Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Seal Team Six: The Raid On Osama Bin Laden - mocno średni... spokojnie można sobie odpuścić. Nic ciekawego.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ale końcówka była mocarna. :) W sumie film za długi, jednak warto oglądać do końca.

No końcówka zaskoczyła, chociaż podejrzewałem że tak będzie :-) warto, warto, w zalewie kupy filmowej, oprócz tych świetnych seriali którzy mi się tu jaramy wartoczasem fabularny dobry zobaczyć.

Teraz mam na tapecie "Hatfields & McCoys", nie wiem czy ktoś tu opisywał. Całkiem fajny, taki western ale bez panów w kolorowych wyprasowanych na kancik portasków i ładnych chust pod szyjką :-) jest brudno, zarośnięto, łycha się leje, trup się ściele gęsto z rewolwerów i strzelb szczelajooo że aż miło :-) 3 odcinki tylko zrobione przez kanał History .

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gravity - oglądałem przed chwilą z źródła tanich recenzentów i dominującej pikselozy i dobrze...

Planeto Ziemio i ty samotna duszyczko!

Być może uratuje Cię jeden chuch, jeden dmuch i pewien duch.

Duch odnowy, przemiany i braku jakichkolwiek perspektyw.

Duch świata, w którym jednak coś było przewidywalne.

Martwy na wskroś, a jednak przydatny...

Jeśli nawet ten chuch nie jest zbyt trzeźwy to warto samodzielnie sprawdzić.

Bo co nam pozostało?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W niedzielę canal+ puszcza film:

Kochankowie z księżyca. Moonrise Kingdom.

Na razie widziełem tylko zapowiedź ale z dużą ochotą go obejrzę.

Obsada świetna. Chyba wartościowa propozycja na pogodny, niedzielny wieczór.

Z serii głupie filmiki animowane, Koń Rafał :-))) humor idiotyczno-absurdalny :-) można opluć monitor czasami :-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dla wszystkich fanow Szybkich i wcieklych zginal w wypadku samochodowym Paul Wolker, jak dla mnie fajny aktor i strasznie mi przykro z tego powodu. Kurde jak sobie pomysle ze nastepna czesc bedzie bez niego to nie chce az mi sie w to wierzyc.... :-( ;-( ;-(

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dla wszystkich fanow Szybkich i wcieklych zginal w wypadku samochodowym Paul Wolker, jak dla mnie fajny aktor i strasznie mi przykro z tego powodu. Kurde jak sobie pomysle ze nastepna czesc bedzie bez niego to nie chce az mi sie w to wierzyc.... :-( ;-( ;-(

Też właśnie się dowiedziałem, brat przyleciał z tą szokującą informacją... z samego rana mam zabitego klina :( trudno w to uwierzyć... On zginął w trakcie trwania akcji charytatywnej :(((

Gość Gosc

(Konto usunięte)

OBECNOŚĆ.

Bardzo dobry horror. Na pewno w przeciągu ostatniego roku nie przypominam sobie równie dobrze nakręconego filmu grozy.

Niby nic odkrywczego, nic nowatorskiego, ale jak się to ogląda!

Do tego świetne zdjęcia i rewelacyjna ścieżka dźwiękowa. DTS-HD MSTR na BD super robota.

No to może znowu będę oryginalny...

Jak dla mnie w "Jobs" najlepiej ogląda się postacie drugoplanowe. Dobrze się ogląda tych zapaleńców, świrów i geniuszy...

To wszystko powoduje, że film oglądał się zupełnie nieźle.

Nie no Paranoja to paranoja - plastik i dziadostwo. Już sto lat temu G. Hackman zrobił to milion razy lepiej. Strata czasu!

Gienek H. wszystko robił znakomicie... Ale najlepiej robił striptease w "Strachu na wróble"!;))

A ja polecam klasykę horrorów kategorii bodajże B :D

CRITTERS - cała kwadrologia :) Właśnie jestem w trakcie, po 2óch częściach, filmy widziałem pierwszy raz gdzieś w 95-96roku :) Wykonanie oczywiście słabe, ale ogląda się świetnie jeśli ktoś lub stare kiczowate horrory :)

A ja polecam klasykę horrorów kategorii bodajże B :D

CRITTERS - cała kwadrologia :) Właśnie jestem w trakcie, po 2óch częściach, filmy widziałem pierwszy raz gdzieś w 95-96roku :) Wykonanie oczywiście słabe, ale ogląda się świetnie jeśli ktoś lub stare kiczowate horrory :)

I w takiej jakosci ogladac bo to tez trzeba powiedziec.. Ja wczoraj RIPD obejrzalem, mozna obejrzec -szalu nie ma ale nie jest zle..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Oglądałem kawałek "czwórki" na HBO u znajomych - to są dopiero niziny!

