Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Espectro napisał:

Pisze Pan tak ogólnie i zawiera w wpisach poczucie wielkości zjednoczenia większej ilości osób o których Pan mówi.

po pierwsze tak jest

po drugie wyraża zdanie nie tylko swoje

po trzecie Kościół do którego należy i on i ja jest  wielki nie tylko ilością wiernych ale obecnością Chrystusa

może się to Panu nie podobać ale taka jst prawda

2 godziny temu, Espectro napisał:

Nadal uważa Pan że temat i to co ktoś tam pisze jest miejscem do obrzucania błotem Katolików a to nieprawda. 

np Bobcat pisze o pokazywaniu środkowego palca a Ajothe wyzywa od katoli

to , że nie czyta Pan wątku to nie znaczy , że tego nie ma

a co do zgłaszania jeśli Pan chce sam może znaleźć i zgłosić jako obrazę katolików

tak by było uczciwie

Edytowane przez slawek.xm
26 minut temu, slawek.xm napisał:

taka jst prawda

A ja w to nie wierzę. Tyle w temacie.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

51 minut temu, slawek.xm napisał:

po trzecie Kościół do którego należy i on i ja jest  wielki nie tylko ilością wiernych ale obecnością Chrystusa

Skoro chrystus to twór zmyślony, to powyższe zdanie nie jest prawdziwe.

Bobcat pisze o pokazywaniu środkowego palca

Straszne.

Ajothe wyzywa od katoli

To niech owi katole przestaną obrażać Ludzi przez narzucanie im swoich "prawd" bazujących na  nieprawdziwych rzeczach, w które jednak tak gorliwie sobie wierzą.

Cały osobny wątek jest o tym ale widać, że - jak to pisze pewien fanatyk - "nic nie dociera!"

23 minuty temu, MV2 napisał:

Dokładnie!

Czy jeśli powstanie sekta czcicieli Koziołka Matołka i zacznie się rozpychać i panoszyć, to też będzie obrazą każda próba przeciwstawia się temu lub pogardliwe odniesienie się do Prawdziwego Koziołka Matołka?

Czy Moderacja @Espectro może powywalać z wątku organizacyjnego posty o treści ewangelizacyjnej? 

Edytowane przez Mickey6

Jeszcze chwila a pojawią się żądania przydzielenia audiostereo.pl kapelana.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

Kościół do którego należy i on i ja jest  wielki nie tylko ilością wiernych ale obecnością Chrystusa

Godzinę temu, toptwenty napisał:

G - prawda.

Czy kolega toptwenty przyjąłby taką tezę powyżej przez siebie napisaną w "swoim" temacie gdzie wyzywa wszystkich na prawo i lewo od antysemitów?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Przed komuną w wojsku byli kapelani. Jak owa nastała to kapelanów wywalono, ale przyszli oficerowie polityczni. Jak komuna padła to oficerów politycznych na zbity pysk, ale pojawili się znowu kapelani. Nie nasuwa się wam pewne porównanie? Bo mnie się jak najbardziej nasuwa...

5 godzin temu, MV2 napisał:

Ja wierzę w Boga , i właśnie dlatego nie wierzę w obecność Jezusa Chrystusa na politycznych wiecach w Częstochowie 😉

Piotr

• Administratorzy
11 godzin temu, slawek.xm napisał:

po pierwsze tak jest

po drugie wyraża zdanie nie tylko swoje

Nadal nie rozmawiamy na temat wiary. Po drugie to NIKT nie dał mu takowych praw aby podejmował decyzje i wyrażał takie monologi gdziekolwiek. Chyba że jest kimś wyżej niż tylko obywatelem uczęszczającym na msze święte. 

Koniec. Kolejny raz zmieniamy temat rozmowy tylko po to aby naciągać fakty i twierdzić iż to ja obrażam wiarę i tych co w nią wierzą. Nie rozmawiam na ten temat kompletnie i się go nie podejmuje. Jeżeli zarzucacie mi kłamstwo to mogę je udowodnić lub powiedzieć że mieliście rację i przeprosić. Proszę wykazać żę było inaczej. łapiecie tylko za słówka i nie czytacie pełnych zdań.

to , że nie czyta Pan wątku to nie znaczy , że tego nie ma

ja nie mówię że tego nei ma. Nawet mam świadomość że non stop piszecie tylko żle o instytucji KK. 

a co do zgłaszania jeśli Pan chce sam może znaleźć i zgłosić jako obrazę katolików

wielce uciemiężony i stojący na straży wiary. Pan tak serio ? 

Temat nie jest od rozmów o WIERZE samej w sobie. Omawiana jest instytucja KK w Polsce i nie tylko. 

