Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, jgx napisał:

ale co? Obejrzałeś ale dobry, lipa, warto nie warto????? Jesteśmy wróżkami???? Coś z tobą nie tak? To nie pisz. 

Przepraszam,faktycznie nie napisałem -fajny serial.

Anon (2018)
https://www.filmweb.pl/film/Anon-2018-763618

Anna (2019)
https://www.filmweb.pl/film/Anna-2019-810602

Mimo drobnych wtop w tym drugim, oba mi się podobały. Zdecydowanie wolę coś takiego od kolejnego odcinka Mission Impossible z szansonistą Tomem Cruisem.

"Król". Dla mnie perełka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez burz

Dla mnie perełką ostatnio była "Granica" z Evą Melander - naprawdę polecam. Aaaa i jeszcze niezły był "Bez wątpliwości" dramat sądowy z Marine Fois

Edytowane przez 5maniek

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

Mrs. Fletcher (HBO GO) - nie potrafię zmusić do takiej biedy.

Być może to sprawa wieku, ale zupełnie nie trawię sposobu w jaki współczesne kino (zwłaszcza amerykańskie) odnosi się do sfery intymnej. Nie chodzi nawet o sam seks, ale o sposób w jaki się go podaje. 90% produkcji które zahaczają o ten temat, nacechowana jest niemiłosierną siermięgą. Mam wrażenie, że chłopi pańszczyźniani orali łona swoich kobiet w bardziej wyszukany sposób. Zastanawiam się, czy do końca życia dane mi się obejrzeć obraz zbliżony poziomem do "A beautiful mind".

Wybaczcie że przynudziłem.

Edytowane przez Mrok
22 godziny temu, burz napisał:

"Król". Dla mnie perełka.

Ukryta Zawartość

Film przyspawał mnie do fotela na 2h. Znakomita produkcja. Bez kupy kasy, jałowego pitolenia, nadmiernego skupiania się na intrygach i typowego dla takich realizacji zadęcia.

Historię obu narodów z minionych wieków znam pobieżnie, nie wiem więc na ile fabuła pokrywa się z prawdą historyczną. Tak czy inaczej w moim odczuciu jest to jeden z najlepszych obrazów tego gatunku ostatniej dekady.

Wielkie dzięki za rekomendację. To była prawdziwa niespodzianka. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Wytłumaczcie mi proszę fenomen i tak wysoką średnia serii "John Wick" - rozumiem, że może podobać się np. graczom komputerowym, do których mimo średniego wieku nadal się zaliczam i mógłbym zrozumieć, że całkowity brak fabuły zastąpiony jest przez ponad 2 godziny świetne wyreżyserowanymi scenami walki, ale tak nie jest. Są momenty, że Kijanka wręcz wygląda groteskowo.

Pamiętam, jak sceny walki były "zrobione" choćby w filmach o Bournie z Damonem. To co jest w "John Wick" to jakieś popierdółki...

Jestem po obejrzeniu Terminatora i tak niby szału nie ma, czyli I i II część zdecydowanie najlepsze są jak do tej pory, ale na pewno nie jest gorzej od pozostałych trzech, a nawet delikatnie lepiej w mojej ocenie. Kto lubi Termisia to myślę, że warto iść do kina i obejrzeć na dużym ekranie.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Obejrzałem na BR ostatnią odsłonę Man In Black jak dla mnie film w podobnym klimacie do poprzednich części, więc dla tych co wcześniejsze trzy części były warte obejrzenia to i ta podejdzie. Nie licząc tego, że w moim odczuciu brakuje W. Smitha, ale bohaterowie filmu mają za to nowsze zabawki, lepsze efekty i dużo akcji. Pod względem wizualnym jak i dźwiękowym, film według mnie spełnia oczekiwania i oglądający powinni być zadowoleni. Natomiast patrząc całościowo poprzednie części bardziej do mnie przemawiały i bardziej się bawiłem oglądając wcześniejsze części tego filmu.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 11.11.2019 o 22:53, Mrok napisał:

Film przyspawał mnie do fotela na 2h. Znakomita produkcja. Bez kupy kasy, jałowego pitolenia, nadmiernego skupiania się na intrygach i typowego dla takich realizacji zadęcia.

Historię obu narodów z minionych wieków znam pobieżnie, nie wiem więc na ile fabuła pokrywa się z prawdą historyczną. Tak czy inaczej w moim odczuciu jest to jeden z najlepszych obrazów tego gatunku ostatniej dekady.

Wielkie dzięki za rekomendację. To była prawdziwa niespodzianka. ?

