Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, muda44 napisał:

Nie - chcę całkowitego usunięcia konta .

Mam do tego swoje powody i prawo .

Kolego @muda44 przyznaję szczerzę - nie rozumiem Twojej sosoby.

Całą odpowiedzialność za swoje angażowanie się w życie Forum zrzucasz na moderację.

Ktos krytykuje Cię - moderacja, ktos zarzuca Ci nieuczciwość - moderacja, ktoś pisze, że Twój sprzęt "nie gra" - moderacja, ktos nazywa Cię mało przyjmenie - moderacja.

Mam pytanie, co sam zrobiłeś w tej kwestii, by bronić swojego imienia? Jakieś testy Twoich modowanych produktów od niezależnych osób, jakieś kroki prawne mające na celu ukrócenie obrażania Ciebie i Twojej pracy?

Cokolwiek co oznaczałoby, że sam walczysz o swoje dobre imię? Na razie moderacja i Administracja ma słowo przeciwko słowu.

Pytam raz jeszcze - na jakiej podstawie mam ufać Tobie, a nie komuś innemu? Chciałbym bys mi odpowiedział na to pytanie.

Tutaj nie chodzi o sytuacje w której ktos komuś napisał brzydkie słowo, ale wprost ludzie od długiego czasu pisali, że całe to "modowanie" to ściema.

I NIGDY - pisze -NIGDY nie zrobiłeś żadnego kroku prawnego poza wiecznym raportowaniem niewygodnych postów.

Czyli wchodzisz gdzie chcesz i piszesz wszędzie o swoich poprawkach, bo jesteś "branża"  - nie zwracając uwagi na Regulamin Forum.

A ja ktos pisze to, co mysli i czuje na podstawie (podobno) kupionych od Ciebie poprawek/usług i jest to zdanie negatywne - jedyną reakcją ma być zaciągnięcie moderacji do działań w imię "obrony muda44".

Wybacz, głosy negatywne maja takze znaczenie na Forum, a tym bardziej jao konstruktor powinieneś o tym wiedzieć.

Co do usunięcia konta - masz prawo do tego, tylko po co? Zawsze idziesz po najłatwiejszej linii - a może zamiast uckieać - zrób coś i pokaż, że inni powinni przepraszać i przyznać Ci rację.

Czyli jak jest xle - neich moderacja o mnie walczy - jak jest jeszcze gorzej - usuńcie mi konto.

Nie łapie tego, nie daje się nabrać - powaznie.

9 minut temu, muda44 napisał:

Zgłaszałem poprzednim razem , nawet pisałem i dalej tu " wiszę " .

A nawet piszesz w różnych tematach, są zdjęcia zamieszczane (nie Twoje?), udowadniasz swoje racje i oczekujesz jednostronnej ochrony przed innymi ze strony moderacji.

Takie "wiszenie" każdy tutaj biorący udział w dyskusji by chciał. Łącznie ze mną, bo pomimo wszystko jako moderator - nie jestem świętą krową i nigdy bym nie chiał, by moi Koledzy tak mnie odbierali*

Przed chwilą udowadniałeś, że jako branża możesz robić wszystko, teraz jednak jesteś zły, że nadla pomimo swej niechęci do tego miejsca - "wisisz".

@muda44 wiesz co tak naprawdę chcesz od Forum? bo ja sie juz zgubiłem/

*przy pierwszym gwiazdorzeniu obiecuję zjeść Snickers'a, przy drugim poddam sie do "dymisji", ze względu na dbałośc o zdrowie i ilość cukru zawartego w batonie.

A tak poważnie - Kolego @muda44 zrób jakis krok w sobie jedynie znana stronę. Zgłoś do Administracji, że jesteś oczerniany na Forum, pokaż dokument o tym, ze ludzie nie maja racji i po sprawie.

Były takie sytuacje na Forum, uwierz mi. Ale to nie może być jednostronna ochrona Twoich interesów, bo jesteś "branża".

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Użytkowniku @muda44 No tak, zauważyłem bo nie dało się nie zauważyć. Ale doceniam wyjście z twarzą z tej dość kompromitującej sytuacji.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

O czym Ty piszesz ?

To Ty zarzuciłeś mi że wkleiłem link do sowich aukcji , zaśmiecam  KAŻDY wątek itd .

Wkleiłem zdjęcia w 2 wątkach związanych z tym co robię na ŻYCZENIE forumowiczów .

