Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      26
    • Karol Nawrocki
      42

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, stench napisał:

Kilka czołgów mamy , jakiś samolot też. Jeśli do tego dojdzie status lizusowatego pinczerka Amerykanów

Zaiste, ktoś tu się wzbija na szczyty patryjotyzmu i umiłowania Ojczyzny ... 👎👎👎

Jarosław Kaczyński zwołał na czwartek pilne posiedzenie klubu PiS. Informacja jest na razie nieoficjalna.

Czy ma to związek z niekorzystnymi sondażami Karola Nawrockiego? Pojawiają się opinie, że kandydat powinien być wymieniony, póki jest na to czas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo Memcena popra ? 😄

Żeby podmienic to trzeba wiedzieć na kogo 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, costa brava napisał:

Jenot, jak już. Ma dobre układy w USA.

gbazmitawaaewqm.jpg

z29832197IH,Dominik-Tarczynski.jpg

No i lud pisowski w końcu miałby na kogo głosować, bo ten Karol to taki jakiś nie nasz a Jenot to byłby kandydat z samego jądra PiS-u. 

asdasdasjidjsadklasda-1712667753.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Warto pomagać-z poszanowaniem własnego narodu.
Bo oddawanie Polski obcym za darmo,ani nie pomoże Ukrainie,ani nie uratuje nas przed niczym

Już oddaliśmy za dużo. Sprzęt i pieniędze. Dziura budżetowa rośnie jak na drożdżach. Ukr leczą się tu za darmo, a gagusy napadają na ludzi, którzy mają pieniądze. Wszyscy dookoła pożyczają pieniądze na Ukr, podpisuja papiery na wydobycie minerałów. Zaraz zacznie się odbudowa Ukrainy. Wszyscy na tym skorzystają poza Polską, bo my mamy tylko dawać. Do tego tutaj jesteśmy, do tego już ukry się przyzwyczaiły. Nawet zabić kandydata na prezydenta chcą i wszystko każdy ma gdzieś. Patrząc na pucującego się Tuska to realny scenariusz. Dziwne ze Duda się trochę ogarną i opierd... Zelenskiego na X czy gdzie tam. 

Godzinę temu, MV2 napisał:

Bazgranie takich ekskrementów chyba podpada pod trolling [?]  Ciekawe, ile jeszcze Szanowny Pan Moderator będzie srał na Polskę, aby Administracja to zauważyła [?]. Ile?????????????????????????????????

Za dużo niemieckich argusow z Lidla weszło na beret. 

?👈

53 minuty temu, rafal735r napisał:

Dziwne ze Duda się trochę ogarną i opierd... Zelenskiego na X czy gdzie tam. 

Posłuchał w białym domu ,co ma robić,to robi.
Całe parę minut słuchał.

2 godziny temu, costa brava napisał:

Jarosław Kaczyński zwołał na czwartek pilne posiedzenie klubu PiS. Informacja jest na razie nieoficjalna.

Czy ma to związek z niekorzystnymi sondażami Karola Nawrockiego? Pojawiają się opinie, że kandydat powinien być wymieniony, póki jest na to czas.

Ukryta Zawartość

Albo Memcena popra ? 😄

też sądzę,że może byc jakiś ruch.
PIS raczej nie ma poparcia Trumpa,i to bez wzgledu na kandydata.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Ohoho...

Wczorajszy turboukrainiec jest dziesiejszym turbotrampkiem

Szykuje się podmianka w celu ratowania dostępu do koryta?

Wyscig na turbotrampka trwa.

Tarczyński ma troche do przodu,bo:

Cytat

Przez lata to politycy PIS zarzucali konkurencji z Platformy, że "donosi na Polskę do Brukseli". Można odnieść wrażenie, że role się odwróciły. Poseł prawa i Sprawiedliwości Dominik Tarczyński pochwalił się właśnie przekazaniem do Waszyngtonu materiał, które jego zdaniem będą obciążały polski rząd. -Sztab Donalda Trumpa otrzymał wszystkie materiały z negatywnymi wypowiedziami na jego temat - poinformował

Ukryta Zawartość

Wiadomo,na początku,jak jest nowy Pan,trzeba donieść na kolege u koryta.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

7 godzin temu, rafal735r napisał:

