Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Krell

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Muzyczka jako przerywnik gorących dyskusji ? ?

Dla Bartosza aka Fanatyk aka Audio Japan aka Bartosz(cyferki) aka nie wiadomo do jeszcze , również coś mam :

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, tomek7776 napisał:

niestety sprzedawca jest gwarantem.

A na jakie postawie, ja jako osoba prywatna mam udzielać jakąś gwarancję?

kodeksu cywilnego,towar niezgodny z umowa.

W przypadku gdy stroną sprzedającą jest osoba fizyczna, nie mają zastosowania także przepisy ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Podstawa prawna do reklamacji to przepisy art. 556 § 1 oraz art. 560 § 1 Kodeksu cywilnego. Wynika z nich, że sprzedawca jest odpowiedzialny za wady zmniejszające wartość lub użyteczność danego przedmiotu, ponosi odpowiedzialność za brak właściwości, o których istnieniu zapewniał kupującego oraz w sytuacji, gdy rzecz została kupującemu wydana w stanie niezupełnym. W takim wypadku obowiązuje rękojmia.

W przypadku stwierdzenia istnienia takiej wady nabywca ma prawo do odstąpienia od umowy albo zwrotu części poniesionych przez siebie nakładów. Sprzedający może obronić się przed skutkami odstąpienia od umowy, jeżeli niezwłocznie wymieni towar na inny albo dokona jego naprawy. Jednak jeżeli dojdzie do drugiej reklamacji, będzie on zmuszony do jej przyjęcia.

Rękojmia obowiązuje przez rok, co liczy się od daty wydania towaru. Kupujący jednocześnie ma miesiąc na powiadomienie sprzedawcy o istnieniu tej wady.

jakos tak to lecialo,,,

Wyłączenie rękojmi

Rękojmia nie obowiązuje, jeżeli nabywca w dniu zakupu wiedział o istnieniu wady. Może to być na przykład napisane w opisie danego przedmiotu. Wówczas nabywca nie ma prawa do zwrotu produktu.

Odpowiedzialność sprzedawcy za towar obowiązuje niezależnie od tego, czy jest to produkt nowy, czy też używany. Jednocześnie nie można zapominać o stopniu naturalnego zużywania się danego towaru, którego trudno uniknąć nawet przy normalnym użytkowaniu. Takie zużycie nie jest rozumiane jako wada i nie może być podstawą rękojmi. Rękojmia może zostać również wyłączona lub ograniczona, jeżeli zgadzają się na to dwie strony. Jednak jeżeli wyjdzie na jaw, że sprzedawca wiedział o wadach i je zataił, nie będzie to miało zastosowania

Ma ktoś z Was konto na marketplaats, żeby zapytać za ile chcą sprzedać i czy wysyłają do PL?

Chciałem założyć konto, ale niestety z naszego kraju nie da się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, tomek7776 napisał:

kodeksu cywilnego,towar niezgodny z umowa.

Ja zakładam, że sprzedawca jest uczciwy i dokładnie opisuje sprzedawaną rzecz, np. że zostaw wymieniony laser na nowy, więc automatycznie kupujący jest świadom co kupuje i nie ma tutaj mowy o niezgodności towaru z umową.

29 minut temu, tomek7776 napisał:

Rękojmia nie obowiązuje, jeżeli nabywca w dniu zakupu wiedział o istnieniu wady. Może to być na przykład napisane w opisie danego przedmiotu. Wówczas nabywca nie ma prawa do zwrotu produktu.

Czyli jak kupujący wie o wymianie lasera na nowy nie oryginalny, to nie może żądać dodatkowej gwarancji na niego, tak to rozumiem.

Edytowane przez Prewwit

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak by ktoś był zainteresowany radzę pisać przez olx .

Będzie taniej ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O czym tu pisać - jeżeli autoryzowany serwis wymienił laser i istnieje na to dokument, to zarówno na tą część jak i naprawę udziela gwarancji serwis. Dla pewności poproś o scan/zdjęcie z dokumentu naprawy. Na takim dokumencie powinien być zapis o warunkach gwarancji.

Niestety (teraz doczytałem), ze naprawa była dokonana w Niemczech.

Na podstawie być może jednego niefortunnie użytego słowa (zapobiegawczo) nie budowałbym teorii spiskowych. Ja sprzedając prywatnie jakikolwiek sprzęt nie udzieliłbym żadnej gwarancji - nie wiem jak wyglądają warunki transportowe, skąd mam wiedzieć co kupujący wyprawia z tym sprzętem, itd.

2 godziny temu, Prewwit napisał:

Nie słuchałem tych sprzętów, ale widziałem jak są zbudowane w środku i na graty nie wyglądają.

Niektóre Sansui są bardzo dobrze zbudowane, ale nie wszystkie. Dźwiękiem żaden Sansui mnie nigdy nie ujął, fanboje marki mnie nieodmiennie zniesmaczają swym zachowaniem, prawie każdy model Sansui wystawiany w PL do sprzedaży ma cenę napompowaną poza granice przyzwoitości.

7 minut temu, margaryna85 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak by ktoś był zainteresowany radzę pisać przez olx .