Jak spojrzysz na wpisy wcześniejsze znajdziesz na tym forum dziesiątki pozytywnych opinii o tym co robię .

Przejrzyj klub NAD - tam masz masę takich pozytywnych opinii .

Komentarze allegro też o czymś świadczą .

Tu masz kolejny dowód na dzisiaj o moich modyfikacjach

Ci co kiedyś pisali w większość   Z JAKIEGOŚ POWODU  juz stąd odeszli a jak pisali byli zaszczekani przez te same osoby z rydzem na czele .

Znajdziesz to na tym forum.

Na jakiej podstawie masz mi ufać ?

Ty nie musisz mi ufać - napisze to już nie wiem który raz .

Skoro ktoś od lat negatywnie wypowiada się o tym co robię a nigdy takiego sprzętu u siebie nie miał , nie słuchał ani nie zna tego co tam jest zrobione a ciągle o tym pisze to co ja mam udowadniać ?

On nie miał , nie słyszał ale przekonaj mnie że " ty " masz rację ?

No jak mam przekonać ?

Jestem i pisuję na innych forach . Nigdy , zaznaczam NIGDY nie było tam takich akcji .

Proste - piszesz nieprawdę - wyciągane są konsekwencje .

Nieprawdą jest pisanie o czymś czego się nie zna - nieprawdaż ?

Nie musisz mnie rozumieć .

Spróbowałem - nic się według mnie nie zmieniło i nie che w tym uczestniczyć .

Szkoda mojego i Twojego czasu.

Są inne fora gdzie da się spokojnie i kulturalnie wymieniać wiedzą i doświadczeniami ;)

13 minut temu, Drizzt napisał:

Użytkowniku @muda44 No tak, zauważyłem bo nie dało się nie zauważyć. Ale doceniam wyjście z twarzą z tej dość kompromitującej sytuacji.

A teraz zrób sobie rachunek sumienia czy wszystkie Twoje minusy ( około 10 ) są słuszne ?

I tak nagle komuś psuć hurtem reputację ?

Od strony 3 - pierwsze minusy za coś co było na temat .

Zdjęcia też na prośbę ...

Nie musisz tego zmieniać , juz wiesz jak to miło dostać minusa za nic ...

Pozdrawiam.

Edytowane przez muda44
29 minut temu, muda44 napisał:

Nieprawdą jest pisanie o czymś czego się nie zna - nieprawdaż ?

Masz w 100% rację. Dlatego kończąc ten przydługi OT obejmujący Twoją osobę - napisałem wprost - nie znam i nie mam pojęcia bladego o Twoich konstrukcjach/poprawkach/brzmieniu tych urządzeń.

Nie o tym pisałem, a o tym czego nadal nie widzisz - moderacja nie moze jednostronnie tylko uciszac "niezadowolonych" z Twojej pracy, bo Ty to zgłaszasz. Musi za tym iść jakieś kolejne działanie, którego nikt, nigdy sie nie doczekał.

Cały czas kiedy jestes na Forum jedynym Twoim działaniem jest raportowanie i oczekiwanie na działanie moderacji tam, gdzie są o Twoich pracach negatywne opinie.

To gdzie to poszanowanie opinii każdej ze stron do wypowiadania się o produkcie/usłudze? Ostatnio była batalia o pewną marke produkująca TV. Nikt nie wszedł z zarządu tej firmy i nie oczekiwał jednostronnego traktowania jego marki, co miałoby sie równac z ciągłym usuwaniem niewygodnych postów.

Ja nie zarzucam Ci i NIGDY BYM TEGO NIE ZROBIŁ, że działasz niezgoldnie z obowiązującym praem w PL. Stwierdzam, że jeśli nie potrafisz przyjąc krytyki, nie zgadzasz się z opiniami na swój temat/swojej pracy/uważasz opinie zawarte na Forum za nieprawdziwe i krzywdzące - są odpowiednie kroki by temu zaradzić. A nie bazowanie na tym, że moderacja będzie cały czas ochraniac Cię i usuwac niewygodne posty.

Nie mam ani narzędzi, ani potrzeby sprawdzać, czy rzeczywiście ktos kupił czy nie produkt przez Ciebie poprawiany. Uwaząsz, że to kłamstwa i pomówienia osób nie mających styczności z twoją pracą - są sądy od tego.

Moderator nie może być Twoim osobistym bodyguard'em i Twoich interesów.

Nie potrafie Ci tego jaśniej napisać. A jeśli nie potrafisz inaczej działac, jak tylko zrzucasz wszystko na ręce moderatorów lub jak teraz widząc, że nie masz gwarancji prywatnej ochorny od strony moderacji - uciekasz z Forum - co mam Ci napisac?

Chyba tylko, byś,y skonczyli przydługi OT na Twój temat, bo i tak jak widac nie ma on żadnego sensu.

Złozyłes deklaracje odejścia z Forum - a jedynym tego powodem jest brak gwarancji ze strony moderacji, że nie będziemy na każde Twoje raportowanie robić to, czego Ty oczekujesz. Bo inaczej sie tego nie da przyjąc w kontekście zgłoszenia z Twojej strony o usunięcie konta.

Skoro do tej pory tylko moderacja miała usuwac niewygodne Tobie posty, a teraz wolisz uciekac i w tym temacie nie masz na swoją obrone jic do dodania (nie nam, tylko zarzucającym Ci rózne rzeczy ludziom z Forum), to co moderacja ma więcej zrobic?

Sądzę, że nic wiecej.

Temat @muda44 jak widac skończył sie w tym temacie, wróćmy do sedna sprawy - FORUM FUNKCJONALNOŚĆ

Jakie ciągłe zgłaszanie ?

Tu piszemy o tym samy a raportowałem 2 wpisy gdzie ktoś napisał o mnie oszust .

To Ty - Wy powinniście takiego delikwenta poprosić o wyjaśnienie sytuacji w której kogoś wyzywa - obraża na WASZYM forum.

A to ja mam się tłumaczyć za obrażanie czyli coś sprzecznego z regulaminem ?

Nie potrzebuję " ochrony " ale miejsca gdzie można spokojnie pisać bez wpisu w stylu "  denny tuning zapyziałych nadów. "

To jest wpis rafał735r z tego wątku o kolumnach za 5kzł - strona 3. I co z tym zrobisz ?

On to napisał a ja mam udowodnić że nie pisze prawdy ?

To niech Ci pokaże dowód że słuchał jakiegokolwiek NADa po mojej modyfikacji.

O to chodzi - bezstronność . A jak masz coś do kogoś - pokaż fakty - udowodnij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naskakujesz na kogoś a nie masz ku temu podstaw / dowodów - konsekwencje .

Nie ma ich , trwa to tu od lat a ludzie uciekają ...

To mój ustani tu wpis .

Ufff - tak - wiem ;)

Jak pisałem - szkoda się ścierać .

Można być tu obrażanym i to obrażany ma udowodnić że obrażający nie ma racji :)

Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych chwil w świecie muzyki :)

Marcin

napiszmy to wreszcie wprost 

formuła Twojego biznesu , Twoje oczekiwania w stosunku do moderacji która ma aktywne szukac na forum i chronic przed niekorzystnymi wpisami innych forumowiczów ,a jednoczesnie  nieustanne wpisywanie jedynie propozycji zainteresowania się sprzętem po przeróbkach by muda44 jest niemożliwe do pogodzenia w ramach darmowego konta branża 

na otwartych forach / nie niszowych jak niektóre inne fora audio/ nie ma mozliwsci blokowania kazdej niepochlebnej wypowiedzi , niestety trzeba na to cierpliwie odpowiadac lub nakłonic kogos kto tym się zajmie w Twoim imieniu 

nigdzie w dużych otwartych  społecznosciach internetowych nie blokuje sie userów za niepochlebne opinie o produkcie 

na naszym forum proponuje założyc watek klubowy muda jesli go jeszcze nie masz i tam zając się informowaniem o swoich produktach i dyskutowac z osobami które rzeczywiscie sa tematem zainteresowane , mozna równiez dosc swobodnie zablokowac bardziej agresywne w wypowiedziach  osoby 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie odpowiadacie na wiadomości więc zadam pytanie tutaj: dlaczego mimo rezygnacji z powiadomień w panelu i poinformowaniu was o tym nadal mój mail jest zasrywany  powiadomieniami z AS? Nie mam siły już tego kasować. Proszę coś z tym zrobić.

w kwestii zasrywania proszę zwrócić się do adminów w watku technicznym 

ten watek ma byc jedynie  o moderacji zgodnie z zaleceniem admina 

Gość

(Konto usunięte)
15 godzin temu, Drizzt napisał:

