Skocz do zawartości
IGNORED

KUJAWSKO - POMORSKIE ODSŁUCHY .

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownik sly30 dnia 19.06.2013 - 23:03 napisał

Choć nigdy nie poznałem osobiście to z forumowej historii muszę przychylić się do opinii, że to porządny gość.

Sly, powiem szczerze, niewielu znam tak bezinteresownych i sympatycznych ludzi jak Umka.

E tam, przesadzacie.

pozdr.

umka,

Zwyczajowo się nie mylisz, bo dziś faktycznie przesadzałem i to dwukrotnie.

Raz z dosłownym rozumieniu, bo dwie tuje Szmaragd powędrowały w inne miejsca, a dwa, przegiąłem z rowerowym dystansem - 50 km!Niby nie za dużo, a cztery bolą jakbym pasem oberwał:)

Teraz przegiąłem po raz trzeci, bo popełniłem OT.

Trudno..,najwyżej dostanę bana w Kujawskich:)

W sumie Reimyo zacne, to miło będzie posłuchać, choć z drugiej str, obiecałem sobie, ze na Kujawskich się nie pojawię, dopóki...

eee, tam.., Gospodarz wie :))

Dobra uciekam, bo faktycznie dostanę bana za zrzędzenie:)

Jeszcze piwko i uderzam do żoneczki:)

Pozdrawiam Panów, M.

• Użytkownicy+

E tam, przesadzacie.

pozdr.

Wiesz, że mam gdzieś konwenanse... Jak słodzę, to musi mieć to solidną podstawę. Moda na skandynawską powściągliwość przeminęła, teraz czas na polską serdeczność.

Witam,

dla ciekawskich poglądowy projekt jak moze wyglądac Entropy w środku :)

Pozdrawiam

Mat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

dla ciekawskich poglądowy projekt jak moze wyglądac Entropy w środku :)

Pozdrawiam

Mat

Kto wam projektuje obudowy?

Macie jakiegoś profesjonalnego projektanta czy ktoś z was jest tak utalentowany?

Jak dla mnie z rodzimych firm produkujących elektronikę macie najlepiej zaprojektowane obudowy - moje gratulacje.

No, piękny projekt, chociaż to tylko chyba na razie wizualizacja.

W ogóle cala linia chłopaków (nawet listwa) robi wrażenie przemyślanej całości - taki ukryty marketing:)

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+

Panowie, niestety nie uda nam się z Umką spotkać w tym m-cu :( Ze względów na urlopy, realny termin to sierpień/wrzesień.

Możemy posłuchać wspólnie pod koniec tygodnia, jakieś klamoty się znajdą. Jest ktoś chętny?

• 3 tygodnie później...
  • Użytkownicy+

Panowie i Panie, w niedzielę czwartego sierpnia zapraszam na odsłuch systemu Reimyo. Nie trzeba przedstawiać sprzętu, więc napiszę tylko, że jest to najwyższa półka dźwiękowa.

Z mojej strony serdeczne podziękowania dla Umki, który zaprezentuje nam swój system.

Jacek obiecał wziąć w kuratelę starego audiofila, z którym przyjadą razem.

Zapowiedział się też Vittorio ze swoim wzmacniaczem, pewnie też stary i inni coś ciekawego przywiozą. Tradycyjnie więc ustawimy drugi system w pokoju obok.

Prosiłbym o wpisanie się na listę obecności.

1. Umka

2. stary audiofil

3. palton

4. Gafil

5.

może chciałbyś się po prostu wykąpać w ciepłej, czystej wodzie....

kurczę, jak też od czwartku w rozjazdach, a spotkanie zapowiada się bardzo, bardzo...

może znowu się przesunie w czasie, a jak nie pozostanie nam się moczyć (w wodzie oczywiście, nie z traumy mam nadzieję;-)

A gdzie siem spotkanie odbedzie? Byc moze zdaze dojechac :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Użytkownicy+

A gdzie siem spotkanie odbedzie? Byc moze zdaze dojechac :)

Tak jak Jacek napisał, spotkanie odbędzie się u mnie w Inowrocławiu. Oczywiście zapraszam wszystkich chętnych.

Proszę tylko o dopisywanie się do listy.

• Użytkownicy+

Jakie głośniki przewidujesz, że będą w tym "drugim" pokoju ? :))

Bo sprostanie wyzwaniu jakie stawiają monitory Bravo może być niezmiernie trudnym zadaniem.

