Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Wyniki są znane. Patrz raport pierwszej komisji.

Nie ma zgody na obwinianie pilotów, tak jak w Mirosławcu w styczniu 2008.

Dokładniej poznaj sprawę. A właściwie presję na wynik. Tyle, że siły powietrzne zamilczą wiele okoliczności. Z natury rzeczy są od działań niejawnych.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

49 minut temu, Amator 2b napisał:

Byli tacy, byli.

Stawiali bramy powitalne we wrześniu 1939 r. wkraczającym wojskom niemieckim w Pabianicach, Łodzi, Białymstoku czy Krakowie. 

Całowali wjeżdżające do Wilna czołgi sowieckie i wiwatując nosili trumnę z napisem "Polska we Lwowie". 

Dobrze pisze.

Ale czy @slawek.xm, przypodobuje się najeźdżcom, co mu sugeruje i Ty i inny rozmówca, czyli @Jaro_747 ?

Jakoś nie zauważyłem.

Godzinę temu, 747 napisał:

teatr odgrywał Lasek

Spec od katastrof lotniczych. A nie pękających parówek.

Godzinę temu, 747 napisał:

To była żenada, jedna z największych jakie przeżyłem, całkowita kompromitacja.

Największą żenadą i kompromitacją są Twoje majaczenia.

14 minut temu, jar1 napisał:

A to pyszne jest ?

Cóż Konfederacja to to samo co PiS. 

O tyle nie, że pizdractwo mocniej ukrywa swoje faszystowsko-bolszewickie ciągoty i zamiłowania. Choć to z nich wyłazi, wyłazi...

Ale - już dni kilka, - wygrają i wtedy tym wszystkim, którzy przesiedzieli niedzielę przy grillu (ze sklepu Koła Fortuny wybrałem gryl, beemkę i karabin. Dopóki Kargul żyje) wody do uszu się naleje. I nawet im pińcet nie pomoże, niedojdom.

Choć jeszcze o tym dziś nie wiedzą...

Ja mam już wypastowane kościółkowe szczewiki, garnitur z robactwa otrzepany i pod deską wyprasowany i -

Skoro niedzielny świt melduję się w Ambasadzie.

Dam ja wam, cholery!!!?

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Skoro niedzielny świt melduję się w Ambasadzie.

Statystycznie to bym wolał, żeby emigracja została w domu ?

nagrywamy.com

Ale tylko ta amerykańska.

Morawiecki wzywa, coby "wracały", bo dobrobyt i miód z boczkiem.

Wrócą, popatrzą, jak jest naprawdę, spluną i polecą z powrotem.

Niech tylko ten PiS wygra.

42 minuty temu, Bobcat napisał:

Prawdę ustalono. 

Nadaje się na cytat roku ?

Ale tylko ta amerykańska.
Morawiecki wzywa, coby "wracały", bo dobrobyt i miód z boczkiem.
Wrócą, popatrzą, jak jest naprawdę, spluną i polecą z powrotem.
Niech tylko ten PiS wygra.

Boczek w panierce

Godzinę temu, xetras napisał:

Nadaje się na cytat roku ?

Na cytat dziesięciolecia to ten o dziurze helowej czy sztucznej mgle.

Jestem Europejczykiem.

43 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na cytat dziesięciolecia to ten o dziurze helowej czy sztucznej mgle.

Fakt niezaprzeczalny polega na tym,że Macierewicz dygał do tego, jak mu Jankesi zagrali.

7 godzin temu, Amator 2b napisał:

Stawiali bramy powitalne

Fake news, a tymczasem Rząd PO-PSL wystosował 11 not dyplomatycznych w sprawie zwrotu wraku.

PiS tylko 1

"-Jestem bardzo zmartwiona i bardzo cierpię, ponieważ widzę podział społeczeństwa - powiedziała Wanda Traczyk-Stawska. Weteranka powstania warszawskiego namawia Polaków do wzięcia udziału w wyborach 2019, bo "wolność nie jest dana raz na zawsze".

Wybory 2019. Wanda Traczyk-Stawska zapytana w Radiu Zet o to, czy zamierza głosować, odpowiedziała: "oczywiście". - Najważniejsze jest, żeby Polacy sobie uświadomili, że są obywatelami tego kraju i że wolność nie jest dana raz na zawsze - podkreśliła weteranka powstania warszawskiego.

W jaki sposób nasza wolność może być zagrożona? - Sąsiad nasz, który się zbroi od tylu lat, nie zmarnuje pieniędzy. Związek Radziecki były, a obecnie Rosja. Wszędzie miesza. U nas też - wyjaśniła.

