Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, BalROCK napisał:

był popularny na youtube filmik

Ok, teraz rozumiem.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Uwaga , ostry początek! 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ameliniowe są Magico, a tu Dynaudio chyba ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

55 minut temu, Fashi napisał:

Amelinium i tego nie pomalujesz!  ?

Myślicie, że autor ogłoszenia chciał te membrany odmalować? A że speców od amelinium nie oglądał to efekt jaki jest każdy widzi? 

48 minut temu, kiza napisał:

Ameliniowe są Magico, a tu Dynaudio chyba ...

Ukryta Zawartość

Jakieś porównanie dźwięku S3.4 do tych ? 

Ukryta Zawartość

11 minut temu, BalROCK napisał:

Myślicie, że autor ogłoszenia chciał te membrany odmalować? A że speców od amelinium nie oglądał to efekt jaki jest każdy widzi? 

Ale gdzie Ty widzisz odmalowane membrany ? :)  One tak wyglądają w oryginale.

A z ofertą daj sobie spokój, zupełnie się nie opłaca. Miałem je i nie są złe ale można kupić lepiej grające kolumny w tych pieniądzach, a tu nie dość że głośniki powgniatane chamsko, to niedługo będzie komplet zawieszeń do wymiany (pianki). 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiadomo co chciał ale w takim stanie na pomiarze to one wyglądać nie będą, to się już raczej do niczego nie nadaje i cena to go zdrowo poniosła w takim stanie. Jeżeli byłyby cacy to cena spoko za te kolumny. W tym stanie? Nieporozumienie.

3 minuty temu, don111 napisał:

Ale gdzie Ty widzisz odmalowane membrany ? :)  One tak wyglądają w oryginale.

Nie mówisz poważanie prawda ? Ja mam AE Evo One i zapewniam Cię, że te membrany w oryginale tak NIE wyglądają ? 

5 minut temu, robert19091990 napisał:

W tym stanie? Nieporozumienie.

Ja aż z ciekawości napisałem do ogłoszeniodawcy -ciekaw jestem jak wytłumaczy stan membrany

7 minut temu, don111 napisał:

Jakieś porównanie dźwięku S3.4 do tych ? 

To nie moje, także nie mam pojęcia jak one grają. Pozdrawiam.

Oczywiś

2 minuty temu, BalROCK napisał:

Nie mówisz poważanie prawda ? Ja mam AE Evo One i zapewniam Cię, że te membrany w oryginale tak NIE wyglądają ? 

Oczywiście że tak wyglądają. Może kwestia oświetlenia i aparatu powoduje lekko inny odcień. Albo masz monitor źle ustawiony :) 

Sony, jak ze sklepu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, BalROCK napisał:

1. Co trzeba zrobić, żeby membrana z amelinium (tego nie pomalujesz) wyglądała tak jak w tej biednej kolumnie. Ktoś ją opalarką potraktował?

2. Jak ludzie łączą kropki - zmiana kabli daje kolosalną różnicę w dźwięku (nie mówie, że nie) + membrany w stanie jak widać nie wpływa na brzmienie

To proste. Większość interesuje mega bass, a czym testować mega bass? Szajsem pt Bass i love  you. Mogę się założyć że to jest przyczyną jak ta membrana wygląda

1 minutę temu, Audio.Japan napisał:

Mogę się założyć że to jest przyczyną jak ta membrana wygląda

też tak przypuszczam, bo to własnie wygląda jakby membrana wychylała się zdecydowanie za mocno, a górne zawieszenie robiąc swoje stopniowo ją doginało. Z ciekawości szukam czy te basowce da się kupić (wydaje mi się, że jakiś czas temu mignęły mi na allegro za chyba 80zeta). Wie ktoś jaki to dokładnie model (głośnika) jest? 

15 minut temu, Audio.Japan napisał:

To proste. Większość interesuje mega bass, a czym testować mega bass? Szajsem pt Bass i love  you. Mogę się założyć że to jest przyczyną jak ta membrana wygląda

W życiu głupszej teorii nie słyszałem, chyba sobie jaja robisz

z jakiego śmietnika gość wyjmuje te sprzęty ?? ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdopodobnie z Duńskiego.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Mega bas.

To tylko nisko schodzące głośniki, do 20-25 Hz, np. produkcji SABA oraz Stare modele wzmacniaczy Saba, Hitachi HMA-8500, -9500 i np. Sansui: AU-9500, AU-9900, AU-G9.., AU-X9... oraz pierwsze Alphy np AU-@907.

Edytowane przez LJ3
29 minut temu, Bumpalump napisał:

Jeszcze król AU-X1 ktory jest blizniacza konstrukcja do legendy G-33000 tylko o mniejszej mocy

Podałem tylko niektóre, te na które można trafić w przyzwoitych kwotach i wyżej.

Przykład: taki mikrus jak Saba MI-112, nieżle zbudowana, mała moc, to raptem jakieś 300 zł, to na dobry początek wystarczy, dość neutralna z b. dobrym żródłem, a basy u niej to miód na duszę i co ważne wystarczą nieduże monitory Saba za podobna kwotę. Zagra w niedużym pomieszczeniu ale i w salonie....  

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, rochu napisał:

Uwielbiam słowo "legendarny" w ustach naganiaczy.

Dokładnie- legendarny unikatowy hi-end vintage jedyny taki rarytas! I te ich zdjecia te sprzęty postawione  na jakichś  stołkach lub stołach ,lub trawie. Ja nie wiem czy to ktoś od nich kupuje? Czy wisza te ogłoszenia rok czasu, naprawdę te handlarzyny marne są takie głupie, że myślą że ktoś ten kit lyknie? Nie rozumiem takiego prostego  bucowatego toku myslenia, no chyba że ja się mylę i ktoś od nich kupuje 

Ukryta Zawartość

Okazja ?

Legenda ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Klecha86

...............................

O ja cię kręcę , cena zabójcza. 50k to już 1/4 mieszkania...

53 minuty temu, rochu napisał:

Zastanow sie co i do kogo piszesz

12 minut temu, Klecha86 napisał:

Ukryta Zawartość

Okazja ?

Legenda ...

Ukryta Zawartość

Jakies kilka miesiecy temu w stanach poszedl taki g33k za 12tys dolarow, pewnie sie Anglik audiostereo naczytal ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Legendarny high end kupują osoby, które tego potrzebują. Magia Premium. Tak jest ze wszystkim. Drogie metki sprzedają się dobrze. A, że dykta w środku.... I tak premium, a ciebie nie stać hahaha.

Legenda na pewno, wykonanie bajka..... okazja? Sprzęt od Retrospekcji więc pewnie nie okazja, przynajmniej przebitka 5x

Godzinę temu, rochu napisał:

Gdyby to był Accuphase lub Sansui ceniło się tak jak było wykonane, co nie jest zawsze regułą u ostro ceniących się marek, to pewnie byś nie kwiczał od 'naganiaczy' na każdego kto powie coś dobrego o tej marce....ośmieszasz tym jedynie sam siebie

Edytowane przez don111
8 minut temu, Bumpalump napisał:

Jakies kilka miesiecy temu w stanach poszedl taki g33k za 12tys dolarow, pewnie sie Anglik audiostereo naczytal ?

Anglik czy Amerykanin ? ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.