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

KONESER Tornatore.

Bardzo fajny, klimatyczny film. Od połowy zaczynamy się domyślać dokąd może prowadzić ta intryga, ale jednak ogląda się cały czas z przyjemnością.

Świetnie zagrana główna rola.

Życie Pi, ale tylko i wyłącznie w FULL HD, oglądane w dobrze zaciemnionym pokoju - polecam również 3D (do tego dobre nagłośnienie). Fabularnie nic rewelacyjnego, natomiast efekty audiowizualne - 1sza klasa - szczególnie sceny nocą na środku oceanu. Byłem w kinie jak grali, powtórzyłem w domku dla reszty familii ;)

Tak, effecty super... poza tym, to nuda panie, nuda... jak w polskim filmie, tylko płyną i płyną... Warto też przeczytać książkę przed obejrzeniem tej nudy, nie jest gruba, to i szybko się czyta. Po zaliczeniu książki, effecty lepiej wchodzą.

Parker's Mood

Mary i Marta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Film o tym jak przekuć tragedię w coś pozytywnego .

Ukryta Zawartość

Życie Pi - film o tym, co się stanie, jak w łodzi wylądują razem Hindus, zebra, małpa, tygrys, hiena jakaś i szczur chyba, a przelotem ryby latające. Dźwiękoobraz ów należy odnotować jako wydarzenie jak najbardziej prawicowe. Teologicznie kontrowersyjne (daleko posunięty ekumenizm), ale fabuła przejrzysta i powoli wciągająca, a sama forma - marchew i buraki w sosie złotego koperku! Oczy na traktor i alleluja i do przodu (nie zapominać o trzech krokach w bok).

Ja obejrzalem na bluray hansel i gretel, a nie dawno lecial w canal plus jak sie nie myle i roznica w dziweku jest kosmiczna , swietny film pod wzgledem dzwiekowym , wymiata niezle . Obra ztez oczywiscie lepszy niz w C+, a sam film to juz kwestia gustu jak komu ...

Obejrzałem "Draculę - pobrudzonego antymłodego człowieka" i czuję, że posunąłem się w ramach poznawania świata trzy kroki w bok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez suluben
Gość Gosc

(Konto usunięte)

JEŹDZIEC ZNIKĄD

Jak na wytwórnię Disneya przystało, barwna bajka dla całej rodziny.

Faktycznie jakbyśmy oglądali Pirata z Karaibów, tylko na dzikim zachodzie. Ale nie do końca. Moim zdaniem film mniej chaotyczny, bardziej składny od tamtych.

Raz można z przyjemnością obejrzeć. Za to dźwięk na BD rewelacyjnie zrealizowany. DTS-HD MSTR 7.1 robi wrażenie.

W dniu 15.12.2013 o 15:17, gość napisał:

JEŹDZIEC ZNIKĄD

Jak na wytwórnię Disneya przystało, barwna bajka dla całej rodziny.

Faktycznie jakbyśmy oglądali Pirata z Karaibów, tylko na dzikim zachodzie. Ale nie do końca. Moim zdaniem film mniej chaotyczny, bardziej składny od tamtych.

Raz można z przyjemnością obejrzeć. Za to dźwięk na BD rewelacyjnie zrealizowany. DTS-HD MSTR 7.1 robi wrażenie.

Dokaldnie tak jak kolega pisze tylko mi osobiscie bardziej jednak odpowiadaja piraci z karaibow. Ale to kwestia gustu, a o tym sie nie dyskutuje..

Wczoraj starałem się obejrzeć do końca "After Earth". Nie dało się, karwasz... Większego knota dawno nie widziałem... Mam poważne obawy, że mój ulubiony Will Smith wstąpił na ścieżkę wydeptaną przez Cage'a. Albo to koniec zacnych aktorów, albom- może już stary i zgorzkniały?:))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No masz racje.

Tak jak myślę nad filmami z poprzedniego roku, to najlepsze były chyba nie te z ,, gwiazdorami'', tylko z mało znanymi, drugoplanowymi do tej pory aktorami.

A już coraz lepiej są zagrane seriale.

Dzięki, Sebastian, żem stary i zgorzkniały:))) Od dawna tak przypuszczałem...:)) Ale - może jeszcze ździebko pociągnę! I tu akurat - nie żartowałem:( Pozdrawiam - Jacek.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Pokaż nowe odpowiedzi