Traczyk-Stawska zwróciła się do Polaków, by "stanęli do wyborów, a przedtem pomyśleli, że mają wybrać ludzi, którzy są uczciwi, mądrzy, i którzy potrafią łączyć, a nie dzielić naród". - Myślę, że to jest bardzo ważne głosowanie, podobne jak to 4 czerwca, i że instynkt samozachowawczy narodu, który jest bardzo mocny w Polakach, przypomni im o tym, że mają iść do głosowania, bo inaczej nie zmieni się to, co jest, a to nie jest dla wszystkich jednakowo korzystne - tłumaczyła." 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wypada się tylko cieszyć, że w Polsce nie ma wykluczenia ludzi w podeszłym wieku. Szanowna Pani Stawska często wypowiada się o polityce - tej bieżącej i tej historycznej. Duch walki nigdy jej nie opuszcza. O Powstaniu i o obecnej rzeczywistości wyraża się bardzo subiektywnie. W Rosji ciągle widzi wroga, a od Niemców przyjęła Krzyż Zasługi na Wstędze Orderu Zasługi Republiki Federalnej Niemiec. Ze strony Niemiec był to wyraz uznania za udział w Powstaniu Warszawskim. Nie napiętnuję takiej jej decyzji, ale mocno mnie ona szokuje, podobnie, jak jej niektóre wypowiedzi. 

Ukryta Zawartość

Cytat

Jan Szyszko nie wytrzymał trudów kampanii. Denerwował się, że znowu jest ośmieszany

- To, co zrobiono w ostatnich dniach kampanii z Janem Szyszko w mediach to skandal - mówi współpracownik zmarłego polityka PiS. - Mocno przeżywał ośmieszające go ataki ze strony konkurentów politycznych oraz części mediów - dodaje.

Jak ujawnia rozmówca WP, Jan Szyszko zmarł w domu, po powrocie samolotem z Wrocławia. Wcześniej w Oleśnicy na Dolnym Śląsku brał udział w debacie o polityce klimatycznej UE. Wracając Szyszko czytał artykuły o sobie. Planował pospać dłużej i wypocząć. Na następny dzień, czyli 9 października planował spotkanie z mieszkańcami Hajnówki, dyskusję o losach Puszczy Białowieskiej. Zmarł prawdopodobnie na skutek zatorowości płucnej.

Według współpracowników byłego ministra nie wytrzymał on prześmiewczych ataków w mediach...

...

Przed śmiercią polityka pojawiło się wiele tekstów kpiących z jego słów o "żłobkach jako spuściźnie PRL".

- Uczepiono się tego jednego fragmentu. Janowi chodziło o to, że żłobki nie są najważniejszą sprawą w polityce związanej z dzietnością. Polityka rodzinna powinna się skupiać na tym, aby rodzice zarabiali na tyle dużo, żeby matka dzieci mogła swobodnie sobie pozwolić na przerwę w karierze i wychowanie maluchów. Aby rodzice nie byli zmuszani sytuacją ekonomiczną do oddawania dzieci do żłobka, ze strachu przed utratą stanowiska w pracy i ubytku pensji w domowym budżecie - tłumaczy słowa Jana Szyszko jego bliski współpracownik.

Jak podkreśla, do słów polityka dorobiono publicystyczną teorię, że Szyszko jest zwolennikiem tego, aby kobiety siedziały w domu i rodziły kolejne dzieci. Na konferencji liderów Koalicji Obywatelskiej Szyszko został nazwany "wykopaliskiem". "Jakby go w średniowieczu zamrożono i teraz go odmrożono"...

...Kolejny rozmówca WP dodaje, że były minister miał szczególnie ciężko znosić przezwisko "szkodnik" i powracające zarzuty o wycince Puszczy Białowieskiej. - Kłamiesz Pan jak... ostatni..! - krzyczał roztrzęsiony Szyszko na debacie kandydatów w Pruszkowie. Andrzej Rozenek (Lewica) rzucił uwagę do konkurenta, że "parki narodowe są od chronienia, a nie od wycinania"...

...Dodajmy, że narracja mówiąca, o chciwych leśnikach i demonicznym ministrze wespół tnących rezerwaty była bzdurą. Już w 2017 roku mówiła o tym część ekspertów, jak prof. Jerzy Szwagrzyk z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie (tutaj wywiad na temat tej sprawy)...