Pytanie co do nowej funkcjonalności forum pozwalającej na przyznawanie postom plusów jak i minusów. Czy temu miała służyć ta funkcjonalność i czy normalnym jest, że użytkownik @muda44 wyszukuje obecnie wszystkie moje stare posty we wszystkich tematach na forum i stawia minusy, żeby obniżyć moją reputację? Postawił ich w pocie czoła już kilkadziesiąt. Czyni to w odpowiedzi na kilka minusów, które mu postawiłem w dwóch tematach, które celowo zaśmiecił wrzutkami dotyczącymi jego modyfikacji. Dziecianada i żenada w wykonaniu tego człowieka :/

No właśnie . Chciałem zwrócić uwagę na to co było w tej kwestii kiedyś a co jest teraz . W starym silniku w logo użytkownika nie było czegoś takiego jak reputacja co jest bardzo kontrowersyjne i może budzić różne wnioski i opinie o userze nie zawsze kozystne dla usera . Minusowanie rodem z Gazety Wyborczej jeśli wpływa na reputację bardzo ciężko jeśli jest dobra zdobytą jest bardzo złe .

Zwiększa możliwość złośliwego trollowania usera podważając jego reputację . Jeśli nie lubię czegoś po prostu tego nie wykorzystuję przeciwko komuś . W starym silniku było tylko lubię i odlub o ile to pamiętam i koniec . Tak że w tej kwestii jeśli to jest możliwe proszę o zmianę słowa reputacja na jakieś inne słowo np lubiane nie wiążące się z reputacją i nie mające z nią nic wspólnego oraz zlikwidowanie pozycji minusowania w sub menu lubię to.

W wyglądzie teraz światowo

Stereo i kolorowo

Popieram !

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Dlaczego pojawia się taki komunikat przy próbie wejścia na "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszamy, ale wystąpił mały problem.

You are not allowed to view this topic.

Kod błędu: topic_ban_error_code

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
  • Administratorzy

Ostatnia linijka powinna wyjaśnić:

Moderator nałożył bana na topic.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, dskrzypczak napisał:

Ostatnia linijka powinna wyjaśnić:

Moderator nałożył bana na topic.

Dla czego to wszystko musi być tak zawiłe i skomplikowane . Nie można napisać że zostałeś zbanowany i nie możesz pisać w danym wątku ?  Kod błędu po angielsku bla bla coś tam . Czy ja jestem testerem oprogramowania , programistą i mam to wszystko rozumieć ? Wybacz ale to już nie jest moja bajka . Pisanie wątków , postów w java script , java , c++ , c# to nie dla mnie 60 letniego dziadka . Może przygotowujecie ten silnik dla młodych ? Któż to wie ? 

Forum zawiłe, ale zawsze się można czegoś dowiedzieć!

Na przykład, że Kolega Piwo nosi szósty (siódmy może) krzyżyk.

:-)

...a "emotikony" stały się zakazane i nielegalne. Jak rzyć? 

Etam. Czepiasz się.

Ja, niemający żadnego pojęcia o słowach i czynnościach, których w kąpóterowym światku używają - jakoś zaczynam sobie radzić.

No. Ale ja jezdem yntelygętny!:-)

W dniu 13.12.2018 o 21:35, cir napisał:

napiszmy to wreszcie wprost 

formuła Twojego biznesu , Twoje oczekiwania w stosunku do moderacji która ma aktywne szukac na forum i chronic przed niekorzystnymi wpisami innych forumowiczów ,a jednoczesnie  nieustanne wpisywanie jedynie propozycji zainteresowania się sprzętem po przeróbkach by muda44 jest niemożliwe do pogodzenia w ramach darmowego konta branża 

na otwartych forach / nie niszowych jak niektóre inne fora audio/ nie ma mozliwsci blokowania kazdej niepochlebnej wypowiedzi , niestety trzeba na to cierpliwie odpowiadac lub nakłonic kogos kto tym się zajmie w Twoim imieniu 

nigdzie w dużych otwartych  społecznosciach internetowych nie blokuje sie userów za niepochlebne opinie o produkcie 

na naszym forum proponuje założyc watek klubowy muda jesli go jeszcze nie masz i tam zając się informowaniem o swoich produktach i dyskutowac z osobami które rzeczywiscie sa tematem zainteresowane , mozna równiez dosc swobodnie zablokowac bardziej agresywne w wypowiedziach  osoby 

Napiszmy to wprost . Nie czytacie ani nie analizujecie tego co wyżej napisałem .

