Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.04.2021 o 17:27, misiek54321 napisał:

Ostatnio dwa z nich zrobiły na mnie wrażenie

30 srebrników

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeden z głupszych seriali jaki oglądam. 

Ukryta Zawartość

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

• 2 tygodnie później...

Kapitalny miniserial, arcyciekawa historia,aktorstwo na najwyższym poziomie

Film z najwyższej półki

No i Frances McDormand otrzymała dziś kolejnego Oskara 

8 godzin temu, frank1 napisał:

Kapitalny miniserial, arcyciekawa historia,aktorstwo na najwyższym poziomie

Film z najwyższej półki

No i Frances McDormand otrzymała dziś kolejnego Oskara 

Niedawno oglądałem Trzy billboardy za Ebbing, Missouri też z nią w roli glównej. Ma role "strasznej baby", ciekawe, czy w rzeczywistości ma też taki charakter, jak wygląda i gra 😉

Ale to nie był film dokumentalny, przeciętnego widza niuanse i szczegóły nie interesują. Mnie, choć interesuję się atomistyką i wiem, co dokładnie się stało, w ogóle to nie przeszkadzało. 

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

W dniu 12.04.2021 o 10:53, frank1 napisał:

Ukryta Zawartość

Niesamowite,cudowne kino,serial,ale jaki !!!!

Dawno nie oglądałem tak doskonałego filmu

Polecam,pozycja obowiązkowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O to trzeba zobaczyc. Akurat będzie wolny weekend więc bedzie czas... 

Ukryta Zawartość

Obejrzałem wszystkie sezony "Homeland".
Rewelacyjny serial! Mimo nielubianej przeze mnie tematyki politycznej ani przez chwilę nie nudziłem się. Znakomity scenariusz, świetna gra aktorska.

Tu bym się zgodził z przedmówcą.
Jeden z tych seriali, gdzie do nowego sezonu podchodzę nie z myślą "może tym razem będzie lepszy niż poprzedni", a raczej "ciekawe, co tym razem wymyślą".
I jedyny dylemat to taki, czy oglądać sukcesywnie czy nachapać się całością w jeden weekend.

Ja oglądałem chyba przez pół roku.
Obok Breaking Bad i Opowieść Podręcznej - Homeland jak na razie uzupełnia podium. Ciekawe czy jeszcze obejrzę coś na tak wysokim poziomie.

Jako że miałem potwierdzonego Covida, miałem dużo czasu na seriale.

Skończyłem The Crown nawet nie spodziewałem się że tak mi się spodoba

Chciałem zacząć Lucyfer ale poddałem się, tak debilnej gry aktorskiej jak tytułowy bohater nie widziałem jeszcze i ciągle ta sama mimika z głupawym uśmiechem. Dramat
Zacząłem Peaky Blinders, ale już w Batmanach Cillian Murphy nie przypadł mi do gustu, tutaj może i dramatu nie ma aż takiego ale żonie serial nie przypadł jak na razie do gustu.
Co polecacie?
Zastanawiam się nad Homeland i obejrzałem pierwszy odcinek Prawo Ulicy po który był słaby, ale z tego co widzę to on właśnie ma najgorsze oceny ze wszystkich odcinków.

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Polecam serial "Shtisel". Spróbujcie obejrzeć pierwszy odcinek bez uprzedzeń. Wciąga niesamowicie, klimat, gra aktorska, scenariusz na poziomie dużo powyżej średniej. Trzyma poziom do połowy trzeciego sezonu, chyba że względu na Covid autorzy musieli szybko skończyć, i to niestety widać. Jednak całościowo to jest świetne kino 👍👍👍

13 godzin temu, venom200 napisał:

Jako że miałem potwierdzonego Covida, miałem dużo czasu na seriale.

Skończyłem The Crown nawet nie spodziewałem się że tak mi się spodoba

Chciałem zacząć Lucyfer ale poddałem się, tak debilnej gry aktorskiej jak tytułowy bohater nie widziałem jeszcze i ciągle ta sama mimika z głupawym uśmiechem. Dramat
Zacząłem Peaky Blinders, ale już w Batmanach Cillian Murphy nie przypadł mi do gustu, tutaj może i dramatu nie ma aż takiego ale żonie serial nie przypadł jak na razie do gustu.
Co polecacie?
Zastanawiam się nad Homeland i obejrzałem pierwszy odcinek Prawo Ulicy po który był słaby, ale z tego co widzę to on właśnie ma najgorsze oceny ze wszystkich odcinków.

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Homeland polecam-wciąga szybko

W dniu 4.02.2021 o 19:00, krzysiek napisał:

Pierwsze sezony troszkę działały mi na nerwy (rodzinka Brody'ego). Za to im dalej, tym lepiej. Bardzo dobry serial. Claire Danes gra pierwszorzędnie, naprawdę. Świetna postać Quinna.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ukryta Zawartość

Rewelacyjny serial rodem z Norwegii

Ukryta Zawartość

W dniu 11.05.2021 o 16:45, frank1 napisał:

Ukryta Zawartość

Rewelacyjny serial rodem z Norwegii

Właśnie zacząłem. Specyficzny. 

Ukryta Zawartość

W dniu 11.05.2021 o 17:32, broniasz napisał:

Dziewczyna z doświadczeniem HBO GO,po obejrzeniu pierwszego sezonu,polecam bardzo.

Resztę omijać,niestety.

Kolejne dwa z Hiszpanii. "Foodie Love". Bardzo fajny obyczajowy o miłości, ale dosyć daleko od stereotypowych komedii romantycznych. Można, a nawet trzeba, oglądać z małżonką. Uwaga - nie oglądać na pusty żołądek :)

A jak kogoś obyczajowe męczą, to niezły thriller - "Niewinny", według Cobena. W bonusie dla pań, Mario Casas z brodą, a dla panów Aura Garrido jako bardzo apetyczna okularnica.

4 godziny temu, RAF77 napisał:

Wybrzeże moskitów

Polecam,wyśmienite, no i Helen Mirren

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ZeroZeroZero - miazga - 9,5/10. Dla fanów Sicario. Tyle że zdecydowanie bardziej o mafii niż służbach.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 2 tygodnie później...

Stare jak świat...skąd ty żeś to wykopał. Serial dobry, ale kurde stary......

W dniu 13.05.2021 o 00:27, jar1 napisał:

Właśnie zacząłem. Specyficzny. 

Próbuję.

Smuga cienia spowija..;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi