Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, il Dottore napisał:

Ale że Ty nic nie robisz z tymi komuchami? Chcesz mieszkać na ul. Bieruta?

W jakiej miejscowości jest ulica Bieruta? 

Krój liter dowodzi że tabliczka pochodzi z początku lat 50-tych. Zaraz potem używano już innego wzornictwa,

Teraz, Bobcat napisał:

W jakiej miejscowości jest ulica Bieruta? 

Krój liter dowodzi że tabliczka pochodzi z początku lat 50-tych. Zaraz potem używano już innego wzornictwa,

Tak, to tabliczka z czasów komuny. I właśnie teraz ta komuna wraca. Odbiera się ulice polskim bohaterom: Fieldrofowi, Łupaszce i oddaje z powrotem komuchom.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Pieprzysz, Likorzu, jakby ci (nie przymierzając) czwarte zęby szły.

Zapytaj kogokolwiek z Krakowa - byle kogo: prawusa, lewusa, chłopa z peeselu - czy kiedykolwiek nazywali kino przy hotelu Cracovia inaczej niż "Kijów"?

A Łupaszka? Bandyta kategorii pierwszej. Bo z tym Bierutem - to cały ty. Wlepiasz głupoty, a komentujesz jeszcze głupiej.

40 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bandyta kategorii pierwszej.

Słuchaj! okazuje się, że jednak Trybuna Ludu prawdy nie pisała, także zrewiduj swoje poglądy.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

listę ofiar.

Ofiar? Raczej: celnych trafień w śmiertelnego wroga. Mój pradziadek walczył z bolszewikami w 1920. Też ma długą listę "ofiar". Łupaszka walczył z bolszewikami 25 lat później. Za to jest nagroda w Niebie!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

56 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zapytaj kogokolwiek z Krakowa - byle kogo: prawusa, lewusa, chłopa z peeselu - czy kiedykolwiek nazywali kino przy hotelu Cracovia inaczej niż "Kijów"?

??

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Moja prababcia mieszkała na Starowiślnej przy Dietla, pamiętam mój dysonans, gdy będąc bajtlem, który co dopiero nauczył się czytać, że ulica nazywa się Bohaterów Stalingradu ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

1 minutę temu, 747 napisał:

Unia EUROPEJSKA straciła atrakcyjność dla młodego pokolenia.

Młode pokolenie już wyjechało pracować i żyć w EU, tu zostały same dziady... i kibole.

747, już ci kiedyś pisałem cobyś nie fałszował cytatów bo się Zbyszek za cię weźmie...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No bardzo proszę o trochę szacunku, to przecież naukowiec, co prawda samouk ale któż inny mógłby badać wpływ zagadnień strukturalnych polityki na przesyl sygnału audio. I to od ponad 30 lat!

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Słuchaj! okazuje się, że jednak Trybuna Ludu prawdy nie pisała, także zrewiduj swoje poglądy.

Okazuje się jednak że Trybuna Ludu nie zawsze kłamała. W tym konkretnym przypadku pisała prawdę. Także swoją historię pisaną na obstalunek od nowa i nowokreowanych "bohaterów" zachowaj dla siebie i swojego towarzystwa.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Tak, to tabliczka z czasów komuny. I właśnie teraz ta komuna wraca.

Głosowałeś na PZPR-PiS, to wróciła.

Ofiar? Raczej: celnych trafień w śmiertelnego wroga. Mój pradziadek walczył z bolszewikami w 1920. Też ma długą listę "ofiar".

Ej, czy to nie Twój ojciec miał na stanie pistolet służbowy TT?

f21228088d8349826c20bf649c2e7f49.jpg
4 godziny temu, Sine Metu napisał:

Ej, czy to nie Twój ojciec miał na stanie pistolet służbowy TT?

Miał.

Już pisałem, dlaczego miał i opowiadałem o tym, jak się kiedyś do broni dobrałem. To był pierwszy i ostatni raz bo d*** boli mnie do dzisiaj. ?

4 godziny temu, Sine Metu napisał:

Głosowałeś na PZPR-PiS, to wróciła.

Pudło. Na Konfederację. ?

4 godziny temu, Bobcat napisał:

nie zawsze kłamała. W tym konkretnym przypadku pisała prawdę.

W garbate aniołki też wierzysz? ?