,,Król" obejrzałem i potwierdzam -świetne kino.

Edytowane przez rd168
zmiana
W dniu 11.06.2019 o 20:55, lolek126 napisał:

zasada przyjemności

Jak dla mnie ciekawy serial. A już zakończenie mistrzowskie ?

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

• 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.11.2019 o 13:42, Meloman napisał:

Są momenty, że Kijanka wręcz wygląda groteskowo.

On zawsze wyglądał i wygląda groteskowo. Może przez to, że nawet chodzić nie umie. Czasami się zastanawiam ile zepsuł swoim kołkowym graniem Matrixa, na ile mógłby być film lepszy.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 15.11.2019 o 09:26, lolek126 napisał:

Obejrzałem na BR ostatnią odsłonę Man In Black jak dla mnie film w podobnym klimacie do poprzednich części, więc dla tych co wcześniejsze trzy części były warte obejrzenia to i ta podejdzie. Nie licząc tego, że w moim odczuciu brakuje W. Smitha, ale bohaterowie filmu mają za to nowsze zabawki, lepsze efekty i dużo akcji. Pod względem wizualnym jak i dźwiękowym, film według mnie spełnia oczekiwania i oglądający powinni być zadowoleni. Natomiast patrząc całościowo poprzednie części bardziej do mnie przemawiały i bardziej się bawiłem oglądając wcześniejsze części tego filmu.

Jako ciekawostkę dodam, że u nas nie wyszła na bluray druga część Facetów w Czerni z lektorem. Tylko napisy.

10 godzin temu, Mateusz80 napisał:

Jako ciekawostkę dodam, że u nas nie wyszła na bluray druga część Facetów w Czerni z lektorem. Tylko napisy.

Zawsze chcemy się wyróżnić ?

Rambo - Last Blood - dla mnie BOMBA !!! Podstarzały John Rambo, choć już nieco złagodniał jest nadal w znakomitej formie !!! ?

Film uświadamia dlaczego tak ważna i konieczna jest budowa MURU Trumpa na granicy z Meksykiem !!! ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Ja ze swojej strony moge polecic:

- Official Secrets - obejrzalem siedzac na krawedzi lozka ? Doskonala gra aktorska, brytyjski akcent, zwroty akcji itd

- Doctor sleep - nie jestem super fanem horrorow ale ten przypadl mi do gustu

- The King - juz polecany na forum. Moge tylko podbic. 

Film nakręcony tak, że mi szczena opadła. A widziałem już parę rzeczy w życiu. 

OLED + kino domowe i mamy dwie godziny mega rozrywki. Scenariusz naiwny, ale zdjęcia, efekty... Łał! duże ŁAŁ !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Therion
W dniu 10.12.2019 o 11:30, marian.ch napisał:

Rambo - Last Blood

Byli już Stallone i Rambo, Shwarzenneger i Terminator, była też Drużyna A - pora na Lindę i Psy 3.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 godziny temu, Therion napisał:

OLED + kino domowe i mamy dwie godziny mega rozrywki. Scenariusz naiwny, ale zdjęcia, efekty... Łał! duże ŁAŁ !

Ukryta Zawartość

Tylko w 4K...

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Byli już Stallone i Rambo, Shwarzenneger i Terminator, była też Drużyna A - pora na Lindę i Psy 3.

Rambo wyszedło OK, A-team też, Terminatora nie oglądałem a Psy zapowiadają się ciekawie.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 15.12.2019 o 18:20, jacekm22 napisał:

Tylko w 4K...

Tam jest tyle akcji, ruchu, że niekoniecznie ? 

Obejrzałem w 4K i HDR (tak podaje Netflix)

Bardzo dobra rozrywka bez zagłębiania się w treść ? 

W dniu 14.12.2019 o 19:00, Therion napisał:

Ukryta Zawartość

To chyba muszę zrobić drugie podejście bo zasnąłem na nim ?

Ukryta Zawartość

W dniu 14.12.2019 o 19:00, Therion napisał:

Ukryta Zawartość

Zacząłem go oglądać, ale przez pierwsze 15 minut związanych głównie z pościgiem mocno mnie zmęczył. Dodatkowo humor kompletnie nie w moim stylu, ale to wiadomo - sprawa gustu.

Ukryta Zawartość

W dniu 19.12.2019 o 11:55, Meloman napisał:

Zacząłem go oglądać, ale przez pierwsze 15 minu

ale wypowiedż trwa 3 min

a film 3 min 20 sek

?

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

• Pokaż nowe odpowiedzi