...W ostatnim swoim wywiadzie na temat Puszczy Białowieskiej Jan Szyszko tłumaczył, że chociażby niemieccy leśnicy wycinali zainfekowane kornikiem drzewa w lasach niemieckiego landu Bawarii. Nie robiono z tego alarmu na cały świat. Przypomniał, że kilka lat temu, kiedy wybuchła histeria o wycinaniu puszczy do wycięcia było kilkadziesiąt drzew zajętych przez kornika. Leśnikom nie pozwolono na opanowanie rozszerzającej się inwazji owada. Ekologiczni aktywiści przekonywali, że puszcza poradzi sobie z kornikiem sama...

...Niestety już wiadomo, że sobie nie poradziła. Według najnowszego raportu Lasów Państwowych obumarły 2 mln świerków. Zmiany poszły dalej. Obumierają również jesiony i inne gatunki drzew. Łącznie martwych i powalonych jest 7 mln drzew, czyli 25 proc. drzewostanu puszczy...

Ukryta Zawartość

to tak w nawiązaniu do "afery" wywołanej przez PO-wców a związanej ze słowami Kaczyńskiego.

Przed ustosunkowaniem się, prosi się o przeczytanie całości cyt. lub całego artykułu ?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Federacja robi globalną politykę a my nawet krajowej nie bardzo. Polska słabość wspiera moskali, a sojusze liczą się kiedy i sojusznicy są silni.

Rosja lubi wygrywać na cudzych słabościach. Dotyczy to również każdego "mocarstwa" i jego bliskich sąsiadów.

24 minuty temu, xetras napisał:

Federacja robi globalną politykę a my nawet krajowej nie bardzo. Polska słabość wspiera moskali, a sojusze liczą się kiedy i sojusznicy są silni.

Rosja lubi wygrywać na cudzych słabościach. Dotyczy to również każdego "mocarstwa" i jego bliskich sąsiadów.

Jak to nie robimy?

TV nie oglądasz? Gazet nie czytasz?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

12 godzin temu, TomekL3 napisał:

Boczek w panierceemoji6.png

Za mało soli, a z mąką stanowczo przesadził. Czasem sobie pitraszę takie cuś.

......

Polityka to żadna, ale przed chwilą we francuskim radyju poinformowano, że zmarł Aleksjej Leonow.

Według mnie - heros, bohater i znakomita postać. Tym bardziej, że mam klaustrofobię i nawet do windy nie ma opcji, bym wszedł???.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Polityka to żadna, ale przed chwilą we francuskim radyju poinformowano, że zmarł Aleksjej Leonow.
Według mnie - heros, bohater i znakomita postać. Tym bardziej, że mam klaustrofobię i nawet do windy nie ma opcji, bym wszedł.

No on też nie mógł wytrzymać i wyszedł
14 godzin temu, xetras napisał:

Fakt niezaprzeczalny polega na tym,że Macierewicz dygał do tego, jak mu Jankesi zagrali.

Typowe prawackie pie...nie. Ze Smoleńska też Jankesi kazali mu uciekać, ale dopiero po obiadku?

Jestem Europejczykiem.

Cytat

Śląsk: Fałszywe nalepki z wizerunkiem kandydatki PiS

Nieznani sprawcy rozlepili fałszywe nalepki z wizerunkiem kandydatki PiS do Senatu w okręgu nr 74 Doroty Tobiszowskiej na samochodach i w klatkach schodowych miast w tym okręgu. Nalepki trudno usunąć. Kandydatka powiadomiła policję o zdarzeniu.

Według Tobiszowskiej nalepki przyklejano np. do lusterek i karoserii samochodów, rozlepiano je też na klatkach schodowych. "Od rana odbierałam telefony od ludzi, którzy chcieli, żeby usunąć te nalepki. To był dla mnie duży szok" - powiedziała Tobiszowska, która obecnie jest radną w Rudzie Śląskiej.

Ukryta Zawartość

POczciwe zagrania PO.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

POczciwe zagrania PO.

Skąd wiadomo że to robota PO? Bardziej prawdopodobne że to jakiś PiS-owski aktywista dostał naklejki do umieszczenia gdzie się da. A że miał inteligencję przeciętnego PiS-owca to wyszło jak wyszło.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Typowe prawackie pie...nie. Ze Smoleńska też Jankesi kazali mu uciekać, ale dopiero po obiadku?

Chyba że miał dobre informacje od Rosjan ;-). W końcu działał tak jakby był ich człowiekiem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

53 minuty temu, Bobcat napisał:

Skąd wiadomo że to robota PO? Bardziej prawdopodobne że to jakiś PiS-owski aktywista dostał naklejki do umieszczenia gdzie się da. A że miał inteligencję przeciętnego PiS-owca to wyszło jak wyszło.

Sławek?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.