Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  246 członków

Cayin Klub
IGNORED

Klub miłośników i sympatyków produktów Cayin / Spark.

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi dzień słuchania mojego Cayina A70T i gra dużo lepiej niż wczoraj.

Wyregulowany prawidłowo bias również wiele poprawił.

Dźwięk jest na tyle urzekający i wciągający że dziś nawet tidala leciał Bieber i jego wokal a w zasadzie dźwięki które wydaje były tak wciągające że się chwilę zasluchalem ,aż się żona że mnie śmiała. Piękne piękne granie Minasy mają pięknie dociążony bass przestrzeń na najwyższym poziomie.

Z każdą chwilą lampy grają lepiej

A na dodatek jest taka energia że cały czas z szoku wyjść nie mogę

Edytowane przez venom200

Kupiłem nowe lampy do Cayina 88. Miałem KT88 GoldLiona i miałem bias na 38 ustawiony.

Teraz mam nowiutkie 6550 EH i mają bias ustawiony na 30. Pytanie: przestawić go na 38 też, czy jeszcze inaczej?

38 na KT88 mi odpowiadał. I drugie pytanie: ile będą się wygrzewać 6550 EH?

Bo na 30 bias i niewygrzane, dopiero co rozpakowane i włożone, to brzmi to naprawdę źle. :)

Skorzystaj z opisu i kalkulatora biasu z mojego posta #918.

Dźwięk jest na tyle urzekający i wciągający że dziś nawet tidala leciał Bieber i jego wokal a w zasadzie dźwięki które wydaje były tak wciągające że się chwilę zasluchalem ,aż się żona że mnie śmiała. Piękne piękne granie Minasy mają pięknie dociążony bass przestrzeń na najwyższym poziomie.

A to wszystko na niewygrzanym więc będzie tylko lepiej. Jakie masz lampy mocy? Na stronie Cayin-a widzę, że można też kupić z lampami tungsol 6550.

70-tka faktycznie uzależnia.Im dłużej się go słucha tym ten spokój ,gładkość i barwa średnicy powoduje iż chce się go słuchać ,a właściwie chce się słuchać muzyki . Poza tym to push pull i jak potrzeba zejdzie nisko a energia niezła.

KT88 mi odpowiadał. I drugie pytanie: ile będą się wygrzewać 6550 EH?

Mojemu koledze kupowałem lampy mocy 6550 tungsola z 5 lat temu a on miał 3 letnie te same tungsole .Przy włożeniu nowych zagrały gorzej ,bardziej twardo i szorstko .Po 2-3 miesiącach grały już tak samo jak stare jeszcze całkiem dobre tungsole . Chciał mieć nowe to gra na nowych .Jak lampa się nieco zużyje i straci trochę wzmocnienia gra najlepiej .

Panowie. Kupiłem 12au7 Psvane Gold, i wizualnie, oprócz złotych nóżek i napisu, nie różnią się od fabrycznych lampek Cayina. Czyżby robili ludzi w bambuko?

12ax7 i 12au7 Psvane Gold weszły. 12ax7 wizulnie inne od fabrycznych, 12au7 jota w jotę takie same jak Cayina. Dźwiękowo to nie wiele powiem bo 3 godziny graja dopiero.

Pogrzej nowe lampki trochę i za jakiś czas wrzuć te fabryczne na chwilę . Łatwo w ten sposób będziesz miał wychwycić różnice .

Na Święta - Zdrowia, Radości, Pieniądza.

Rok 2017 by obfitował w samo dobro

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

czy sprawdzałeś już jakoś Daca i dziurkę słuchawkową?

Niestety nie miałem jeszcze okazji testować daca, ponieważ padł mi laptop- jak już odbiorę z serwisu nie omieszkam posłuchać

Kukawa i jak posłuchałeś już tego daca?

Pytam bo miałem niedawno okazje przesłuchać Cayina mt35s i bardzo spodobało mi się to brzmienie, jedynie w cięższych klimatach trochę brakowało mi szybkości i dociążenia dlatego planuję jeszcze posłuchać 55 który lepiej powinien się sprawdzić w rocku i metalu więc jakby przy okazji ten DAC okazał się w miarę przyzwoity to może zdecydowałbym się na tą wersję CS 55A

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Panowie jakby ktoś był zainteresowany to na sprzedaż wystawiam ok 1 roczny zestaw Cayin CS-55a wraz z głośnikami Canto Grand.Sprzedaż związana ze zmianą na wyższy model.

