Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Tygrysa", czyli Mariusza Jakusa spotkałem ongiś (z 15 lat temu) w Łodzi na rogu Kopcińskiego i Narutowicza przed sklepem pijącego sobie piwko z rana. 😉 Przejeżdżałem tam rowerem. Nie omieszkałem się zatrzymać, przywitać się z nim i pogadać właśnie na temat tego filmu, albowiem utkwił mi bardzo w pamięci, a zwłaszcza jego świetna rola. Aktor charakterystyczny, grający zawsze ciemnych typów i cwaniaczków. W realu - sympatyczny i pogodny gość.

Nie wczoraj ale z kilka nascie  miesiecy temu .Niemiecka komedia  jedna z nielicznych która śmieszy .

Gwiezdne Jaja. 

Gwiezdne Jaja-Zemsta Świrów cały film - CDA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg

Pulp Fiction jest na Netflixie. Z przyjemnością sobie oglądam kolejny raz. Kawał prawdziwego kina.

pulpfiction_lead1_miramax.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Redaktorzy

Przypadkiem dzisiaj trafiłem na ten film. Wybitny nie jest, ale ostatnio bierze mnie na wspomnienia z lat młodości...

Maciej Kozłowski. Niech mu ziemia lekką będzie...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

A ja ,, jadę " teraz z drugim sezonem ,,skazanej " na Playerze.  Jedynka to była petarda dla mnie. Dwójka jest ciut gorsza ale nadal to jest bardzo wysoki poziom. 

Kilka kreacji jest naprawde top of the top ( nowy naczelnik więzienia !).

Wczoraj hurtem połknąłem 4 odc. 2 sezonu  „Kulawe konie” na Apple TV, równie dobry jak pierwszy i oczywiście Oldman przechodzi samego siebie, pojawia się też w roli ruskiego bandyty Alec Utgoff ( Śniegu już nigdy nie będzie). Polecam.

• Moderatorzy

Nudziarz Hanks jako kapitan niszczyciela i dowodzący okrętami eskorty konwoju płynącego do UK przez środkowy Atlantyk gdzie grasują wilcze stada U-Bootów.

Efekty w całości renderowane ale wobec szarzyzny północnego oceanu i kaprawej pogody to w ogóle nie przeszkadza. Hanks zdziera stopy na mostku i kawy nie dopija ale akcja pędzi jak w Mad Max-Fury Road.

Dla miłośników marynistyki, walk morskich i 2WŚ pozycja obowiązkowa.

Greyhound to naprawdę dobry film i wrzucam go do czołówki filmów batalistyki morskiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

"De Tweeling" ("Bliźniaczki") Netflix 4,5/5 bardzo dobry film, ale czegoś mi w tym filmie brakowało... a może czegoś było zbyt dużo? Ogladałem z przyjemnością, miłośnicy takiego kina powinni być zadowoleni.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 godzin temu, audiofan01 napisał:

na Apple TV

Czy Apple TV ma polskie napisy?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Star Wars Andor" brechty jak się widzi w kosmosie sceny kręcone pod domem. Nie moje klimaty, ale jak syn będzie oglądać to zerknę

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wednesday. Ubaw po pachy, jak ktoś lubi klimaty Burtona. Oglądałem wieczorem z synem- wyłączyłem po 2.30, bo rano trza było wstać...😁

7 godzin temu, il Dottore napisał:

Czy Apple TV ma polskie napisy?

Tak

Godzinę temu, porlick napisał:

Wednesday. Ubaw po pachy, jak ktoś lubi klimaty Burtona. Oglądałem wieczorem z synem- wyłączyłem po 2.30, bo rano trza było wstać...😁

Mój oryginalny winyl The Cramps nabrał wartości😄

Edytowane przez audiofan01

Rozrywka na najwyższym poziomie, wizualne arcydzieło. Ogrom pracy jak nie jestem sobie w stanie wyobrazić przełożył się spektakularnie na pona 3 godzinny spektakl. Fabuła bardzo dobra, hustawka emocji, wbicie w fotel gwarantowane. 

Świadomość, że oglądało się animowanych aktorów przychodzi po filmie....coś niesamowitego. Długo mógłbym opowiadać, ale nie mam warsztatu recenzenta i czasu😁

Przy okazji przypomniałem sobie jak wspaniałą technologia jest 3D. 

10/10 przebija część 1. 

.....również mnie dziwią niskie oceny, ale nie będę tego komentował. Obok mnie siedział na przykład pajac grzebiący w komórce większość filmu, są i tacy. 

16 minut temu, szymon1977 napisał:

czy ten film trzeba polecać?

Kurna... 🤔

Co to za dziwna sytuacja z tym filmem? 

"Najlepszy film Scorsese..."

"Najlepszy o mafii..."

"Zapomniany..."

"...ale nigdy go nie obejrzysz"

Nie znam. Zżera mnie ciekawość. Na czym go oglądałeś? Dlaczego nie ma go na filmweb, ani imdb? 

Żądam odpowiedzi! 😀

Edit: czy te fotki DVD to Twoje?

.

2 godziny temu, dimo1 napisał:

Ukryta Zawartość

Widziałem ten artykuł. Filmu jako pozycji na fw, nie ma. 

Aha, "nie istnieje", pff...

Ukryta Zawartość

.

Godless, niezły westernowy mini serial na Netfixie i  drugi, lekko odjechany ale wciągający 1899 i oczywiście w obu, co staje się regułą, są wątki gejowskie i lesbijskie ale na tyle nieistotne, że praktycznie bez znaczenia.

Edytowane przez audiofan01
  • Pokaż nowe odpowiedzi