Już oddaliśmy za dużo. Sprzęt i pieniędze. Dziura budżetowa rośnie jak na drożdżach. Ukr leczą się tu za darmo, a gagusy napadają na ludzi, którzy mają pieniądze. Wszyscy dookoła pożyczają pieniądze na Ukr, podpisuja papiery na wydobycie minerałów. Zaraz zacznie się odbudowa Ukrainy. Wszyscy na tym skorzystają poza Polską, bo my mamy tylko dawać. Do tego tutaj jesteśmy, do tego już ukry się przyzwyczaiły. Nawet zabić kandydata na prezydenta chcą i wszystko każdy ma gdzieś. Patrząc na pucującego się Tuska to realny scenariusz. Dziwne ze Duda się trochę ogarną i opierd... Zelenskiego na X czy gdzie tam. 

Za dużo niemieckich argusow z Lidla weszło na beret. 

Poziom frustracji przekroczył wszystkie normy.

W pracy coś poszło nie tak?

Jestem Europejczykiem.

18 godzin temu, przemak napisał:
20 godzin temu, Maju napisał:

Widać w tym wpisie że odpowiadałem nie tylko tobie i w KOLEJNOŚCI - najpierw temu co o Morawieckim głupoty pisał a linkiem tobie.....teraz jasne?

Jasne, potrzebna jest INTERPRETACJA. 

Interpretacja jest jasna jak się przeczyta cały post (razem z tym co w linkach) a wtedy nie pisze się, nie odpowiada się (sugerując że piszę nie na temat) na część wpisu kierowaną nie do siebie.

Poza tym gdy mi się zdarzy taka sytuacja potrafię przeprosić za nieporozumienie wynikłe z mojej winy.

17 godzin temu, Pseudodrummer napisał:
W dniu 4.03.2025 o 07:41, Maju napisał:

Przypomnę a raczej należy powtórzyć, że tego Morawiecki nie obiecywał.

Tak,w przypadku kwoty wolnej masz rację.
Morawiecki ja podniósł.
Oczywiście im bliżej było do wyborów,tym bardziej kwota rosła.

Poprzednio w jego sprawie też miałem....   🙂

Morawiecki kwotę wolną od podatku dwa razy podniósł i niepotrzebne te sugestie że robił w tym celu, bo w naszym kraju jest tak niemal zawsze że jest przed wyborami.

Przypomnę jednak że pierwszy raz zaraz jak tylko został premierem 2017 (kwota 8000 już od 2018 obowiązywała) a drugi raz do 30000 obowiązywała już 2022, czyli w każdym przypadku decyzję podjął na prawie dwa lata przed wyborami do Sejmu.

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Prosze o wykazanie,co nieprawdziwego mówiłem o Morawieckim:

Mam ci tłumaczyć oczywistość jak @przemak?

To raz jeszcze....tu w skrócie, bo odsyłam do postów i przeczytania ponownie co sugerowałeś i co ja odpisałem.

Zasugerowałeś że Morawiecki nie podniósł kwoty wolnej od podatku, podniósł DWA razy.....nawet jak to odnosiłeś TYLKO do 60000 to przypomnę że tego nie obiecywał.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

🥱 Jacy dobrzy ci PIS-owcy . A ile kościółkowi na tym zarobili . Morawiecki jak Święty Mikołaj , który sobie prowizję odpalił .😆

...there is no spoon...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Maju napisał:

Mam ci tłumaczyć oczywistość jak @przemak?

Wytłumacz proszę,które z tych rzeczy sa nieprawdziwe:

-był doradcą Tuska
-zwolennikiem szczepień niezbadanym preparatem
-wprowadzał lockdowny,co nie miało żadnego uzasadnienia
-zamykał szpitale,przekształcając je w kowidowe,łamiąc gwarantowany przez K. dostęp do służby zdrowia
-był zwolennikiem i wprowadzał Zielony Ład ("Polski ład 1 oraz 2")
-był zwolennikiem fitfor55
-Jako premier zgodził się "ustawę o zasobach własnych" -unijne podatki,i możliwość zaciągania kredytu przez unię w imieniu Polski
-podniósł kilkadziesiąt podatków,podobnie jak wcześniej PO (akcyzy,opłaty itp)
-skazany prawomocnym wyrokiem sądu jako kłamca w sprawie kredytów frankowych

Jesli się mylę chętnie zmienię zdanie

Edytowane przez Pseudodrummer

@Pseudodrummer

Chcesz ze mną prowadzić normalną rozmowę na argumenty, czy będziesz się znowu popisywał erystyką niskich lotów.

