Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Boku no kanojo wa saibôgu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niektóre azjatyckie filmy zawierają dawno zapomniane aromaty z przeszłości, których próżno szukać we współczesnych zachodnich produkcjach.

Przeczytałem opis filmu. Zniechęcił mnie, ale mimo to zacząłem oglądać. Przez prawie 2 godz. nie wierzyłem, że twórcom udało się poskładać tą historię w sensowną całość. Pomyliłem się. Wiem, to zupełnie niedorzeczne: japońska bajka s-f, cyborg-dziewczyna, podróże w czasie itd. No przecież to dla dzieci człowieku, dla dzieci... Wiem. Wiem też, że w tym tygodniu obejrzę ten film jeszcze raz. ;)

8 mocnych pkt i moja gorąca rekomendacja. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Boku no kanojo wa saibôgu

Ukryta Zawartość

Niektóre azjatyckie filmy zawierają dawno zapomniane aromaty z przeszłości, których próżno szukać we współczesnych zachodnich produkcjach.

Przeczytałem opis filmu. Zniechęcił mnie, ale mimo to zacząłem oglądać. Przez prawie 2 godz. nie wierzyłem, że twórcom udało się poskładać tą historię w sensowną całość. Pomyliłem się. Wiem, to zupełnie niedorzeczne: japońska bajka s-f, cyborg-dziewczyna, podróże w czasie itd. No przecież to dla dzieci człowieku, dla dzieci... Wiem. Wiem też, że w tym tygodniu obejrzę ten film jeszcze raz. ;)

8 mocnych pkt i moja gorąca rekomendacja. :)

Lubie sf i do tego oryginalne pomysły więc w planach mam obejrzenie filmu tylko gdzie go obejrzeć?.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Lubie sf i do tego oryginalne pomysły więc w planach mam obejrzenie filmu tylko gdzie go obejrzeć?.

Powiem Ci tak. Na dobry zachodni film trafiam aktualnie 2, 3 razy do roku. Reszta mnie nudzi.

Perełki zdarzają się coraz rzadziej, więc od mniej więcej roku grzebię po śmietnikach.

Jest w różnych dziwnych miejscach tzn. polskich odpłatnych "portalach" filmowych. Przez 25 lat nie udało się w naszym kraju stworzyć uczciwego projektu biblioteki filmowej z abonamentem i wątpię żeby kiedykolwiek coś takiego powstało. Zbyt wielu zbirów układowych w obecnej sytuacji moczy w tym swój dziób.

Ach i jeszcze jedno. S-f w tym filmie odgrywa rolę marginalną (sama końcówka). To jest film o koreańskiej młodzieży. Uważaj żebyś się nie rozczarował. Gusta są różne.

Edytowane przez Mrok

"Psy Mafii" po obsadzie oczekiwałem dobrego kina a wyszedł pasztet.

Chaotycznie nakręcone sceny , bez ładu i składu , głupkowate dialogi i banalna fabuła ... ogólnie słabo.

Absolutna rewelacja

Ukryta Zawartość

Czasem się zastanawiam, jaką fantazję trza mieć we łbie by nakręcić takiego cudaka ????

:-)))))))

Ukryta Zawartość

Czasem się zastanawiam, jaką fantazję trza mieć we łbie by nakręcić takiego cudaka ???? :-)))))))

"Turyści dostrzegają na plaży martwego rekina. Zmutowany podczas wojskowych eksperymentów żarłacz ożywa i rozpoczyna krwawe łowy."

Znaczy się, rekin ożywa i zaczyna chodzić po ziemi?

Edytowane przez Mrok

Ukryta Zawartość

ciekawa, lekka, miła komedyjka na niedzielne popołudnie

polecam :)

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Exodus: bogowie i królowie - czyli historia jak rodacy Mojżesza uciekali z Egiptu. C.Bale, efekty i widoki też ok, ale spokojnie można sobie odpuścić.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Snowpiercer - nie warto.

Warto... znakomity film 9/10 Polecam

Ten fajny tyż : ) ...

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

MOJE CÓRKI KROWY - super, polecam, chwili nudy nie ma, fajne aktorstwo, dobry scenariusz i zdjęcia, czyli wszystko by spędzić przed ekranem te półtorej godziny.

Warto !!!

Nagrany kilka miesięcy temu z TVP Kultura "Salo, czyli 120 dni sodomy" Pasoliniego. Najpierw przedmowę obejrzałem panów redaktorów, którzy też podchodzili do tego filmu kilka razy. Ciężki, ryje beret i przychodzi na myśl od razu cytat z Siary. Scena z posiłkiem weselnym mnie zdewastowała...

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Panowie, dziś - bodajże o 00:50 - "Major" Bykowa na TVP Kultura. Dobre kino.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

MOJE CÓRKI KROWY - super, polecam, chwili nudy nie ma, fajne aktorstwo, dobry scenariusz i zdjęcia, czyli wszystko by spędzić przed ekranem te półtorej godziny.

