Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

@bartek_k

Bardzo dziwny ten przykład z samochodami. Obawiam się że idąc za Twoim tokiem myślenia, czyli wymieniając nawet to co sprawne, otrzymalibyśmy replikę, a nie odrestaurowane auto. Takie repliki produkuje się dziś zresztą od podstaw, mają wszystko, a nawet więcej, co stare modele. Oprócz duszy.

@bartek_k

Bardzo dziwny ten przykład z samochodami. Obawiam się że idąc za Twoim tokiem myślenia, czyli wymieniając nawet to co sprawne, otrzymalibyśmy replikę, a nie odrestaurowane auto. Takie repliki produkuje się dziś zresztą od podstaw, mają wszystko, a nawet więcej, co stare modele. Oprócz duszy.

To może tak wyszło, oczywiście nie wszystko, chodziło bardziej, że jak restaurujemy klasyka dla kogoś to takie części eksploatacyjne jak rozrząd, klocki hamulcowe, tarcze czy np. sprzęgło - niezależnie od tego w jakiej są kondycji należy wymienić - To taka analogia do kondensatorów w sprzęcie, są w pewnym sensie taką częścią eksploatacyjną. Kondensatory mają swój czas życia i mimo upartego, upierania się jednego serwisanta, w większości trzymają swoje parametry, przynajmniej te mierzalne, tylko jakoś nie grają już za specjalnie. Więc co to za remont skoro po niej sprzęt nadal gra jak zużyty? Co najwyżej można to nazwać przeglądem i konserwacją. Owszem, pewnie profesjonalną, ale nic więcej. I naprawdę już nic więcej w tym temacie nie napiszę, przynajmniej tutaj.

Żeby było jasne - wyznaję zasadę że tranzystory, opampy i cała reszta za wyjątkiem kondensatorów elektrolitycznych MUSI być oryginalna.

Edytowane przez bartek_k

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawa cena za komplet

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Po doliczeniu kosztów transportu, opłat importowych ( nie wiem jak kwestia napięcia bo jak 120v- to kolejne koszty ) przestaje być ciekawie

Myśle ze u nas jak dobrze poszukać kupi się taniej

Ilu ludzi tyle opinii

Tu była rozsądna cena jak za 770

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Co prawda ceny vintage mocno zawyżone ( prawie w całej Europie ) ale da się

Niecały rok temu kumpel kupił w Holandii zestaw Sony do kina procesor/ końcówka 5- kanałów

9000ES za 2500 pln w stanie idealnym z kartonami

Na Allegro po tyle chodzą same procesory , wiec w sumie zgoda ze u nas ciężko

Tu była rozsądna cena jak za 770

Ukryta Zawartość

W miarę rozsądna , ale jak widać i tak nikt się nie skusił

A co do 559ES za 2000 pln, cena mocno życzeniowa

Miałem go lata temu( dałem 900pln ) i pomimo świetnej budowy i bardzo solidnej mechaniki sonicznie jest on wart max1500 pln

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

Ale można. Wszyscy ssobie myślą że okazja przyjdzie do nich sama. Niesttey trzeba pilnowac i sprawdzać na biarząco. Mozna czasem kupić na prawdę coś fajnego w dobrej cenie i to nawet u nas w Polsce.

?👈

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A co do 559ES za 2000 pln, cena mocno życzeniowa

Miałem go lata temu( dałem 900pln ) i pomimo świetnej budowy i bardzo solidnej mechaniki sonicznie jest on wart max1500 pln

To nie słyszałeś że im starsze Sony to droższe? Lata minely i cena w górę. :)

Edytowane przez bartosz_55239

-Poproszę 17 kilo tego Sony.

-17.5 może być?

-Nie. Proszę odkroić kabel.

Pewnie stad się biorą te "niesprawdzane" vintadże na aukcjach.

Edytowane przez Piękny Stefan

Zaczyna sie zbieranie zniw:

Ukryta Zawartość

post #6027

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Tylko poważni czytaj tylko dobrze urobione jelenie

Na razie 907 limited wisi za 14500 ale i za 18200 widziałem pacjent chciał sprzedać :) zobaczymy jaka będzie ta poważna cena

W Japonii za połowę ceny można kupić. Tak wiem clo itp ale tu chodzi o ceny nie sprowadzanie

W Japonii za połowę ceny można kupić. Tak wiem clo itp ale tu chodzi o ceny nie sprowadzanie

Ale kogo interesuja ceny nie sprowadzane? kupisz w japonii i ja tam zostawisz?

Niby taka rewelacja te 907, a co chwila ląduje jakiś na aukcjach ciekawe dlaczego?? ja dziękuje kupić takie coś przechodzone po dziesięciu właścicielach i osłabiane ciągłymi przeprowadzkami, że to jeszcze w ogóle działa...

Z tego co pamiętam to ten sansui szału nie zrobił na krakowskich odsluchach. A reakcja w klubie była podobna jak sprzed dwóch dni w tym całym odsłuchy u Rafała.

?👈

Natknąłem się na coś takiego:

Ukryta Zawartość

W sekcji okazje powinno być, aczkolwiek nigdy nie słyszałem więc ciężko mi się odnieść. Ale jeżeli tak jest, to faktycznie nie ma sensu za habethy przepłacać skoro takie rogers studio można mieć za mniejszą kwotę (tak zakładam, że za mniejszą - nie mam pojęcia ile kosztują). Opis w punkt ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yooro

Panowie

Czy ktoś widział na jakiejś aukcji DVD Manta ???

Dowiedziałem się mianowicie od niejakiego Vlada jakiegostam ( moderatora ) i świty przybocznych fachowców ze w roli transportu CD jest równie dobry ( właściwie to identyczny ) z Mark Levinson No37

Kabelkiem można podpiąć jakim się chce ( to tez nie ma znaczenia ) o wszystkim decyduje DAC

No to szukam takiego DVD, jakość dzwieku jak . ML albo Esoterica a ile kaski można zaoszczędzić

Dajcie znać jakby ktoś widział taka Mante , tylko boje się ze jak ta prawda wyjdzie na jaw to na pniu wszystkie wykupią

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Ale można. Wszyscy ssobie myślą że okazja przyjdzie do nich sama. Niesttey trzeba pilnowac i sprawdzać na biarząco. Mozna czasem kupić na prawdę coś fajnego w dobrej cenie i to nawet u nas w Polsce.

Tylko po co?

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.