Kto zaczepiał i kto jest winny przepychanek .

Tak tu jest od LAT i nic się nie zmieniło .

Ja nigdy nie oczekiwałem jednostronności czy usuwania niekorzystnych dla mnie wpisów ALE PRZEZ OSOBY KTÓRE TAKI SPRZĘT MIAŁY CZY SŁUCHAŁY !!!

Od lat rydz , rafał735r czy bum1123 niekorzystnie piszą o tym co robię i nie wiem jak wielkimi literami mam to napisać

ŻADEN Z NICH NIGDY NIE MIAŁ I NIE SŁUCHAŁ SPRZĘTU PO MOICH MODYFIKACJACH A ŚWIADOMIE I CELOWO OD LAT PRÓBUJĄ MI PSUĆ OPINIE CO WYWOŁUJE PYSKÓWKI I NIEPOTRZEBNE WPISY .

Jak mam reagować na wpis rafal735r w wątku o tych kolumnach za 5kzł - denny tuning zapyziałych nadów. "  ?

Wy nie reagujecie bo według Was ma prawo tak pisać .

Nie miał , nie zna się ale ma prawo psuć komuś opinie .

Wątek dotyczył kolumn do 5kzł więc napisałem o Heco Aurora 1000 i dlaczego je polecam .

I tu oczywiście standardowo rafal735r zaczął jatkę no bo to ja napisałem .

Znowu nie miał , nie słuchał i tak bez końca ...

Cir - mylisz się . Na innych forach za takie BEZPODSTAWNE wpisy userzy są upominani a nawet usuwani .

Tutaj można na mnie BEZPODSTAWNIE napisać OSZUST i to ja mam iść do sądu i Wam udowodnić że ten ktoś nie miał racji ?

Czyli mogę teraz w nastu wątkach napisać o userach że są oszustami , Wy nic z tym nie zrobicie a oni muszą to udowodnić ?

:)

Klub był już założony

I standardowo NIEKORZYSTNIE pisał w nim rydz , rafal735r i bum123. Czyli to co było i jest - nie mieli a od lat to samo robią .

Przenosiliście go Wy moderatorzy a zamknął vlado . Ludzie pisali i chcieli pisać . Też było źle ...

Czy tu Wam Moderatorzy nie powinna się zapalić czerwona lampka ?

Nie musi , zniknę ja z tego forum zniknie Wam jeden " problem ".

Gdzie mam jeszcze zgłosić - napisać o całkowite usunięcie mojego konta ?

Pisałem w " pomocy " , " kontakt  " tu i do admina

Ile trzeba na to czekać ?

zapytaj admina a nie moderacje , piszesz ciagle w temacie o moderacji

watek klubowy mozna zawsze otworzyc , wybrac gospodarza a osoby które rozrabiaja samemu zablokowac

jesli znasz w Polsce otwarte fora audio gdzie banuja za złe opinie o produkcie branżowcy  to prosze o info chetnie sie doucze jak to robia

Wątek klubowy był zamknięty. Jako iż gołosłowne zarzuty Vlado pozostały bez pokrycia przez około dwa lata upomniałem się o ich usunięcie i powtórne otworzenie klubu, co też się stało :)

Z tym, że jako gospodarz nie mam w nim żadnych narzędzi - nie wiem czy to tak ma być, czy później coś będzie robione w tej kwestii.

Edytowane przez tomekkk1

założyciel  watku powinien miec dostępne narzedzie do blokowania , jeśli teraz tego nie ma zadajcie bezposrednio pytanie adminowi 

nie mam jak sprawdzić a nie chce zakładać "fałszywych"  watków w tej zakładce 

Klikam:nieprzeczytaną zawartość a następnie jakiś post.

przechodzę na początek wątku a nie do postu który chciałem przeczytać.

innymi słowy:brakuje przejdź do postu.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, .:Gerard:. napisał:

Wszedłem od strony mail-a i zaskoczyło, juz działa

Gerard ja tez zauwazyłem ,że nie chce sie od razu otwierać

klikam wyświetl cała wiadomośc a potem odświeżam stronę i dopiero wadomośc wchodzi

4 godziny temu, Zyzol napisał:

Za żart nikogo ani niczego nie obrażający w temacie  "Kubica w F1" dostałem bana na ten wątek. Moderator Cir, napisał w tamtym wątku, że za to co wysmażyłem. Jak widać iście regulaminowe uzasadnienie nałożonej restrykcji. W odpowiedzi w tym wątku napisałem, że nie interesują mnie kulinarne upodobania Moderatora tylko podstawa regulaminowa. Na tym zamierzałem poprzestać.

