Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Z tego co pamiętam, to za palmą stały, ale może któregoś dnia i faktycznie zagrały :).

Za palmą wylądowały po kilku próbach ich okiełznania

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Teraz można powiedzieć, iż projekt ukończony i po testach;0)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

12764348_1996903450533920_3713791685927576161_o-1.jpg

Wrócę jednak jeszcze do tego "działa". Wiem, już miałem przestać :) ale napatoczyłem się ponownie na nie i tak sobie myślę, że trzeba być lekkim megalomanem by nazywać ten składany przez kilka lat prototyp "flagship turntable". Chyba nie trzeba tłumaczyć co to określenie oznacza. Dla mnie porażka.

Przy okazji mam pytanie. Gdzie te testy były przeprowadzane i przez kogo? Jakaś recenzja czy tylko fotki w towarzystwie hajenda? Czy testy były przeprowadzane bez wkładek?

Żadnych złośliwości. Czysta ciekawość.

Pozdrawiam.

:)

Ukryta Zawartość

Jak grały? Gdyby zagrały to pewnie z wysoką kulturą osobistą i eleganckim stylu, tak jak wszystko co oznaczane jest znaczkiem SR ;)

Dziwki i mafijny luzik to niby elegancki styl teraz? Ciekawe.

????

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Dla mnie porażka....

Żadnych złośliwości. Czysta ciekawość.

Naprawdę żadnych złośliwości....

Widać po paru Twoich postach ze cos cie boli i starasz się mocno zdyskredytować czyjaś prace. A widziałeś jedynie zdjęcie w internecie. Żałosne.

Tak widziałem zdjęcia i filmy w internecie i odnoszę się do tego co widzę. Nie piszę czy ten gramofon dobrze gra czy źle.

BTW.

Czytałeś wszystkie moje wcześniejsze posty? Czy wybierasz tylko niektóre z nich?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tak widziałem zdjęcia i filmy w internecie i odnoszę się do tego co widzę. Nie piszę czy ten gramofon dobrze gra czy źle.

BTW.

Czytałeś wszystkie moje wcześniejsze posty? Czy wybierasz tylko niektóre z nich?

Tak, nawet przeczytałem jeszcze raz teraz o tym garnku i nieporozumieniu.

Jak nie miałeś czegoś w reku, nie testowałeś, tylko widziałeś na utube to opowiadaj to na kolacji rodzinnej ,a nie na forum publicznym.

W ogole sam fakt ze trzeba Ci takie cos tłumaczyć kiepsko o Tobie świadczy.

U lala... chcesz zacząć dyskusję widzę na ostro co o kim świadczy i jak. Takie lekkie podpuszczanie, zaczepki i wycieczki osobiste by potem... no właśnie, co potem?

:)

Twardziel widzę jesteś.

Moim zdaniem to świadczy o Tobie.

Wracając do garnka... na filmie widać jak kręcący się talerz jest wyoblony w pewnym miejscu. Mało fajne przy "adapterze" za ponad 20 kawałków to wygląda.

To raz, a dwa to co w tym temacie, przypomnę może "Hi-endowe nowości", robi ten prototyp?

Tyle w tym temacie. Przestań dalej się nakręcać bo to nie miejsce na przepychanki. W temacie o mitach możesz się wyszumieć.

P.S.

Jeśli uważasz, że to taki rewelacyjny produkt to zainwestuj w niego.

Może zwróć naszą (moją) uwagę na aspekty techniczne, innowacyjne rozwiązania i technologie zaimplementowane w ten produkt. Wytłumacz jak działa i na jakiej zasadzie to drugie ramię zainstalowane w tylnej części "adaptera" bo to jest prawdziwa ciekawostka.

Pozdrawiam.

Kolejna nowość od Musical Fidelity z serii M6 Encore. Tym razem streamer sieciowy Connect. Na pokładzie dwa Bburr Browny PCM1795. Co obsługuje? Co tylko zechcecie, bo postawiono go na Linuksie. W Monachium debiutuje aplikacja sterująca na iOS/ Android

m6connect%201.jpg

m6connectrear%201.jpg

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Nowa linia Principia SF. Cen nie znam.

Principia-collection-DATA-SHEET1_01.jpg

Sonusfaber_Est_PD_0162edit1.jpg

Sonusfaber_Est_PD_0193edit0.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nowa linia Principia SF. Cen nie znam.