6 godzin temu, jar1 napisał:

E tam, cienizna. Brat prezesa PiS poległ pod Smoleńskiem.

Czym chata bogata... Dlatego nie ja jestem Naczelnikiem Państwa. ?

12 godzin temu, il Dottore napisał:

Mój pradziadek walczył z bolszewikami w 1920.

Miałeś w rodzinie protoplastę? 

Ale chyba progenitury nie macie?

11 godzin temu, fox733 napisał:

747, już ci kiedyś pisałem

Nie zaczynaj znów swojego chałupnictwa tu do mnie, żenujące to raz i degradujące dyskusję to 2.

Masz 500 co miesiąc więc podziękuj i wypij za zdrowie, gdyby tacy jak moja skromna osoba nie namawiali do usunięcia ich, tych degeneratów mielibyśmy do dziś i kradli by nadal.

Teraz rządzą tacy, co 3 po 3 pieprzą o równych szansach dla każdego, kto chce zbudować wieżowiec  200m.

Robią akcje pokazowe, łowią płotki..złapali Artura od Was...

Żenada.

11 godzin temu, fox733 napisał:

30 lat

Jesteś widzę tu w międzynarodowym towarzystwie, wtapiasz się że nie sposób odróżnić...

10 godzin temu, Bobcat napisał:

Okazuje się jednak że Trybuna Ludu nie zawsze kłamała. W tym konkretnym przypadku pisała prawdę. Także swoją historię pisaną na obstalunek od nowa i nowokreowanych "bohaterów" zachowaj dla siebie i swojego towarzystwa.

Ty mu nie będziesz pisał co ma pisać !!! Zrozumiano!!! ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Yair Rosenberg, izraelski dziennikarz: "Polski prezydent odmówił przyznania tytułu profesora badaczowi antysemityzmu, krytykującemu polskich nacjonalistów. Stara forma antysemityzmu-żydzi nie mogli być profesorami w Niemczech na długo przed Hitlerem"

No cóż... Jeśli to prawda, to brawa dla Prezydenta Dudy! ? Dawanie komuś profesury za antypolonizm to by była mocna schizofrenia i podludzizm. ?

30 minut temu, il Dottore napisał:

No cóż... Jeśli to prawda, to brawa dla Prezydenta Dudy! ? Dawanie komuś profesury za antypolonizm to by była mocna schizofrenia i podludzizm. ?

Za to niewątpliwie tak.

Cytat

Sławomir Neumann: przestałem przeklinać. Wskazał najlepszego kandydata na prezydenta

Sławomir Neumann zadeklarował, że przestał przeklinać. Przyznał, że jeszcze czasem mu się "wymsknie, ale rzadko"...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli on mysli, z przeklinanie to jego największy problem, to jest delikatnie wyalienowany.

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, il Dottore napisał:

Tak, to tabliczka z czasów komuny. I właśnie teraz ta komuna wraca. Odbiera się ulice polskim bohaterom: Fieldrofowi, Łupaszce i oddaje z powrotem komuchom.

Jakieś przykłady ?

Cytat

Taśmy Neumanna od kulis. "Będą kolejne"

Sławomir Neumann i jego otoczenie przynajmniej od połowy 2018 roku wiedzieli o nagraniach, które przed wyborami parlamentarnymi 2019 zostały ujawnione przez TVP Info. Kolejne taśmy mają "w swoim czasie" ujrzeć światło dzienne.

Działacze PO z i dziennikarze z Tczewa rozpoznali człowieka, który w materiale TVP wystąpił siedząc w kapturze tyłem do kamery. Mężczyzna, który wyemitowanym tydzień przed wyborami programie opowiadał o "taśmach Neumanna", to Bartosz P. - były radny miejski i były szef PO w Tczewie.

Do mężczyzny dotarli dziennikarze "Gazety Wyborczej". P. przyznał, że nagrań z niezręcznymi wypowiedziami Neumanna jest znacznie więcej. Co na nich jest?

"Przypuszczam, że w swoim czasie się tego dowiemy. Ja wiem, co przewodniczący Neumann mówił do mnie, gdy pytałem go o kandydatkę Platformy na prezydenta Tczewa. Odparł, że miesiąc po wyborach wszyscy zapomną o jej starcie. Dodał, że 'to jest zero'" - powiedział w rozmowie w rozmowie z dziennikiem.

Ukryta Zawartość

Czekamy ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.