1. Po pierwsze w tej sprawie zarzuciłem ci że DEZINFORMUJESZ i opisałem dlaczego.
- Nie ja sugerowałem że Morawiecki nie podniósł kwoty wolnej od podatku!
- Nie ja sugerowałem że powinien podnieść do 60000. TYLE!
Nie zamierzam kolejny raz wykazywać na czym to twoje wprowadzanie w błąd polega.....mądremu dość!

2. W wielu sprawach nie piszesz prawdy, KAŻDE wskazanie jak się mylisz odrzucasz i przechodzisz nad tym do porządku dziennego!  Co gorsze powtarzasz w kółko to co prawdą nie jest.

I co, mam wracać do każdej z tej spraw a ty będziesz udawać że nie rozumiesz albo będziesz brną (tak jak teraz) w erystykę?

Mam ciekawsze zajęcia.

Edycja:
Zapomniałem dodać że niepoważne jest pisanie "która z tych rzeczy jest nieprawdziwa" w ogóle nie wskazując o jakich rzeczach piszesz.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 godziny temu, Maju napisał:

@Pseudodrummer

Chcesz ze mną prowadzić normalną rozmowę na argumenty, czy będziesz się znowu popisywał erystyką niskich lotów.

1. Po pierwsze w tej sprawie zarzuciłem ci że DEZINFORMUJESZ i opisałem dlaczego.
- Nie ja sugerowałem że Morawiecki nie podniósł kwoty wolnej od podatku!
- Nie ja sugerowałem że powinien podnieść do 60000. TYLE!
Nie zamierzam kolejny raz wykazywać na czym to twoje wprowadzanie w błąd polega.....mądremu dość!

2. W wielu sprawach nie piszesz prawdy, KAŻDE wskazanie jak się mylisz odrzucasz i przechodzisz nad tym do porządku dziennego!  Co gorsze powtarzasz w kółko to co prawdą nie jest.

I co, mam wracać do każdej z tej spraw a ty będziesz udawać że nie rozumiesz albo będziesz brną (tak jak teraz) w erystykę?

Mam ciekawsze zajęcia.

Edycja:
Zapomniałem dodać że niepoważne jest pisanie "która z tych rzeczy jest nieprawdziwa" w ogóle nie wskazując o jakich rzeczach piszesz.

1.mówiłem-masz rację
2.w jakich?
każde?podaj przykład,które "odzrzuciłem"
Co powtarzam w kółko-co jest nieprawdziwe?
Daj mi szanse na poprawienie-przytocz przykład proszę.

3 godziny temu, Maju napisał:

wskazałem:

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

-był doradcą Tuska
-wprowadzał lockdowny,co nie miało żadnego uzasadnienia
-zamykał szpitale,przekształcając je w kowidowe,łamiąc gwarantowany przez K. dostęp do służby zdrowia
-był zwolennikiem i wprowadzał Zielony Ład ("Polski ład 1 oraz 2")
-był zwolennikiem fitfor55
-Jako premier zgodził się "ustawę o zasobach własnych" -unijne podatki,i możliwość zaciągania kredytu przez unię w imieniu Polski
-podniósł kilkadziesiąt podatków,podobnie jak wcześniej PO (akcyzy,opłaty itp)
-skazany prawomocnym wyrokiem sądu jako kłamca w sprawie kredytów frankowych

Nie dostałem odpowiedzi.

A to proste pytanie.

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Poziom frustracji przekroczył wszystkie normy.

W pracy coś poszło nie tak?

Chyba twoja frustracja przekroczyła więcej norm, skoro odrazu ban po jednym dniu znowu. 

?👈

"Wyborczy profil kandydata KO na prezydenta Polski Rafała Trzaskowskiego został w środę zawieszony w godzinach popołudniowych. W standardowym komunikacie można było przeczytać, że "X zawiesza konta, które naruszają jego zasady".

Zrzut ekranu przedstawiający zawieszony profil zamieścił poseł KO Paweł Bliźniuk. "Konto @Trzaskowski2O25 zawieszone. Na tym ma polegać wolność słowa na X? Źle to wygląda… Znacie powody?" — ocenił polityk, zwracając się do obserwujących.