Principia-collection-DATA-SHEET1_01.jpg

Sonusfaber_Est_PD_0162edit1.jpg

Sonusfaber_Est_PD_0193edit0.jpg

To jest bardziej nowość do działu KINO DOMOWE.;-)

Ceny bez VATu:

Principia 1 € 458 para

Principia 3, € 541 para

Principia 5, € 999 para

Principia 7, € 1.249 para

Principia C, € 291 sztuka

Produkcja w Chinach.

Dramat. Z Sonus Faber zostały strzępy dawnej firmy.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Czyli te małe monitory będą kosztować ok 2.5kzł, a wolnostojące 5kzł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth

Tyle razy apelujesz o wpisy w temacie odsadzając od czci i wiary i banując wszystko i wszystkich na około. W takim razie proszę Cię - zbanuj samego siebie w tym temacie bowiem to nowe "coś" od Sonus Fabera (w kontekście tej chińskiej budzetówki nie chce mi przejśc przez usta nazwa tej świetnej ongis marki) nigdy nie powinno się tu znaleźć.

Umieścić w zakładce " Hi-Endowe nowości" taką budżetową popierdółkę- toż to skandal jest

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Dramat. Z Sonus Faber zostały strzępy dawnej firmy

"Koniec świata" ... a kiedyś takie piękne i dobrze grające monitory robili.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Elberoth

Tyle razy apelujesz o wpisy w temacie odsadzając od czci i wiary i banując wszystko i wszystkich na około. W takim razie proszę Cię - zbanuj samego siebie w tym temacie bowiem to nowe "coś" od Sonus Fabera (w kontekście tej chińskiej budzetówki nie chce mi przejśc przez usta nazwa tej świetnej ongis marki) nigdy nie powinno się tu znaleźć.

Umieścić w zakładce " Hi-Endowe nowości" taką budżetową popierdółkę- toż to skandal jest

kiedy to w penym sensie jest hi END, a wlasciwie lepiej brzmi po polsku: wysoki KONIEC ;)

Edytowane przez kennijczyk

w q 21 mają:

Ukryta Zawartość

Po co to wklejasz ? W imię czego mieszasz Sonusa z takim badziewiem ? Swojemu dziecku na pewno takiego cudu byś nie kupił.

Ukryta Zawartość

Panowie spokojnie...wiele lat temu i to jeszcze za czasów Serblina Sonus Faber stworzył serię kolumn do kina domowego. Na przykład był tam taki głośniczek Sonus Faber Solo Center.

sf210.jpg

Czasami do kupienia na rynku wtórnym za 800-900 PLN...

Ta marka zawsze robiła kolumny lepsze i gorsze. Kasę lubił też Serblin i chciał wykorzystać modę na ówczesne kino domowe...

Tyle, że w tamtych czasach Chiny jeszcze nie były popularne...

To fakt - pierwsze głośniki centralne SF zaczął produkować jeszcze za Serblina, pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Zrobił to bardzo niechętnie, naciskany przez Cezare (który kierował firmą).

Tej samej jakości kolumna w kanale środkowym co podstawowe L,P to w dobrym kinie domowym podstawa, nie dziwię się że uważano to za profanację dobrego kina robiąc takie jamniki na środek.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

Już w maju Definitive Technology zaprezentuje nową serię kolumn podłogowych, która powinna przyspieszyć oddech u wszystkich miłośników hi-endowego kina domowego

12983968_1305254869489906_5995696230259186228_o.jpg

Fakt. Wklejone zdjęcie zapiera dech w piersiach;-)

No co chcesz,? Audiofila kobieta to oglądająca może z zapartym tchem powiedzieć: Uff brak kolców, nie porysuje mi toto podłogi ;P

Ujawniamy tyle ile możemy, jeszcze parę dni i będzie kolejny fragment kolumny :)

Joński,Dorycki czy Koryncki?

No ale widzę zaczynacie od bazy jest szansa że kolumna się po prezentacji nie wyłoży jak długa ;)

Ideą wątku jest wklejanie info o gotowych produktach - ze zdjęciem i danymi.

Zapraszamy za kilka dni.

• Pokaż nowe odpowiedzi