Chętnych oraz więcej informacji zapraszam na priv.

Gość

(Konto usunięte)

Kukawa i jak posłuchałeś już tego daca?

Pytam bo miałem niedawno okazje przesłuchać Cayina mt35s i bardzo spodobało mi się to brzmienie, jedynie w cięższych klimatach trochę brakowało mi szybkości i dociążenia dlatego planuję jeszcze posłuchać 55 który lepiej powinien się sprawdzić w rocku i metalu więc jakby przy okazji ten DAC okazał się w miarę przyzwoity to może zdecydowałbym się na tą wersję CS 55A

Dzisiaj odbieram laptopa z serwisu to postaram się coś napisać na temat daca chociaż uważam, że jeszcze troszkę za wcześnie ponieważ wzmacniacz jeszcze się wygrzewa.

Dołączam do klubu z Cayin a88T z podpiętymi monitorami Xavian XN 250. Ale to fajnie, żywo gra a do tego mocy nie brakuje. :)

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Panowie jeżeli ktoś ze stolicy i okolicy to w Planecie stoi najnowszy CS-88 A do posłuchania zarówno na lampach KT88 jak i opcjonalnych EL34 .

Ciekawy model gładki i równo grający wzmacniacz z Phono Stage'm.

Opisany zestaw w temacie sponsorowanym

http://www.audiostereo.pl/najlepsze-systemy-na-planecie-do-posluchania-w-dzwiekowej-planecie_131013.html

post-15230-0-23940700-1483544259_thumb.jpg

Super informacja. Jestem ciekawy tego zestawienia, tym bardziej że sam użytkuję cs55a i Canto Grand Signature, nie słyszałem Minas Anor Signature no i tego wzmacniacza. Niedaleko pracuję więc na pewno tam zajrzę.

Nie planujecie czasem takiego pokazu gdzieś na południu?

Najlepiej okolice Bielska Białej.

Mogą być nawet Tychy ;)

Pokazy cykliczne nawet będą na południu w Mysłowicach ale od powiedzmy lata 2017.

Ale nie stoi nic na przeszkodzie aby w jakimś innym miejscu zorganizować takie spotkanie .Ono może mieć zupełnie luźny charakter ,można i zabrać kilka urządzeń Waszych /moich.

Na dzień dzisiejszy to w Krakowie co pewien czas Rochu organizuje spotkanie ,w sumie niedaleko ,u niego zawsze jest kilka urządzeń przywiezionych przez uczestników spotkania zarówno w salonie jak i na pietrze,tam zwykle analogowcy okupują salkę (magnetofony kasetowe,czasem szpulak ,gramiak zawsze) .Może u Rocha ? jak pozwoli wprosić się klubowiczom .Zwykle wkupne trzeba było zapłacić (kawałek ciasta czy coś podobnego:-))

A jak ktoś bez załącznika to przynajmniej obowiązkowa dyskusja z gośćmi lub właścicielem :-)

Edytowane przez Studio16Hertz

Panowie wraz z Nowym Rokiem chciałbym wstąpić do klubu Cayina z modelem a-70 mkII.

Na dowód zdjęcie...

Witamy

"Lampa nie umiera nigdy"

Panowie wraz z Nowym Rokiem chciałbym wstąpić do klubu Cayina z modelem a-70 mkII.

Na dowód zdjęcie...

Witamy. Jestem ciekawy w jakim metrażu to gra u Ciebie?. Kolumny stoją na długiej ścianie? Pozdrawiam.

Witamy. Jestem ciekawy w jakim metrażu to gra u Ciebie?. Kolumny stoją na długiej ścianie? Pozdrawiam.

Pokój to ok 23 m^2, tak glosniki stoją na dłuższej ścianie i według mnie nie jest źle :-)

Edytowane przez Capselz

Warto odsłuchać tego setu. Co prawda nie dysponuję Minas Signature ale Minas Premium i z CS88 jest super, pełna synergia.

Zależy kto też jakiej muzyki słucha ...moim zdaniem CS88 jest cholernie uniwersalny, choćby dlatego iż przyjmie lampy EL34 a te ogromne trafa dają bardzo dużo prądu.

Cayin a70 tez wyborny piecyk i miałem go ale lepiej sie sprawdza w jazz , wokalach i mniej w prąd potrzebujących kolumn. Seria CS większy wykop i nawet bez problemu pojedyńcze Scanspeak oraz Dynaudio napędzi.

Edytowane przez Luk77
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.