Dzisiaj na moim koncie pojawiły się 4 punkty kary za - uwaga – obrazę moderacji. I to nie jest już kara, a szykana konkretnego Moderatora, aby zniechęcić użytkownika do wyrażania swoich opinii w watku do tego specjalnie przeznaczonym.

Widzę, że stare wraca, kary nakłada się wg widzi mi się Moderatora, a nie Regulaminu. Bowiem Cir w  żaden sposób nie jest wstanie wykazać obrazy czegokolwiek, kogokolwiek, a tym bardziej Regulaminu i Netykiety.

Dla mnie niekończąca się historia powrotu Kubicy do F1 to jeden wielki medialny show. I skoro w wątku o nim pojawiło się takie słowo, to chciałem dyskusję skierować w tym kierunku. Niestety wyszło, jak wyszło.

Szkoda, że ów Moderator nie dostrzega  np. wpisów poziomem sięgających poziomu kloaki, a tu używa regulaminowych armat.

Cześć.

Masz zamiast wylewania żali na publicznym 3 mozliwości:

- zwrócić się do moderatora z prośbą o wyjasnienie zaitsniałej sytuacji p;oprzez PW. Bijesz konkretnie w jednego moderatora, jestem przekonany o tym, że mod. @cir udzieli Ci wyjasnienia dla Ciebie satysfakcjonującego.

- poprosić danego moderatora o usunięcie ostrzezenia - na nowym silniku mamy taką możliwość. Pamiętaj jednak, że ostrzeżenie może zostać cofnięte JEDYNIE przez moderatora, który nałożył daną karę. Nie zwracaj się o to do innych moderatorów z taką prośbą.

- odwołać się od kary bezpośrednio do Administracji, sprawa zostanie rozpatrzona i podjęte odpowiednie działania. Tutaj jakże ważna uwaga - spora cześć odwołujących się od kar oczekuje od Administracji działania zgodnie z ich oczekiwaniem. Brak np. usunięcia punktów odbierane jest jako brak działania przez Administrację. Jest to nieprawda, po prostu po ustaleniach między Administracją, a moderacją podtrzymane zostały nałożone restrykcje i temat uznano za zamknięty.

Warto jednak w pierwszej kolejności tak po koleżeńsku porozmawiać z moderatorem, nie pienić się i skakać sobie do gardeł, lub jak ma to czasem miejsce - jechać od pierwszego zdania po moderatorze i czasem jego rodzinie (sic!).

Uprzejmością i rzeczową rozmową via PW da się zdziałać więcej, niż atakiem i pretensjami.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Dawid wskazał ten watek jako własciwy do rozmów o działaniu moderacji zawsze najlepiej jest pisac o tym na ogólnym forum, by wszyscy mogli poczytać o pewnych sprawach

nawet jesli sa one drazliwe dla zainteresowanych osób

4 minuty temu, arkadowski napisał:

Brak np. usunięcia punktów odbierane jest jako brak działania przez Administrację. Jest to nieprawda... 

Warto by było aby Admin wysłał krótką odpowiedź, np: "Karę uznano za uzasadnioną". 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

17 minut temu, slawek.xm napisał:

Dawid wskazał ten watek jako własciwy do rozmów o działaniu moderacji zawsze najlepiej jest pisac o tym na ogólnym forum, by wszyscy mogli poczytać o pewnych sprawach

nawet jesli sa one drazliwe dla zainteresowanych osób

Działania moderacji - nie działanie moderatora konkretnego w konkretnym przypadku. Jeśli tak potraktujecie ten temat - to szybko zamieni się on w nieczytelny dla nikogo "śmietnik" osobistych problemów na konkretny problem - osobisty.

Oczywiście tak powinno byc, ze dzielicie się swoimi spostrzeżeniami co do naszej pracy, ale nie na zasadzie konkretny problem i roztrząsamy go na Forum w temacie moderacyjnym.

Jak napisałem, mozna spokojnie skorzystać wpierw z jednej z 3 metod załatwienia swojego problemu.