Po kilkudziesięciu minutach profil został przywrócony, a wraz z nim — wszystkie wpisy. "Putin trzy razy się zastanowi, zanim zaatakuje kogoś, kto ma taką armię jak Polska. Kogoś, kto ma tak zabezpieczoną granicę jak Polska. Kogoś, kto jest tak przygotowany jak Polska" — czytamy w ostatnim wpisie zamieszczonym przez sztab Rafała Trzaskowskiego dokładnie o godz. 14."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, jar1 napisał:

"Putin trzy razy się zastanowi, zanim zaatakuje kogoś, kto ma taką armię jak Polska. Kogoś, kto ma tak zabezpieczoną granicę jak Polska. Kogoś, kto jest tak przygotowany jak Polska" — czytamy w ostatnim wpisie zamieszczonym przez sztab Rafała Trzaskowskiego dokładnie o godz. 14."

hahahahahahahahahahahaha
ło matko....
hahahahahahahahaha

u góry Trzaskowski dzisiaj (efekt Trumpa)

Dzis chce uszczelniac granicę,deportować,dzis dziękuję za służbę

A to ci przemiana!

a wczoraj:

Cytat

W czasie kampanii Trzaskowski często odnosił się też do mediów publicznych, krytykując ich stronniczość. W maju 2020 roku, w rozmowie z Onetem, stwierdził:
„TVP Info to nie jest telewizja publiczna, tylko tuba propagandowa jednej partii. Powinniśmy zlikwidować ten kanał i przeznaczyć te środki na wsparcie kultury albo edukacji.”

Zlikwidowali?
No nie,za to biora więcej hajsu na tvp,niz pis.

Pan Rafał jest tak elastyczny,ze ma kazde poglądy:

Godzinę temu, jar1 napisał:

Putin trzy razy się zastanowi, zanim zaatakuje kogoś, kto ma taką armię jak Polska. Kogoś, kto ma tak zabezpieczoną granicę jak Polska. Kogoś, kto jest tak przygotowany jak Polska" — czytamy w ostatnim wpisie zamieszczonym przez sztab Rafała Trzaskowskiego dokładnie o godz. 14."

Dlatego cała Europa jest teraz w takim miejscu w jakim jest. Czyli militarnie po pas w gów... 

2 godziny temu, ASURA napisał:

No i Trzaska sobie zasłużył i ma pozamiatane

Już chyba działa. Podobno. Podobno pomyłka 😄

?👈

8 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

-był doradcą Tuska

I co w związku z tym? Tusk nie ma pojęcia jak działa ten świat od strony ekonomii, to potrzebował mądrzejszych od siebie - co w tym dziwnego?

Który preparat, był nietestowany/niedopuszczony do obiegu?

Czyż to nie było odpowiedzią na ówczesny problem w pandemii, reakcja na to co się działo w innych krajach?

• Moderatorzy
1 godzinę temu, wlodek71 napisał:

Który preparat, był nietestowany/niedopuszczony do obiegu?

Bardzo niejasne pytanie.

Nietestowany w sensie nie przeszedł przewidzianych prawem procedur dla leków to żaden z tych wyrobów nie miał testów. 🙂 testy mają 2 fazy badań i obserwacji klinicznych które trwają łącznie 5 lat.

Nietestowany w sensie niewypróbowany to nie. Znaleźli ochotników do iniekcji i zrobiono zastrzyki. Natomiast nie zastosowano odpowiednich środków czasowych żeby zbadać skuteczność i ewentualne powikłania.

Niedopuszczony - tu jest gęściej, bo ludzie podpisywali dokumenty takie same jak przy badaniach nad lekiem i eksperymentach medycznych, że eksperyment, brak pretensji co do skutków i powikłań. Więc wyroby były stosowane najpierw przed fazą dopuszczenia, a potem... nie wiem bo straciłem zainteresowanie szczegółami. Preparatów niedopuszczonych nie stosuje się na szeroką skalę a jedynie w małopopulacyjnych terapiach eksperymentalnych

Natomiast faktem jest, ze obecnie producentów ciąga się po sądach z powodu przekazywania fałszywych informacji co do skuteczności, bezpieczeństwa itd.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.