Będzie taniej ?

polecam,napedzie 90% kolumn ,piekny dzwiek.80W

4 minuty temu, Allmr napisał:

O czym tu pisać - jeżeli autoryzowany serwis wymienił laser i istnieje na to dokument, to zarówno na tą część jak i naprawę udziela gwarancji serwis. Dla pewności poproś o scan/zdjęcie z dokumentu naprawy. Na takim dokumencie powinien być zapis o warunkach gwarancji.

Niestety (teraz doczytałem), ze naprawa była dokonana w Niemczech.

Na podstawie być może jednego niefortunnie użytego słowa (zapobiegawczo) nie budowałbym teorii spiskowych. Ja sprzedając prywatnie jakikolwiek sprzęt nie udzieliłbym żadnej gwarancji - nie wiem jak wyglądają warunki transportowe, skąd mam wiedzieć co kupujący wyprawia z tym sprzętem, itd.

no wlasnie,i tu sprzedajacy jest udupiony.sorry takie mamy prawo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, tomek7776 napisał:

polecam,napedzie 90% kolumn ,piekny dzwiek.80W

Widziałem Tomek i twoje ogłoszenie , mogę spytać dlaczego u Ciebie była taka przebitka ?

4 minuty temu, margaryna85 napisał:

Widziałem Tomek i twoje ogłoszenie , mogę spytać dlaczego u Ciebie była taka przebitka ?

inna wersja,spojrz na tylny front,parowane lampy,w stopniach wejsciowych NOS Siemens,NOS mocy (ale to wszystkie rosyjskie cos 1984-1987),fabryczne okablowanie Nordostem,wejsciowy ALPS  inny,

obecnie po gruntownym przegladzie,wymianie kilku kondow.(nie sygnalowych),ustawione precyzyjnie biasy.

nie grzebany,nie modyfikowany.moge dac roczna gwarancje.

gra obecnie z tym co na fotce.zapuszczam nawet gesty format dvd audio.

piekny bas,przestrzen.

wcale nie mam cisnienia go sprzedawacale JADIS mi po glowie chodzi.

no i w moich rekach 17lat

bardzo malo do tej pory uzywany,

mialem 2 sztuki jedna sprzedalem w tamtym roku.ale byla inna taka jak z zamieszczonych przez ciebie linkow.

inna sygnatura dzwieku,wymagala dopracowania.ale byla tansza za 5tys sprzedalem.ale tamta byla ostro lojona,,,

kupujacem przedstawilem sprawe,wybral tansza wersje.chodz slyszalem ze zadowolony.

80W z tej lampy to naprawde kawal dzwieku.

brak kompresji.

Esoteric F-07 na gwarancji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Jakaś lipa. Facet sprzedaje 3 miesięczny wzmacniacz ze stratą 16 500 ? Szejk jakiś musi :-))))))))))))))))))))))))))))

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

2 minuty temu, SynSama napisał:

Facet sprzedaje 3 miesięczny wzmacniacz ze stratą 16 500 ? Szejk jakiś musi :-))))))))))))))))))))))))))))

Wolno mu.

3 godziny temu, kiza napisał:

ART

Ukryta Zawartość

Fajny sprzęcik ? pokój prawdziwego melomana ?

29 minut temu, SynSama napisał:

Jakaś lipa. Facet sprzedaje 3 miesięczny wzmacniacz ze stratą 16 500 ? Szejk jakiś musi :-))))))))))))))))))))))))))))

Może wynegocjował rabat, albo np. sprzęt poekspozycyjny

Mam bardzo podobne kolumny P5 (czyli model z wysokotonowym w obudowie, a nie na górze) i baaardzo je lubię ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Marantz PM11s1 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, SynSama napisał:

Jest z Bemowa ?, wolno mu .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Primare

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

7 minut temu, Dune napisał:

To ci ciekawostka 

Ukryta Zawartość

Pytanie ile tego złota tam dali, bo teraz w cenie?

Ukryta Zawartość

Ciekawy strimer, nie widziałem takiego wcześniej 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

27 minut temu, Prewwit napisał:

Pytanie ile tego złota tam dali, bo teraz w cenie?

Cena tego tego dziwadła  4'998 DM w 87r chyba całkiem sporo tego złota tam dali :-)  czasy kiedy Grundig chciał wejść w hi-end przy pomocy Marantza i innych zresztą długo to nie trwało.. później to już  produkowali tylko plastikowy chłam 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stolarka genialna, klękać przed nimi można, a z boku zobacz burmester b25 bodajże, po 18tysi sztuka 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   boskie są!!!!

A słyszał ktoś jak grają ? Jak wyglądają ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Prewwit napisał:

Ja zakładam, że sprzedawca jest uczciwy i dokładnie opisuje sprzedawaną rzecz

Założenie dobre i ja też tak zakładam ale tu mocno trzeba uważać , bo kilkukrotnie przekonałem się wertując net na temat akurat interesującego mnie  sprzętu audio i okazywało się że zapewnienia sprzedawcy o wyjątkowości , długim posiadaniu itp nijak mają się do rzeczywistości/historii sprzętu/ znalezionej w necie .

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Ciekawy strimer, nie widziałem takiego wcześniej 

Ukryta Zawartość

Normalnie chodzą po 2-2.5K

Miałem takiego zlampizowanego by ModWright i miło wspominam

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.