwłaszcza przy odsluchu muzyki organowej , kiedy gra Pierre Cocherau Marsylianke (hymn francuski) w Notre Dame , to słychać pioruny , Aż ciarki przechodzą po d...pie , a na takiej wystawie można sie wiele dowiedzieć od doświadczonych audiofilii , tylko jak was rozpoznać ???

To proste. Albo ma taki szaleństwo wypisane na twarzy, albo głupawy, pełen politowania uśmieszek negujący wszystko.

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

13 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Gołym okiem widać różnice pomiędzy różnymi państwami.

No tak sie wlasnie spodziewalem ze nic nie rozumiesz z tego..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 godziny temu, Misio38 napisał:

To proste. Albo ma taki szaleństwo wypisane na twarzy, albo głupawy, pełen politowania uśmieszek negujący wszystko.

Myslałem , ze w uśmiechniętej Polsce wszyscy są życzliwi dla siebie , a szczególnie pasjonaci audio , ja na obczyźnie wyznaje zasadę Polak Polakowi bratem jest a nie wilkiem

Nie rozumiem, nie nie nie !!! jak można tak się zniżyć !!! do samego rynsztoku !!! Gdzie jest dodatkowa Najważniejsza Półka !!! i ON ... Najważniejszy Klocek !!! w systemie Stereo.

Hańba i Znieczulica od Gato audio !!! : ) 

Przecież tutaj idealnie pasuje. Nie, nie pasuje złe określenie ... Bajecznie pasuje do Gato Audio pod względem dizajnu. Najważniejszy !!! bo bez tego Klocuszka gówno wart jest cały system, rozsypuje się Magia Całego Systemu !!!

Trzeba całkowicie zmienić półkę i dodać Królewskie Miejsce !!!  

I Przybywa OTO ON ...  : ) 

Mesjasz Ostatecznego Objawienia i Gier Przygodowych Single Player w Systemie Stereo ... 

Church Yas GIF

PlayStation 5 Pro !!!  : ) 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

_Piotrek..jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Uważaj Dzieci internetu są pośród nas...

Ja w tym roku nie będę się rozwodził nad tym co mi się podobało a co nie robię to co roku myślę że wystarczy. A temat i tak jest na tyle mocno poruszany że komentarze innych wystarczą. Ale faktycznie mam kilka systemów w których odebrałem je inaczej niż się spodziewałem.

Natomiast główna konkluzja po tegorocznym audio show jest taka że byłem chyba ostatni raz na najbliższe lata. 

Jestem pełen szacunku dla organizatorów dla wystawców dla uczestników. 

Jednak jak się jest już ten siódmy czy ósmy raz to po prostu wystarczy. No i nadal za dużo tego jazzu.

15 godzin temu, kaviter napisał:

LOL

I kolejny do ignorów oczywiście.

Dokładnie.
Warto do ignorów dodać każdego,kto ma inne zdanie.
I kłopot z głowy.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Słuchałem Geneleców 8381A i jeżeli usiadło się pośrodku w dobrym miejscu to wyrównanie pasma było dobre. Niestety ruchy głową potwierdzały już teorię że takie dziwne rozwiązanie z czterema średniakami jest nieprawidłowe. Nie jest to nic nowego, inni już próbowali. Odległości od głośników do głowy się zmieniają w różny sposób i pasmo przenoszenia się zmienia, a pewnie nawet powstają tam głębokie dziury. Systemowi brakowało też jakiejś rozdzielczości która by wykraczała ponad to co oferuje przeciętne HI-FI. Mocowo konkretnie, na dyskotekę by się jak najbardziej nadały.

Edytowane przez Piotr_1
21 godzin temu, ASURA napisał:

Bo ja już nie jestem audiofilem 😉 .

Słuchałem Geneleców 8381A i jeżeli usiadło się pośrodku w dobrym miejscu to wyrównanie pasma było dobre. Niestety ruchy głową potwierdzały już teorię że takie dziwne rozwiązanie z czterema średniakami jest nieprawidłow

Mocowo konkretnie, na dyskotekę by się jak najbardziej nadały.

Mysle ze nie pojales zasady dzialania, ich zastosowania i grupy docelowej
26 minut temu, xajas napisał:

Mysle ze nie pojales zasady dzialania, ich zastosowania i grupy docelowej

Ukryta Zawartość

Możliwe, podszedłem do tego z marszu, ad hoc, całkowite umysłowe carte blanche. Wystawa jest czym jest, miałem jakieś swoje oczekiwania.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, pmcomp napisał:

Bo ja już nie jestem audiofilem 😉 .

Pisarzem też nie

8 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Dokładnie.
Warto do ignorów dodać każdego,kto ma inne zdanie.
I kłopot z głowy.

@kaviter tak ma, dopisuje do listy i … potajemnie i tak i tak te posty poczytuje 😂😂😂

Możliwe, podszedłem do tego z marszu, ad hoc, całkowite umysłowe carte blanche. Wystawa jest czym jest, miałem jakieś swoje oczekiwania.

Ano wlasnie, to nie jest zestaw na taka wystawe. Dziwie sie, ze go wystawili
8 minut temu, xajas napisał:

Ano wlasnie, to nie jest zestaw na taka wystawe. Dziwie sie, ze go wystawili

Jak to?! 🤔

• Pokaż nowe odpowiedzi