Niczym dobrym nie jest ani dla konkretnego problemu, ani dla tego tematu - roztrząsanie publiczne osobistych żali, pretensji czy skarg w konkretnej sprawie

I nie, nie jest za zasadne roztrząsanie publiczne jakiegoś personalnego problemu, zazwyczaj obejmujacxego "bo dostałem 1 pkt. ostrzeżenia".

Zaśmiecicie ten temat bardzo szybko i zamiast załatwienia konkretnego problemu, będzie jedynie czyszczenie tematu z niepotrzebnych wpisów.

A i tak żaden inny moderator nie podejmie się załatwienia sprawy nie należącej do niego.

Więc szybciej zyska się skutek pozytywny pisząc do konkretnego moderatora np. PW.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, arkadowski napisał:

Działania moderacji - nie działanie moderatora konkretnego w konkretnym przypadku. Jeśli tak potraktujecie ten temat - to szybko zamieni się on w nieczytelny dla nikogo "śmietnik" osobistych problemów na konkretny problem - osobisty.

Oczywiście tak powinno byc, ze dzielicie się swoimi spostrzeżeniami co do naszej pracy, ale nie na zasadzie konkretny problem i roztrząsamy go na Forum w temacie moderacyjnym.

Jak napisałem, mozna spokojnie skorzystać wpierw z jednej z 3 metod załatwienia swojego problemu.

Niczym dobrym nie jest ani dla konkretnego problemu, ani dla tego tematu - roztrząsanie publiczne osobistych żali, pretensji czy skarg w konkretnej sprawie

Arek, dorze wiesz ,ze nawet między nami dwoma to nie zadziałało, bo wolałes pisać na otwartym forum niz odpowieszec na moje PW

ale mamy nowy silnik i nowe zasady moze ludzie też się zmienią:)

5 minut temu, arkadowski napisał:

Uważam inaczej. Działania moderacji powinny być JAWNE. Jawne dla wszystkich. Macie coś do ukrycia? Jeżeli tak, to źle.

•  
Edytowane przez McGyver
babol
11 minut temu, slawek.xm napisał:

mamy nowy silnik i nowe zasady moze ludzie też się zmienią:)

Więcej wzajemnego poszanowania? Zrozumienia? W tym kierunku idziemy i pracujemy, by tak było.

11 minut temu, McGyver napisał:

Uważam inaczej. Działania moderacji powinny być JAWNE. Jawne dla wszystkich. Macie coś do ukrycia? Jeżeli tak, to źle.

•  

Doskonale wiesz, że tak n ie jest. Ale nie można wszystkiego załatwiać publicznie.

Nie możemy dyskutowac publicznie o nałozonej karze i dlaczego została nałozona.

Jak sobie wyobrażasz, mam publicznie napisac "forumowicz X raportował forumowicza Y i ten dostał 3 pkt, ostrzeżenia"? Mam w publicznym uzasadnieniu napisac, że "5 forumowiczów: A,B,C,D,E zgłosiło Twój wpis jako łamiący Regulamin - co było prawdą"?

Takie zachowanie moderacji to wprost działanie destrukcyjne dla Forum! Rozpoczną się polowania na czarownice i osobistych wrogów!

Zapominacie o tym, że każda nasza reakcje to odpowiedź na Wasze wzajemne zgłoszenia, nikt z nas sam z siebie nie poluje na konkretne osoby i z osobistych przyczyn nie karze Was za pisanie na Forum.

Oczywiście wiem też, że kiedyś bywały takie dziwne przypadki, o co mieliście zasadne pretensje - ale to było, nie ma juz takiego zachowania.

Nie naszą intencją jest bieganie po tematach i czytanie każdego nowego postu, by znajdowac dziurę w całym! Mamy o wiele więcej zajęć na Forum niż Wasze wzajemne zgłoszenia.

Im sami mniej na siebie raportujecie, tym mniej moderacja udziela się w zakresie przywoływania do porzadku Regulaminowego.

Tobie wystarczy PW lub mała uwaga moderacyjna w temacie i jest OK. Inni czasem mają w nosie nasze prośby i uwagi - więcej, rozpoczynają dopiero wtedy swój "taniec" ze wszystkimi, łącznie z moderacją jako wrogiem publicznym nr 1.

Dlatego nie były i nie będą upubliczniane konkretne przypadki, nie będzie publicznego deliberowania nad konkretnym przypadkiem i żaden moderator nie będzie podejmował się rozstrzygania konkretnego problemu, jesli nie jest stroną.

To nalezy załatwić tak, jak opisałem to powyżej. 

Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.