Warto !!!

Poniekąd bardzo specyficzny film, szczególnie ze względu na aktorstwo :-)

Ale bardzo prawdziwy i "do myślenia". Zasłużone nagrody i opinie.

Warto posłuchać kończacej film piosenki Bukartyka, której nadał specjalną dla potrzeb filmu warstwę tekstową.

I obrazki z kamery z dzieciństwa bohaterek przy liście płac :-)

Jak już będziecie po - warto wrócić raz jeszcze, obejrzeć materiały na temat filmu, których sporo na jutubie, recenzje, opinie.

Jeszcze raz podkreślę - to specyficzny, mocny, nawet smutny film - ale warto.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

On Wrócił/ Er Ist Wieder Da

Ukryta Zawartość

Całkiem niezły i ciekawy film. Polecam nawet dla tych, ktorzy mają alergie na Niemców... ;)

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

Genialny audiofilski film

Główny bohater kupuje unikalną płytę /vinyl/, rzecz jasna z pierwszego tłoczenia

Podniecony do granic możliwości udaje się do domu, odpala system / Naim plus wypasony gramofon/ i wówczas ...........

Sami to musicie zobaczyć

Zjawiskowe kino, tylko czekać jak amerykany zrealizują swoją wersję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Dobre. Niestety prawdziwe. Dzisiaj film z "7-ką" to przeciętniak:

original.jpg

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dziewczyna z portretu.

W zasadzie puściłem ten film dla lepszej połówki. Tematyka wybitnie nie moja.

I z dużą przyjemnością obejrzałem. Bardzo subtelnie pokazane jakże trudna tematyka. Eddie Redmayne zagrał rewelacyjnie.

Brawa też dla jego filmowej partnerki Alicii Vikander.

Niby bez większych emocji, spokojnie poprowadzona historia ale bardzo przyjemnie się mi to oglądało.

Grimsby produkcja 2016, odpalone z braku laku. I? Zachęcam do obejrzenia, jestem ciekaw Waszych opinii. Specyficznie zrobiona komedio-parodia, momentami płakałem z kobitą ze śmiechu, choć niektóre sceny mogłyby wydawać się żenujące to tu na prawdę śmieszyły. Ogólnie polecam.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Genialny audiofilski film

Główny bohater kupuje unikalną płytę /vinyl/, rzecz jasna z pierwszego tłoczenia

Podniecony do granic możliwości udaje się do domu, odpala system / Naim plus wypasony gramofon/ i wówczas ...........

Sami to musicie zobaczyć

Zjawiskowe kino, tylko czekać jak amerykany zrealizują swoją wersję

Ukryta Zawartość

He, he:-)

Clavier kupuje tę płytę w jednym ze sklepików na Porte de Clignancourt, gdzie bywam co tydzień !:)

Z tym, że ja akurat w tym sklepie kupuję tylko folijki do płyt, bo facet ma ceny hmmm... chore.

Choć płyt ma mnóstwo i duuuużo perełek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Właśnie obejrzałem "Nienawistną Ósemkę" na płycie BR. Nie bede pisał czy dobry czy przecietny film bo to kwestia gustu. Ale zaskoczył mnie format obrazu 2,78:1. Przypomniały mi się stare westerny kiedy czarne pasy panoramy stanowiły "połowę" obrazu. QT chyba chciał wywołać takie odczucie pakujac taki format... wielki plus dla polskiego wydania że sa tam dwie ściezki dźwiekowe , obie w DTS-HD MA jedna z lektorem i druga oryginalna. Nareszcie na poczet polskiego lektora w dts hd ma wyrzucono reszte niepotrzebnych dziesiatek jezyków... ale ja i tak ogladam z napisami. Inny klimat.

Edytowane przez Yodas
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Deadpool.

Tego rodzaju produkcje omijam szerokim łukiem ale tym razem dałem się skusić.

I dobrze. Świetnie nakręcone sceny, efekty specjalne zrobione po mistrzowsku. DźwiękDTS HD MSTR 7.1 też fajny.

Film zrobiony z dużą rezerwą, ze sporą dawką humoru i do tego dosadnie. Jak ktoś lubi efekciarskie kino to warto to zobaczyć.

W niedzielę wybrałem się na Warcrafta i szczerze polecam. Muza dobra, strona wizualna też niczego sobie. Natomiast fabuła świetna, pełna emocji i traktująca poszczególnych bohaterów jak szmaciane lalki ;)

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Dzień Niepodległości 2 - omijać szerokim łukiem, szkoda czasu i atłasu. Infantylizm rodem z przedszkola, zero emocji, efekty specjalne nie ratują tego badziewia.

• Pokaż nowe odpowiedzi