Jeżeli każdy ujawniony pedofil ksiądz według Pana to atak na wiarę to mocno różnimy się w tej kwestii. I tak jak każdy pedofil powinien być skazany na wieczne więzienie to tak samo ksiądz pedofil bym bardziej. A po drugie tym gorzej że daje tragiczny przykład innym i dla samej instytucji i dla samej wiary którą wyznaje. (nie mówię tu że inne wiary są lepsze bo tak pewnie zaraz mnie ktoś zaatakuje) 

10 godzin temu, Mickey6 napisał:

To niech owi katole przestaną obrażać Ludzi przez narzucanie im swoich "prawd" bazujących na  nieprawdziwych rzeczach, w które jednak tak gorliwie sobie wierzą.

tematem nie jest wiara a instytucja KK w Polsce. Każdy może wierzyć w co tylko sobie chce tak mu konstytucja pozwala.

10 godzin temu, Mickey6 napisał:

Czy Moderacja @Espectro może powywalać z wątku organizacyjnego posty o treści ewangelizacyjnej? 

Poniekąd to temat rozmowy i poniekąd to też wpisy na temat gdy się rozmawia na jakiś konkretny problem na forum.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Rozważymy. Ale polecamy odprawianie modłów na prywatnym blogu a nei w temacie. Tym bardziej w tematach o AUDIO 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
5 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Przed komuną w wojsku byli kapelani. Jak owa nastała to kapelanów wywalono, ale przyszli oficerowie polityczni. Jak komuna padła to oficerów politycznych na zbity pysk, ale pojawili się znowu kapelani. Nie nasuwa się wam pewne porównanie? Bo mnie się jak najbardziej nasuwa...

Że przychodzi nowe nie koniecznie dobre i mądre ? Nikt nie zmusza na chodzenie do kościoła tak samo słuchania kapelana.

5 godzin temu, 23031970 napisał:

Ja wierzę w Boga , i właśnie dlatego nie wierzę w obecność Jezusa Chrystusa na politycznych wiecach w Częstochowie 😉

fakt jak się wierzy to się nie obnosi z tym. Ale nikt nikomu nie broni. Niektórzy lubią sobie skoczyć z spadochronem a niektórzy wolą w tym czasie pochodzić po markecie szukając promocji. Co kto lubi i jakie ma hobby. 

20 minut temu, Espectro napisał:

Nikt nie zmusza na chodzenie do kościoła tak samo słuchania kapelana.

Tyle że w wojsku od tego zależne są awanse i kariera zawodowa. A nominacje generalskie są dyskutowane w episkopatem (patrz: Komisja Wspólna Rządu Rzeczypospolitej Polskiej i Episkopatu Polski - zapiski kronikarskie, Wydawnictwo Sejmowe).

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Tyle że w wojsku od tego zależne są awanse i kariera zawodowa.

Od kiedy ? Pierwsze słyszę.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

A nominacje generalskie są dyskutowane w episkopatem

Dlatego jestem zdania podziału rządu z kościołem. 

6 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Przed komuną w wojsku byli kapelani. Jak owa nastała to kapelanów wywalono

To nie jest prawda. W okresie 1943-1991 w Wojsku Polskim byli kapelani. Z tym, że podlegali oni władzom wojskowym, a nie Episkopatowi. Ich liczba nie była zawrotna, a generalny dziekan był w stopniu pułkownika.

• Administratorzy
18 minut temu, Zyzol napisał:

To nie jest prawda. W okresie 1943-1991 w Wojsku Polskim byli kapelani. Z tym, że podlegali oni władzom wojskowym, a nie Episkopatowi. Ich liczba nie była zawrotna, a generalny dziekan był w stopniu pułkownika.

Też tak pamiętam. Ale to kwestia poszczególnych nawet jednostek.

16 godzin temu, Espectro napisał:

Nadal uważa Pan że temat i to co ktoś tam pisze jest miejscem do obrzucania błotem Katolików a to nieprawda. 

To jest prawda, zgłaszam Panu (po zmianie nazwy) co rusz takie posty.

Wspomniał Pan o merytoryce tego/w tym wątku to na czym ona ma polegać? 99% wpisów w tym wątku o jest o nas w odpowiedzi na nasze posty, a w zasadzie są to głupie odzywki do Maju.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

(przeładowanie strony warto robić, bo inaczej):

Czyszczenie* edytora z już zapisanego wpisu kuleje w mobilnej wersji.

, a nie chcę dublować już przechwyconego przez edytor i wysłanego jako "dodaj odpowiedź" i zapisanego wpisu

* Tzn. nie widzę w polu edycyjnym przycisku ekranowego "wyczyść edytor" tylko sam tekst który już jest opublikowany.

Sprawdzę czy po przeładowaniu strony forum i przekopaniu się do zakładki i tematu uda mi się wyczyścić.