Nie ma tu żadnego wyzwania, mamy się dobrze bawić i zapoznać z kompletnym systemem Reimyo. Po raz pierwszy się zdarzyło, że ktoś chce przyjechać z tak drogim audio. Jest duże zainteresowanie Reymio, oraz krótki czas prezentacji ~ 10.00-16.00, skupimy się więc na prezentowanym sprzęcie. Chciałem sam uruchomić drugi zestaw, jednak nie wiedziałem, że mamy tak mało czasu. Konfigurowanie drugiego systemu, to karkołomne zadanie i nie da się tego zrobić w godzinę. Pobawimy się tradycyjnie w to, jednak po zakończeniu prezentacji. Inaczej nie ma to sensu, połowa ludzi siedziałaby w drugim pomieszczeniu i grzebała, zamiast słuchać Reimyo.

• Użytkownicy+

Własnie przeczytałem wpis starego audiofila, który przemówił ludzkim głosem:)

System całościowy korporacji Comback jest strojony sam w swoim otoczeniu firmowych elementów i nic nie powinno mu się dodawać z zewnątrz.(...)

System złozony z urzadzen Pana Kazuyo po prostu swobodnie i bez wysiłku gra muzykę niemalże wszelaką.

Dlaczego niemalże-bo dla mnie do rocka jest ciut za łagodny i ułozony i tyle.

Kazda próba wpiecia w system Reimyo jakiegoś obcego elementu powoduje jakiś taki niedosyt i przekaz jakby szwankował,na wlasnie to może

powiedziec i napisać tylko taka osoba która jest cokolwiek osłuchana z tym zestawem............mówie tu m.in. o sobie.

Np.u Stefka słuchałem całego zestawu z kolumnami Magico S1 było bardzo dobrze,lecz podpięcie podstawkowców Bravo poprawiło na tyle

zauwazalnie i słyszalnie przekaz,że Bravo u niego już zostały..........dodam,ze słuchałem na nieoryginalnych standach i było lepiej niz z Magico.

W Kaim słuchaliśmy także kolumn na podstawkach jakichs tam za ok.2000 pln,a nastepnie na Dinosaurach i na nich przekaz był lepszy-bardziej

realny.Tez mam kable transparenta na które nie dam powiedziec złego słowa,lecz do transportu i daczka Reimyo sie zupełnie nie nadają.

Dzwiek jest nie do przyjecia jak dla mnie,natomiast po podpieciu Harmonixów dopiero dzwięk sie ucywilizował-takze strojenie systemu gra tu rolę.

Takze bardzo dobrze,ze Tobie transparenty wpasowały sie w system-mi również i dobrze mi z nimi i nie mam zamiaru nic zmieniać.

Harmonix podobnie jak i transparent celowo i umyslnie,powiedziałbym wręcz z premedytacja stopniuje swoje kabelki po wzgledem zarówno

jakościowym jak i cenowym .Te dwie zalezności ida ze soba razem w parze-tzn. filozofia jest prosta chcesz dobrze słuchać-to płać i koniec.

System Reimyo moi drodzy ma też w/g mojej oceny zarówno wielkie zalety jak i wielkie wady-opisze to zaraz.

Wielka zaleta to taka że po prostu gra muzykę i to nie podlega dyskusji,natomiast wielka wada to taka,że dużo pieniążków kosztuje,a druga to

taka,ze kto posłucha kilka razy-to potem spać nie może i wciąż o nim myśli i marzy,trzecia wada to taka,że jest to system dość mocno w/g mnie

hermetyczny-powinien tylko być w systemie korporacji Comback.

Widzicie więc sami,ze ludziska mimo przewagi wad nad zaletami.....................kupują całe systemy-bo wystarczy zerknąć na ta konkretna zaletę.

Gdy kupujemy cały system Comback ...........zapominamy o takiej zalezności jaką była nieustajaco konfiguracja-bo tu wszystko masz jak na talerzu

podane-kupujesz i gra-jedno zródło,jeden wzmak,jedno pre-wielkość pomieszczenia dopasowujesz wielkością kolumn,natomiast chcesz mieć

wiekszy wglad w nagranie starasz sie mieć kable najwyższe-ot cała filozofia.

Ukryta Zawartość

1. Umka

2. stary audiofil

3. palton

4. Gafil

5. Piotr122

6. sławek11111

7. didymos

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.