Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, ci którzy uczestniczą w forum od lat wiedzą jak jest. Czy to jest normalne, że jest taki koleś jak bum1234, trolluje wszystkie tematy, zaklada 50 klonów rocznie z których pisze nawet sam ze sobą i trolluje dalej. To powinno się leczyć. Do niego dołączyło kilkunastu innych, których celem jest tylko i włącznie obrzydzić innym to hobby. No i mamy jeszcze kilka osób z kompleksami, którzy co prawda lubią audio ale nie cierpią tych, którzy w ich mniemaniu mają lepsze sprzęty. Wiem, że to durne i bez sensu ale tacy są. I nic nie można z tym zrobić. Nikt nie chce ciagle kopać się z koniem. A w Saloniku jest spokój. I o to chodzi.

Edytowane przez sly30

Jakie to były zmiany? Szczególnie interesuje mnie barwa, wypełnienie, "kolor" dźwięku, scena

Pozdrwiam

To właśnie te cechy poprawiły się najbardziej i nie zauważyłem jakiegoś ograniczenia dynamiki.

Ja mam ubaw po pachy. Ale wyobraź sobie, że tą zakładkę (HI-END) czytają także osoby mniej doświadczone i czytając takie bzdury mogą być nieco zagubieni i zdezorientowani. Oczywiście złotousi, hi-endowi audiofile udowodnią wszystkim, że im dłuższy kabel tym lepiej - niesłychane.

Ktoś coś tu przebąkiwał o tzw. efekcie naskórkowości - polecam -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - post nr 1

Nic nie zrozumiałeś. Nie chodzi o częstotliwości w paśmie słyszalnym, a już na pewno nie w kablu sieciowym. Szkoda czasu na dyskusję

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To właśnie te cechy poprawiły się najbardziej i nie zauważyłem jakiegoś ograniczenia dynamiki.

Dzięki za odpowiedź.

A w jakie miejsca polecasz, czyli: gdzie to najlepiej słychać czy wpływ jest największy? Listwa, cd, pre, wzmak? Czy mają jakiś okres rozgrzewki?

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Dzięki za odpowiedź.

A w jakie miejsca polecasz, czyli: gdzie to najlepiej słychać czy wpływ jest największy? Listwa, cd, pre, wzmak? Czy mają jakiś okres rozgrzewki?

Czasem lepiej " kable grają ", bez uziemienia;)

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Na ogół w źródle jest informacja do wydobycia, którą potem trzeba obrobić, wzmocnić - sugestia kolejności nasuwa się sama. Ale może być różnie.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Dzięki za odpowiedź.

Sprawdzałem na wzmaku i DACu. Na DACu lepiej i tam zostawiłem. Wpiąłem w czwartek, w niedzielę zaczęła się "magia".

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wpiąłem w czwartek, w niedzielę zaczęła się "magia".

Marcin, podobnie zachowują się kable MIT oraz o dziwo sieciówka Verictum. Z tego co mi mówił projektant, układy filtracji które są w środku dość długo adaptują się do nowego systemu. To jest ciekawe, ale u mnie faktyczne porządne granie zaczęło się dopiero ze 4 godziny po wpięciu w system. Jak na wygrzaną wcześniej sieciówkę to naprawdę sporo.

Marcin, podobnie zachowują się kable MIT oraz o dziwo sieciówka Verictum. Z tego co mi mówił projektant, układy filtracji które są w środku dość długo adaptują się do nowego systemu. To jest ciekawe, ale u mnie faktyczne porządne granie zaczęło się dopiero ze 4 godziny po wpięciu w system. Jak na wygrzaną wcześniej sieciówkę to naprawdę sporo.

Lekko w bok od głównego tematu- wybaczcie,ale a propos wygrzewania-oddałem jakiś czas temu Meitnera do aktualizacji oprogramowania.Myślałem że oddadzą mi bolida a tu katastrofa.Dol scienial , środek zaczął się beznamietnie uwypuklac , góra na szczęście została ok.- no dla mnie sodoma z gomora.Nawet zadzwoniłem do firmy żeby się wyżalic. Trwało to prawie dwa tygodnie. W 12 i 13-ym dniu zaczęły się czary.Teraz rzeczywiscie jest dużo lepiej niż przed upgrade.System jak widać łatwo wytracic z równowagi.

Co prawda to prawda.

Dalem lampiego do upgradu zegara.

Krotko mowiac, mam juz z powrotem stary, ten sprzed upgradu i nie dotkne go za zadne skarby.

Tak jest pieknie i latwo to stracic.

Konto w trakcie usuwania

• 4 miesiące później...

System jak widać łatwo wytracic z równowagi.

To prawda, dlatego wiele przypadkowych odsłuchów, polegających na szybkim przepinaniu kabli nie jest miarodajne...

Za to po 200h miodzio... :-)

K.... to niektórzy mogą nie doczekać;-)

Ktoś testował posiada tę okazałą sieciówkę? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jestem jeszcze na etapie robienia akustyki, więc składanie kabli to odległy temat ale zapytać nie zaszkodzi

chodzi o sieciówki Transparenta Powerlink mm2....w porównaniu z innymi kablami tej firmy to taniocha....

...może dwa słowa o ''brzmieniu'' tych kabli...pasują do lampy ?

jakie jest Twoje zdanie na temat tych kabli ?

Zamiast pytać posłuchaj. U niektórych Topowe Zasilające Transparenty zostają na zawsze...

jakie jest Twoje zdanie na temat tych kabli ?

Ja się nie znam spytaj chłopców z południa. Mam tylko 8 tych sieciówek od kilku lat więc jakie mogę mieć pojęcie w tej kwestii :)

Ja się nie znam spytaj chłopców z południa. Mam tylko 8 tych sieciówek od kilku lat więc jakie mogę mieć pojęcie w tej kwestii :)

No nie masz pojęcia. Nie to to chłopaki z południa, oni po zdjęciach wszystko rozpoznają , czy oryginał , czy podróbka. W mig ocenią.

Mam tylko 8 tych sieciówek od kilku lat więc jakie mogę mieć pojęcie w tej kwestii :)

A wypożyczyć niby chciałeś, ale nie chciałeś....

Ja jeszcze nie wiem - ale za niedługo będę wiedział;-)

A wypożyczyć niby chciałeś, ale nie chciałeś....

Ja jeszcze nie wiem - ale za niedługo będę wiedział;-)

Już raz takiemu jednemu pożyczyłem to do dzisiaj mi doopsko obrabia :)

Zaraz się dowiem, że Ci chciałem sprzedać a nawet zmusiłem do odsłuchu. Nauczony doświadczeniem polecam odsłuch u dystrybutora.

• Pokaż nowe odpowiedzi