Coś nie tak jest z preferencjami.

Nadpisany tekst powinien mieć pierwszeństwo przed tekstem już istniejącym.

(Po przeładowaniu i "przywróceniu zawartości" jest też : "wyczysc edytor")

Nie ma problemu, to tylko właściwość (jestem mało zorganizowany i systematyczny w odświeżaniu wirtualnym).

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
12 minut temu, xetras napisał:

Czyszczenie* edytora z już zapisanego wpisu kuleje w mobilnej wersji.

kuleje w wielu kartach to wiem na 1000% na desktopie na mobilnym nie zauważyłem.

13 minut temu, xetras napisał:

, a nie chcę dublować już przechwyconego przez edytor i wysłanego jako "dodaj odpowiedź" i zapisanego wpisu

* Tzn. nie widzę w polu edycyjnym przycisku ekranowego "wyczyść edytor" tylko sam tekst który już jest opublikowany.

Hmm miewałem tak ale to kwestia gdy przechodziłem między wieloma kartami na raz. 

Chcecie przycisk do czyszczenia edytora ? w pasku gdzies ?

51 minut temu, Jacchusia napisał:

To jest prawda, zgłaszam Panu (po zmianie nazwy) co rusz takie posty.

nie da isę pisać dobrze jak jest źle. 

16 minut temu, Espectro napisał:

Chcecie przycisk do czyszczenia edytora ? w pasku gdzies ?

Mi niepotrzebny. Wystarcza ten u podstawy okna, poniżej tekstu usera.

47 minut temu, Espectro napisał:

nie da isę pisać dobrze jak jest źle

Ponawiane co chwila wpisy ich strony, mające "wykazać", że tu się rzekomo kogoś czy coś obraża - mają jeden, jasny i chyba dla każdego oczywisty cel: próbują na 1111 różnych sposobów zaprowadzić tu cenzurę. Brakuje im argumentów, wobec przedstawianych faktów i dowodów mieć ich nie mogą, ich kwiecista apologetyka nikogo nie przekonuje i jedynie śmieszy - próbują więc ordynarnie zamknąć usta oponentom.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

ordynarnie

Jątrzysz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy

À propos nudy. To może z nudów rozdam trochę punktów za bezsensowne dyskusje tutaj i zaśmiecanie tematu ?

32 minuty temu, xniwax napisał:

Jątrzysz.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nudzisz.

Spokojnego dnia.

13 godzin temu, Zyzol napisał:

Formalnie może i byli. Tak samo jak formalnie za komuny była pełna demokracja, wielopartyjność, wolne wybory, poszanowanie własności, wolność zrzeszania, zgromadzeń, otwarte granice, nie było skazanych i więzionych ze względów politycznych i co tam jeszcze.

22 godziny temu, Espectro napisał:

nie da isę pisać dobrze jak jest źle.

Ja nie odnosiłem si do tego jak się pisze (dobrze czy źle) tylko o kim i w jaki sposób. Ale mniejsza o to. 

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Proszę o zmianę (bez wątpienia poprawę!) wyglądu tytułu - usunięcie spacji w słowie "ponad czasowe" bo tak jak teraz jest nieortograficznie.

Sam to akurat bywam i niegrzeczny i niepoprawny 🙂

• Administratorzy
26 minut temu, xetras napisał:

Proszę o zmianę (bez wątpienia poprawę!) wyglądu tytułu - usunięcie spacji w słowie "ponad czasowe" bo tak jak teraz jest nieortograficznie.

Sam to akurat bywam i niegrzeczny i niepoprawny 🙂

zmienione.

W dniu 11.07.2023 o 23:53, Adalbert95 napisał:

Formalnie może i byli. Tak samo jak formalnie za komuny była pełna demokracja, wielopartyjność, wolne wybory, poszanowanie własności, wolność zrzeszania, zgromadzeń, otwarte granice, nie było skazanych i więzionych ze względów politycznych i co tam jeszcze.

Napisałeś wcześniej dosłownie, że

W dniu 11.07.2023 o 02:34, Adalbert95 napisał:

kapelanów wywalono

Lepiej od razu trzymać się faktów, niż potem słowotokiem maskować własny błąd lub być może świadome przekłamanie. 

3 godziny temu, witek_z napisał:

Proszę wskazać krok po kroku jak wypisać się z tego forum?

Służę radą i pomocą najuprzejmiej:

1. Nie otwierać strony.

2. Nie czytać.

3. Nie pisać.

4. A później trwać w wiecznej żałobie.

Myślę, że pomogłem w rozterce.

12 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Służę radą i pomocą najuprzejmiej:

1. Nie otwierać strony.

2. Nie czytać.

3. Nie pisać.

4. A później trwać w wiecznej żałobie.

Myślę, że pomogłem w rozterce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.